Taskumuro.com

Kilpa virtuaalitodellisuuden kärkipaikoille käy kiivaana. Mobiilivirtuaalitodellisuuden markkinoilla on jo Googlen tee-se-itse-ratkaisu Cardboard ja se saa lähitulevaisuudessa seuraa paitsi Samsungin ja Oculus VR:n kehittämästä Gear VR:stä ja Carl Zeissin VR Onesta, myös tänään kilpaan liittyneestä Archosista.

Siinä missä Gear VR tukee vain Note 4 -älypuhelimia ja VR One niitä 4,7-5,2-tuumaisia älypuhelimia joille Carl Zeiss päättää valmistaa asennuskelkat, tukee Archos kaikkia maksimissaan 6-tuumaisia älypuhelimia. Archos on varustettu säädettävällä paikalla älypuhelimille eikä se ole ilmoittanut mahdollista minimikokoa. Optimi älypuhelimen näytölle on yhtiön mukaan 5-tuumainen Full HD -näyttö.

Archos VR Glasses tulee tukemaan lehdistötiedotteen mukaan kaikkia mobiilikäyttöjärjestelmiä (joista mainitaan eriskeen Android, Windows Phone ja iOS). Lehdistötiedote hehkuttaa myös tukea kaikille virtuaalitodellisuusohjelmille, joita on Archosin mukaan jo yli 100. Archos VR Glasses tule saataville marraskuussa ja sen hinta on alkaen 24,99 puntaa.

Archos, Lehdistötiedote (PDF)

Kommentit (4)

Note Edge

Uutisoimme syyskuun lopulla, ettei reunan yli kaartuvalla näytöllä varustettua Samsung Galaxy Note Edge -älypuhelinta tulla välttämättä näkemään lainkaan Suomen markkinoilla. Samsung Electronics Nordic on kuitenkin tehnyt töitä laitteen saamiseksi myös Pohjoismaiden markkinoille ja tänään se ilmoitti Note Edgen saapuvan Suomessa kauppoihin rajattuna eränä joulukuun aikana.

”Galaxy Note Edge on osoitus Samsungin innovaatiokyvystä ja jatkuvasta halusta jatkaa näyttötekniikan keihäänkärjessä. On ilo ilmoittaa, että Note Edge tulee heti myös Suomen markkinoille”, toteaa Samsungin telecom-myyntipäällikkö Mika Engblom.

Note Edgen tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat alumiinirunko, oikealta pitkältä sivultaan kaartuva 2560x1600 pikselin Super AMOLED -näyttö, S Pen -kosketuskynä, 2,7 GHz:n Snapdragon 805 -järjestelmäpiiri, 16 megapikselin optisella kuvanvakaimella varustettu kamera sekä 3000 mAh akku. Rajoitettu erä Galaxy Note Edge -laitteita tulee myyntiin joulukuussa Charcoal Black -värisenä. Hinta- ja tarkemmat saatavuustiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Galaxy Note Edge -tuotesivusto

Kommentit (12)

Z3 Lollipop

Myös Sony on ilmoittanut blogissaan suunnitelmistaan päivittää laitteitaan Googlen keskiviikkona julkaisemaan uuteen Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmäversioon. Sonyn mukaan tavoitteena on ollut saada päivityksen piiriin mahdollisimman monta laitetta mahdollisimman nopeasti. Blogikirjoituksen mukaan päivityksen tulevat saamaan ainakin seuraavat Xperia Z -sarjan ”premium”-mallit:

 • Xperia Z
 • Xperia ZL
 • Xperia ZR
 • Xperia Tablet Z
 • Xperia Z1
 • Xperia Z1S
 • Xperia Z Ultra
 • Xperia Z1 Compact
 • Xperia Z2
 • Xperia Z2 Tablet
 • Xperia Z3
 • Xperia Z3v
 • Xperia Z3 Compact
 • Xperia Z3 Tablet Compact

Ensimmäisenä päivityksen saavat vakio-Androidilla varustetut Z UItra Play Edition -mallit ja ensi vuoden alussa niitä seuraavat Xperia Z2 ja Xperia Z3 -mallit. Loput laitteet saavat päivityksen myöhemmin vuoden 2015 alkupuoliskolla. Päivityksen mukana on luvassa myös uusia ominaisuuksia ja toimintoja sekä parannuksia käyttökokemukseen.

Sony Mobile Blog, We’re bringing Android 5.0; Lollipop to the entire Xperia Z Series

Kommentit (10)

Google julkisti kuluneella viikolla uusien Nexus-sarjan laitteiden yhteydessä Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmäversion, jonka Android L -nimeä kantava kehitysversio tuotiin yleiseen jakeluun jo kesällä. Ensimmäisenä uuden alustan saavat Nexus 4-, Nexus 5-, Nexus 7- ja Nexus 10 -laitteet sekä Google Play -sarjaan kuuluvat tuotteet. Nyt kuluttajat odottavat kiivaasti valmistajilta tietoja siitä, kuinka yhtiöt tulevat päivittämään laitteitaan uuteen käyttöjärjestelmäversioon. Ensimmäisten joukossa virallisia tietoja julkisuuteen ovat antaneet ainakin HTC ja Motorola.

Taiwanilainen HTC aikoo päivittää lippulaivamallinsa Android 5.0:aan. Tämä tarkoittaa, että One M7, One M8, One mini ja One mini 2 pääsevät nauttimaan Googlen tuoreimman mobiilialustan eduista. Näihin lukeutuvat muun muassa yleistä suorituskykyä kohentava ART-virtuaalikone ja akkukestoa parantava Project Volta. HTC lupaa julkaista päivityksen One M7:lle ja One M8:lle 90 päivän kuluessa siitä, kun Googlen on toimittanut yhtiölle uuden käyttöjärjestelmän lopullisen version. Täydellinen lista päivitettävistä laitteista julkaistaan myöhemmin, joten on mahdollista, että myös uuden sukupolven Desire-malliston laitteet pääsevät käsiksi Android 5.0:aan.

Lenovon omistukseen siirtynyt Motorola päivittää odotetusti tuoreimmat tuotteensa uuteen Android-versioon. Päivitettävien tuotteiden listaan kuuluvat Moto X (molemmat sukupolvet), Moto G (molemmat sukupolvet), Moto G 4G LTE, Moto E, Droid Ultra, Droid Maxx ja Droid Mini. Yhtiö ei paljastanut tarkempaa aikataulua, mutta Motorola päivitti laitteensa Android 4.4 KitKat -versioon ripeästi, joten yhtiön mallisto saattaa päästä käsiksi ensimmäisten joukossa Android 5.0:aan.

GSMArena, HTC One, One (M8), One mini and mini 2 to get Android 5.0 Lollipop

GSMArena, Motorola details which of its devices will get Lollipop

Kommentit (4)

Z3

TaskuMuron lokakuun ensimmäisessä testiartikkelissa katsastetaan Sonyn syyskuun alussa julkaisemat Xperia Z3- ja Z3 Compact -älypuhelimet. Molemmista on käytetty pitkälti samaa rautaa, mutta myös eroavaisuuksia löytyy muunkin kuin ulkomittojen osalta. Artikkelissa tutustutaan puhelimien teknisiin ja ulkoisiin ominaisuuksiin, kameran kuvanlaatuun sekä vertaillaan laitteita keskenään ja edeltäjämalli Z2:n kanssa.

TaskuMuro, Testissä Sony Xperia Z3 ja Z3 Compact

Kommentit (15)

Apple on esitellyt parhaillaan käynnissä olevassa julkaisutilaisuudessaan uudet versiot iPad Air- ja iPad mini -taulutietokoneistaan.

Apple on saanut karsittua iPaid Air 2:n kohdalla taulutietokoneen paksuutta 18 prosenttia: uusi iPad Air 2 on vain 6,1 millimetriä paksu. Yksi merkittävimmistä seikoista aiempaa ohuemman rakenteen saavuttamiseksi oli näytön lasin ja kosketuskerroksen laminointi yhdeksi.

iPad Air 2:n sydämenä toimii Applen uusi kolmesta miljardista transistorista rakentuva A8X-järjestelmäpiiri, jonka kerrotaan tarjoavan 40 prosenttia aiempaa parempaa suorituskykyä prosessori- ja 250 prosenttia parempaa suorituskykyä grafiikkaohjainpuolella. A8X:n parina toimii iPhoneista tuttu M8-apuprosessori. Akun kerrotaan kestävän parhaimmillaan 10 tuntia.

iPad Air 2:n uusi takakamera on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä ja se käyttää valovoimaista f2.4-aukkoa. Kameran sensorin pikselikoko on 1,12 mikrometriä. Kamera tukee myös iPadeille uutena ominaisuutena Burst-kuvamoodia, jolla voidaan luoda timelapse-videoita. Taulutietokoneen etupuolella on uusi FaceTime HD -kamera, joka valovoimaisen f2.2-aukon ja uuden sensorin myötä kaappaa 81 prosenttia aiempaa enemmän valoa.

iPad mini 3 on puolestaan astetta vanhempaan teknologiaan perustuva. Se käyttää Applen edellisestä sukupolvesta tuttua A7-järjestelmäpiiriä ja M7-apuprosessoria. Kamerapuolella on käytössä 5 megapikselin iSight-kamera ja 1,2 megapikselin FaceTime HD -kamera. Uusi Burst-kuvaustila ei ole tuettuna.

Uudet iPadit tukevat odotetusti TouchID-ominaisuutta ja Apple Payta. Ilmeisesti Apple Pay ei kuitenkaan tule toimimaan kivijalkakaupoissa, vaan sen toiminta iPadilla rajoittuu verkko-ostoksiin.

iPad Air 2 ja iPad mini 3 tulevat saataville valkoisina, harmaina ja kultaisina. iPad Air 2 on hinnoiteltu 16 Gt -mallien osalta 499 (WiFi) ja 629 (WiFi+LTE) dollariin, 64 Gt -mallien kohdalla 599 ja 729 dollariin ja 128 Gt -mallien kohdalla 699 ja 829 dollariin. iPad mini 3:n kohdalla vastaavat hinnat ovat 399 ja 529 dollaria, 499 ja 629 dollaria sekä 599 ja 729 dollaria.

Apple, iPad Air 2

Apple, iPad mini 3

Kommentit (20)

LG

Elektroniikkajätti LG:n konserniin kuuluva LG Innotek on esitellyt Korea Electronics Show (KES 2014) -tapahtumassa uutta ensi vuoden lippulaivaälypuhelimiin suunnattua kameramoduuliaan. Moduuli perustuu 20,7 megapikselin kuvakennoon sekä parannettuun optiseen kuvanvakaimeen. LG G3:n kameran OIS kykynee 0,5 asteen korjauskulmaan, kun taasen uutuusmoduulin kerrotaan tarjoavan jopa 0,7 asteen korjauskulman. LG myös kehuskelee, että vakautuksen korjauskulma on tuplasti suurempi, kuin Samsung Galaxy Note 4:n kuvanvakaimessa.

Ei ole kovin hankalaa päätellä, että uutta kameramoduulia tullaan suurella todennäköisyydellä käyttämään ensi vuonna julkaistavissa LG Optimus G Pro 3- ja LG G4 -älypuhelinmalleissa.

G4Games, Next LG Flagship (LG G4?) To Feature A 20.7 MP Camera With Improved OIS

Kommentit (2)

Uusien Nexus-laitteiden ohella Google julkaisi tänään myös Android 5.0 -käyttöjärjestelmän. Spekulaatioissa Android L -koodinimiselle käyttöjärjestelmä pyöri useita nimiä kuten Lemon Meringue Pie, Lava Cake, Lady Finger, Lemon Drop ja Liquorice. Lopulliseksi nimeksi tuli kuitenkin Lollipop, eli suomalaisittain tikkari.

Olemme käyneet Android Lollipopin uudistuksia läpi jo aiemmissa uutisartikkeleissa, mutta tässä kohtaa lienee syytä kerrata käyttöjärjestelmän merkittävimmät uudistukset.

Ensimmäinen asia, jonka käyttäjä huomaa uudessa käyttöjärjestelmässä on sen Material Design -käyttöliittymä. Vaikka puhelin käyttäisikin sen valmistajan omaa käyttöliittymää, odotetaan sille rakennettujen ohjelmien noudattavan Googlen Material Designin visuaalista ilmettä. Päällepäin näkyviin uudistuksiin lukeutuvat myös parannetut hälytykset ja huomautukset. Lollipopin myötä esimerkiksi saapuva puhelu ei keskeytä automaattisesti käynnissä olevaa ohjelmaa tai videota, vaan siitä tulee vain hälytysmerkintä ruudulle, jonka avulla käyttäjä voi halutessaan vastata puheluun. Käyttäjä voi määritellä myös toimintatiloja, joissa vain tietyiltä ihmisiltä tulevat puhelut ja viestit pääsevät läpi.

Lukkoruudun turvallisuusominaisuuksia on niin ikään uudistettu. Android Lollipop osaa esimerkiksi lähettyvillä olevien Bluetooth-laitteiden ja äänien perusteella päätellä, tarvitseeko sen herätessään vaatia käyttäjältä PIN-koodia tai edes näyttää koko lukkoruutua, vai voiko se vain suoraan herätä puhelimen kotitilaan. Esimerkeiksi luotettavista lähteistä Google antaa puettavat laitteet, auton ja käyttäjän hymyn. Turvallisuuspuolella on parannusta myös laitteen tietojen kryptaaminen oletuksena.

Monien kaipaama uudistus lienee myös useiden käyttäjätilien tuen rinnalle lisätty Vierastili. Vierastilillä voidaan käyttää vain osaa laitteen ominaisuuksista ja esimerkiksi henkilökohtaiset tiedot voidaan pitää salassa.

Pinnan alla olevat uudistukset ovat kuitenkin monella tapaa merkityksellisempiä kuin päällepäin näkyvät kuorrutteet. Android Lollipop on ensimmäinen 64-bittistä toimintatilaa tukeva Android-käyttöjärjestelmä. Googlen mukaan 64-bittinen Android tuo mukanaan tuen laajemmalle osoiteavaruudelle, suuremmalle määrälle rekistereitä ja uusille käskykannoille. Javalla koodatut ohjelmat tulevat saamaan 64-bittisen suoritusympäristön hyödyt automaattisesti, mutta muilla kielillä koodatut ohjelmat vaativat niiden kääntämisen erikseen 64-bittisen tuen kera uusimmalla Android NDK:lla. Ensimmäiset natiivit 64-bittiset ohjelmat Googlelta tulevat olemaan Chrome, Gmail, Calendar ja Google Play Music.

Pinnan alle sijoittuu niin ikään akun kestoa parantava Project Volta. Aiemmissa testeissä Project Voltan on todettu parantavan akun kestoa jopa 36 prosenttia. Project Voltan tuoma JobScheduler-rajapinta mahdollistaa vähempiarvoisten tehtävien yhdistämisen kerralla suoritettaviksi sen sijaan, että niitä suoritettaisiin nykymallin mukaisesti aina kun puhelin herätetään. Lisäksi kehittäjät voivat jatkossa asettaa esimerkiksi tietokantojen siivoamisen kaltaiset työt suoritettavaksi vain, kun puhelin on kytketty laturiin.

Kolmas merkittävä pinnan alle sijoittuva uudistus on uusi suoritusympäristö ohjelmille. Aiemmat Android-versiot ovat käyttäneet Just-inTime-tyyppisellä kääntäjällä varustettua Dalvik-virtuaalikonetta, jossa ohjelmat käännetään aina kun niitä suoritetaan. Lollipopin myötä tulee käyttöön Android Runtime eli ART-virtuaalikone, joka puolestaan sisältää Ahead-of-Time-tyyppisen kääntäjän. AoT-kääntäjä kääntää ohjelman jo sen asennuksen yhteydessä, jonka myötä asennus kestää hieman pidempään ja ohjelma vie tallennustilaa vähän aiempaa enemmän. Vastapainoksi ART kuitenkin tarjoaa nopeammin käynnistyviä ohjelmia ja parempaa akun kestoa.

Android, 5.0 Lollipop

Kommentit (27)

Google on julkaissut tänään odotetusti uusia Nexus-laitteita ja Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmän. Jo ennakkoon yleisesti tiedettyjen Motorolan valmistaman Nexus 6 -puhelimen ja HTC:n valmistaman Nexus 9 -taulutietokoneen ohella Google julkaisi myös televisioon kytkettävän, Asuksen valmistaman Nexus Playerin.

Nexus 6 on varustettu alumiinirungolla, vesisuojatulla rakenteella sekä 5,96-tuumaisella, 2560x1440-resoluution näytöllä. Sen järjestelmäpiirinä toimii Qualcommin 32-bittinen, neliytiminen Snapdragon 805. Järjestelmäpiirin Krait 450 -prosessoriytimet toimivat 2,7 gigahertsin ja Aderno 420 -grafiikkaohjain 600 megahertsin kellotaajuudella. Muistia Nexus 6:ssa on 3 Gt ja siitä tulee saataville 32 ja 64 Gt:n tallennustilalla varustetut versiot.

Puhelimen takakamera on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä, se on varustettu valovoimaisella f2.0-aukolla sekä optisella kuvanvakaajalla. Sen etukameran tarkkuus on puolestaan tarkkuudeltaan 2,1 megapikseliä. Nexus 6:n akun kapasiteetiksi Google ilmoittaa 3220 mAh.

Nexus 9 on puolestaan varustettu 8,9-tuumaisella, 2048x1536-resoluution 4:3-näytöllä. Taulutietokone on maailman ensimmäinen 64-bittisellä, Denver-koodinimellisellä NVIDIA Tegra K1 -järjestelmäpiirillä varustettu laite. Järjestelmäpiirissä on kaksi NVIDIAn itse suunnittelemaa ARM-yhteensopivaa 64-bittistä prosessoriydintä ja 192 CUDA-ytimen Kepler-arkkitehtuuriin perustuva grafiikkaohjain. Muistia järjestelmäpiirin parina on 2 Gt ja tallennustilaa 16 (WiFi) tai 32 (Wifi & Wifi+LTE) Gt.

HTC on tuonut taulutietokoneisiin puhelimistaan tutut BoomSound-stereokaiuttimet. Laitteen reunat ovat metallia, mutta takakansi on pehmeän tuntuisella pinnoitteella varustettua muovia. Taulutietokoneessa on 8 megapikselin taka- ja 1,6 megapikselin etukamerat. Akun kapasiteetiksi ilmoitetaan 6700 mAh. Nexus 9 tulee saataville mustana, valkoisena ja hiekan värisenä. Sen kumppaniksi tarjotaan erikseen ostettavaa, magneettikiinnikkeistä näppäimistöä joka toimii samalla seisontatukena ja näytön suojana.

Nexus Player on Googlen oma Android TV -laite. Sen sydämenä toimii Intelin 1,8 gigaherstin kellotaajuudella toimiva neliytiminen Atom-järjestelmäpiiri. Laitteessa on muistia yksi gigatavu ja tallennustilaa 8 Gt. Sen mukana tulee mikrofonilla varustettu, ääniohjausta tukeva kauko-ohjain. Lisäksi Google tuo myyntiin sille tarkoitetun peliohjaimen, joka pitää ostaa erikseen. Laite vaatii toimiakseen langattoman verkkoyhteyden.

Saksalaisten jälleenmyyjien Media Marktin ja Saturnin järjestelmistä vuotaneiden hintatietojen mukaan Nexus 6 tulee maksamaan 569 ja 649 euroa ja Nexus 9 399 (16 Gt WiFi), 489 (32 Gt WiFi) ja 569 euroa (32 Gt LTE). On kuitenkin mahdollista, että Google tulee myymään laitteita edullisemmilla hinnoilla omassa Play-kaupassaan.

Google, Nexus

Kommentit (24)

Nexus 6

Vaikka Twitter-vuotaja Evleaks on ollut ”eläkkeellä” jo pari kuukautta, ei se ole estänyt tilinsä henkilökohtaiseen käyttöön siirtänyttä Evan Blassia julkaisemasta silloin tällöin käsiinsä saamia pressikuvia Twitter-kansan nähtäville. Tällä kertaa Blassin kuvavuodon kohteena on koodinimellä Shamu tunnettu Nexus 6 -puhelin, jonka Googlen odotetaan julkaisevan myöhemmin tämän päivän aikana. Kyseessä on mahdollisesti Googlelle räätälöity versio tulevasta Motorola Moto S -phabletista.

Kuvassa esiintyvä Nexus 6:ksi väitetty laite on hyvin pitkälle aiempien kuvavuotojen mukainen. Etupuolelta hillityn näköisen laitteen näytön ylä- ja alapuolelta löytyy kaiuttimet uusien Motorola Moto -puhelinmallien tapaan. Laitteen näytön ja ulkomittojen suhde vaikuttaa kuvan perusteella varsin hyvältä ja kehys vaikuttaisi olevan metallia, sillä ylä- ja alaosassa on havaittavissa pienet antennien vaatimat valutäytteet.

Viimeisimpien huhujen mukaan Nexus 6:sta tulee löytymään 5,9-tuumainen näyttö QHD-tarkkuudella, 2,65 GHz kellotaajuudella toimiva Snapdragon 805 -järjestelmäpiiri, kolme gigatavua RAM-muistia sekä 13 megapikselin kamera optisella kuvanvakaimella. Käyttöjärjestelmänä toimii Androidin uusi L-versio. Laitteen hinnan on huhuttu olevan 419 euroa 32 gigatavun versiosta ja 449 euroa 64 gigatavun versiosta. Tänä iltana olemme suurella todennäköisyydellä viisaampia asian suhteen.

Twitter, @evleaks

PhoneArena, Nexus X (aka Nexus 6) rumor round-up: features, specs, price and release date

Kommentit (14)

Oppo N3

Kiinalainen Oppo aikoo julkistaa N3-kamerapuhelimensa Singaporessa kuluvan kuun 29. päivä, mutta ennen sitä yritys on päätynyt kiusoittelemaan laitteeseen liittyvillä yksityiskohdilla. Aiemmin teaserit ovat olleet suurpiirteisiä, mutta viimeisimpänä yrityksen johtaja Tony Chen on julkaissut Weibossa sekä N3:n kameran kuvan että tärkeimmät speksit.

Edeltäjämalli N1:n tapaan N3 on varustettu yläreunaan sijoitetulla 206 astetta kääntyvällä kameramoduulilla, joka käyttää 1/2,3 tuuman 16 megapikselin kamerakennoa. Kuvan perusteella kameran linssi sekä kaksois-LED-salama on ympäröity metallikehyksellä sekä nahkajäljitelmällä.

N3

Oppo N3:sta huhutaan lisäksi löytyvän 5,9 tuuman 1080p-näyttö, Snapdragon 805 -järjestelmäpiiri ja kolme gigatavua RAM-muistia. Oppo on jo vahvistanut, että N3 tulee saataville kahdesta eri materiaalivaihtoehdosta - alumiini-litium-seoksesta ja ruostumattomasta teräksestä - valmistettuna.

Weibo, Oppo (kiinaksi)

GSMArena, Oppo N3 back panel revealed in an official teaser photo

GSMArena, Oppo N3 camera detailed: 16MP 1/2.3-inch sensor

Kommentit (1)

Microsoftille kuuluva Skype on esitellyt markkinoille uuden Qik-mobiilisovelluksen, joka on videoihin nojautuva viestipalvelu. Yhtiön mukaan se mahdollistaa yhteydenpidon perinteisten Skype-puheluiden välillä ja tekee videoiden jakamisesta helppoa ympäri vuorokauden. Mobiilisovellus on saatavilla Android-, iOS- ja Windows Phone -älypuhelimille.

Uudessa palvelussa käyttäjät voivat lähettää videoita suoraan yhdelle henkilölle tai määrittelemiensä ryhmien sisällä. Kaikki toimitetut videot säilyvät palvelussa enintään kaksi viikkoa, jonka jälkeen ne tuhoutuvat. Käyttäjä voi toki myös poistaa videoita milloin itse haluaa, jolloin ne eivät ole enää näkyvissä vastaanottajille. Androidilla ja Windows Phonella käyttäjä voi estää henkilöitä, joilta ei halua saada videoita. Applen mobiilialustalle ominaisuus on tulossa seuraavien kuukausien aikana.

Videopalvelun keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu Qik Flik, jotka ovat valmiiksi nauhoitettuja viiden sekunnin mittaisia videoita. Niillä ystävien videoihin voi vastata nopeasti, jos juuri sillä hetkellä ei ole aikaa nauhoittaa uutta videota. Kyseinen toiminto on aluksi saatavilla Android- ja iOS-laitteilla, mutta nähdään aikanaan myös Windows Phonella.

Skype, Skype Qik keeps you connected between calls

Skype, Qik

YouTube, Skype, Skype Qik: Group Video Messaging

Kommentit (2)

Google on julkaissut uuden Android-mainoskampanjan ja sen myötä myös uuden sloganin käyttöjärjestelmälleen. Androidin uusi slogan on ”Be together. Not the same.”. Yhdessä mainoksissa viitataan myös Androidin tarjoavan kaikenlaisia puhelimia kaikenlaisille ihmisille, mikä viittaa oletettavasti lukuisiin erilaisiin Android-malleihin monilta eri valmistajilta.

Bus Stopiksi ristityssä mainoksessa soi ensin muokattu versio Androidin vakiosoittoäänestä, joka saattaa hyvinkin olla Android L:n vakiosoittoääni. Yksi bussipysäkillä seisovista hahmoista huomaa lopulta soivan puhelimen olevan hänen puhelimensa, ja vetää esiin jättikokoisen Android L -käyttöjärjestelmää käyttävän puhelimen. The Vergen toimittaja Tom Warren pitää hyvin mahdollisena, että jättipuhelin on viittaus 5,92-tuumaisella näytöllä varustettuun Nexus 6 -puhelimeen, joka on selvästi aiempia Nexus-puhelimia suurikokoisempi.

Uusi mainoskampanja ottaa pienen varaslähdön odotettuun Android-käyttöjärjestelmäjulkaisuun, sillä käyttöjärjestelmän virallista julkaisua odotellaan edelleen. Viimeisimpien raporttien mukaan Google julkaisisi Nexus 9 -taulutietokoneen huomenna yhdessä HTC:n kanssa ja monet uskovat Android L:n ja Nexus 6:n julkaisujen tapahtuvan samaan aikaan.

 

The Verge, Google’s new Android ads appear days before rumored Nexus launch

YouTube, Android ”Crowd” Ad

YouTube, Android ”Winnebago” Ad

Kommentit (5)

Lumia 730 WindowsMania.pl

Puolalaisen WindowsMania-sivuston keskustelufoorumille ”djtonka”-nimimerkillä kirjoitteleva käyttäjä on tuttuun tapaansa julkaissut Nokian huolto-oppaasta peräisin olevat purkukuvat tuoreesta Lumia 730 -mallista kaiken kansan nähtäville. Julkaistuista kuvista toisessa näkyy puhelin purettuna pöydälle ja toinen on yksityiskohtainen kaavio puretun laitteen komponenteista. Pari viikkoa sitten samaisella foorumilla julkaistiin kuvat myös 730:n kanssa samaan aikaan esitellystä Lumia 830:sta purettuna.

Lumia 730:n 4G-yhteydellä varustettu sisarmalli 735 tulee myyntiin Suomessa ylihuomenna. Sen tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuu 4,7-tuumainen AMOLED-näyttö 1280x720 pikselin tarkkuudella, Snapdragon 400 -neliydinpiiri, gigatavu RAM-muistia, kahdeksan gigatavua tallennustilaa, muistikorttipaikka, viiden megapikselin etukamera, 6,7 megapikselin takakamera Zeiss-objektiivilla sekä 2200 mAh Li-ion-akku.

Lumia 735 saapui TaskuMuron testattavaksi tänään ja testikatsaus siitä julkaistaan lokakuun lopulla. Muropaketin hintavertailun mukaan Lumia 735 maksaa edullisimmillaan vajaat 260 euroa.

WindowsMania.pl, Rozkładówka czyli jak Lumia 730 wygląda od środka (puolaksi)

Hinta.fi, Haku: Nokia Lumia 735

Kommentit (3)

Microsoft on julkistanut Googlen kehittämälle Android Wear -käyttöjärjestelmälle virtuaalinäppäimistön, jota se kutsuu nimellä Analog Keyboard. Prototyyppiasteella oleva näppäimistö ottaa huomioon Android Wear -laitteiden älypuhelimia pienemmän näytön ja hyödyntääkin tekstin tuottamisessa kirjoituksen tunnistusta. Ideana on, että käyttäjä piirtää haluamansa merkit ruudulle ja ohjelmisto tulkitsee ne. 

Microsoft pyrkii projektillaan kehittämään uusia tapoja tuottaa tekstiä pienillä kosketusnäytöillä. Ideana Analog Keyboard ei ole kuitenkaan mitenkään uusi, sillä vastaavia ratkaisuja on nähty älypuhelimissa sekä niitä edeltäneissä PDA-kämmentietokoneissa.

Uusi näppäimistö tukee Android Wear -pohjaisia älykelloja, joissa on neliönmuotoinen näyttö 320 x 320 pikselin resoluutiolla. Lisäksi Analog Keyboard on yhteensopiva pyöreällä kellotaululla varustetun Motorola Moto 360:n kanssa. Sen asentaminen omaan laitteeseen onnistuu täältä löytyvien ohjeiden avulla.

The Verge, Microsoft’s Android Wear keyboard lets you draw letters on your smartwatch

YouTube, Tom Warre, Microsoft Android Wear keyboard

Kommentit (13)

Virtuaalitodellisuus tekee tuloaan kovaa vauhtia niin PC-, konsoli- kuin mobiilimaailmaankin. Mobiilipuolella on jo saatavilla Googlen tee-se-itse-ratkaisu eli Cardboard. Samsungin huhutaan puolestaan julkaisevan yhdessä Oculus VR:n kanssa kehittämänsä Gear VR:n joulukuussa. Lähitulevaisuudessa kilpailua mobiilipuolelle saadaan lisää, kun Carl Zeiss yhdessä Total 3D Solutionsin kanssa tuo markkinoille VR Onen.

VR One toimii samalla periaatteella kuin Gear VR, eli se vaatii toimiakseen älypuhelimen joka toimii samalla laitteen näyttönä. Gear VR:stä, joka vaatii näytökseen Galaxy Note 4:n, poiketen VR One tulee toimimaan käytännössä millä tahansa 4,7-5,2-tuumaisella älypuhelimella, kunhan sille tulee saataville oma asennuskelkkansa. Toistaiseksi valittavissa on asennuskelkat Samsung Galaxy S5:lle ja Apple iPhone 6:lle, mutta kelkkoja on luvassa lisää ja käyttäjät voivat äänestää omaa puhelintaan saadakseen sille sopivan kelkan nopeammin valmiiksi. Virtuaalitodellisuuden ohella One VR mahdollistaa myös lisätyn todellisuuden älypuhelimen kameran avulla.

Zeiss VR One tulee kustantamaan sille omistetusta verkkokaupasta ostettuna 99 euroa. Hintaan sisältyy yksi älypuhelimen asennuskelkka. Lisää vaihtoehtoisia asennuskelkkoja voi tilata 9,90 euron hintaan. Verkkokaupan mukaan laitteiden toimitus aiotaan aloittaa ennen joulua.

Zeiss VR One

Kommentit (2)

HTC julkaisi viime viikolla virallisesti kahdella 13 megapikselin kameralla varustetun Desire Eye -puhelimen. Heti perään yhtiö toi julki myös One M8 Eyen, joskin sen saatavuus on ainakin aluksi rajoittunut Kiinaan.

VR-Zonen kiinalaisversio on löytänyt useiden satamien ja lentokenttien rahtiliikennettä seuraavasta Zauba-palvelusta seuraavan Eye-perheen tulokkaan, One E8 Eyen. One E8 on M8:ia edullisempi, muovikuorinen versio HTC:n lippulaivamallista jossa Ultrapixel-kamera on korvattu perinteisellä 13 megapikselin kameralla. Koska M8:n kohdalla Eye-malli eroaa perusmallista juurikin 13 megapikselin kamerallaan, jää nähtäväksi onko sillä ja E8 Eyellä muuta eroa kuin kuorien materiaali. Alkuperäinen One E8 ei tullut myyntiin maailmanlaajuisesti, mutta tuoreen löydön perusteella One E8 Eye saattaisi tulla. Rahtikirjoihin on nimittäin merkitty ”English-WWE”, joka viittaa juurikin maailmanlaajuiseen versioon puhelimesta.

VR-Zone Chinese Edition, The camera may be evolutionary, One (E8 EYE) in Zauba import website exposure (Google Translate)

Zauba, Import Data and Price of htc one e8 eye

Kommentit

A8X

Applella on ollut tapana julkaista taulutietokoneidensa yhteydessä suorityskykyisempi X-versio tuoreimmasta järjestelmäpiiristään ja ensi torstaina julkaistavat iPadit saattavat ennakkohuhujen perusteella jatkaa perinnettä.

Tuoreessa Taiwanista peräisin olevassa kuvavuodossa esiintyy joukko iPad Air 2:sta väitetysti peräisin olevia komponentteja, joiden joukossa on laitteen pääpiirilevy. Zoomailemalla piirilevyltä on havaittavissa A8X-järjestelmäpiiri, jonka pinnassa on metallinen lämmönlevittäjä iPad Airissa käytetyn A7-piirin APL5698-version tapaan. A8X saattaa sisältää suorituskykyisemmän GPU:n sekä korkeammat prosessorikellotaajuudet. Lisäksi sen parina on huhuttu olevan kaksi gigatavua RAM-muistia. Viimeksi Apple on käyttänyt suorituskyvyltään parannettuja A5X- ja A6X-piiriversioita kolmannen ja neljännen sukupolven iPadeissa vuonna 2012.

Viimeisimpien huhujen mukaan tulevasta iPad Air 2:sta saattaa löytyä nykyistä 2048x1536 pikseliä tarkempi näyttöpaneeli, joka vaatii järjestelmäpiiriltä enemmän vääntöä. Lisäksi ominaisuuksiin kerrotaan lukeutuvan ohuempi rakenne, kultainen värivaihtoehto, Touch ID -sormenjälkitunnistin, parempi FaceTime-etukamera ja Apple Pay -tuki. Tallennuskapasiteettivaihtoehtojen kerrotaan olevan 32, 64 ja 128 gigatavua.

9to5Mac, Leaked A8X chip teases more powerful iPad Air 2 as Touch ID button appears

Apple Club Taiwan, iPad Air 2 大量零件曝光 ?!!! (kiinaksi)

Kommentit

Noin kuukausi sitten maailmalle ensiesitelty Apple Watch -älykello nähdään Kiinassa suositun Vogue-muotilehden kannessa marraskuussa. Kelloa lehdessä kantaa paikallinen huippumalli Liu Wen, jonka ranteessa loistaa malliston kallein jäsen, eli 18 karaatin kullalla koristeltu Apple Watch Edition. Lehden sisäsivuilla mallin ranteessa nähdään myös Applen älykellon muita versioita.

Applen ensimmäiset askeleet tulevan Apple Watchin kanssa kertovat yhtiön markkinoinnin suuntautuvan kilpailijoita vahvemmin muotimaailmaan. Syyskuussa kello oli esillä Ranskassa muotiin erikoistuvan Coletten myymälässä ja ensi kuussa se nähdään Kiinassa Voguen kannessa. Yhtiön strategia on varsin selkeä. Tulevasta kellosta pyritään tekemään haluttava muoti-ilmiö, jonka kautta Apple Watchin ympärille haetaan asiakkaita perinteisten tekniikasta kiinnostuneiden ihmisten ulkopuolelta.

Apple Watch saapuu markkinoille vuoden 2015 alussa kolmena eri versiona ja kahdessa eri koossa. Sisällä on Applen kehittämä S1-piirisarja ja takana safiirilinssein suojattuja sensoreita, joiden avulla kyetään lukemaan käyttäjän syke. Älykellon hinta lähtee liikkeelle 349 dollarista, mutta yhtiö ei ole vielä paljastanut, paljonko kultainen Apple Watch Edition tulee kustantamaan.

Mac Rumors, Apple Watch to be Featured in November Issue of Vogue China

Kommentit (12)

Google kertoi jo kesäkuussa Android L:n tulevan tukemaan myös 64-bittistä toimintatilaa. Sen jälkeen asian suhteen on ollut kuitenkin hiljaisempaa ja esimerkiksi kehittäjäversiot käyttöjärjestelmästä ovat olleet yksinomaan 32-bittisiä.

Tähän saatiin lopulta muutos eilen, kun Google julkaisi 64-bittisen Android L -version kehittäjille emulaattorikäyttöön. Android on tähän asti tukenut ensisijaisesti aina ARM-arkkitehtuuria, vaikka toki tuet esimerkiksi x86- ja MIPS-arkkitehtuureille ovat myös olemassa. Siksi onkin erikoista, että Google julkaisi toistaiseksi 64-bittisen Android L -kehittäjäversion vain x86-64-arkkitehtuuriin perustuville Atom-prosessoreille.

Googlen mukaan 64-bittinen Android tuo mukanaan tuen laajemmalle osoiteavaruudelle, suuremmalle määrälle rekistereitä ja uusille käskykannoille. Javalla koodatut ohjelmat tulevat saamaan 64-bittisen suoritusympäristön hyödyt automaattisesti. Muilla kielillä koodatut ohjelmat voidaan kääntää uusimmalla Android NDK:lla (Native Development Kit) x86-64:n lisäksi myös 64-bittisille ARMv8- ja MIPS64-arkkitehtuureille, mutta toistaiseksi kehittäjillä ei ole mahdollisuuksia testata 64-bittisille käyttöjärjestelmille käännettyä koodia muilla kuin x86-64:llä.

Google+, Android Developers, Developers, start your 64-bit engines. The x86 64-bit Android L developer…

Android NDK

Kommentit (7)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös