Taskumuro.com

Galaxy A7

Kuvassa Samsung Galaxy A7

Samsung uudisti viime vuoden lopulla keskihintaluokan älypuhelinmallistonsa kolmella alumiinirakenteisella Galaxy A -mallilla ja nyt SamMobilen saamien sisäpiiritietojen mukaan valmistelee valikoiman laajentamista neljännellä laitteella. SamMobilen mukaan uutuus kantaa Galaxy A8 -mallinimeä (SM-A800F) ja se tulee myyntiin Aasian ja Euroopan markkinoilla.

Rautapuolelta Galaxy A8:sta huhutaan löytyvän 5,7-tuumainen Full HD Super AMOLED -näyttö, kahdeksanytiminen ja 64-bittinen Snapdragon 615 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavua tallennustilaa, 16 megapikselin takakamera, viiden megapikselin etukamera, LTE-yhteydet ja 3050 mAh akku 5,9 mm paksuun metallirakenteeseen pakattuna. Lisäksi A8:sta saattaa löytyä Galaxy S6:sta tuttu kosketustoiminen sormenjälkitunnistin.

SamMobile, Exclusive: Samsung Galaxy A8 (SM-A800F) could have a fingerprint sensor, launch in Asia and Europe

Kommentit

OnePlus Two Concept Render

Kuva: OnePlus Two Concept Render by Matt

OnePlus Two -älypuhelimen julkistuksen on määrä tapahtua jossain vaiheessa kolmatta vuosineljännestä, mutta toistaiseksi siihen liittyvät vuodot ovat pysyneet varsin vähäisinä. Pari viikkoa sitten OnePlussan toimitusjohtaja Liu Zuohu vihjaili Twosta löytyvän Snapdragon 810 -järjestelmäpiirin ja nyt Geekbench 3 -testisovelluksen tulospalveluun livahtaneen merkinnän mukaan tieto pitää paikkaansa.

Tulospalveluun lisätyn laitteen nimeksi on merkitty OnePlus One, mutta mallinumerona on oikean Onen A0001:n sijaan A2001, joka viittaa uuteen Two-malliin. Järjestelmäpiirin malliksi on merkattu MSM8994, joka tarkoittaa Snapdragon 810:tä. Ytimiä kerrotaan olevan kahdeksan, mutta kellotaajuudeksi ilmoitetaan 1,55 GHz, joka viittaa jonkinlaiseen kehityslaitteeseen. Uutena tietona RAM-muistin määräksi laite on ilmoittanut kolme gigatavua, joka saattaa olla joillekin käyttäjille pieni pettymys. Käyttöjärjestelmänä toimii tietojen mukaan Android 5.1, jonka kaverina tulee suurella todennäköisellä OnePlussa oma Oxygen OS -käyttöliittymä.

GeekBench Browser, OnePlus ONE A2001

Kommentit

Apple Watch

Markkinatutkimusyhtiö KGI on laskenut merkittävästi ennusteitaan Apple Watch -älykellon myyntimääristä. Aiemmin Applen arvioitiin yleisesti myyvän kuluvan vuoden aikana noin 20-30 miljoonaa Watch-kelloa, mutta heikentyneen kysynnän vuoksi KGI ennustaa merkittävää pudotusta aiempiin ennusteisiin.

KGI:n arvion mukaan valmistusongelmista kärsineen Taptic Engine -värähdysmoottorin tuotantomäärät alkavat parantua tämän kuun lopulla, mutta hidastuneen kysynnän myötä toimitusmäärät tulevat tippumaan 20-30 % ennustetusta. Uuden arvion mukaan kolmannella vuosineljänneksellä Apple toimittaa noin 5-6 miljoonaa Watch-kelloa.

Koko vuoden osalta KGI arvioi toimitusmäärien jäävän alle 15 miljoonaan, joka on jopa vain puolet alkuperäisistä ennusteista. Siitä huolimatta Apple Watch tulee moninkertaistamaan älykellojen kokonaismyynnin viime vuoteen nähden.

Apple Watchin saatavuus on ollut toistaiseksi heikkoa suuren kysynnän sekä valmistukseen liittyvien ongelmien vuoksi. Ulkomailla Watchin useimpia versioita toimitetaan asiakkaille vasta kesäkuun puolella. Suomessa laitteen myynti ei ole alkanut vielä lainkaan.

9to5Mac, KGI lowers Apple Watch forecast significantly, says over 80% of sales are larger 42mm version

Kommentit

Microsoft on vuotanut Flow by Outlook for iPhone -sähköpostiohjelman nettiin ilmeisesti vahingossa. Ohjelmaa ei ole julkaistu tai edes esitelty vielä virallisesti. Toistaiseksi ei ole varmaa, milloin ohjelma tullaan julkaisemaan virallisesti tai mille kaikille alustoille se tulee saataville.

Microsoft Flow tulee olemaan sähköpostitekniikkaa käyttävä pikaviestintäohjelma. Vaikka ohjelma käyttää pohjanaan sähköpostiliikkennettä, se jättää viesteistä pois muun muassa otsikko-kentän ja allekirjoitukset. Kontakteja on tarkoitus ilmeisesti käsitellä sähköpostiosoitteilla, mutta Flow tulee näyttämään ohjelman sisällä vain sen kautta käydyt keskustelut koko sähköpostilaatikon sisällön sijasta.

NextPowerUp, Microsoft To Launch ’Flow’ Mobile Email App

Kommentit

Aiemmin tällä viikolla uutisoimme TaskuMurossa venäläisistä tiedotusvälineistä kantautuneista tiedoista, joiden mukaan Venäjä olisi aikeissa kehittää oman mobiilikäyttöjärjestelmän pohjautuen suomalaisen Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmään.

The Verge -sivuston tuoreimmassa uutisessa tiedot Venäjän omasta mobiilikäyttöjärjestelmästä tyrmätään täysin ja itänaapurin perinteisen väritetyistä lausunnoista syntynyttä väärinkäsitystä oikaistaan myös Jollan kommenteilla.

Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio korjaa The Vergelle, että Venäjä ei ole tekemässä omaa mobiilikäyttöjärjestelmää. Sen sijaan tavoitteena on usein eri keinoin yrittää vähentää maan riippuvuutta Googlen Androidiin ja Applen iOS:iin, joilla on tällä hetkellä yhteensä yli 90 % markkinaosuus Venäjällä.

Jollan tapauksessa Venäjä haluaisi Sailfishistä ”lokalisoiduin” version, joka käyttäisi amerikkalaisten palveluiden sijaan vastaavia venäläisiä palveluita. Sailfishissä on jo käytössä Android-sovelluksille venäläinen Yandex Store -kauppa ja Aarnion mukaan luvassa on tuki myös useille muille venäläisillä palveluille.

The Verge, Russia isn’t building its own mobile operating system

Kommentit

Always on

Google ilmoitti eilen aloittaneensa Android Wear -käyttöjärjestelmänsä 5.1.1-version jakelun portautetusti kaikkiin sitä tukeviin laitteisiin. Yritys kertoi päivityksen sisällöstä ensimmäistä kertaa jo kuukausi sitten blogipostauksensa yhteydessä. Päivityksen asentaminen vaatii uusimman version Android Wear -älypuhelinsovelluksesta.

5.1.1-päivitys tuo mukanaan useita näkyviä uudistuksia Android Wearin käyttöliittymään. Näyttö voi nyt olla haluttaessa jatkuvasti päällä myös sovellusten ollessa avoinna ruudulla. Näyttö muuttuu akun säästämiseksi mustavalkoiseksi, kun käsi lasketaan alas katseluetäisyydeltä. Uusien ranne-eleiden avulla kellon info-korttien selaaminen onnistuu nyt rannetta kääntämällä, jolloin molempien käsien ei tarvitse olla vapaana kellon käyttämiseksi. Uutta on myös helpompi pääsy sovelluksiin ja yhteystietoihin, joka onnistuu nyt pyyhkäisemällä vasemmalle kellonäkymästä.

Ilmoituksiin on lisätty heads-up-toiminto, joka näyttää ilmoituksen kellon ruudulla, vaikka käyttäjällä olisi näytöllä avoinna jokin muu sovellus, kuten sykemittari tai navigointi. Sähköpostiin tai viestiin vastaaminen onnistuu nyt myöt emoji-kuvakkeilla, jotka käyttäjä voi piirtää kellon ruudulle. Ohjelmisto tunnistaa piirustuksen ja muuttaa sen emoji-kuvakkeeksi.

Useamman kellon käyttämistä saman älypuhelimen kanssa on myös helpotettu, joka mahdollistaa kellon yksinkertaisen vaihtamisen toiseen tyylin mukaan. Käytön helpottamiseen tähtää puolestaan mahdollisuus vaihtaa fontin kokoa kellon asetuksista. Käytön turvaamista lisää uusi lukitustoiminto, joka vaatii pyyhkäisykuvion piirtämistä kellon näytölle, jos sitä ei pidetä ranteessa tai jos yhteys puhelimeen katkeaa tietyksi ajaksi.

Uusiin ominaisuuksiin lukeutuu myös WiFi-tuki, joka on kuitenkin käytettävissä vain LG Watch Urbane-, Moto 360-, Sony Smartwatch 3- ja Samsung Gear Live -laitteissa. Se mahdollistaa kellon käyttämisen normaalisti myös ilman puhelinta, kunhan saatavilla on WiFi-yhteys ja puhelin on yhteydessä verkkoon (missä tahansa päin maailmaa).

Google, Android Wear Help Forum, Android Wear May Update

YouTube, Wrist gestures with Android Wear

Kommentit

Applen älykello on saanut tänään ensimmäisen ohjelmistopäivityksensä. Apple Watch on nyt ollut myynnissä hieman yli kuukauden verran ja vastaanotto on ollut innokas ympäri maailman. Kelloa myydään edelleen vain valituilla alueilla, mutta uusia markkina-alueita on lupailtu kesäkuun loppuun mennessä.

Uusi päivitys koostuu lähinnä bugikorjauksista ja parannuksista ohjelmien suorituskykyyn. Näiden lisäksi kelloon on tuotu tuki uusille emoji-merkeille sekä tuki seitsemälle uudelle kielelle. Jatkossa Apple Watchiin voi valita kieleksi myös brasilianportugalin, hollannin, ruotsin, tanskan, thain, turkin tai venäjän.

Uudet tuetut kielet voisivat mahdollisesti antaa vihjeitä siitä, millä alueilla älykello seuraavaksi nähtäisiin kaupoissa. Uusista alueista ei toistaiseksi ole mitään varmistettua tietoa saatavilla, joten suomalaiset ostajat joutuvat edelleen tyytymään odotteluun tai vaihtoehtoisiin kanaviin, mikäli kellon osto kiinnostaa.

9To5Mac, Apple releases first Apple Watch update with Watch OS 1.0.1

Kommentit

Galaxy S6

Korealaisen Yonhap News -uutistoimiston saamien tietojen mukaan Samsungin Galaxy S6 -huippumallien toimitusmäärät ovat ylittäneet 10 miljoonan laitteen rajapyykin. Yonhapin mukaan tieto on peräisin korkeatasoiselta Samsungin toimihenkilöltä, jonka nimeä ei kuitenkaan mainita. 10 miljoonan laitteen rajapyykin rikkomiseen vaadittua tarkkaa aikaa ei mainita, mutta Galaxy S6 -mallien myynti alkoi 10. päivä huhtikuuta, joten kyse on suunnilleen kuukauden ajanjaksosta.

Galaxy S6 -mallit ovat siis käyneet kaupaksi suunnilleen samaa tahtia tai hieman heikommin kuin edeltäjämallit Galaxy S5 ja Galaxy S4 ensimmäisen kuukautensa aikana. Galaxy S6 -mallien kokonaistoimitusmäärät saattavat siis hyvinkin jäädä optimistisista ennusteista, jotka ovat liikkuneet korkeimmillaan 50-70 miljoonan laitteen lukemissa kuluvan vuoden osalta.

Yonhap News Agency, Global shipments of Galaxy S6 series top 10 mln

Kommentit

Huawei on vähentänyt riippuvuuttaan muista valmistajista omilla Kirin-järjestelmäpiireillään. Seuraavan askeleen kerrotaan olevan oma käyttöjärjestelmä, nimeltään Kirin OS. Huhujen luotettavuutta ei voida toistaiseksi varmentaa.

MyDrivers-sivuston lähteiden mukaan Huawei on kehittänyt Kirin-käyttöjärjestelmää jo kolmen vuoden ajan, ja että se tultaisiin julkaisemaan lähitulevaisuudessa uuden puhelinmallin mukana. Puhelin tulee huhujen mukaan käyttämään Huawein omaa Kirin-järjestelmäpiiriä, mutta muista teknisistä tiedoista ei ole toistaiseksi tietoa. Myös se on vielä epäselvää, perustuuko mahdollinen Kirin OS täysin Huawein omaan koodiin, vai onko se rakennettu esimerkiksi Androidin pohjalta.

MyDrivers, Huawei’s mobile operating system independent exposure: Kirin OS! (Google Translate)

Kommentit

Mi Store

Kiinalainen älypuhelinjätti Xiaomi avaa aiempien suunnitelmiensa mukaisesti Mi Store -oheistarvikekauppansa Yhdysvaltain ja Euroopan markkinoille. Yhdysvalloissa kauppa aukesi jo eilen illalla seitsemältä tyynenmeren aikaa. Euroopassa kauppa aukeaa tänään iltapäiväkahdelta Suomen aikaa, mutta ainakin aluksi kauppa toimittaa tuotteita Euroopassa vain Iso-Britanniaan, Saksaan ja Ranskaan. Saatavuuden on kuitenkin tarkoitus laajentua myöhemmin myös muihin Euroopan maihin.

Ainakin aluksi kaupan valikoima on hyvin rajattu, mutta siitä huolimatta erittäin kiinnostava. Tarjonta koostuu 5000 ja 10400 mAh:n virtapankeista, puoliavonaisista korvakuulokkeista (79,99 dollaria) sekä Mi Band -aktiivisuusrannekkeesta. Virtapankeissa Xiaomi käyttää alumiinikuoria ja laadukasta ohjauselektroniikkaa sekä akkukennoja, joten etenkin 13,99 dollarin hintainen 10400 mAh malli on erittäin houkutteleva tuote. Myös 14,99 dollarin hintainen aktiivisuusranneke on poikkeuksellisen edullisesti hinnoiteltu. Mobiililaitteiden saatavuudesta länsimarkkinoilla ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Xiaomi Mi Store

The Verge, Xiaomi starts selling accessories online in US and Europe from today

Kommentit

Click Wheel keyboard

Harrastuspohjalta iOS-sovelluksia kehittävä Adam Bell on julkaissut Applen sovelluskaupassa erikoisen retronäppäimistön iPhone-puhelimille. Näppäimistö on saanut inspiraationsa iPod-musiikkisoittimien Click Wheelistä, joka toimi aikanaan iPodien innovatiivisena ohjauslaitteena. Bellin sovellus on selvästikin tehty kieli poskella, sillä sovellustiedoissa mies kertoo ”kirjoittamisen kahdella kädellä olevan työlästä” ja ihmettelee ”kuka kaipaa ylimääräistä monimutkaisuutta kirjoittamiseen”.

Click Wheel Keyboard toimii esikuvansa tapaan sormea ohjaimen kehällä liu’uttaen. Kirjaimet, merkit ja emojit valitaan vaakasuuntaiselta listalta pyörittämällä ja keskinäppäintä painamalla. Pyörään on myös integroitu painallustoimintoja alkuperäisen esikuvansa tyyliin. Ylhäältä painamalla se poistaa merkin, vasemmalta se liikuttaa kursoria, oikealta lisää välilyönnin ja alhaalta vaihtaa isoihin kirjaimiin.

Click Wheel Keyboard vaatii toimiakseen iOS 8.0:n tai uudemman ja se on optimoitu käytettäväksi iPhone 5, 5s, 6 ja 6 Plus -puhelimissa. 0,5 megatavun kokoinen sovellus on ladattavissa ilmaiseksi iTunes-sovelluskaupasta.

Apple iTunes, Click Wheel Keyboard

YouTube, Click Wheel Keyboard

Kommentit

G4c

LG on laajentanut G4-tuoteperhettään tänään kahdella uudella versiolla. Molemmat uutuusmallit noudattavat alkuperäisestä G4:stä tuttua muotoilua, mutta sijoittuvat edullisempaan hintaluokkaan ja tarjoavat suuremman sekä pienemmän näyttövaihtoehdon G4-mallia haluavalle. G4 Stylus on jo esitelty aiemmin Korean ja Pohjois-Amerikan markkinoille G Stylo -mallinimellä.

G4c on kompaktimpi versio hiljattain julkaistusta G4-huippumallista. Valitettavasti yhteistä G4:n kanssa on käytännössä lähinnä muotoilu ja takakuoren kuviointi, sillä teknisesti laite on täysin toista maata, eikä nahkaista takakuortakaan ole saatu mukaan pakettiin. Jopa vielä älyttömämpää on, että tekniset ominaisuudet erityisesti kameran osalta näyttäisivät heikentyneen vuodentakaisesta G3 s -edeltäjämallista, josta löytyi optinen kuvanvakain ja lasertarkennus.

G4c:n teknisiin ominaisuuksiin lukeutuu kevyesti kaartuva viiden tuuman HD-tasoinen in-cell-IPS-näyttö, 1,2 Ghz neliydinpiiri (Snapdragon 400/410?), gigatavu RAM-muistia, kahdeksan gigatavua tallennustilaa, muistikorttipaikka, LTE-yhteydet, kahdeksan megapikselin takakamera, viiden megapikselin etukamera sekä 2540 mAh akku. Laitteen ulkomitat ovat  139,7 x 69,8 x 10,2 mm ja paino 136 grammaa.

G4 Stylus

G4 Stylus on puolestaan phablet-kokoluokan laite, sillä sen HD-tarkkuuden in-cell-IPS-näytön koko on 5,7 tuumaa. Laitteen erikoisuuksiin kuuluu myös Rubberdium Stylus -kynä, jolle on oma säilytyspaikkansa laitteen rungossa. G4 Stylusin tekniset ominaisuudet ovat pitkälti identtiset G4c:n kanssa, mutta 8 megapikselin takakamera hyödyntää laser-tarkennusta ja akun kapasiteetti on 3000 mAh. Ulkomitoiksi ilmoitetaan 154,3 x 79,2 x 9,6 mm ja painoksi 163 grammaa. Käyttöjärjestelmänä molemmissa malleissa toimii Android Lollipop.

Molempia malleja odotetaan saapuvaksi Pohjoismaihin kesän aikana. Lisätietoja hinnoittelusta, lanseerausajankohdasta ja Pohjoismaiden värivaihtoehdoista kerrotaan lähempänä lanseerausta.

LG:n julkaisutiedote

Kommentit

Puhelinten käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat tietyissä maailmankolkissa välillä työn ja tuskan takana. Etenkin yhdysvaltalaisoperaattorit ovat hidastelleet tiettyjen puhelinmalliensa päivityksiä pitkän kaavan mukaan. ZDNetin esimerkissä AT&T:n Lumia 830 ja T-Mobilen Lumia 635 eivät ole vieläkään saaneet alun perin Denim-päivitystä, joka julkaistiin operaattorilukottomille puhelimille jo viime syyskuussa.

Pääsyynä ongelmiin ovat operaattorit, jotka myyvät puhelimia vain kytkettyinä nimenomaan omiin liittymiinsä. Näissä tapauksissa puhelimeen tai sen käyttöjärjestelmään tehdään operaattorin haluamia muutoksia ja brändäyksiä, jolloin myös päivitykset vaativat nimenomaan kyseiselle operaattorille räätälöidyn version itsestään.

Microsoft on ilmoittanut tekevänsä tälle lopun Windows 10:n myötä. Yhtiö kertoo aikovansa päivittää kaikkia Windows 10 -laitteita, mukaanlukien puhelimia, jatkossa samaan tapaan. Microsoftin edustaja tarkensi lausuntoa ZDNetille, kertoen sen tarkoittavan juurikin sitä, että Microsoft julkaisee itse päivitykset myös puhelimille operaattorien sijasta. Operaattorit tulevat kuitenkin olemaan jatkossakin oleellinen osa päivitysprosessia, sillä heiltä saatava palaute on tärkeää päätettäessä onko päivitys valmis jaettavaksi puhelimille. Kun päivitys todetaan valmiiksi julkaisuun, se julkaistaan samanaikaisesti kaikille operaattoriin katsomatta.

ZDNet, Microsoft says it’s taking over updates for Windows 10 Mobile devices

Kommentit

HTC on tuonut kahtena edellisenä vuotena One-mallinsa yhteydessä myös pienemmän mini-version markkinoille. One M7:n tapauksessa laitetta kutsuttiin One miniksi ja M8:n kohdalla taas One mini 2:ksi. Mini-versiot olivat ulkonäöltään isoveljiä vastaavia, mutta raudan osalta vaatimattomampia.

Yhtiön tuoreimman lippulaivan One M9:n osalta HTC:n Pohjois-Aasian johtaja Jack Tong on kuitenkin kertonut, että yhtiö ei ole aikeissa tuoda pienempää versiota markkinoille. HTC uskoo, että koko mobiiliteollisuus on enemmänkin suuntautumassa yli 5-tuumaisiin laitteisiin, ja heidän tuotevalikoimansa tähtää tähän trendiin. Pienille laitteille löytyy aina oma fanikuntansa, mutta nähtävästi suurin osa käyttäjistä on ainakin HTC:n näkemyksen mukaan hyväksynyt sen, että puhelimen näyttö on 5-tuumainen tai yli.

Focus Taiwan, HTC has no plan for ’mini’ version of One M9 flagship phone

Kommentit

Venäläinen RBC-uutissivusto raportoi, että Venäjä on aikeissa kehittää kilpailevan mobiikikäyttöjärjestelmän Googlen Androidille ja Applen iOS:lle. Koska käyttöjärjestelmän kehittäminen tyhjästä on työlästä, Venäjä neuvottelee parhaillaan suomalaisen Jollan kanssa, joka kehittää avoimeen lähdekoodiin perustuvaa Sailfish-käyttöjärjestelmää.

Venäjän motivaationa taustalla on kansalaistensa henkilökohtaisten tietojen turvallisuus sekä ulkomaalaisten mobiilikäyttöjärjestelmien liian yli 95 prosentin markkinaosuus, joka halutaan pienentää 50 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Venäjä toivoo apua ja yhteistyötä projetiin myös BRICS-mailta eli Brasilialta, Kiinalta, Intialta ja Etelä-Afrikalta.

Venäjä ja Kiina ovat aiemminkin yrittäneet kehittää kilpailevia mobiilikäyttöjärjestelmiä omiin tarpeisiinsa, mutta ne ovat järjestäen epäonnistuneet.

Digitoday uutisoi, että Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio on neuvotellut venäläisten kanssa aiheesta jo kahdesti. Tuoreimpaan tapaamiseen viime viikolla osallistuivat Venäjän viestintäministerin lisäksi joukko venäläisiä IT-alan asiantuntijoita, kuten Yandexin ja Alt Linuxin edustajat.

Russia Insider, Russia Plans to Develop Mobile OS to Rival Android & iOS

Kommentit

Normaali S6 saa sinisen Blue Topaz -värityksen, joka sopii valmistajan mukaan erityisesti muotitietoisille käyttäjille. Blogitekstissä kerrotaan, että ensi syksyn muotiväreiksi on ennustettu erilaisia sinisen sävyjä. S6 edge taas saa vihreän Green Emerald -värityksen. Vihreän värin kerrotaan edustavan uutta elämää ja uutta alkua.

Allekirjoittaneen silmään etenkin vihreä väritys näyttää kiinnostavalta, mutta nähtäväksi jää, hyväksyykö suuri yleisö nämä hieman massasta poikkeavat värimaailmat. Värivaihtoehtojen rajaaminen vain mallikohtaisesti on mielenkiintoinen valinta, mutta toisaalta jatkossa esimerkiksi vihreän värisen S6:n tietää jo kaukaa varmasti edge-malliksi.

Värivaihtoehdot tulevat saataville maailmanlaajuisesti, mutta eri alueiden ja myyntikanavien saatavuudessa voi olla vaihtelua.

Uutista päivitetty 14:05: Värit eivät ole uusia, vaan ne ovat nyt paremmin saatavilla maailmanlaajuisesti.

Samsung Tomorrow, Blue Topaz Galaxy S6 and Green Emerald Galaxy S6 edge Set to Launch

Kommentit

Vuodoistaan tuttu Upleaks on julkaissut kuvan ja tekniset tiedot huhutusta Sony Lavender -älypuhelimesta. E55-sarjaan kuuluva puhelin vaikuttaa olevan suunnattu etenkin selfiekuvien napsijoille.

Järjestelmäpiiriksi Sonyn kerrotaan valinneen MediaTekin MT6752:n. MT6752 on varustettu kahdeksalla 1,7 GHz:n Cortex-A53-prosessoriytimellä ja Mali-T760 MP2 -grafiikkaohjaimella.Muistia puhelimessa on kaksi gigatavua ja käyttöjärjestelmänä toimii odotetusti Android 5.0 Lollipop.

Silmiinpistävin ominaisuus puhelimessa on vuodetun kuvan perusteella liki olemattomat näytön reunukset. Kaiuttimet lainaavat sijoittelun ja muotonsa suoraan Xperia Z -sarjasta. Puhelimen näyttö tukee FullHD- eli 1920x1080-resoluutiota mutta sen tarkka tuumakoko on toistaiseksi hämärän peitossa. Upleaks mainitsee kuitenkin, että näyttö on suurempi kuin 5,5-tuumaisen Xperia C4:n. Puhelimen etu- ja takakamera käyttävät kumpikin Sonyn omaa 13 megapikselin IMX214-sensoria ja myös etukamera on varustettu LED-salamalla.

Upleaks, Sony Lavender

Kommentit

10080

Microsoft julkaisi tänään Build 10080 -version puhelimille tarkoitetusta Windows 10 Insider Preview -käyttöjärjestelmästään. Uusien ominaisuuksien ja bugikorjausten ohella päivitys tuo mukanaan tuen Lumia 930, Icon, 640 ja 640 XL -malleille sekä HTC:n One M8 for Windows -puhelimelle.

Build 10080 -version uudistuksiin Windows 10 sovelluskaupan beetaversio tarjoaa täysin uudistuneen käyttöliittymän ja se perustuu samaan unversaaliin koodiin tietokoneversion kanssa. Uusi kauppa on vielä tietyiltä ominaisuuksiltaan keskeneräinen, joten myös vanha kauppasovellus toimii toistaiseksi uuden version rinnalla. Ainakin Lumia 630 -testipuhelimellamme uusi sovelluskauppa toimi toistaiseksi hyvin hitaasti ja tahmaisesti.

10080

Sovelluskaupan uuden beetaversion myötä myös universaaliin koodiin pohjautuvat Word-, Excel-, PowerPoint- ja OneNote-sovellukset ovat Windows 10 -käyttöjän ladattavissa. Valitettavasti sovelluskauppa oli ainakin testipuhelimessamme tällä hetkellä niin jumissa, ettei sovellusten lataaminen toistaiseksi onnistunut emmekä päässeet vielä tutustumaan niihin tarkemmin. Uutta on myös Windows 10:n Xbox-sovellukset, Music Preview ja Video Preview -sovellukset, jotka nekin ovat ladattavissa uuden sovelluskaupan kautta.

Build 10080

Uusi kamerasovellus tuo mukanaan HDR-kuvauksen, videon vakautuksen ja kasvojentunnistuksen etsinnäkymässä. Kaikkia kalliimman pään Lumia-mallien erikoisominaisuuksia ei ole vielä tässä vaiheessa tuettuna sovelluksessa.

Koska kyse on edelleen aikaisesta kehittäjäversiosta, tuo päivitys mukanaan myös tiedossa olevia ongelmia ja bugeja. Tällaisia ovat mm. sovellusvalikon tuplakuvakkeet, sovellusten jumiutuminen päivityslistalle, ongelmat muistikortille asennettujen sovellusten kanssa sekä vanhan toimimattoman sähköpostisovelluksen näkyminen sovellusvalikossa.

Windows Blog, Windows 10 Insider Preview Build 10080 for phone now available

Kommentit

Microsoft on julkaissut Androidille ja Windows Phonelle Hyperlapse Mobile- ja Windowsille Hyperlapse Pro -ohjelmat. Hyperlapse-ohjelmilla voidaan luoda pehmeästi liikkuvia timelapse-videoita.

Perinteisten liikkeessä kuvattujen timelapse-videoiden suurimpia ongelmia on liikkuva kamera, mikä johtaa helposti heiluvaan lopputulokseen. Microsoft Researchin projektina alkanut Hyperlapse luo videolla näkyvästä materiaalista 3D-mallin ja luo kameran alkuperäisiä liikkeitä mukailevan, pehmeästi liikkuvan virtuaalikameran. Jokainen yksittäinen ruutu lasketaan erikseen ja ympäristö kootaan videon alkuperäisten ruutujen materiaalista leikkaamalla, venyttämällä ja pehmentämällä.

Riippuen lähdemateriaalista lopputuloksen laatu vaihtelee huomattavastikin, mutta ainakaan allekirjoittanutta Microsoftin julkaisemien esimerkkivideoiden virheet eivät ole häirinneet, kun ottaa huomioon lopputuloksen verrattuna alkuperäisvideoon. Hyperlapse mahdollistaa videoiden kiihdyttämisen maksimissaan 32-kertaiseksi reaaliaikaan nähden.

Microsoft, Hyperlapse

Microsoft Research, First-person Hyperlapse Videos

Kommentit

GS6 Active

Samsungin Galaxy S6 -huippumallin kestävämpi Active-versio on ilmestynyt viimepäivivä useampien eri vuotojen kohteeksi. Ensin GSMArena julkisti toissapäivänä valokuvat Activen etu- ja takakuoresta ja eilen Evleaks pisti lisää vettä myllyyn julkaisemalla Twitterissä pressikuvat laitteen valkoisesta ja tummansinisestä värivaihtoehdosta. Lisäksi GS6 Active löytyy jo Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n hyväksyntälistalta.

GSMArenan kuvien lähteen sekä FCC:n hyväksyntätietojen mukaan Galaxy S6 Activen tyyppikoodi on SM-G890A. Akun kapasiteetiksi kerrotaan selvästi sisarmallejaan suurempi 3500 milliampeerituntia. Kuvien perusteella Activen kotinäppäimestä ei tule löytymään nykyisten GS6-mallien tapaan sormenjälkitunnistinta. Muilta teknisiltä ominaisuuksiltaan Activen odotetaan olevan hyvin lähellä sisarmallejaan. Takakuoren väritysteemassa on otettu vaikutteita modernista maastokuvioinnista.

Galaxy S6 Activen julkaisun voinee odottua tapahtuvan lähiaikoina.

Twitter, Evleaks

GSMArena, This could be Samsung Galaxy S6 Active in the flesh

FCC OET Exhibits List, ID A3LSMG890A

Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös