Taskumuro.com

Desire 620

HTC on esitellyt mallistoonsa uuden keskihintaluokkaan sijoittuvan Desire 620 -mallin, joka on seuraaja alkuvuonna esitellylle Desire 610 -mallille. Laitteen ulkomitat ovat 150,1 x 72,7 x 9,6 mm ja se painaa 145 grammaa. Viiden tuuman Super LCD -näytön tarkkuus on 720x1280 pikseliä.

Desire 620:n sisältä löytyy neliytiminen 1,2 GHz Snapdragon 410 -järjestelmäpiiri, gigatavu RAM-muistia, kahdeksan gigatavua tallennustilaa, muistikorttipaikka, LTE Cat4 -yhteydet ja 2100 mAh akku. Kahdeksan megapikselin automaattitarkenteinen takakamera (f2.4, 28 mm) on avustettu salamalla. Myös viiden megapikselin etukamera on automaattitarkenteinen ja tukee sarjakuvausta. Android-käyttöjärjestelmän versio on 4.4 ja sen kaverina on Sense UI 6 -käyttöliittymä.

Saksassa Desire 620:n suositushinnaksi kerrotaan 279 euroa. Pohjoismaissa puhelin tulee saataville helmikuun alussa. Värivaihtoehtoja ovat valko-harmaa, valko-punainen, valko-sininen, grafiitti-punainen sekä grafiitti-harmaa.

Kommentit (5)

Vivo X5 Max

Kiinalainen Vivo on esitellyt eilen uuden X5 Max -puhelimensa, joka on uusi maailman ohuimman älypuhelimen tittelin haltija. Edellinen tittelin haltija, 4,85 mm paksuinen Oppo R5, joutuu luovuttamaan paikkansa vain 4,75 mm paksuiselle X5 Maxille. Vivo esitteli julkaisun yhteydessä laitteen ohuiksi puristettuja sisuskaluja, joiden avulla kokonaispaksuus on saatu pidettyä alle viiden millimetrin rajan. Laitteessa käytetty Super AMOLED -näyttöpaneeli on vain 1,36 mm paksu, piirilevy vain 1,77 mm paksu ja metallinen runko-osa vain 3,98 mm paksu. Kaikesta huolimatta laitteen runkoon on saatu mahdutettua normaali 3,5 mm kuulokeliitäntä.

Vivo X5 Max

Vivo X5 Maxin näyttö on kooltaan 5,5 tuumaa ja sen tarkkuus on 1080x1920 pikseliä. Sisällä piilottelee neliytiminen Snapdragon 615 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavun tallennustila, muistikorttipaikka, LTE-yhteydet sekä kaksi SIM-korttipaikkaa. Vivo on panostanut X5 Maxissa myös ääniominaisuuksiin, joille se on antanut Hi-Fi 2.0 -nimityksen. Käytännössä kyse on Yamahan YSS-205X -ääniprosessorista, SABRE ES9601 DAC-piiristä sekäTI:n OPA1612 -kuulokevahvistimesta. Vivo on onnistunut puristamaan ohuisiin kuoriin Sonyn 13 megapikselin IMX214-kuvasensorin ja etupuolelle viiden megapikselin kameran. Akun kapasiteetti on 2000 mAh. Käyttöjärjestelmänä laitteessa toimii Android 4.4.4:n päälle rakennettu yrityksen oma FuntouchOS 2.0.

Vivo X5 Maxin hinta on 2998 kiinan yuania, eli noin 390 euroa. Sen toimitukset alkavat kiinassa joulukuun 22. päivä. Puhelin ei ainakaan toistaiseksi ole tulossa Euroopan markkinoille.

Vivo X5 Max -tuotesivu

Gizmochina, Vivo X5 Max Is Finally Official

Kommentit (15)

Käyttäjän yksityisyyteen ja viestinnän turvallisuuteen panostava Blackphone on saamassa ensimmäisen merkittävän päivityksensä, kun sille julkaistaan tammikuussa PrivatOS 1.1 -päivitys.

Blackphone ei ole paljastanut mitä muita muutoksia PrivatOS 1.1 tuo mukanaan, mutta ainakin yksi merkittävä uusi ominaisuus on Spaces. Spaces mahdollistaa useiden eri hiekkalaatikoiden ylläpitämisen samanaikaisesti, jolloin käyttäjä voi olla varma ettei eri ohjelmat esimerkiksi näe toisiaan. Samaan syssyyn Blackphonelle tullaan julkaisemaan maailman ensimmäinen yksityisyyteen keskittyvä ohjelmistokauppa, johon pääsevät ohjelmat yhtiö valitsee omakätisesti.

9to5Google, Blackphone announces major 1.1 update to PrivatOS, new privacy-focused app store

Kommentit (2)

Note 4 with Snapdragon 810

SamMobile-sivuston saamien tietojen mukaan Samsung valmistelisi parhaillaan suorituskykyisempää päivitysversiota Galaxy Note 4 -phabletistaan. Uuden version kerrotaan käyttävän viimeisimmän sukupolven Snapdragon 810 -järjestelmäpiiriä, joka perustuu 64-bittiseen arkkitehtuuriin. SamMobilen lähteen mukaan Snapdragon 810 -piirillä varustettua Note 4:ää testataan parhaillaan eteläkorealaisten operaattorien toimesta, mutta tarkempaa tietoa asiasta ei toistaiseksi ole.

Nykyisellään Note 4:stä on saatavilla Exynos 7 Octa- ja Snapdragon 805 -piireillä varustetut variantit, joista jälkimmäinen on myynnissä Suomen markkinoilla. Snapdragon 805 on neliytiminen sekä 32-bittinen ja siitä löytyy Adreno 420 -grafiikkaprosessori. Snapdragon 810 on puolestaan varustettu kahdeksalla 64-bittisellä ytimellä ja uudemmalla Adreno 430 -grafiikkaprosessorilla.

SamMobile, Updated Samsung Galaxy Note 4 with Snapdragon 810 being tested for major Korean carriers

Kommentit (5)

Viime viikolla kohtalaisen luotettavana Twitter-vuotajana tunnettu Upleaks paljasti, että taiwanilaisen HTC:n seuraava lippulaivapuhelin kantaisi työnimeä Hima. Samalla lähde toi julki laitteen tekniset tiedot, joiden perusteella luvassa olisi huomattavia parannuksia nykyiseen HTC One M8:aan nähden, joka on tällä hetkellä valmistajan lippulaivapuhelin. Nyt ranskalainen NWE-sivusto on saanut käsiinä kuvia, joissa mahdollisesti esiintyy Hima-koodinimeä kantavan laitteen näyttöpaneeli.

Täysin varmasti ranskalaislähde ei pysty vahvistamaan, että kuvan näyttöpaneeli kuuluu juurikin Hima-laitteelle. Pientä ristiriitaa aiheuttaa myös se, että kokonaisuus on lähteen mukaan suunniteltu puhelimeen, jossa on 5,2 tuuman näyttö. Viime viikolla Upleaks kertoi Himan sisältävän viiden tuuman full hd -paneelin. Toisaalta välillä on taiwanilaisvalmistajan seuraavaan lippulaivaan väläytelty 5,5 tuuman näyttöä, joten ruudun lopullista kokoa voitanee pitää edelleen pienenä mysteerinä. Nykyinen HTC One M8 tarjoaa joka tapauksessa viiden tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäytön.

Aikaisemman huhun mukaan Hima rakentuisi 64-bittisen Snapdragon 810 -järjestelmäpiirin ympärille, jonka rinnalla olisi kolme gigatavua RAM-käyttömuistia. Muita ominaisuuksia olisivat 20,7 megapikselin kamera, VoLTE-tuki, 2840 milliampeeritunnin akku ja Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmä Sense 7.0 -käyttöliittymällä.

HTC:n tulevan lippulaivan ympärillä liikkuu tällä hetkellä hyvin vähän varmaa tietoa. Niinpä tähänkin huhuun on syytä suhtautua suurella varauksella.

NWE, HTC One 2015 : Des photos de sa façade de 5.2 pouces ? (Google-kääntäjä)

Kommentit (4)

Italialainen Tonino Lamborghini on julkaissut jo aiemmin omaa brändiään kantavia luksuspuhelimia ja -taulutietokoneita. Nyt yhtiö on esitellyt uuden lippulaivamallinsa, Tonino Lamborghini Tauri 88:n, joka ei kärsi monen aiemman luksuspuhelimen perisynnistä: keskinkertaisesta raudasta.

Android-käyttöjärjestelmällä varustettu Tauri 88 rakentuu 5-tuumaisen, 1920x1080-resoluutioisen näytön ympärille. Sen sisuksiin on upotettu Qualcommin Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri, kolme gigatavua muistia ja 64 gigatavua tallennustilaa, jota voi laajentaa microSD-kortilla. Puhelimen akku on kapasiteetiltaan 3400 mAh. Puhelimen takakameran tarkkuus on 20 ja etukameran 8 megapikseliä.

Tonino Lamborghini Tauri 88 -älypuhelimen teräksinen runko tulee saataville kultaisena, mustana ja teräksen värisinä. Nahkaverhoilun voi puolestaan valita mustasta, sinisestä, punaisesta, oranssista ja ruskeasta vaihtoehdosta.

Puhelinta tullaan valmistamaan 1947 kappaletta Antonino ”Tonino” Lamborghinin syntymävuoden mukaan. Antonio on automerkistään tutun Ferruccio Lamborghinin poika, eikä Tonino Lamborghini -brändillä ole tekemistä Lamborghini -automerkin kanssa. Tonino Lamborghini Tauri 88 tulee maailmanlaajuisesti myyntiin joulukuun lopulla 6000 dollarin hintalapulla varustettuna.

GSMArena, Lamborghini Tauri 88 smartphone runs Android, packs 20MP camera

Hi-Tech Mail, Officially unveiled the most powerful luxury smartphone Tonino Lamborghini 88 Tauri (Google Translate)

Kommentit (13)

Eve T1

Suomalainen Eve-Tech Oy on lupauksiensa mukaisesti aloittanut Eve T1 -taulutietokoneensa myynnin tänään. Yritys esitteli laitteensa viikko sitten ja mainitsi tuollon hinnan olevan edullinen. Nyt laitteen hinnaksi on vahvistunut 159 euroa.

Eve T1 on kooltaan 130 x 216 x 9 mm ja painaa 395 grammaa. Valmistajan mukaan laitteen tuntuma ei ole halpa, sillä kuorissa on käytetty ”anti-scratch suede black” -pinnoitetta ja kylkipainikkeet ovat metallia.

Laitteen ominaisuuksiin lukeutuu kahdeksan tuuman IPS LCD -näyttö (1280x800), 64-bittinen ja neliytiminen 1,86 GHz Bay Trail Z3735F -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua tallennustilaa, muistikorttipaikka, viiden megapikselin takakamera, kahden megapikselin etukamera sekä 4000 mAh akku. Käyttöjärjestelmänä toimii Windows 8.1 ja hintaan kuuluu myös vuoden Office-lisenssi.

Toistaiseksi Eve T1 on tilattavissa vain yrityksen kotisivuilta, mutta tiettävästi Eve-Techin tarkoituksena on tuoda laite saataville myös jälleenmyyjien kautta.

Eve Tech, Eve T1

Kommentit (34)

Moto G 2013

Motorolan huippusuositun ensimmäisen sukupolven Moto G (2013) -älypuhelimen Android Lollipop -päivitysten kerrotaan alkaneen Intiassa. Ensimmäisenä päivityksiä on alettu syöttämään kahdella SIM-korttipaikalla varustettuu XT1033-varianttiin ja päivitys on versionumeroltaan 220.21.16.en.03. Vain muutama päivä sitten Motorola päivitti samoista puhelimista Motorola Update Services -sovelluksen, jota puhelin hyödyntää päivitysprosessissa. Päivitysten voi odottaa laajenevat myös muihin maihin ja mallivariantteihin lähipäivien ja -viikkojen aikana. Moto G on yksi ensimmäisistä edullisen hintaluokan puhelimista, jotka saavat uusimman Android-päivityksen.

Phandroid, The first gen Moto G (2013) is now receiving Android 5.0 Lollipop

Kommentit (3)

Ensimmäisillä markkinoilla Samsung Galaxy S5:n omistajat ovat jo päässeet lataamaan puhelimiinsa virallisen Android 5.0 Lollipop -päivityksen, joka sisältää reilusti visuaalisia ja sisäisiä uudistuksia. Uutisoimme päivityksien käynnistymisestä myös TaskuMurossa viime viikolla. Suomen osalta Galaxy S5:n Lollipop-päivityksen aikataulu on edelleen kysymysmerkki ja ainakaan toimituksen käytössä olevaan laitteeseen sitä ei ole vielä tarjolla.

Tuttuun tyyliin lippulaiva ei ole ainoa, joka Android 5.0 -version saa sisuksiinsa. Vuoden 2015 alussa päivitys on luvassa Galaxy Note 4-, Note 3- ja Galaxy S4 -laitteisiin sekä Koreassa yksinoikeudella myytävään Galaxy S5 LTE-A -puhelimeen. Näin kertoo Twitterissä arvostetun Reuters-talousjulkaisun leivissä Etelä-Korean Soulissa työskentelevä Vincent Se Young Lee. Viestissään herra antaa ymmärtää, että tieto tulee suoraan Samsungilta itseltään.

Alkuvuosi on kohtalaisen laaja käsite, mutta ottaen huomioon valmistajien nopean päivitystahdin uuden Android-julkaisun kanssa ei viitosversiota välttämättä jouduta odottamaan maaliskuulle asti. Ensi vuonna selvinnee lisäksi se, mitkä kaikki Samsungin tuotteet lopulta ovat oikeutettuja Android 5.0 -päivitykseen.

BGR, The hottest Samsung Galaxy phones won’t be upgraded to Lollipop until early 2015

Kommentit

Useat matkapuhelinvalmistajat valmistautuvat parhaillaan julkaisemaan ensi vuoden lippulaivamallejaan heti vuoden alkupuolella. Monille huippumalleista yhteistä on Qualcommin 64-bittinen Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri. Tuo yhteinen tekijä saattaa myös pakottaa valmistajat pahimmillaan lykkäämään julkaisujaan, mikäli Etelä-Koreasta kantautuvat huhut pitävät paikkaansa.

BusinessKorean lähteiden mukaan Qualcomm on löytänyt Snapdragon 810:stä useita ongelmia, jotka saattavat viivästyttää järjestelmäpiirin saatavuutta jopa vuoden toiselle puoliskolle asti. Huhujen mukaan Snapdragon 810 kärsii muun muassa ylikuumenemisongelmista tietyn jännitetason saavuttamisen jälkeen, muistiohjaimesta johtuvista hidasteluista ja Adreno 430 -grafiikkaohjaimen ajureista löytyneestä virheestä.

Snapdragon 810 rakentuu mm. neljästä maksimissaan 2 GHz:n Cortex-A57- ja neljästä maksimissaan 1,6 GHz:n Cortex-A53-prosessoriytimestä sekä Adreno 430 -grafiikkapiistä. Mikäli järjestelmäpiirin saatavuus viivästyy vuoden toiselle puoliskolle, on useimpien valmistajien vaihtoehdot vähissä. Samsungilla on vaihtoehtona käyttää omia Exynos-järjestelmäpiirejään, jotka kattavat myös high end -luokan, mutta muilta puhelinvalmistajilta vastaavia ratkaisuja ei löydy.

Päivitys 8.12 klo 17.55:

Qualcommin edustaja on lähettänyt TechRadarille viestin, joka kyseenalaistaa viivästymishuhut. Qualcommin edustajan mukaan yhtiö ei kommentoi huhuja tai spekulaatioita. Sen sijaan yhtiö vakuuttaa, että Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri on kaikin puolin aikataulussaan ja sitä käyttäviä kaupallisia laitteita voidaan odottaa markkinoille vuoden 2015 ensimmäisen puoliskon aikana.

BusinessKorea, Unexpected Hurdle: Problems in Qualcomm Snapdragon Set Alarm Bells Ringing for Samsung, LG

PhoneArena, Samsung Galaxy S6, LG G4 might get delayed due to Qualcomm Snapdragon 810 issues

Kommentit (15)

Nokia Maclaren

Viime päivinä pinnalla olleiden Lumia 1030 -kuvien todenmukaisuudesta on ilmennyt uutta tietoa, kun Tom Warren on kommentoinut huhua Twitter-tilillään. Warren on The Verge -sivuston Microsoft-toimittaja sekä entinen WinRumors-sivuston ylläpitäjä ja hän on tunnettu luotettavista tiedoistaan Microsoftin suhteen. Kuvien ilmestymishetkellä myös TaskuMuron toimittaja Teemu Hynninen arveli, että kyseessä saattaa olla McLaren-prototyyppi.

Warrenin mukaan kyseessä on Nokian Mclaren -puhelin, jonka kehitys keskeytettiin viime kesänä 3D-eleentunnistuksen ongelmien vuoksi. Lisäksi Warrenin mukaan Mclarenista löytyi 50 megapikselin sijaan vain noin 20 megapikselin kamera. Kyseessä ei siis ole seuraaja Lumia 1020 -kamerapuhelimelle, mutta Warren ei myöskään kiellä, etteikö Lumia 1030 -mallia olisi jossain vaiheessa luvassa.

Warrenin luotettavuudesta huolimatta kuvan Mclareniksi väitetty puhelin herättää kysymyksiä, sillä kesän alussa liikkuneiden huhujen mukaan Mclarenin piti muistuttaa ulkoisesti Lumia 1520 -mallia ja sisältää 5,2-tuumaisen QHD-näytön. Nyt vuotaneissa kuvissa laitteen näytön sanotaan olevan viisituumainen ja tarkkuudeltaan 1920x1080 pikseliä.

Twitter, Tom Warren, There’s no Lumia 1030 right now

Kommentit (2)

HTC Hima

Tuoreimpien huhujen mukaan HTC:n tuleva huippumalli ei tulekaan olemaan nimeltään One M9 ja myöskään aiemmin liikkuneet huhut eivät pitäisi paikkaansa. Kohtalaisen luotettavaksi vuotolähteeksi Twitterissä osoittautunut Upleaks kertoo twiiteissään, että HTC:n seuraavan lippulaivapuhelimen työnimi olisikin Hima ja myös sen tekniset ominaisuudet olisivat parempia, kuin aiemmin on huhuttu.

Upleaksin mukaan Himasta tulee löytymään viiden tuuman Full HD -näyttö, Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, kolme gigatavua RAM-muistia, 20,7 megapikselin kamera, VoLTE-tuki (Voice Over LTE) ja 2840 mAh akku. Etukamerana sanotaan olevan joko neljän megapikselin UltraPixel- tai 13 megapikselin tavallinen kenno. Käyttöjärjestelmänä toimii vähemmän yllättäen Android 5.0 ja Sense 7.0 UI.

Toistaiseksi ei ole tiedossa mikä Himan lopulliseksi kauppanimeksi tulee, mutta sen julkaisun huhutaan tapahtuvan ensi vuoden maaliskuussa. Luvassa sanotaan olevan myös Kiinan markkinoille suunnattu edullisempi Hima Ace -malli. Huhuun kannattaa toistaiseksi suhtautua suurella varauksella.

Twitter, Upleaks, HTC Hima

Twitter, Upleaks, HTC Hima launch date

Kommentit (4)

Huawei Honor 6 Plus picture effects

Huawein Honor 6 Plus lähestyy julkaisuaan ja samalla myös vuodot laitteeseen liittyen kiihtyvät. Uusimmassa vuodossa esiintyy puhelimen erikoisella kaksoiskameralla otettuja mallikuvia. Aiemmin Honor 6 Plussan tiedot ovat jo vuotaneet verkkoon mm. Kiinan telehallintoviraston (TENAA) hyväksyntätietojen kautta.

Kiinasta peräisin olevien tietojen mukaan Honor 6 Plussan takakuoren yläosassa rinnakkain sijaitsevat kamerat ovat kumpikin tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä. HTC One M8:n tapaan niistä toisella taltioidaan varsinainen valokuva ja toista käytetään hyväksi syvyystietojen tallentamiseen. Tekniikan eduiksi kerrotaan tarkennuspisteen jälkikäsittelymahdollisuudet sekä 3D-efektit HTC:n tapaan. Vuotaneet kameralla otettut mallikuvat eivät valitettavasti ole täysikokoisia, mutta niissä esitellään syvyysterävyysefektiä sekä vertaillaan lähikuvanlaatua kilpaileviin tuotteisiin.

Alumiinirakenteisesta Honor 6 Plussasta löytyy 5,5 tuuman Full HD -näyttö, kahdeksanytiminen Kirin 925 -järjestelmäpiiri, kolme gigatavua RAM-muistia sekä Android 4.4 -käyttöjärjestelmä. Laitteen julkaisu tapahtuu 16. joulukuuta järjestettävässä tilaisuudessa, johon Huawei on jo lähettänyt lehdistökutsut.

OIZOIOI, Huawei Honor 6 Plus Dual Rear Camera: Details and Pictures!

MyDrivers (käännös kiinasta)

MyDrivers 2 (käännös kiinasta)

Kommentit (4)

Phonedesigner.eu

Vajaa viikko sitten internetiin ilmestyneet kuvat Lumia RM-1052 -prototyyppipuhelimesta saivat keskustelun Lumia 1020 -kamerapuhelimen seuraajasta kiihtymään, sillä suuren kamerakyhmynsä puolesta RM-1052 saattaisi hyvinkin olla Lumia-malliston seuraava kamerapuhelin.

Nyt PhoneDesigner-niminen kulutuselektroniikan prototyyppien suunnitteluun keskittynyt yritys on julkaissut joukon kyseisiin vuotaneisiin kuviin pohjautuvia konseptirenderöintejä, joissa RM-1052 näyttää erittäin herkulliselta. Kuvissa metallikuorinen puhelin esiintyy mustana ja hopean- sekä kullanvärisenä.

Phone Designer

Huhujen mukaan RM-1052:sta löytyy viiden tuuman Full HD -näyttö, neliydinsuoritin, kaksi gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua tallennustilaa. 50 megapikselin kameran kerrotaan käyttävän sulkimetonta tekniikkaa ja siitä löytyvän Toshiban valmistaman kuvakennon kerrotaan olevan edeltäjämallia suurempi. Kameran kaverina sanotaan olevan neljännen sukupolven lyhytpulssitekniikkaa käyttävä LED-salama.

Lumia 1030:n julkaisun huhutaan tapahtuvan helmikuussa MWC 2015 -tapahtumassa. Prototyppirenderöintien pohjana käytettyihin vuotaneisiin kuviin kannattaa kuitenkin vielä suhtautua varauksella, sillä kyseessä saattaa myös olla jokin vanhempi Nokian prototyyppilaite. Kerro kommenteissa miltä renderöinneissä esiintyvä puhelin mielestäsi näyttää.

Phone Designer

NoWhereElse, Lumia 1030 : De superbes rendus 3D pour le remplaçant du Lumia 1020

Kommentit (33)

Google on kaikessa hiljaisuudessa päivittänyt Android Lollipopin 5.0.1-versioon. Uusi versio on saatavilla sekä AOSP-versiona että Nexus 7:n 2013-mallin WiFi-versiolle, Nexus 9:n WiFi-versiolle ja Nexus 10:lle.

Google on ollut vähäsanainen päivityksen tuomista muutoksista, mutta sen tiedetään korjaavan ainakin laitteen tiedot vahingossa pyyhkivä bugi. Yleisestä ongelmasta ei ole kuitenkaan kyse, sillä se vaatii käyttäjältä tiettyjen turvallisuusasetusten kytkemistä päälle ja rutkasti huonoa tuuria. Mikäli laitteeseen oli asetettu turvallisuuspykälä, joka pyyhkii tiedot kun laitteeseen yritetään tunkeutua väärin salasanoin liian moneen kertaan, ja käytössä on esimerkiksi kuviosalasana, saattoi Android 5.0:lla varustettu laite pyyhkiä itsensä huonolla tuurilla.

Ongelman ytimenä oli käyttöjärjestelmän tapa tulkita myös yksittäiset painallukset kuviosalasanan yhteydessä yrityksiksi. Jos esimerkiksi puhelimen virtapainike avaisi lukkoruudun taskussa tai repussa, se saattaisi tulkita yksittäisiä eri syistä tapahtuvia ”painalluksia” yrityksiksi ja lopulta pyyhkiä luurin tiedot. 5.0.1:n myötä virheellisiksi yrityksiksi tulkitaan vain liikkeet ruudulla, jotka saavuttavat tietyn minimipituuden.

5.0.1 korjaa lisäksi bugin, jonka myötä Nexus 7:n vuoden 2013 mallilla oli ongelmia videotoistossa. 5.0.1:n pitäisi olla tulossa pian myös Android Wearille, jolla sen pitäisi parantaa akkukestoa merkittävästi.

Google Developers, Factory Images for Nexus Devices

Git at Google, android-5.0.1_r1 - platform/build

Ars Technica, Android 5.0.1 released; fixes inadvertent factory reset bug

Kommentit (3)

GS5 Lollipop

Käyttäjiltä tulleiden raporttien mukaan Samsungin alkuvuodesta julkistaman Galaxy S5 -lippulaivan Android 5.0 Lollipop -päivitykset ovat alkaneet Euroopassa. Tarkalleen ottaen päivitys koskee puhelimen versiota SM-G900F, joka on myynnissä myös Suomessa. Ensimmäisenä päivitykset ovat alkaneet Puolassa ja niiden saatavuus laajenee muihin Euroopan maihin lähipäivien ja viikkojen aikana.

Samsungin TouchWiz-käyttöliittymällä varustettu Android 5.0 näyttää ensivilkaisulla varsin tutulta, mutta Samsung on tehnyt lähes kaikki järjestelmäsovellukset uudelleen Googlen Material Design -määritysten mukaisesti. Käyttöliittymässä käytetään selvästi enemmän vaaleita värejä, joka näyttää raikkaalta, mutta vaikuttaa negatiivisesti virrankulutukseen. Päivityksen mukana tulee myös lukuisia parannuksia ja uusia toimintoja, kuten uusi leikepöytä-toiminto sekä uusi sormenjälkitunnistimen ajuri. Androidin uuden ART-virtuaalikoneen kerrotaan nopeuttavan käyttöjärjestelmän toimintaa huomattavasti.

Malttamattomat voivat myös ladata päivitystiedoston SamMobilen sivuilta ja päivittää sen puhelimeensa omalla vastuulla.

SamMobile, Samsung Galaxy S5 (SM-G900F) receives Android 5.0 Lollipop update

Kommentit (8)

Langattoman Bluetooth-tiedonsiirtotekniikan kehityksestä vastaava Bluetooth Special Interest Group (SIG) on esitellyt standardista uuden 4.2-version. Se sisältää parannuksia tiedonsiirtonopeuksiin, turvallisuuteen sekä mahdollistaa suoran Internet-yhteyden (IPv6/6LoWPAN). Uudistuksilla Bluetoothista halutaan luoda entistäkin vahvempi teknologia Internet of Things -maailmaan, jossa mitä tavallisimmat kodinesineet ovat yhteydessä verkkoon.

Turvallisuutta Bluetooth 4.2 edistää sillä, että esimerkiksi kauppakeskuksissa käytössä olevat Applen iBeaconin kaltaiset tekniikat eivät pysty suoraan luomaan laitteeseen yhteyttä ilman käyttäjän lupaa. Ominaisuus tulee jatkossa hyväksyä käyttöön, jonka jälkeen muun muassa kaupat voivat lähettää Bluetooth-yhteyden kautta tarjouksia liikkeen ohi käveleville asiakkaille.

Bluetooth 4.2 mahdollistaa entistäkin nopeamman tiedonsiirron laitteiden välillä. Edelliseen nähden nopeus on nyt 2,5-kertainen, joka tulee vähentämään tiedonsiirtovirheitä sekä lisäämään energiatehokkuutta. Ars Technican mukaan osa uudistuksista saatetaan kyetä tuomaan nykyisiin laitteisiin päivityksien muodossa, mutta esimerkiksi nopeuteen liittyvät parannukset vaativat muutoksia rautaan.

Bluetooth, New Bluetooth® Specifications Enable IP Connectivity and Deliver Industry-leading Privacy and Increased Speed

Kommentit

Huawei Lollipop

TaskuMuron Huaweilta saamien tietojen mukaan yrityksen huippumallit tulevat saamaan Android 5.0 Lollipop -päivityksen Suomessa ensi vuoden toisen neljänneksen aikana. Päivitys tulee koskemaan ainakin Honor 6-, Ascend P7- ja Mate 7 -malleja. Lisäksi keväällä julkaistavat uudet high-end-mallit pitävät myös sisällään uusimman version Android-käyttöjärjestelmästä. Huawein kuluttajatuotteiden liiketoiminta on vahvassa nosteessa Suomessa ja Pohjoismaiden ollessa tärkeä kasvualue, yritys pyrkii kehittymään tällä saralla ja näin ollen tarjoamaan järjestelmäpäivityksiä entistä tiheämpään tahtiin.

Kommentit (8)

Huawein omistama HiSilicon on esitellyt yhtiön ensimmäisen 64-bittisen järjestelmäpiirin. HiSilicon Kirin 620 on suunnattu lähinnä keskiluokan edullisemman pään älypuhelimiin. Järjestelmäpiiri tulee ensimmäisenä käyttöön Kiinan telehallintoviranomaisten (TENAA) hiljattain hyväksymässä Huawei Che2-TL00 -koodinimellisessä älypuhelimessa.

Kirin 620 -järjestelmäpiiri rakentuu ARM:n tutuista elementeistä. Siinä on kahdeksan 1,2 gigahertsin Cortex-A53-prosessoriydintä ja Mali450MP4-grafiikkaohjain. Se käyttää LPDDR3-muistia ja tukee 13 megapikselin kameroita. Videopuolella järjestelmäpiiri pystyy purkamaan ja pakkaamaan 1080p-resoluution H.264-videota 30 FPS:n nopeudella. Järjestelmäpiiri tukee lisäksi Cat4-luokan LTE- ja Cat24-luokan HSPA+-yhteyksiä.

VR-Zone Chinese Edition, Huawei’s first 64 yuan product, HiSilicon Kirin 620 eight-core processor debut (Google Translate)

Kommentit (2)

Samsungin tiedettiin jo aiemmin kehittävän omaa 64-bittiseen ARMv8-arkkitehtuuriin perustuvaa prosessoriydintään. Yleisesti oletettiin, että Samsung päätyisi käyttämään Imagination Technologiesin tai ARM:n grafiikkaohjainta oman prosessoriytimensä rinnalla, mutta nyt ZDNetin korealaisversio kertoo omiin lähteisiinsä perustuen, että yhtiö työstäisi myös omaa grafiikkaohjaintaan.

ZDNetin korealaisversion spekulaatiossa puhutaan neljästä prosessoriytimestä yhdessä kuusiytimisen grafiikkaohjaimen kanssa. On myös mahdollista, ettei Samsung ole suunnittelemassa grafiikkaohjaintaan täysin omin teknologioin, vaan soveltaisi esimerkiksi Imagination Technologiesilta tai ARMilta lisensoituja teknologioita oman grafiikkaohjainversionsa työstämiseen standardimallien sijaan. Esimerkiksi Apple toteutti tämän kaltaisen ratkaisun A8X-järjestelmäpiirissään. Ottaen huomioon että Samsung on yksi HSA Foundationin perustajajäsenistä, voidaan olettaa että yhtiö tähtäisi HSA-ominaisuuksien käyttöönottoon omassa järjestelmäpiirissään.

ZDnet Korea, Samsung, GPU development … Mobile large picture finished? (Google Translate)

Kommentit (9)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös