Taskumuro.com

Cher Wang

Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC on ilmoittanut tänään vaihtaneensa toimitusjohtajaa. Toimitusjohtajan pestin ottaa vastaan HTC:n hallituksen puheenjohtaja ja yksi yrityksen perustajajäsenistä Cher Wang. Hänen tieltään pois siirtyvä Peter Chou uuteen strategiseen rooliin yrityksen tuoteinnovaatioiden parissa.

Wangin kerrotaan jo viimeisen parin vuoden ajan hoitaneen monia yrityksen liiketoimintaan liittyneitä osa-alueita, jotta Chou on voinut keskittyä enemmän tuotekehitykseen. Yrityksen hallitus näki, että nyt on sopiva aika virallistaa kyseinen kehityssuunta ja tehdä sen mukaisia organisaatiomuutoksia. Choun rooli nähdään edelleen merkittävänä tuotekehityspuolella yrityksen tulevaisuuden linjausten parissa.

HTC:n lehdistötiedote

Kommentit

Microsoft jatkoi tänään halpojen Lumia-mallien tuomista markkinoille Lumia 430 -puhelimen muodossa. Kysymyksessä on toistaiseksi halvin Lumia-puhelin, sillä laitteen suositushintana on 70 dollaria ennen veroja ja muita kuluja.

Suorituskyvystä vastaa Qualcommin Snapdragon 200 -järjestelmäpiiri, keskusmuistia laitteesta löytyy yksi gigatavu ja tallennustilaa 8 gigatavua (laajennettavissa microSD-kortilla, joita tuetaan 128 gigatavuun asti). 4-tuumainen näyttö on varustettu 800x480-resoluutiolla, joka kääntyy 235 PPI:n pikselitiheydeksi. Laite tukee kahta SIM-korttia ja kameroina toimivat 2 megapikselin takakamera ja 0,3 megapikselin VGA-tasoinen etukamera. Akkukestosta vastaa 1500 milliampeeritunnin vaihdettavissa oleva akku.

Lumia-mallistosta löytyy nykyisellään jo lähes vastaava puhelin tammikuussa esitellyn Lumia 435:n muodossa. Uutta Lumia 430 -puhelinta aletaan myymään huhtikuusta alkaen lähinnä Aasian markkinoilla.

Lumia Conversations, Hello Lumia 430 Dual SIM

Kommentit

Elisa toi vuoden alussa Suomessa myyntiin venäläisen YotaPhone 2:n, jonka erikoisuus on takapuolen 4,7-tuumainen e-paperinäyttö. Takapuolen näytön kehittämisessä on ollut vahvasti mukana ex-nokialaisia Yota Devicesin Oulun suunnittelukeskuksessa.

Saimme 699 euron hintaisen Yotaphone 2:n TaskuMuron testattavaksi ja tutustumme artikkelissa puhelimeen yleisellä tasolla, jonka jälkeen paneudumme laitteen takapuolelta löytyvään e-paperinäyttöön ja sen toimintaa ohjaaviin sovelluksiin.

TaskuMuro, Testissä Yotaphone 2

Kommentit

Microsoft on kertonnut Kiinan Shenzhenissä pidetyssä WinHEC-tapahtumassa uusia tietoja Windows 10:n puhelimille tarkoitetusta versiosta. Minimivaatimusten lisäksi saatiin valoa myös tuettujen ominaisuuksien, kuten resoluution, yläpäähän.

Windows 10 vaatii puhelimelta minimissään 512 megatavua (32-bittinen versio) muistia ja 4 gigatavua tallennustilaa. 4 Gt:n tallennustilalla varustetuista puhelimista on kuitenkin löydyttävä myös microSD-korttipaikka tulevia päivityksiä varten. Näyttöjen osalta Windows 10:n minimikoko on 3 ja maksimi 7,99 tuumaa.

Resoluutiotuki on sidottu puhelimen muistin määrään. Pienimmät tuetut resoluutiot ovat 800x480 ja 854x480, jotka vaativat puhelimelta 512 Mt muistia. Gigatavun muistilla varustetut puhelimet voivat tukea 960x540-, 1024x600-, 1280x720- ja 1366x768-resoluutioita. 2 Gt:lla onnistuvat 1440x900-, 1920x1080- ja 1920x1200-resoluutiot, 3 Gt:lla 2048x1152 ja 2560x1600 ja 4 Gt:lla 2560x2048.

Tuettujen järjestelmäpiirien listaan on lisätty AMD:n Carrizo- ja Carrizo-L-APU-järjestelmäpiirit, Intelin Cherry Trail-, Skylake- ja Atom x3 (LTE) -prosessorit ja Qualcommin Snapdragon-perheen MSM8909-, MSM8208-, MSM8994-, MSM8992- ja MSM952-järjestelmäpiirit.

MSDN Channel 9, WinHEC Shenzhen 2015

Windows Central, Microsoft sheds light on minimum hardware requirements for Windows 10 for phones and desktops

Kommentit

Terry

Microsoft on ilmoittanut tänään Kiinassa järjestettävässä WinHEC 2015 -tapahtumassa tarjoavansa tuen Windows 10 Technical Preview -käyttöjärjestelmälleen Xiaomin Mi 4 -älypuhelimelle. Microsoftin käyttöjärjestelmistä vastaava johtaja Terry Myerson esitteli tapahtumassa toimivaa Windowsilla varustettua Mi 4 -puhelinta ja lupasi yrityksen tuen käyttäjille, jotka asentavat Windowsin omiin puhelimiinsa.

Ainakin aluksi pieni joukko Mi 4 -käyttäjiä valitaan testaamaan Win 10 Technical Previeviä laitteessaan. Mi 4 tukee käyttöjärjestelmän vaihtamista Androidin ja Windowsin välillä. Xiaomin edustaja kuitenkin totesi samassa yhteydessä, ettei yrityksellä ole aikomusta valmistaa Windows-pohjaisia puhelimia, vaan kyse on ainoastaan Microsoftin kehitysprojektista.

MIUI, [Lounge] | Windows Phone 10.0 for Mi 4 Announced. What Other ROMs Do You Want to See?

Kommentit

Z2 lollipop

Sony ilmoitti eilen aloittaneensa Xperia Z3 ja Z3 Compact -puhelimien Android Lollipop -päivitykset Pohjoismaissa ja nyt positiivisena yllätyksenä heti perään on luvassa tikkunekkua myös Z2-sarjan älypuhelimiin ja taulutietokoneisiin. Kyseessä on Android 5.0.2 (build 23.1.A.0.690) Sonyn omilla kustomoinneilla.

Käytännössä päivityksen raportoidaan tulleen tänään ladattavaksi Pohjoismaissa ja Baltian alueella Z2-, Z2 Tablet- ja Z3 Tablet Compact -laitteisiin. Z3 Tablet Compactille on tarjolla päivitys sekä WiFi- että LTE-versioille, mutta Z2 Tabletilla päivitys on saatavilla vasta 16 Gt WiFi- ja LTE-malleille.

TaskuMuro latasi ja asensi päivityksen hetki sitten onnistuneesti Xperia Z2 -puhelimeen. Päivitys on tehtävä tietokoneen välityksellä Sony PC Companion -sovelluksella ja sen asentamisessa kului noin puolisen tuntia.

Xperia Blog, Xperia Z2 Android Lollipop update now rolling (23.1.A.0.690)

Xperia Blog, Lollipop now live for Xperia Z3 Tablet Compact and Z2 Tablet

Kommentit

OnLeaks

Viime aikoina kuva- ja tietovuodoissa aktiivisesti kunnostautunut Twitter-tili OnLeaks on julkaissut kuvia toistaiseksi julkaisemattomasta Sony Xperia Z4 -puhelimesta. Kuvien sanotaan olevan Sonyn virallisia tuoterenderöintejä.

Kuvien perusteella Sony luottaa edelleen tuttuun OmniBalance-muotoiluunsa ja erot edeltäjämalli Z3:een ovat hyvin maltillisia. Eroina laitteen kyljistä löytyviä luukkuja on vähennetty, telakkaliitännästä on luovuttu, kaiuttimien aukot on siirretty takaisin näyttölasin ylä- ja alareunaan sekä vesisuojattu micro-USB-liitäntä sijaitsee nyt laitteen alapäädyssä ilman erillistä suojatulppaa. Lisäksi mielenkiintoa on herättänyt myös kuvissa Z4:n alapäädyssä näkyvä hieman micro-USB-liitäntää pienempi aukko/liitin, jonka tarkoitus on toistaiseksi epäselvä.

OnLeaks

Kuvissa laitteista puuttuu kaikki merkinnät, joten kuvien lähteen mukaan lopullisiin kuviin saattaa olla vielä luvassa jotain muutoksia. Huhujen mukaan Xperia Z4:stä tulee löytymään 5,2-tuumainen QHD-näyttö, Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, kolme tai neljä gigatavua RAM-muistia sekä 20,7 megapikselin kamera. Laitteen julkaisu tapahtuu näillä näkymin vasta ensi kesänä.

Twitter, @OnLeaks

Nowhereelse.fr, SONY XPERIA Z4 : Les premiers rendus 3D en fuite !

Kommentit

Z3 lollipop update

Sony on ilmoittanut blogissaan aloittaneensa Lollipop-päivitysten jakelemisen Xperia Z3- ja Z3 Compact -älypuhelimilleen. Ensimmäisenä päivitys tulee saataville Pohjoismaissa sekä Baltiassa - muilla markkina-alueilla alkaa tapahtua noin parin viikon sisällä.

Lollipop-päivityksessä Sony on yhdistänyt Googlen Material Design muotokielen sekä oman minimalistisen käyttöliittymänsä. Päivityksen mukana tulee useita vakio-Lollipopista tuttuja ominaisuuksia, kuten uudistettu lukitusnäkymä ja ilmoitusvalikko, käyttäjäprofiilit sekä vierastila. Lisäksi uudistuksiin lukeutuvat Android for Work -ominaisuudet sekä paremmat työkalut tallennustilan hallintaan (mm. sovellusten siirtäminen muistikortille).

TaskuMuro päivittää Lollipopia parhaillaan Z3- ja Z3 Compact -laitteisiinsa ja ainakin meidän tapauksessamme puhelin opasti lataamaan ja asentamaan runsaan 600 megatavun kokoisen päivitystiedoston tietokoneen välityksellä. Sony on luvannut Lollipop-päivityksen kaikille Xperia Z -sarjan malleilleen, mutta niiden julkaisuaikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Sony Mobile Blog, Starting our Android 5.0, Lollipop rollout: Xperia Z3 & Xperia Z3 Compact

Kommentit

Fujitsu on esitellyt uuden lämpöputkijäähdyttimen älypuhelimille. Yhtiö kehuu sen tarjoavan viisinkertaista jäähdytystehoa kilpailijoihinsa nähden. Jäähdyttimellä on leveyttä enimmillään 58 mm ja pituutta 107 mm. Älypuhelinten vaatimuksien mukaisesti se on kuitenkin erittäin ohut, paksuimmillaankin vain yhden millimetrin. Fujitsu tulee esittelemään teknologiaansa tarkemmin Semiconductor Thermal Measurement, Modeling and Management Symposium 31 -tapahtumassa (SEMI-THERM 31), joka on käynnissä parhaillaan.

Fujitsu, Lehdistötiedote

Kommentit

Cyanogen

Puolitoista kuukautta sitten Wall Street Journal uutisoi Microsoftin suunnitelmista tehdä pääomasijoituksen startup-yritys Cyanogeniin. Nyt taloussivusto Bloombergin mukaan Microsoft ei kuitenkaan ainakaan tällä erää ole mukana Cyanogenin rahoituksessa. Microsoft on käynyt investoinnista neuvotteluja, mutta päättänyt niiden jälkeen jättäytyä pois rahoituskierrokselta. Siitä huolimatta Cyanogenin kerrotaan olevan saamassa 110 miljoonan dollarin rahoituspotin, joka määrittelisi yrityksen yli 500 miljoonan dollarin arvoiseksi.

Microsoftin kerrotaan silti mahdollisesti edelleen olevan kiinnostunut saamaan ohjelmistojaan Cyanogenin mobiilikäyttöjärjestelmään. Mitä ilmeisimmin kyseessä on Office-sovellukset, jotka myös Samsung otti käyttöön tuoreissa Galaxy S6 -älypuhelimissaan. Microsoftin ja Cyanogenin edustajat eivät ole suostuneet kommentoimaan Bloombergin saamia tietoja.

Bloomberg, Cyanogen Said to Raise $110 Million Round Without Microsoft

Kommentit

Nexus 6 tikkari

TaskuMuron maaliskuun toisessa artikkelissa tutustutaan Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmän vakioversion mukanaan tuomiin uudistuksiin, jotka liittyvät erityisen tiiviisti viime kuun lopulla testattuun Nexus 9 -taulutietokoneeseen sekä lähipäivinä julkaistavassa testiartikkelissa esiteltävään Nexus 6 -älypuhelimeen. Lollipop on ns. suuri versiopäivitys, eli Androidin versionumero pomppaa sen myötä 4.4:stä 5.0:aan.

Lollipopin julkistuksesta on vierähtänyt jo muutama kuukausi ja sitä käyttäviä laitteitakin löytyy jo jonkin verran markkinoilta, mutta TaskuMuron toimitus pääsi tutustumaan siihen kunnolla vasta helmikuun alkupuolella testiin tulleiden Nexus 6- ja Nexus 9 -laitteiden myötä. Marraskuussa julkaistun Teemu Hynnisen Nexus 5 -puhelimen pohjalta tehdyn Android 5.0 Lollipop -videoesittelyn voi katsoa uudelleen täältä.

Toisaalta vasta suurimpien valmistajien huippumallit ovat toistaiseksi saaneet omat Lollipop-päivityksensä, joten monia teistä lukijoista varmasti edelleen kiinnostaa, mitä omaan laitteeseen hiljattain saapunut tai tulossa oleva käyttöjärjestelmäversio pitää perimmillään sisällään ja kuinka suuria muutoksia oman laitteen valmistaja on tehnyt kokonaisuuteen.

TaskuMuro, Android 5.0 Lollipopin uudistukset

Kommentit

HiSilicon Kirin 920 MWC

Kiinalainen GizmoChina-sivusto kertoo saaneensa käsiinsä tietoja Huawein tulevista HiSilicon Kirin 940- ja 950 -järjestelmäpiireistä. Kiinnostus Huawein omia piirejä kohtaan on kasvanut sen jälkeen, kun huhut Huawein valmistamasta seuraavasta Google Nexus -älypuhelimesta tulivat julki.

GizmoChinan saamien tietojen mukaan Kirin 940 -nimellä tunnettava piiri tulee sisältämään neljä Cortex-A53- ja neljä Cortex-A72-prosessoriydintä 2,2 GHz maksimikellotaajuudella. Lisäksi piiristä sanotaan löytyvän Mali-T860 GPU sekä tuki kaksikanavaiselle LPDDR4-muistille (25,6 Gt/s). Ominaisuuksiin lukeutuu myös Tensilica HiFi 4 -äänisignaaliprosessori, kaksi kuvasignaaliprosessoria (max 32 megapikselin kameralle), 4K-videopakkausominaisuudet, kahta SIM-korttia tukeva LTE Cat7 -modeemi ja i7-apuprosessori sensori-, yhteys- ja tietoturvadatan käsittelyyn.

Kirin 950 tulee puolestaan olemaan suorituskykyisempi versio 940:stä pienin parannuksin. GizmoChinan tietojen mukaan Kirin 950:n suoritinytimien maksimikellotaajuus on korotettu 2,4 GHz:iin ja grafiikkasuorittimena on suorituskykyisempi Mali-T880. Kuvasignaaliprosessorit on päivitetty tukemaan maksimissaan 42 megapikselin kamerasensoreita ja LTE-modeemi tulee Cat10-luokan nopeuksia.

GizmoChina

GizmoChinan lähteiden mukaan Kirin 940 tullaan julkaisemaan kolmannella vuosineljänneksellä ja Kirin 950 vastaavasti viimeisellä vuosineljänneksellä. Saattaakin hyvin olla mahdollista, että Kirin 950 nähdään vuoden loppupuolella esiteltävässä Googlen seuraavassa Nexus-puhelimessa.

MWC-messuilla TaskuMuro pääsi jututtamaan Huawein piiripuolen edustajan kanssa ja hän vahvisti, että kehitteillä on ainakin kahdeksanytiminen Kirin 950 -piiri. Integroidut LTE-ominaisuudet sisältävän piirin kerrottiin tulevan saataville alustavien aikataulujen mukaisesti vuoden viimeisellä neljänneksellä, mutta muita tietoja piiristä Huawein edustaja ei suostunut vielä paljastamaan.

GizmoChina, Huawei’s kirin 940 and kirin 950 SoC specs emerge

Kommentit

Sony myi tietokoneita valmistaneen Vaio-osastonsa Japan Industrial Partnersille reilu vuosi sitten. Yhtiön mielessä tuskin kävi silloin se, että Vaio saattaisi päätyä kilpailemaan entisen emoyhtiönsä kanssa myös älypuhelinsaralla. Sony omistaa edelleen 5 prosentin siivun Vaiosta.

Paikasta huippumallien valokeilassa Vaio ei ole kuitenkaan lähtenyt kilpailemaan, sillä sen ensiesiintyminen älypuhelinmarkkinoilla asettuu keskiluokkaan. Puhelimen 5-tuumainen näyttö tarjoaa 1280x720 pikselin resoluution. Sen järjestelmäpiirinä toimii nimeltämainitsemattoman valmistajan neliytiminen, 1,2 GHz:n kellotaajuudella toimiva piiri, jonka parina on kaksi gigatavua muistia. Tallennustilaa puhelimessa on 16 Gt ja sitä voidaan laajentaa maksimissaan 64 Gt:n microSD-kortilla. Käyttöjärjestelmänä toimii kuvien perusteella täysin muokkaamaton Android 5.0 Lollipop.

Älypuhelimen takakameran tarkkuus on 13 ja etukameran 5 megapikseliä. Vaio-älypuhelin tukee LTE-taajuuksia ja WiFi 802.11 a/b/g/n- ja Bluetooth 4.0 -standardeja. Puhelimen akku ei ole käyttäjän vaihdettavissa ja sen kapasiteetti on 2500 mAh. Vaion strategiset mitat ovat 71,3 x 141,5 x 7,95 mm ja 130 g. Älypuhelinta tuskin tullaan näkemään maailmanlaajuisilla markkinoilla.

B-mobile, Vaio Phone (Google Translate)

Kommentit

Huawei MWC

TaskuMuron MWC-katsauksen viimeisessä osassa piipahdamme kiinalaisjätti Huawein osastolle, jossa oli esillä useita mielenkiintoisia uutuslaitteita. Tärkeimpänä kiinnostuksen kohteena oli messuja edeltäneenä sunnuntaina julkaistu Watch-älykello, mutta tutustuimme myös mm. useampaan Suomen markkinoilla lähiaikoina myyntiin tulevaan älypuhelinmalliin sekä juuri julkaistuunMediaTab X2 -taulutietokoneeseen.

Klikkaa ”lue lisää” nähdäksesi koko jutun.

Lue lisää | Kommentit

Nokia N1

Nokia keskittyi messuosastollaan pääosin verkkotekniikoihin ja muihin ei kuluttajaa koskeviin tuotteisiin, mutta TaskuMuron toimituksen kiinnostus kohdistui messualueen reunalta löytyneeseen pöytään, jonka päältä löytyi esittelykappaleita Foxconnin toimesta Nokian lisenssillä valmistettavasta N1-taulutietokoneesta.

Viime marraskuussa Slush-tapahtumassa julkistettu Nokia N1 on suomalaisyrityksen ensimmäinen paluu mobiililaitemarkkinoille sitten Microsoft-kaupan, mutta kyse ei ole mistään tavanomaisesta Nokialaisesta. Käytännössä kyse on lisenssituotteesta, jossa Nokia on lisensoinut brändinsä, Z-launcher-käyttöliittymänsä sekä suunnittelutyön kiinalaiselle Foxconnille, joka huolehtii N1:n valmistuksesta, jakelusta ja takuuasioista. Tästä syystä Nokia N1 on ollut toistaiseksi saatavilla vain rajoitettuina erinä Kiinan markkinoilla. Nokian edustajan mukaan syy sille, miksei N1 ole vielä myynnissä Euroopassa, löytyy Foxconnin valmistuskapasiteetin priorisoinneista. N1 on kuitenkin tarkoitus tuoda myös Euroopan ja Suomen markkinoille.

Klikkaa ”lue lisää” nähdäksesi koko jutun.

Lue lisää | Kommentit

LG:n tulevasta G4-älypuhelimesta on vuotanut joukko renderöityjä pressikuvia. Vuodon takana olevat OnLeaks ja nowhereelse-sivusto kuitenkin painottavat, että kyse on vielä viimeistelemättömästä tuotteesta, jonka lopullinen ulkonäkö saattaa poiketa vuodetuista kuvista.

Kuvien mukaan G4 tulee lainaamaan Flex-malleista tutun kaartuvan muotoilun, mutta näytön kaarevuudesta ei ole vielä varmuutta. Ottaen kuitenkin huomioon kaartuvien näyttöjen saapumisen jo edullisempiinkin älypuhelimiin, voidaan sitä pitää todennäköisenä myös G4:n kohdalla. Äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeet on sijoitettu jälleen puhelimen takapuolelle, kameramoduulin alle.

Huhujen mukaan LG G4 tulee käyttämään Qualcommin Snapdragon 810 -järjestelmäpiiriä ja 16 tai 20,7 megapikselin takakameraa. Puhelimen näyttö tulee olemaan vuotajan mukaan 5,3-5,7-tuumainen ja resoluutio 2560x1440 tai 2880x1620.

Nowhereelse, LG G4: Here are the first official images (Google Translate)

Kommentit

MWC:n kolmoshallissa sijainneelle Microsoftin osastolle suuntasimme tuoreet Lumia 640- ja Lumia 640 XL -mallit mielessä ja saimme lisäksi niiden kylkeen ihmeteltäväksi myös uuden Bluetooth-yhteyttä käyttävän Unversal Foldable Keyboard -näppäimistön. Erityismaininnan Microsoft ansaitsee poikkeuksellisen hyvistä lehdistötiloista tuotteisiin tutustumista ja valokuvaamista varten ja kuulin matkan varrella vastaavia kehuja myös muilta kollegoilta.

Klikkaa ”lue lisää” nähdäksesi koko jutun.

Lue lisää | Kommentit

LG MWC

LG ei julkistanut tänäkään vuonna MWC:ssä uusia high-end-älypuhelimia, vaan se sen osaston ykköstähtiä olivat uudet Watch Urbane- ja Watch Urbane LTE -älykellot, jotka yritys julkisti taktisesti messuja edeltäneillä viikoilla. Molemmat uutuusmallit vierailivatkin lukuisissa ranteissa messujen aikana. Suuntasimmekin LG:n messuosastolle kolmoshalliin erityisesti uudet älykellot mielessä.

Klikkaa ”lue lisää” nähdäksesi koko jutun.

Lue lisää | Kommentit

Lenovo MWC 2015

TaskuMuro vietti aikaa kutsuvieraana Lenovon messuosastolla ja saimme samalla hyvän mahdollisuuden tutustua tarkemmin Lenovon tuoreeltaan julkaisemaan mielenkiintoiseen Vibe Shot -kamerapuhelimeen. Lenovo on tunnettu Suomessa enimmäkseen kannettavista tietokoneistaan sekä taulutietokoneistaan, mutta yrityksen valikoimista löytyy myös useita mielenkiintoisia älypuhelinmalleja, kuten 4000 mAh akulla varustetut keskihintaluokan P70- ja P90-mallit.

Klikkaa ”lue lisää” nähdäksesi koko jutun.

Lue lisää | Kommentit

Jolla Tablet

MWC-messuilla halusimme malttamattomina päästä testaamaan myös kehitysvaiheessa olevaa Jolla Tablet -taulutietokonetta, jonka yritys julkaisi menestyksekkäänä joukkorahoitusprojektina viime joulukuussa. Ykköshallissa sijainneella Jollan osastolla saimme esittelyn uudesta Jolla Tabletista sekä Sailfish 2.0 -käyttöjärjestelmän keskeisistä ominaisuuksista itse Jollan perustajiin kuuluvalta ja nykyään operatiivisen johtajan ominaisuudessa toimivalta Marc Dillonilta.

Klikkaa ”lue lisää” nähdäksesi koko jutun.

Lue lisää | Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös