Taskumuro.com

Lumia Cyan

Microsoft aloitti eilen Lumia Cyan -ohjelmistopäivityksen jakelun virallisesti maailmanlaajuisella mittakaavalla. Kesäkuun lopulla yritys tarjosi päivityksen ennakkoon Lumia 925 -puhelimelle Suomea ja paria muuta maata koskeneena pilottitestinä. Toisaalta monet intohimoisimmat Lumia-käyttäjät ovat varmasti nauttineet Windows Phone 8.1:n uudistuksista jo useamman kuukauden helposti asennettavissa olevan Developer Preview -kehittäjäversion avulla.

Lumia Cyan -päivitys sisältää uuden Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmäversion lisäksi myös joukon Nokian omia parannuksia. WP8.1:n tärkeimpiä uudistuksia ovat kolmisarakkeinen ja taustakuvin kustomoitava kotinäkymä, Action Center -ilmoitusvalikko, Word Flow -näppäimistö sekä uusi IE11-selain. Nokian omia parannuksia ovat mm. uudistukset Nokia Camera, Creative Studio- ja Storyteller-sovelluksiin sekä maailmanlaajuinen HERE Drive+ -navigointituki edullisempiin Lumia-malleihin. Lisäksi Lumia 1520 ja Icon saavat erityisiä kameraparannuksia (mm. RAW DNG -tuki, parannuksia videokuvan äänenlaatuun) sekä Screen Share -sisällönjakotoiminnon.

Suoraan puhelimeen jaettava (OTA) Lumia Cyan -päivitys vaatii puhelimesta 1,5 gigatavua vapaata tallennustilaa päivityksen ajaksi. Päivitys koostuu kahdesta osasta, joista ensimmäisen asentamisen jälkeen puhelin tarkistaa päivitykset automaattisesti uudelleen. Microsoftin mukaan päivityksen pitäisi kestää noin 15-30 minuuttia, mutta suosittelee silti varaamaan toimenpiteeseen jopa pari tuntia. Päivitykset tulevat saataville portautetusti, joten sen saatavuuden omaan puhelinmalliin voi tarkistaa Nokian tukisivustolta löytyvästä taulukosta. Tällä hetkellä Suomessa saatavilla pitäisi olla 625- ja 925-mallien päivitykset.

TaskuMuro teki jo toukokuussa katsauksen Windows Phone 8.1:n kehitysversioon. Käymme läpi tarkemmin tarkemmin Windows Phone 8.1:n ja Lumia Cyanin uudistuksia tämän kuun lopulla julkaistavassa artikkelissa.

Nokia, The Lumia Cyan update

Nokia, Software Update for Nokia Lumia with Windows Phone 8

Nokia, Lumia Software update availability in Europe

YouTube, Nokia Lumia: Software update

Nokia Ääni, Lumia Cyan -päivitys: uudenlainen Windows Phone -kokemus

Kommentit (7)

MT6795

Taiwanilainen MediaTek julkaisi eilen uuden lippulaivan järjestelmäpiirimallistoonsa. Uusi MT6795-piiri on kahdeksanytiminen ja 64-bittinen sekä sisältää integroidut LTE Cat4 -yhteysominaisuudet. Piirin prosessoriytimet toimivat jopa 2,2 GHz kellotaajuudella ja niitä kaikkia on mahdollista käyttää samanaikaisesti (True Octa-core). Yrityksen oma CorePilot-tekniikka huolehtii suoritinytimien työnjaosta sekä lämmöntuoton hallinntasta. Lisäksi piiri käyttää 933 MHz kellotaajuudella toimivaa kaksikanavaista LPDDR3-muistiväylää.

Piiri tukee lisäksi Japan Displayn 120 hertsin virkistystaajuudella toimivaa näyttötekniikkaa sekä 2560x1600 pikselin näyttötarkkuutta. Kamerapuolella mahdollista on taltioida 1080p-videokuvaa jopa 480 FPS päivitysnopeudella sekä taltioida ja toistaa 4K2K-videota matalan virrankulutuksen tilassa.

MediaTekin mukaan ensimmäiset MT6795-piirillä varustetut mobiililaitteet tulevat markkinoille kuluvan vuoden lopulla.

MediaTekin lehdistötiedote

Kommentit (7)

Japanin Amazon on vuotanut mitä ilmeisimmin virallisen päivämäärän Applen tulevan 4,7-tuumaisen iPhone 6:n julkaisulle. Sivuston mukaan puhelimen lukitsematon yhdysvaltoihin tarkoitettu versio 64 gigatavun tallenustilalla tulee myyntiin 30. syyskuuta.

Samalla paljastui myös puhelimen fyysiset mitat ja paino, jotka ovat 130 x 65 x 7 millimetriä ja 113 grammaa. Verrokiksi iPhone 5s:n mitat ovat 123,8 x 58,6 x 7,6 mm ja paino 112 g ja tuoreista 4,7-tuumaisista puhelimista LG G2 minin mitat ovat 129,6 x 66 x 9,8 mm ja paino 121 g.

64 gigatavun malli iPhone 6:sta on hinnoiteltu Japanin Amazonissa 139 999 jeniin eli reiluun 1043 euroon.

HardwareZone, Availability and dimension of Apple iPhone 6 leaked on Amazon Japan’s website

Kommentit (31)

Exynos Kirin

Viime aikoina mobiililaitevalmistajien vaihtoehtona on ollut käyttää laitteissaan pääasiassa Qualcommin ja MediaTekin järjestelmäpiirejä, mutta tilanne on parantumassa lähiaikoina, sillä taiwanilainen Digitimes-julkaisu raportoi Samsungin ja HiSiliconin olevan kiinnostuneita toimittamaan piirejä kasvavissa määrin myös muille valmistajille. Sekä Huawein omistaman HiSiliconin että Samsungin valikoimista löytyy nyt tai lähitulevaisuudessa kahdeksanytimisiä, 64-bittisiä ja LTE-ominaisuuksilla varustettuja piirimalleja, joilla ne kykenevät kilpailemaan täysiverisesti markkinajohtajien kanssa. Riskien minimoimiseksi ja tuotteiden erottuvuuden lisäämiseksi laitevalmistajille on eduksi käyttää tietyissä määrin eri valmistajien järjestelmäpiirejä tuotteissaan.

Korealaisjätti Samsung on käyttänyt omia Exynos-piirejään jo pitkään varsin laajasti omassa laitemallistossaan, mutta muiden suurten puhelinvalmistajien laitteissa niitä ei ole nähty. Samsungilta löytyy nykyään myös Exynos-pohjaisia referenssimalleja, joiden tarkoituksena on kilpailla Qualcommin QRD-referenssimallien sekä MediaTekin vastaavien ratkaisuiden kanssa. Samsungin oman malliston ulkopuolella Exynos-piirejä käytetään tai on käytetty mm. Meizun MX-sarjan puhelimissa, Origen 4 -kehitysalustassa, Lenovo K860 -puhelimessa sekä Hyundai T7 -taulutietokoneessa.

HiSiliconin emoyhtiö Huawei julkisti kahdeksanytimisen Kirin 920 -piirinsä hiljattain Honor 6 -puhelimen yhteydessä ja Digitimesin tietojen mukaan yritys aikoo myydä sitä myös muille valmistajille. Lisäksi HiSiliconin kerrotaan jo aloittaneen Kirin 910 -piirin toimitukset HP:lle Slate 8+ -taulutietokoneita varten. Suuntaus on hyvä niin nousevien piirivalmistajien kuin laitevalmistajienkin kannalta, sillä se tekee hyvää kilpailulle piirimarkkinoilla.

Digitimes, Samsung, HiSilicon looking to sell more handset solutions to other vendors, say sources

Kommentit

Sailfish Tahkalampi

Jolla julkaisi eilen illalla järjestyksessään kahdeksannen päivityksen Sailfish-mobiilikäyttöjärjestelmälleen. Uusin versio on nimeltään Tahkalampi ja sen versionumero on 1.0.8.19.

Ehkäpä tärkeimpänä uudistuksena päivityksen myötä kaikki Android-sovellukset eivät näy enää samassa cover-kortissa, vaan jokaiselle sovellukselle on oma korttinsa. Ominaisuus on vielä kokeiluvaiheessa, joten ongelmia saattaa esiintyä esimerkiksi samanaikaisten ääntä toistavien sovellusten tai pitkään päällä olleiden sovellusten kanssa.

Tärkeimpiin muutoksiin lukeutuu myös seuraavat parannukset: Nettisivujen pikalinkkejä voi nyt sijoittaa sovellusvalikkoon. Sähköpostitileille on mahdollista asettaa erillisiä synkronointiaikatauluja sekä määrittää lähettäjä- ja allekirjoitustiedot tilikohtaisesti. Selaimen kautta on nyt mahdollista lähettää useita tiedostoja ja suodattaa niitä valitessa tyypin mukaan. Jolla-kauppa osaa puolestaan täydentää automaattisesti käyttäjän syöttämiä hakusanoja. Kalenterissa toistuviin tapahtumiin voi nyt määrittää myös loppumisajankohdan eikä cover-kortti enää näytä jo päättyneitä tapahtumia. Mediatoistin tukee artistitietojen hakua.

Tahkalampi 1.0.8.19 -päivitys on ladattavissa suoraan puhelimeen WLAN- tai mobiiliverkkoyhteyden välityksellä. Jos puhelin ei tarjoa päivitystä automaattisesti, voi sen hakea asetusvalikon Sailfish OS -päivitykset alakohdan kautta. Päivityspaketin koko on noin 440 megatavua ja sen asennusajaksi ilmoitetaan noin 10 minuuttia. Sailfishin seuraava yhdeksäs päivitys on luvassa ennen kolmannen vuosineljänneksen loppua.

Jolla Together, [Release notes] Software version 1.0.8.19, Tahkalampi

Twitter, @JollaHQ. #SailfishOS summer release for #Jolla is shipping now!

Kommentit (5)

Lumia 520

Microsoftin Kevin Turner on paljastanut eilisessä Worldwide Partner Conference -tapahtuman keynote-puheessaan Lumia 520 -älypuhelimen ylittäneen jo 12 miljoonan aktivoidun laitteen rajapyykin. Lukuun sisältyy myös operaattorikohtaiset variantit, kuten T-Mobilen valikoimista löytyvä Lumia 521. Turner lisäsi, että Lumia 520 on samalla myös hintaluokkansa suosituin puhelinmalli koko maailmassa. Viime vuonna Lumia 520 kattoi yksinään noin 30 % kaikista myydyistä Windows Phone -puhelimista.

Viime vuoden helmikuussa julkaistun Lumia 520:n taru on hiljalleen päättymässä, sillä Microsoft valmistelee parhaillaan sen seuraajamalli Lumia 530:n julkaisua. 530:sta on liikkunut viime aikoina runsaasti huhuja ja se on saanut jo mm. USA:n telehallintoviranomaisen hyväksynnän. Lumia 520 on ollut äärimmäisen tärkeä laite Nokialle ja sen seuraajamalli perii kyseisen roolin itselleen. Microsoftilla on silti varmasti haluja kasvattaa Lumia-malliston suosiota myös hintahaitarin yläpäässä, jossa sen menestys on ollut tähän mennessä heikompaa.

TaskuMuro testasi Lumia 520:n lähes tasan vuosi sitten. Muropaketin hintavertailun mukaan 520 irtoaa edullisimmillaan 88 eurolla.

Windows Phone Central, Microsoft: Over 12 million activations for Lumia 520

TaskuMuro, Testissä Nokia Lumia 520

Hinta.fi, Haku: Nokia Lumia 520

Kommentit (9)

Martin Hajek concept

Kuva: Martin Hajek, iPhone 6 ’MacFan’ concept

KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo julkaisi viime sunnuntaina muistion, jossa käsitellään huhutun 5,5-tuumaisen iPhonen valmistukseen liittyviä ongelmia sekä niiden vaikutusta julkaisuajankohtaan. Kuo on tunnettu hyvistä tietolähteistään sekä paikkaansa pitäneistä Apple-ennakkopaljastuksista.

Kuon muistion mukaan Applen molemmat tulevat iPhone-mallit kärsivät parhaillaan tuotanto-ongelmista, jotka saattavat vaikuttaa suuremman 5,5-tuumaisen version julkaisuajankohtaan. Kuon mukaan 4,7-tuumaisen version syyskuulle huhuttu julkaisu ei pitäisi olla vaarassa, mutta 5,5-tuumaisen mallin julkaisu saattaa venyä varovaisen arvion mukaan jopa vuoden 2015 puolelle.

Kuon saamien tietojen mukaan Applen molemmat uudet iPhone-mallit kärsivät parhaillaan tuotanto-ongelmista näytön in-cell-kosketusteknologiaan sekä metallikuorien värin epätasaisuuteen liittyen. Ongelmien kerrotaan olevan vakavampia suuremman 5,5-tuumaisen mallin kohdalla. Lisäksi Kuo arvelee, että 5,5-tuumaisen näytön safiirilasilla tulee olemaan ongelmia pudotustestien läpäisemisessä.

Apple Insider, Analyst Ming-Chi Kuo: Apple’s 5.5-inch ’iPhone 6’ faces production issues, launch may be pushed to 2015

Kommentit (5)

Samsung on tehnyt patenttihakemuksen Etelä-Koreassa liittyen kynän liikkeentunnistukseen puhelimen tai taulutietokoneen yhteydessä. Patentin uskotaan tulevan käyttöön ensimmäisenä Galaxy Note -sarjan puhelimissa, joskin jää vielä nähtäväksi ehtiikö ominaisuus jo Galaxy Note 4:ään.

Patentissa kuvataan miten erityiset ultraäänisensorit voisivat korvata täysin kynien kanssa normaalisti käytettävän digitoijan. Digitoijan eliminointi voisi ohentaa laitteita parhaimmillaan jopa millimetrin. Patentin mukaan kukin sensoreista kykenee tulkitsemaan liikettä kahdessa ulottuvuudessa, mutta neljän sensorin yhteistoiminnalla saataisiin kuva myös kolmannen ulottuvuuden liikkeistä. Täysin uusi Samsungin patenttihakemuksessa esiintyvä ominaisuus ei ole, sillä Qualcomm on esitellyt vastaavaa ominaisuutta MDP-taulutietokoneessaan (Mobile EDevelopment Platform).

GSMArena, Samsung files for a patent on a new Galaxy Note feature

Kommentit (8)

TaskuMuro tarjoilee kaikille mielenkiintoista hellepäivän luettavaa uunituoreen artikkelin muodossa, jonka aiheena on kiinalaisen OnePlus-yhtiön One-älypuhelin. Koko kevään ja kesän aikana kiivasta mediahuomiota osakseen saanut OnePlus haastaa perinteikkäät matkapuhelinvalmistajat yhdistämällä edullisen hinnan ja lippulaivatasoisen raudan. Täysin positiivista julkisuus ei ole pelkästään ollut, sillä OnePlus on kärsinyt toimitusongelmista ja saanut kritiikkiä kutsuihin perustuvasta myyntikonseptistaan. Onneksemme saimme laitteen testiin TabletShop.fi-verkkokaupalta ja pääsimme näin tutustumaan puhelimeen varhaisessa vaiheessa.

OnePlus Onea käsittelevässä testissämme paneudumme uutuuden rakenteeseen, tekniikkaan, CyanogenMod 11S -käyttöjärjestelmän ominaisuuksiin ja kameran kuvanlaatuun. Mukana on totta kai myös suorituskykymittaukset sekä yleisiä käyttökokemuksia puhelimesta.

TaskuMuro, Testissä OnePlus One

Kommentit

Huawei Emotion UI 3.0

Huawei esitteli vasta hiljattain Ascend P7 -puhelimensa yhteydessä Emotion UI -käyttöliittymänsä uusimman 2.3-version, mutta tuoreen kuvavuodon perusteella kiinalaisyritys valmistelee parhaillaan jo seuraavaa 3.0-versiota. Tuleva kolmosversio on kuvien perusteella nykymuodin mukaisesti visuaalisesti entistä hillitympi ja yksiulotteisempi. Myös ikoneita on yksinkertaistettu ja värimaailmassa on käytetty enemmän pastellisävyjä. Lisäksi Androidin navigointipainikkeista keskimmäinen (koti) on muutettu ympyräksi. Toistaiseksi on epäselvää, tullaanko Emotion UI 3.0 julkaisemaan jonkin uutuuspuhelimen yhteydessä vaiko yksinkertaisesti ohjelmistopäivityksen muodossa.

TaskuMuron nimettömänä pysyttelevästä lähteestään saamien tiedonmurusten mukaan myös Huawein Suomen R&D-yksikkö on parhaillaan mukana Emotion UI 3.0:n kehitystyössä. Huawein sisäisistä asioista perillä olevan lähteen arvion mukaan uudella käyttöliittymäversiolla varustettuja laitteita tullaan näkemään mahdollisesti vasta ensi vuoden alkupuolella.

PhoneArena, Huawei’s Emotion 3.0 UI gets leaked; flatter look taken from iOS 7

Kommentit (2)

Xperia Z3

Sonyn Xperia Z3 -puhelimeksi väitetystä laitteesta on vuotanut viime päivinä kuvia jo useampaan otteeseen. Kuvissa esiintyvä puhelin on tiettävästi mallikoodiltaan L55t, joka on China Mobilelle tarkoitettu variantti Z3:sta. Kuvien perusteella muotoilu on hyvin saman tyylistä nykyisen Z2-mallin kanssa, mutta kulmia on pyöristetty hieman aiempaa enemmän ja näytön reunat ovat hieman kapeammat.

Xperia Z3:sta kerrotaan löytyvän edelleen Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri sekä Full HD -tarkkuuden näyttö. Ratkaisu olisi sinällään hieman erikoinen, sillä Samsung ja LG valmistelevat parhaillaan QHD-näytöllä ja Snapdragon 805 -piirillä varustettuja uusia huippumallejaan. Huhujen mukaan 1440 x 2560 pikselin näyttö ja Snapdragon 805 tai 810 -piiri tullaan näkemään vasta Z4-mallissa ensi vuoden puolella.

Huhujen mukaan Xperia Z3 julkaistaisiin syyskuussa IFA 2014 -tapahtuman yhteydessä Berliinissä. Xperia Z2 (L50t) julkaistiin MWC-tapahtumassa helmikuun lopulla, joten yritys pitänee huippumalliensa osalta kiinni puolen vuoden julkaisusyklistä.

VR-Zone Chinese, Qualcomm S801 processor, Sony Xperia Z3 China Mobile off the plate L55t exposure (käännös)

Xperia Blog, Xperia Z3 - First pics leak

Xperia Blog, Xperia Z3 sized up against the Galaxy Note

Kommentit (3)

Lumia 930 purple tint

Nokia Lumia 930:n myynti käynnistyi Euroopassa ja Yhdysvalloissa viime viikolla ja ensimmäiset innokkaat ovat jo hankkineet omansa. Kaikilla ensihetket uuden puhelimen parissa eivät ole menneet pelkästään positiivisissa merkeissä, sillä useampi käyttäjä on raportoinut näyttöä vaivaavasta purppurasta sävystä. Se näkyy erityisesti käyttöliittymän tummanharmaissa osissa silloin, kun näytön kirkkaus on alhainen. Havaitsimme kyseisen ongelman myös TaskuMuron testissä olevasta yksilöstä.

Onneksi kyseessä on tiettävästi vain näytön kalibrointiin liittyvä ohjelmistotason ongelma, joka on korjattavaissa päivityksen avulla. Väliaikaiseksi ratkaisuksi ehdotetaan näytön väriprofiilin manuaalisäätöä vihreän suuntaan (Asetukset>Näyttö>Väriprofiili>Lisäasetukset>Sävy). Testasimme sävysäädön vaikutusta ja se todella korjasi harmaiden alueiden purppuran sävyn, mutta samalla pilasi ruudun yleisen värimaailman täysin, jolloin lopputulos oli kokonaisuudessaan lähtökohtaa huonompi.

Microsoft Care on jo kommentoinut norjalaiselle Henning.ms-sivustolle tiedostavansa ongelman ja suhtautuvansa siihen tarvittavalla vakavuudella. Yrityksen asiakastuen mukaan Norjan markkinoilta peräisin olevia Lumia 930 -malleja on jo pyydetty takaisin tutkittavaksi tarkemmin Suomessa sijaitsevassa tuotekehitysyksikössä. Myös TaskuMuron testikappale matkustaa takaisin Microsoftin tutkittavaksi.

Henning.ms, Lumia 930 - Purple Tint (Updated!)

PhoneArena, Nokia Lumia 930 has a purple tint problem

Kommentit (9)

Samsung Z

Samsung julkisti ensimmäisen Tizen-pohjaisen älypuhelimensa vihdoin monen viivästyksen jälkeen kesäkuun alussa San Franciscossa järjestetyssä Tizen Developer Conference -tapahtumassa ja lupaili tuolloin tuoda laitteen Venäjän markkinoille kolmannen vuosineljänneksen aikana. Myöhemmin ajankohta tarkentui heinäkuun 10. päiväksi Moskovassa järjestettävän Tizen-kehittäjätapahtuman yhteyteen.

Kyseinen tapahtuma oli ja meni, mutta puhelinta ei saapunut markkinoille. Samsungin selitys viivästykselle löytyy sovellustarjonnasta, joka ei elektroniikkajätin mukaan ole vielä riittävä takaamaan kuluttajien tyytyväisyyttä. Toistaiseksi ei ole tiedossa uutta päivämäärää myynnin aloittamiseksi. Monien alan asiantuntijoiden mukaan Tizenillä ei ole riittävän laajaa sovelluskehittäjäpohjaa pärjätäkseen Androidin ja iOSin hallitsemilla markkinoilla. Tizenin tukijat puolestaan sanovat, ettei sen tilanne poikkea kovinkaan paljon siitä, missä Android oli alkuvaiheissaan.

Tizen 2.2.1 -käyttöjärjestelmää käyttävä Samsung Z sisältää 4,8-tuumaisen Super AMOLED -näytön 720x1280 pikselin tarkkuudella, 2,3 GHz neliydinsuorittimen, kaksi gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavua tallennustilaa, muistikorttipaikan, kahdeksan megapikselin takakameran, 2,1 megapikselin etukameran, LTE Cat4 -yhteydet, NFC:n, infrapunalähettimen, sormenjälkitunnistimen, sykemittarin ja 2600 mAh akun.

Android Authority, Samsung delays its Tizen phone launch, again

ComputerWorld, Update: Tizen OS declared ’dead in the water’

Kommentit (14)

A8 chip

Kiinasta kantautuvien huhujen mukaan Applen seuraavan sukupolven järjestelmäpiiri tulee rikkomaan prosessoriytimien osalta kahden gigahertsin rajapyykin. Kilpailijat ovat käyttäneet piireissään jo jonkin aikaa yli kahden gigahertsin kellotaajuuksia, mutta Apple on pärjännyt nykyisen A7-piirinsä kanssa huomattavasti maltillisemmilla 1,3 - 1,4 GHz kellotaajuuksilla hyvän piirisuunnittelun ansiosta.

Teollisuuslähteiden mukaan ainakin TSMC on aloittanut A8:n valmistuksen jo kesäkuun alkupuolella. Tiettävästi Samsung on toinen A8:n sopimusvalmistajista. Piiri valmistetaan 20 nm prosessilla ja se on edeltäjänsä tapaan 64-bittinen. Prosessoriytimiä sanotaan olevan edelleen kaksi kappaletta ja niiden kellotaajuudeksi kerrotaan tasan kaksi gigahertsiä. Joidenkin huhujen mukaan iPad Air 2:ssa tultaisiin käyttämään korkeampia kellotaajuuksia.

CNBeta (käännös)

Kommentit (5)

Galaxy Apps

Samsung ilmoitti hiljattain muuttavansa Samsung Apps -sovelluskauppansa nimen Galaxy Appsiksi heinäkuun alusta lähtien. Nimimuutoksen taustalla on ajatus erotella sovelluskaupat toisistaan käyttöjärjestelmän mukaan, sillä yrityksen valikoimasta löytyy nyt sekä Android- että Tizen-pohjaisia mobiililaitteita. Nyt Samsungin raportoidaankin aloittaneen Galaxy Apps -sovelluksen päivittämisen Galaxy-laitteisiin. Päivityksen mukana tulee myös uudistettu yksinkertaisempi käyttöliittymä sekä suorituskykyparannuksia. Ohjelman toiminnallisuuksiin ei sen sijaan tule merkittäviä muutoksia.

Kerro kommenteissa oletko jo saanut Galaxy Appsin puhelimeesi ja näetkö valmistajien omia sovelluskauppoja yleensäkään tarpeellisiksi puhelimissa?

SamMobile, Samsung pushing out update to rename Samsung Apps to Galaxy Apps on devices

Kommentit (6)

Galaxy F Alpha

Espanjalainen ADSLZone -sivusto on julkaissut renderöidyn kuvan Samsung Galaxy F Alphaksi väitetystä puhelimesta, jollaisesta ei ole aiemmin liikkunut mitään huhuja. Kuvassa esiintyvän laitteen muotoilu muistuttaa kesäkuussa julkaistua Galaxy Tab S 8.4 -taulutietokonetta ja siinä ei ADSLZonen mukaan ole metallirunkoa. Rakenteen kerrotaan olevan erittäin ohut - vain noin kuuden millimetrin luokkaa. Ulkonäkö poikkeaa selvästi Evleaksin vuotamista Galaxy F -kuvista.

ADSLZonen mukaan Galaxy F Alphassa käytetään 4,7-tuumaista Full HD Super AMOLED -näyttöä, neliydinsuoritinta 1,8 GHz Cortex-A15-ytimillä, kahden gigatavun RAM-muistia sekä 16 gigatavun sisäistä tallennustilaa. Kameran kerrotaan olevan tarkkuudeltaan 12 megapikseliä ja akun kapasiteetiltaan epäilyttävän pieni 1860 mAh.

Teknisten ominaisuuksien perusteelta voidaankin jo päätellä, että kyseessä ei ole ainakaan aiemmissa huhuissa liikkunut Galaxy F -lippulaivamalli, vaan mahdollisesti uusi pienemmän kokoluokan huippumalli. Tiedot vaikuttavat kuitenkin siinä määrin erikoisilta, että niihin kannattaa suhtautua toistaiseksi erityisellä varovaisuudella.

ADSLZone, Revealing the exclusive new Samsung Galaxy F Alpha (käännös)

Kommentit (4)

GS4 Active

Viime vuoden kesäkuussa julkaistu Samsung Galaxy S4 Active on suunniteltu sietämään tavallista huolettomampaa käyttöä, mutta tässä uutisessa esiintyvän yksilön kaltaista kyytiä sitä ei kuitenkaan ole tarkoitettu kestämään. Reddit-käyttäjä ”yapinjapin1”:n kirjoittaman tarinan mukaan hänen ystävänsä oli leikkaamassa nurmikkoa, kun taskussa ollut Galaxy S4 Active -puhelin putosi vahingossa leikkurin alle. Tarinan tukena on sarja hyvälaatuisia kuvia reissussa rähjääntyneestä laitteesta.

Puhelin pyörähti leikkurin läpi osuen matkalla pyörivään terään, mutta selvisi ihmeen kaupalla lähes ehjänä tästä epäonnisesta tapahtumasarjasta. Leikkurin terä haukkasi palan puhelimen yläreunasta ja näytön lasi rikkoontui yläosastaan, mutta muutoin laite selvisi täysin toimintakuntoisena. Edes puhelimen kautta toistettu musiikki ei katkennut sen tehdessä kohtaloa uhmaavan retken ruohonleikkurin läpi.

Kerro kommenteissa, onko oma puhelimesi koskaan selvinnyt täysin toimivana uskomattomalta tuntuneesta tilanteesta?

Reddit Android, My friend’s Samsung Galaxy S4 Active phone fell out of his pocket and was run over by the lawn mower

TaskuMuro, Testissä Samsung Galaxy S4 Active (GT-i9295)

Kommentit (30)

AdDuplex

Windows Phonelle mainostuspalveluita tuottavan AdDuplexin tekemän tutkimuksen mukaan Suomi on maailman 12. suurin Windows Phone -maa. Toisin sanoen Suomessa on käytössä kaikista maailman maista 12. eniten Windows Phone -puhelimia. Adduplexin mukaan Suomen osuus kokonaiskakusta on tasan kolme prosenttia. TOP3:ssa ovat USA 11 % osuudella, Intia 7,5 % osuudella ja Brasilia 6,9 % osuudella. Tutkimuksen perusteella Suomessa on enemmän WP-puhelimia kuin Ranskassa, Puolassa, Turkissa, Espanjassa ja Kanadassa.

Tutkimus toteutettiin keräämällä dataa yhdestätoista maailmanlaajuisesta sovelluksesta ja pelistä, joissa käytetään AdDuplexin tuottamia mainoksia. Sovellukset valittiin mahdollisimman universaaleiksi, jotta maiden väliset käyttötottumuserot saatiin minimoitua. Silti tuloksiin kannattaa suhtautua suuntaa-antavina. Mittauspäivänä toimi heinäkuun 8. päivä ja mainoksia näytettiin noin 200 000 eri käyttäjälle.

Asukaslukuun suhteutettuna Suomessa on käytössä ylivoimaisesti eniten WP-puhelimia koko maailmassa (MuroBBS-käyttäjä ”2dogs1bowlin” tekemä kuvaaja aiheesta). Määrä on yli kuusinkertainen seuraavana tuleviin Argentiinaan ja Italiaan nähden. Syykin tähän löytyy helposti suomalaisten poikkeuksellisesta Nokia-uskollisuudesta, joka on Microsoft-yhteistyön myötä heijastunut suoraan WP-laitteiden myyntiin.

AdDuplex blog, Quick Look at Windows Phone Country Stats

Kommentit (13)

ModAP

Samsung kiusoitteli keskiviikkona Twitter-seuraajiaan ”jännittävällä” uudella Exynos-piirijulkaisulla, jonka useimmat odottivat olevan Note 4:ssä käytettävä Exynos 5433 -järjestelmäpiiri. Sen sijaan Samsung esitteli torstai-iltana uuden Exynos ModAP -piirin, johon on integroitu neliytiminen järjestelmäpiiri, LTE Cat4 -yhteyksiä tukeva modeemi sekä kuvasignaaliprosessori. Nimi ModAP tulee sanoista Modem ja Application Processor.

Kyseessä on Samsungin ensimmäinen mobiilipiiri, joka on varustettu integroiduilla LTE-ominaisuuksilla. ModAP valmistetaan 28 nm HKMG -prosessilla, mutta tarkempien teknisten yksityiskohtien suhteen Samsung oli toistaiseksi vähäsanainen. Esimerkiksi prosessoriytimien kellotaajuudesta tai tyypistä ei ole tietoa, mutta ISP:n kerrotaan kykenevän käsittelemään kahdeksan megapikselin kuvia 30 FPS nopeudella ja piirin käyttävän 6,4 GB/s muistikaistaa. Myöskään se ei ole selvillä, minkä hintaluokan laitteisiin ModAP on tarkoitettu, mutta prosessoriytimien määrän perusteella piirin voisi olettaa kohdistuvan keski- ja alempiin hintaluokkiin.

Samsungin lehdistötiedote

Samsung Exynos ModAP Series -tuotesivu

Kommentit

NPD DisplaySearchin tutkimusten mukaan suurikokoiset puhelimet syövät pienimpien taulutietokoneiden markkinoita. Taulutietokoneiden myynti laski vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ensimmäistä kertaa vuotta aiempaan verrattuna.

NDP DisplaySearchin analyttikko Hisakazu Torii kertoo kilpailun 5,5-tuumaisten ja sitä isompien puhelinten sekä 7 - 7,9-tuumaisten taulutietokoneiden välillä laskevan taulutietokoneiden kysyntää ainakin läpi vuoden 2018. Viime vuonna 7 - 7,9-tuumaiset taulutietokoneet kattoivat 58 prosenttia kaikkien taulutietokoneiden myynnistä viime vuonna, mutta niiden osuuden uskotaan laskevan reiluun 40 prosenttiin vuonna 2018.

Torii uskoo suurimpien valmistajien siirtävän katseensa kohti suurempia näyttöjä ja 8 - 10,9-tuumaisten taulutietokoneiden ohittavan 7 - 7,9-tuumaiset myynneissään vuoteen 2018 mennessä. Samalla aikavälillä 11-tuumaisten ja sitä suurempien taulutietokoneiden uskotaan saavuttavan yli 10 prosentin markkinaosuuden.

NPD DisplaySearch, Tablet PC Quarterly Shipments Fall for the First Time, According to NPD DisplaySearch

Kommentit (3)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös