Taskumuro.com

Intelin toimitusjohtaja Brian Krzanich uskoo yhtiön saavan lisää jalansijaa x86-arkkitehtuurille mobiilimaailmassa lähivuosina. Intel on tehnyt sopimukset kiinalaisten Rockchipin ja Spreadtrumin kanssa yhtiön teknologian käytöstä edulliseen segmenttiin suunnatuissa älypuhelin- ja taulutietokonealustoissa. Samalla Intel ostaa 20 prosenttia Spreadtrumin emoyhtiöstä 1,5 miljardilla dollarilla eli noin 1,2 miljardilla eurolla.

Tähän asti sekä Rockchip että Spreadtrum ovat luottaneet Intelin ja x86:n kanssa kilpailevaan ARM-arkkitehtuuriin. Vaikkei Intelin kanssa tehty sopimus estäkään ARM-arkkitehtuurin käyttöä myös jatkossa, uskoo Krzanich kummankin yrityksen käyttävän vain Intelin x86-arkkitehtuuria 2 - 3 vuoden kuluttua. Sekä Rockchip että Spreadtrum saavat sopimuksen myötä käyttöönsä x86-arkkitehtuurin ohella myös Intelin tuotantolaitokset, mikä voi koitua merkittäväksi kilpailueduksi kiitos Intelin kilpailijoitaan kehittyneempien valmistusprosessien.

Reuters, Intel CEO sees China chip partners moving away from rival technology

Kommentit (9)

Dataverkon yli kulkevat pikaviestit yrittävät korvata perinteiset tekstiviestit ja niinpä myös Applelta löytyy oma palvelu, joka kilpailee kovassa seurassa muun muassa Facebook Messengerin ja WhatsAppin kanssa. Applen kokonaisuus kulkee nimellä iMessage ja toimii ainoastaan valmistajan omien laitteiden välillä. Se on integroitu suoraan yhtiön viestisovellukseen, joten sen käyttäminen on helppoa, kunhan oma puhelinnumero on aktivoitu palvelun käyttöön.

Apple on rakentanut palvelunsa niin, että kun puhelinnumero on kytketty iMessageen saapuvat viestit sitä hyödyntäviltä iOS-käyttäjiltä automaattisesti sen välityksellä. Ongelmaksi tilanne muodostuu silloin, kun esimerkiksi iPhone vaihdetaan toisen valmistajan puhelimeen ja iMessage unohdetaan kytkeä pois päältä laitteen asetuksista. Tällöin numero on yhdistettynä edelleen iMessage-palveluun, mutta koska päätelaite on vaihtunut, eivät viestit saavu koskaa perille. 

Yllä mainittuun ongelmaan Apple on julkaissut verkkopohjaisen työkalun, jolla oman numeron voi irrottaa iMessagen käytöstä. Saman operaation voi suorittaa myös iPhonen asetuksista (Viestit -> iMessage), mutta jos laite on esimerkiksi jo myyty eteenpäin on nyt esitelty työkalu erittäin hyödyllinen.

MacRumors, Apple Launches Web Tool to Deregister Phone Numbers from iMessage

Apple, Deregister iMessage

Kommentit (13)

Aika ajoin puhelimilla pyöritetään mitä erikoisempia sovelluksia, joita ei ole suunniteltu lainkaan puhelinkäyttöön. Tällä kertaa vuorossa on Windows 98, joka on saatu toimimaan iPhone 6 Plussalla.

Kiinalaiskäyttäjä on saanut Windows 98:n toimimaan iPhone 6 Plussalla käyttäen iDOS-ohjelmaa. iDOS on suunniteltu vanhojen DOS-pelien pelaamiseen, mutta taipuu kaikesta päätellen myös DOSsin päällä alun perinkin pyörineen Windowsin pyörittämiseen. Täysin ongelmatonta toiminta ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi .exe-tiedostojen käynnistäminen käyttöjärjestelmän välityksellä ei onnistu. Kuvien perusteella myös Windows XP:n asennusta on yritetty, mutta ilmeisesti asennus ei ole onnistunut.

Cnmo, For a mood iPhone 6 Plus can run Win98_OS_phone China (Google Translate)

Kommentit (9)

Microsoft on julkaissut ensimmäisen oman Lumia-älypuhelimen ilman Nokia-brändäystä. 3G-taajuuksia tukevasta Lumia 535 -puhelimesta tulee markkinoille yhdellä ja kahdella SIM-korttipaikalla varustetut mallit. Molemmissa on Windows Phone 8.1 Lumia Denim -päivitys valmiiksi asennettuna.

Puhelimessa on 5-tuumainen IPS LCD -näyttö, jonka resoluutio on 960x540 pikseliä (220 PPI). Näyttöä suojaa Corning Gorilla Glass 3 -lasi ja näyttö tukee suuren kirkkauden tilaa kirkkaassa ympäristössä.

Sisuksissa on neliytiminen 1,2 gigahertsin Snapdragon 200 -järjestelmäpiiri, gigatavu keskusmuistia, kahdeksan gigatavua tallennustilaa ja 1905 mAh akku. Tallennustilaa voi laajentaa jopa 128 gigatavun microSD-kortilla ja käyttöön saa myös 15 gigatavua OneDrive-pilvitallennustilaa.

Lumia 535:ssä on sama laajakulmalinssillä varustettu viiden megapikselin etukamera kuin Lumia 730- ja Lumia 735 -malleissa. Myös takapuolella on viiden megapikselin kamera LED-salamalla.

Laitteen ulkoiset mitat ovat 140,2 x 72,4 ja 8,8 mm ja se painaa 146 grammaa. Värivaihtoehdot ovat syaani, kirkkaan vihreä, kirkkaan oranssi, hohtavan valkoinen, tumman harmaa ja musta. Lumia 535:n myynti valikoiduilla markkinoilla alkaa vielä tämän vuoden puolella. Valmistaja ilmoittaa laitteen verottomaksi suositushinnaksi 110 euroa, eli kaupoissa se tullaan näkemään arviolta 135 euron hintalapulla varustettuna.

Microsoft Ääni -blogi, Viisi tähteä uudelle Microsoft Lumia 535:lle!

Microsoft, Lumia 535 -tuotesivu

Kommentit (6)

Vaikka PowerVR Series6XT -arkkitehtuuri koki vasta hiljattain ensiesiintymisensä järjestelmäpiireissä, on Imagination Technologies kiirehtinyt jo esittelemään seuraavan sukupolven PowerVR Series7 -arkkitehtuurin. Series7 perustuu Series6:n tavoin Rogue-arkkitehtuuriin, jota on Rogue7-nimen alla viilailtu aiempaa paremmaksi niin ominaisuuksien, tehonkulutuksen kuin nopeudenkin suhteen.

Series7 pitää sisällään kaksi perhettä: Suorituskykyisiin järjestelmäpiireihin suunnatun Series7XT:n ja edullisiin ratkaisuihin suunnatun Series7XE:n. Yhteinen uusi ominaisuus Series7:n grafiikkaohjaimille on tuki security zone -ominaisuuksille, joka mahdollistaa grafiikkaohjaimen virtualisoinnin maksimissaan kahdeksaan erilliseen ”hiekkalaatikkoon”.

Series7XT:ssä on käytössä mallista riippuen 2 - 16 Shading Cluster -yksikköä, eli maksimissaan tuplaten Series6XT:een nähden. Se tukee jo vakiona OpenGL ES 3.1:tä, tesselointia ja Android Extension Pack (AEP) -laajennosta, kun 6XT:ssä tukea tesseloinnille ei ollut lainkaan ja AEP-tukikin oli vielä valinnainen lisä. Direct3D-puolella 7XT tukee vakiona D3D Feature Level 10_0 -tasoa ja valinnaisena lisänä 11_1-tasoa, kun 6XT:ssä vakiotaso oli 9_3 ja valinnainen 11_0. OpenCL-puolella vakiokonfiguraatio ei tuo muutosta, vaan tuettuna on edelleen OpenCL 1.2 Embedded Profile, mutta nyt sen voi valinnaisella lisällä päivittää myös OpenCL 1.2 Full Profileen.

Series 7XE:ssä on edeltäjänsä tavoin käytössä puolikas tai yksi kokonainen Shading Cluster -yksikkö. Se tukee niin ikään OpenGL ES 3.1:tä, mutta tuki AEP:lle ja tesseloinnille ovat valinnaisia lisiä, joita 6XE ei tukenut lainkaan. Sen Direct3D-tuki on oletuksena D3D Feature Level 9_3 -tasoa ja päivitettävissä 11_0-tasoon, kun 6XE:ssä oli mahdollisuus vain 9_3-tasoon. OpenCL-tuki on muuttumaton 6XE:en nähden, eli vain OpenCL 1.2 Embeded Profile on tuettuna eikä sitä ole mahdollista laajentaa Full Profileen.

Imagination Technologiesin omien suorituskykytestien mukaan Series7XT on testistä riippuen 35 - 61 prosenttia nopeampi kuin Series6XT, kun kummassakin on käytössä sama määrä Shading Cluster -yksiköitä ja samat kellotaajuudet. Series7XE lyö tauluun vielä kovemmat luvut, ollen testistä riippuen 41 - 108 prosenttia Series6XE:tä nopeampi samalla konfiguraatiolla.

Imagination Blog, PowerVR Series7XT GPUs push graphcis and compute performance to the max

Imagination Blog, PowerVR Series7XE family targets the next billion mobile and embedded GPUs

AnandTech, Imagination Announces PowerVR Series7 GPUs

Kommentit (1)

Suomalainen Jolla-älypuhelimesta ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmä tuttu Jolla Oy on aloittanut itäisen naapurimme valloituksen. Jolla toimii Venäjän markkinoilla yhdessä VPP Groupin kanssa. VPP Group on vastuussa paitsi itse puhelinten jakelusta, myös Jollan verkkokaupan venäläisversiosta.

Jolla-älypuhelin maksaa venäjällä 19 990 ruplaa eli noin 350 euroa ja sen voi ennakkotilata jo nyt yhtiön virallisesta Venäjän verkkokaupasta. Älypuhelimen toimitukset tullaan aloittamaaan vielä kuluvan kuun aikana. Yhtiön perustajiin lukeutuva Sami Pienimäki kommentoi asiaa näin:

”Olemme erittäin innoissamme voidessame tuoda Jollan, ainoan eurooppalaisen älypuhelimen, jossa on oma, itsenäinen mobiilikäyttöjärjestelmä, valtaville Venäjän markkinoille. Jolla kiinnostaa jo suurta joukkoa Venäjällä, ja olemme saaneet valtavan määrän kyselyitä Jollan myynnin aloittamisesta maassa. Nyt voimme arvostettujen paikallisten kumppaneidemme Yandexin ja VVP Groupin tuella avata paikallisen Jollan verkkokaupan ja käynnistää Jolla-älypuhelinten myynnin Venäjällä”.

STT Info, Jolla, Lehdistötiedote

Kommentit (11)

535

Microsoft julkaisi viime viikolla Nokian Facebook-sivuilla kiusoittelukuvan, jossa esiintyi puhelimen yläkulma, päivämäärä 11.11 sekä teksti ”Big on experiences”. Viikonlopun aikana Kiinan suunnalta nettiin on valunut kuvia julkaisemattomista Lumia-malleista, jotka saattavat hyvinkin nähdä päivänvalon huomenna.

Ensimmäisessä kuvavuodossa esiintyvän puhelimen arvellaan olevan Lumia 535, joka on mitä ilmeisimmin suuremman kokoluokan malli edulliseen hintaryhmään. 535:n ominaisuuksiin huhutaan lukeutuvan viiden tuuman qHD-näyttö (540 x 960), 1,2 GHz neliytiminen Snapdragon 200 -järjestelmäpiiri, gigatavu RAM-muistia, kahdeksan gigatavua tallennustilaa, kaksi SIM-korttipaikkaa, 3G-yhteydet, viiden megapikselin takakamera LED-salamalla, VGA-tasoinen etukamera sekä 1900 mAh akku. Värivaihtoehtoja sanotaan olevan musta, valkoinen, harmaa, sininen, oranssi ja vihreä.

1330

Toisessa kuvassa rinnatusten on useita värikkäitä Lumia-puhelimia, joiden joukosta huhutun 535-mallin sekä Lumia 1520:n rinnalta löytyy myös toinen tunnistamaton malli (sininen puhelin alhaalla keskellä). Kyseinen puhelin on noin 1520:n kokoinen, eli arviolta noin kuuden tuuman luokkaa. Muotoilu muistuttaa edullisempien mallien pyöreämpää linjaa, joten kyseessä saattaa hyvinkin olla seuraaja 1320-mallille. Mahdollisesti 1330-mallinumeroa kantavan laitteen takakuoressa on 535:n tapaan Microsoftin logo. PÄIVITYS: Myös Windows Central on julkaissut lisää kuvia Lumia 1330:ksi väitetystä mallista.

Edellämainittujen mallien huomisesta julkaisusta ei ole toistaiseksi varmuutta, mutta ne sopisivat hyvin yhteen ”Big on experiences” -iskulauseen kanssa, sillä molemmat sijoittuvat hintaluokkansa kookkaampaan päähän.

Baidu, Lumia 535 (kiinaksi)

WMPowerUser, Exclusive: More high quality pictures of the Lumia 535

WindowsBlogItalia, Non solo Lumia 535, in arrivo anche Lumia 1330 e un altro terminale?

Windows Central, More pictures of alleged Lumia 1330 leak online

Kommentit (8)

G3 lollipop

Osa suurimmista Android-laitevalmistajista on jo ilmoittanut mallistonsa päivityssuunnitelmista uuteen 5.0 Lollipop -versioon tulevien kuukausien aikana. LG on kuitenkin ollut G3-huippumallinsa päivityksen suhteen suorastaan hämmentävän nopea, sillä yritys ilmoitti eilen tuovansa Android 5.0 Lollipop -päivityksen saataville G3-huippumalliinsa tästä viikosta alkaen. Ensimmäisenä päivitysten kerrotaan alkavan Puolassa. Kyseessä on ensimmäinen suurista älypuhelinvalmistajista, joka tarjoaa Lollipop-päivityksen laitteeseensa. Edes Googlen omat Nexus-laitteet eivät ole vielä saaneet päivitystä.

LG G3:n Lollipop-päivitys tuo mukanaan käyttöliittymän ulkonäköuudistuksia, parannetun lukitusnäkymän ja ilmoitusvalikon sekä parantuneen suorituskyvyn Android Runtime -suoritusympäristön myötä. ”Android 5.0:n uudet ominaisuudet ja parannukset tarjoavat kokonaan uuden käyttäjäkokemuksen G3:een ja tekee siitä vielä paremman, kuin se jo on”, hehkuttaa LG:n mobiililaiteyksikön johtaja Jong-seok Park.

LG G3:n Lollipop-päivityksen saatavuudesta Suomen markkinoilla ei ole vielä tarkempaa tietoa.

LG Newsroom, LG FIRST TO ROLL OUT ANDROID 5.0 LOLLIPOP UPGRADE.

YouTube, Hot !!!! REVIEWS LG G3 with Android 5 0

Kommentit (5)

San Franciscossa päämajaansa pitävä puettavan teknologian tuotteisiin erikoistunut Jawbone on esitellyt markkinoille uuden tuotteen, jota se hehkuttaa markkinoiden kehittyneimmäksi aktiivisuusrannekkeeksi. Kyseessä on Up3, joka älykkään ohjelmiston ja useiden eri sensoreiden keräämän datan avulla pystyy auttamaan käyttäjäänsä elämään entistäkin terveellisemmin. Se saapuu ensimmäisille markkinoille ennen kuluvan vuoden loppua 179,99 euron hintaan.

Valmistajan mukaan uuden rannekkeen eräs tärkeimmistä virstanpylväistä on laajempi sekä tarkempi sykkeenmittaus. Jawbone olisi voinut hyödyntää tuotteessaan yleisesti käytössä olevia optisia sensoreita, mutta ne kasvattavat rannekkeen kokoa ja vaativat paljon virtaa. Niinpä yhtiöllä on käytössään uusi teknologia (bioimpedance), joka mahdollistaa käyttäjän sykkeen mittaamisen. Lisäksi Up3 pystyy muun muassa mittaamaan ihon lämpötilan, selvittämään onko käyttäjä juonut vettä tarpeeksi sekä määrittämään yksityiskohtaisesti unitiedot eri vaiheineen (kevyt-, syvä- ja REM-uni).

Keräämänsä datan ja Smart Coach -sovelluksen ansiosta Up3 pystyy toimimaan käyttäjän henkilökohtaisena oppaana, joka osaa esimerkiksi muistuttaa veden juomisesta. Se tietää, milloin käyttäjä urheilee ja oppii aktiviteettien kautta tuntemaan omistajansa paremmin. Näin se pystyy myös suosittelemaan aikaista nukkumaan menemistä, jos päivä on ollut tavallista rankempi.

Jawbone Up3 on vedenkestävä kymmeneen metriin asti ja sen akun luvataan kestävän seitsemän päivää. Ranneke saapuu myyntiin useissa eri väreissä ja kuvioinneilla.

Lippulaivatuotteen lisäksi Jawbone tuo markkinoille 49,99 euron hintaluokkaan sijoittuvan Up Moven, joka soveltuu askeleiden, kaloreiden ja unen mittaamiseen perustasolla. Se tulee saataville viidessä eri värissä ja Up Move on mahdollista kiinnittää ranteen sijaan esimerkiksi vyöhön. Uutuuden ennakkotilaukset ovat jo käynnissä, toimituksien käynnistyessä myöhemmin marraskuun aikana.

The Verge, Jawbone’s new Up3 is its most advanced fitness tracker ever

Jawbone, UP3: The first truly wearable heart rate monitor

Jawbone, Introducing UP MOVE

Kommentit (17)

Korealaisen Samsungin mobiililaitteisiin erikoistunut SamMobile tunnetaan hyvänä ja luotettavana lähteenä. Tällä kertaa sivusto on julkaissut videon, jossa se esittelee Galaxy S4:lle suunnatun Android 5.0 Lollipop -päivityksen kehitysversiota. Aikaisemmin samainen lähde on demonnut Samsungin nykyiselle Galaxy S5 -lippulaivalle tarkoitettua Lollipop-päivitystä, mutta monet ottavat varmasti ilolla vastaan tiedon siitä, että uusinta Android-versiota työstetään myös sukupolvea vanhemmalle lippulaivalle.

Sivuston käsiinsä saama kehitysversio ei perustu Googlen tuoreimpaan Android 5.0 Lollipop -versioon, jonka se julkaisi jakeluun muutama päivä sitten. Vaikka kyseessä on vasta kehitysversio, kehuu SamMobile suorituskykyä hyväksi. Kääntöpuolena on kuitenkin se, että mukana on vielä paljon bugeja, joten kyseessä ei ole päivittäiseen käyttöön soveltuva julkaisu.

SamMobilen käsiinsä saaman kehitysversion perusteella Galaxy S4 olisi saamassa Lollipopin myötä lähes saman käsittelyn kuin uudempi Galaxy S5. Mukana on uusi TouchWiz-käyttöliittymä, joka sisältää Googlen Material Design -suunnittelufilosofiaan pohjautuvan ilmeen niin valikoissa kuin sovelluksissa. Katso video Galaxy S4:n Android 5.0 Lollipop –päivityksestä lähdelinkin takaa.

SamMobile, Exclusive Preview: Android 5.0 Lollipop on Samsung Galaxy S4, new TouchWiz UI on-board

Kommentit (2)

Yhdysvaltalainen OnBeep on julkaissut esittelyvideon tulevasta Onyx-kommunikaattoristaan. Onyx tuo epäilemättä monille mieleen Star Trekistä tutut kommunikaattorit, vaikkei se muodoiltaan tai toiminnallisuudeltaan aivan samalle tasolle vielä ylläkään.

Onyx mahdollistaa ryhmäviestien lähettämisen käyttäjän määrittelemän ryhmän sisällä nappia painamalla. Käyttäjä painaa laitteen keskellä olevaa painiketta ja muut ryhmään kuuluvat laitetta käyttävät kuulevat hänen viestinsä. Perinteisistä radiopuhelimista poiketen Onyxin viestit liikkuvat kuitenkin internetin välityksellä, joten viestiryhmän jäsenet voivat olla vaikka eri puolilla maailmaa. Käytössä olevia ryhmiä voidaan hallita älylaitteen välityksellä, eikä ryhmän jäsenmäärälle ole asetettu ylärajaa. Laitteessa on tuki sekä headseteille että kuulokkeille siltä varalta, ettei käyttäjä halua kaikkien ympärillä olevien kuulevan viestejä.

Onyx paritetaan Bluetoothilla vähintään Android 4.1:llä tai iOS 7:llä varustettuun älylaitteeseen, jossa on datayhteys. Se painaa 46 grammaa ja muistuttaa malliltaan jääkiekkoa. Sen mitat ovat 60 x 60 x 26 millimetriä. Ennakkotilaus hinta laitteelle on 99 dollaria, mutta ainakin toistaiseksi sen saatavuus rajoittuu asiakkaisiin, joilla on toimitus- ja laskutusosoite Yhdysvalloissa.

 

OnBeep, Onyx

Kommentit (7)

11.11

Nokia on julkaissut Facebook-sivuillaan ”teaserin” ensi viikon tiistaina (11.11) tapahtuvasta tuotejulkistuksestaan. Kiusoittelukuvassa näkyy ainoastaan oranssikuorisen puhelimen oikea ylänurkka sekä päivämäärä 11.11.2014. Kuvatekstiksi on kirjoitettu ”Big on experiences”.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa minkälaisesta puhelimesta on kyse, mutta vuorossa saattaa olla seuraajat esimerkiksi Lumia 1020 -kamerapuhelimelle tai 1520-phabletille. Ensimmäisen osalta kuvateksti saattaisi viitata kamerakennon kokoon ja jälkimmäisen tapauksessa laitteen suureen näyttöön. Mitä ilmeisimmin uutuus/uutuudet julkaistaan vielä Nokia-brändin alaisuuteen, koska asiasta ilmoitetaan Nokian sivuilla.

Facebook, Nokia: Big on experiences

Kommentit (29)

Microsoft on laajentanut Office-toimistopakettinsa saatavuutta mobiililaitteilla. Toimistosovelluksiin kuuluvat Word, Excel sekä PowerPoint ovat nyt täysin ilmaiseksi kaikkien iPhone- ja iPad-käyttäjien ladattavissa Applen omasta App Store -kaupasta. Kyseessä on strateginen muutos, sillä aikaisemmin iOS-laitteilla Officen täysimittainen hyödyntäminen on vaatinut maksullisen Office 365 -palvelun. Se täytyy löytyä edelleen yrityksiltä, mutta kuluttajat voivat nyt huoletta käyttää yhtiön toimisto-ohjelmia Applen mobiililaitteilla ilmaiseksi.

Kaikki sovellukset sisältävät laajan valikoiman ominaisuuksia dokumenttien lukemiseen sekä editoimiseen. Mukana on Dropbox-integrointi, jonne Microsoftin oman OneDriven ohella käyttäjä voi tallentaa tiedostoja. Uudet sovellukset on optimoitu sekä iPhonelle että iPadille ja tukevat uusien iPhone 6 -mallien suurempia näyttöjä.

Officen osalta Microsoftilla on hyviä uutisia myös Android-käyttäjille. Pian kokonaisuus on saatavilla myös Googlen mobiilialustaan perustuville taulutietokoneille. Uusi Android-versio saapuu ladattavaksi alkuvuodesta 2015. Innokkaimmat voivat lisätä itsensä niin sanotulle Preview-listalle, jonka kautta on mahdollista päästä kokeilemaan tulevaa Officea ennakkoon.

Microsoft, Office tulee ryminällä iPhone-, iPad-, ja Android-laitteisiin!

The Verge, Microsoft’s next surprise is free Office for iPad, iPhone, and Android

Kommentit (13)

Google ja HTC julkaisivat aiemmin tällä viikolla Nexus 9 -taulutietokoneen yhdessä Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmän kanssa. Alun perin myös vanhempien Nexus-laitteiden odotettiin saavan päivityksensä tämän viikon aikana, mutta viimeisimpien tietojen mukaan OTA-päivitystä joudutaan odottamaan ainakin ensi viikolle asti. Android Policen perustajan Artem Russakovskiin mukaan Google pyrkii saamaan OTA-päivitykset jakoon 12. päivä kuluvaa kuuta.

Russakovskii raportoi syyksi viime tingassa löytyneet bugit, jotka Google halusi korjata ennen käyttöjärjestelmän laajempaa saatavuutta. Yksi korjatuista bugeista on epäilemättä normaalia korkeampi akun kulutus, kun WiFi on käytössä. Ongelma on koskenut ainakin Nexus 5 -puhelimia, joiden käyttäjät ovat raportoineet normaalia korkeammasta akun kulutuksesta jo pitkään. Trevor Johns, yksi Androidin kehittäjistä, raportoi eilen Googlen onnistuneen korjaamaan ongelman. Toistaiseksi ei ole tiedossa vaikuttaako sama bugi esimerkiksi Android 5.0 Lollipopilla varustetun Nexus 9 -taulutietokoneen akun kulutukseen.

Google+, Hi all, Builds for Android 5.0 have been released…

Google Project Hosting, Issue 189 - android-developer-preview - miscellaneous in battery stats

Kommentit (6)

Palo Alto Networks on löytänyt WireLurkeriksi ristimänsä haittaohjelmaperheen, joka saastuttaa iOS-laitteita. WireLurker saastuttaa iOS:ää käyttävät laitteet Mac OS X:n välityksellä käyttäen hyväksi sen haavoittuvuuksia. WireLurker saastuttaa iOS-laitteita riippumatta siitä, onko laitetta jailbreakattu vai ei.

WireLurker leviää kolmansien osapuolien App Storejen kautta. Kolmannen osapuolen App Storeen ladataan saastutettu versio Mac-ohjelmasta, jonka asennuksen jälkeen WireLurker tarkistaa onko sille saatavilla päivityksiä, lataa iOS-ohjelmia, joita se saastuttaa automaattisesti, ja tarkkailee USB-yhteyksiä iOS-laitteiden varalta. Kun haittaohjelma tunnistaa iOS-yhteyden, se ottaa tietyistä iOS-ohjelmista varmuuskopiot ja saastuttaa ne. Lisäksi se voi asentaa aiemmin lataamiaan ja saastuttamiaan iOS-ohjelmia. Saastuneiden ohjelmien välityksellä WireLurker raportoi haittaohjelman luojille iOS-laitteen tietoje, kuten sarja- ja mallinumeron, laitteen tyypin, AppleID:n, UDID:n, WiFi-osoitteen, tallennustilan käyttöasteen ja mahdollisen puhelinnumeron.

Toistaiseksi yksikään suurista virustorjuntaohjelmistoista ei kykene tunnistamaan WireLurkeria. Palo Alton työryhmä on kuitenkin luonut skriptin, joka tunnistaa haittaohjelman olemassaolon OS X -käyttöjärjestelmässä. Suosituimmat WireLurkerin saastuttamat ohjelmat ovat The Sims 3, International Snooker 2012, Pro Evolution Soccer 2014, Bejeweled 3, Angry Birds, Spider 3, NBA 2K13, GRID, Battlefield: Bad Company 2 ja Two Worlds II Game of the Year Edition. Luotettavasta lähteestä, kuten Applen omasta App Storesta, ladattaessa ohjelmat eivät ole saastuneita.

Hot Hardware, Palo Alto Networks Uncovers ’WireLurker’ iOS Malware, Infects iPhones Via Infected Macs

Palo Alto Networks, WireLurker: A New Era in OS X and iOS Malware

GitHub, PaloAltoNetworks-BD/WireLurkerDetector

Kommentit (7)

Moto Maxx

Motorola on julkaissut Brasiliassa kansainvälisen version hiljattain yhdysvaltalaisen Verizon-operaattorin valikoimiin lanseeratusta DROID Turbo -älypuhelimesta. Uutuus kantaa nimeä Moto Maxx ja se on ladattu erittäin houkuttelevilla rautaominaisuuksilla. Ominaisuuksien keskipisteessä on suurikapasiteettinen 3900 mAh akku, jonka lataaminen onnistuu nopeasti Turbo Charger -laturin avulla.

Moto Maxxin ulkomitat ovat 143,5 x 73,3 x 11,2 mm ja se painaa 176 grammaa. Takakuorirakenteessa on käytetty massasta poikkeavia mielenkiintoisia materiaaleja. Takakuoren pinta on ballistista nailonia ja sen alta löytyy metalli- ja lasikuituvahvisteinen DuPont-kevlar-kerros. Lisäksi rakenne on suojattu sekä sisää että ulkoa vettä hylkivällä nanopinnoitteella ja näytön peittona on Gorilla Glass 3 -lasi. Puhelin selviää minuutin vesiupotuksesta 15 cm syvyydellä.

Moto Maxx

Rautapuolelle on pakattu 5,2 tuuman Quad HD AMOLED-näyttö (565 PPI), 2,7 GHz neliytiminen Snapdragon 805 -piiri, kolme gigatavua RAM-muistia, 20,7 megapikselin kamera sekä 64 gigatavua tallennustilaa. Käyttöjärjestelmänä toimii kevyesti kustomoitu Android 4.4.4.

Valitettavasti tämä mielenkiintoinen uutuus on ainakin toistaiseksi tulossa saataville vain Brasiliassa, Meksikossa ja muissa Latinalaisen Amerikan maissa, eikä sen myöhemmästä saatavuudesta Euroopan markkinoilla ole mitään varmuutta. Ominaisuuksiltaan Moto Maxx olisi varmasti monen mieleen myös Suomen markkinoilla. Brasiliassa laite maksaa suolaiset 2199 realia, eli noin 700 euroa.

Official Motorola Blog, Moto Maxx: Choose to live life unplugged

Motorola Brazil, Moto Maxx

Kommentit (6)

Puente de Triana

Omakuvien ottaminen on yleensä harmitonta puuhaa, mutta kaikkeen ei niitä ottaessa kannata ryhtyä. Tämän koki ikävällä tavalla Espanjassa lomaillut nuori puolalaisnainen. 23-vuotias sairaanhoitajaopiskelija Sylwia Rajchel oli lomalla Sevillassa, kun kuolemaan johtanut kohtalokas vahinko sattui. Nainen oli parhaillaan ottamassa omakuvaa eli selfietä Puente de Triana -sillan reunalla, kun hän lipesi kaiteen yli ja putosi viitisen metriä osuen lopulta sillan betonirakenteisiin kuolettavin seurauksin. Putoamisen jälkeen naisen sydän pysähtyi, eikä pelastushenkilökunta onnistunut pelastamaan häntä. Puente de Triana on yksi alueen suosituimmista nähtävyyksistä, josta turistit ottavat runsaasti maisemakuvia sen alta virtaavasta Guadalquivir-joesta.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun kamerakännykällä omakuvaa ottaneelle on sattunut vakava onnettomuus. Esimerkiksi viime kesänä mies ampui vahingossa itsensä Mexico Cityssä ja molemmat vanhemmat putosivat 80 metriä kielekkeeltä veteen lapsiensa silmien edessä Portugalin Cabo da Rocassa. Selfie-villityksen myötä myös ns. ”extreme-selfiet”, joissa henkilö ottaa itsestään kuvan haastavissa ja näyttävissä olosuhteissa, ovat nousseet pinnalle. Näyttävää omakuvaa vangitessa kannattaa kuitenkin aina muistaa turvallisuusseikat, sillä pahimmillaan kamerapuhelimen kanssa taiteilu väärässä paikassa saattaa johtaa puolalaisnaisen kaltaiseen epäonniseen kohtaloon.

NY Post, Tourist plunges to her death while taking selfie

Kommentit (17)

OnePlus

Älypuhelinvalmistaja OnePlussan perustajiin kuuluva Carl Pei on kertonut Forbesin haastattelussa yrityksensä suunnitelmista ja tavoitteista. Pein mukaan OnePlus on myynyt jo yli puoli miljoonaa One-älypuhelinta ja tavoitteena on rikkoa miljoonan kappaleen raja vielä kuluvan vuoden aikana. Lukemia voi pitää hyvinä kun ottaa huomioon, että OnePlus One on ollut saatavilla toistaiseksi ainoastaan kilpailujen, kutsujen ja yhden lyhyen ennakkotilausjakson kautta. OnePlussan konseptiin kuuluu kulujen pitäminen matalina. Esimerkiksi markkinointiin kerrotaan kuluneen vain 300 dollaria - käyttäjät ovat hoitaneet puskaradion muodossa loput.

Ominaisuuksiltaan high-end-luokkaan sijoittuva One-älypuhelin kohahdutti keväällä erityisesti alhaisella alle 300 euron hinnallaan. Pei paljastaa Forbesille, että yritys tekee ainoastaan yksinumeroisen summan verran voittoa yhdestä puhelimesta. Lisää tuloja yritys pyrkiikin höyläämään houkuttelevasti hinnotelluilla lisätarvikkeilla, kuten kuulokkeilla, suojakuorilla sekä erilaisilla vaihdettavilla takakuorilla. Lisäksi OnePlussalla on suunnitelmissa toteuttaa sovellus- ja palvelualusta, jonka kautta on mahdollista saada lisätienestejä. Palvelupuolelle yritys aikoo laajentaa sitten, kun OnePlus-puhelimilla on muutama miljoona käyttäjää.

OnePlus, OnePlus’ Smartphones Sell Strongly, 2014 Aim Is One Million Handsets

Kommentit (5)

Vuoden 2015 alkupuolella myyntiin saapuvan Apple Watch -älykellon hinnasta tihkuu verkkoon uusia tietoja. Virallisesti Apple on kertonut vain sen, että perusmallin lähtöhinta on 349 dollaria. Kyseisen mallin arvellaan olevan alumiinista, mutta sen lisäksi markkinoilla nähdään ruostumattomasta teräksestä rakentuva versio sekä 18 karaatin kultaa sisältävä Apple Watch Edition. Näiden hintoja yhtiö ei ole paljastanut, mutta ranskalainen iGen.fr-verkkojulkaisu kertoo saaneensa vihiä kalliimpien versioiden hintatiedoista.

Sivuston mukaan teräksinen Apple Watch tulisi kustantamaan 500 dollaria. Kultaisesta mallista joutuisi puolestaan pulittamaan 4000-5000 dollaria, joka nostaisi kyseisen variantin samalle tasolle perinteisten luksuskellojen kanssa. Applen tavoitteena on huhujen mukaan saada kello myyntiin helmikuussa ystävänpäivänä, mutta iGen.fr:n saamien tietojen mukaan yhtiö on onnekas, jos siinä onnistuu. Aiemmin tällä viikolla kerroimme tiedoista, joiden mukaan älykello saapuisi myyntiin vasta keväällä, eli aikaisintaan maaliskuussa.

Ranskalaislähde paljasti taannoin tuolloin vielä julkistamattomien iPhone 6 -mallien viralliset mitat, joten sivuston tiedoille voidaan antaa ainakin jonkinlainen painoarvo. Verkossa on jo aikaisemmin liikkunut tietoja kultaisen variantin useampiin tuhansiin dollareihin kohoavasta hinnasta, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun saamme vihjeitä malliston keskelle sijoittuvan vaihtoehdon hinnasta.

iGen.fr, IGen Info: $ 500 for the Apple Watch, February 14? (Google-kääntäjä)

MacRumors, Apple Watch Pricing to Reportedly Start at $500 for Stainless Steel, $4,000 for Gold

Kommentit (18)

NVIDIA on ilmoittanut YouTube-videon välityksellä tuovansa Android 5.0 Lollipop -päivityksen SHIELD-taulutietokoneelleen vielä tämän kuun aikana. Nopean julkaisuaikataulun myötä 32-bittisellä Tegra K1 -järjestelmäpiirillä varustettu SHIELD tulee olemaan yksi ensimmäisistä Android-laitteista Nexusten lisäksi, joka saa Lollipop-päivityksen.

Ulkonäöltään SHIELD-taulutietokoneen versio Android 5.0 Lollipopista vastaa täysin Googlen näkemystä. NVIDIA ei ole siis kustomoinut ulkonäöllisiä elementtejä lainkaan. Mukana on kuitenkin NVIDIAn omia sovelluksia, kuten täysin uuden ulkonäön ja uusia ominaisuuksia saanut saanut NVIDIA Dabbler. Myös SHIELD Hub on saanut osakseen ulkonäköpäivityksen.

Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös