Taskumuro.com

Suomalainen Jolla on julkaissut verkkosivuillaan laskurin, joka lupaa jonkin ison julkaisun tapahtuvan vajaan viiden päivän kuluttua. Spekulaatiot ja taustakuva povaa uutisen koskevan uuden Jolla-puhelimen julkaisua. Kerro kommenteissa uskotko tulevan julkaisun olevan uusi Jolla-puhelin, vai jotain muuta. Uutista kirjoittaessa laskurissa on aikaa jäljellä reilu 4 päivää ja 15 tuntia.

Jolla

Kommentit (20)

Blackberry Samsung

Elektroniikkajätti Samsung ja kanadalainen älypuhelinvalmistaja Blackberry ovat solmineet strategisen yhteistyösopimuksen tietoturvatekniikoihin liittyen. Yhteistyön myötä Blackberryn paljon kehuja saaneet tietoturvaratkaisut tulevat saataville myös Samsungin Android-laitteisiin ensi vuoden alusta lähtien.

Käytännössä Blackberryn BES12 EMM-ratkaisu (Enterprise Mobility Management) yhdistyy Samsungin Knox-tietoturvaympäristöön. Lopputulos mahdollistaa henkilökohtaisten ja yritystietojen käsittelemisen samassa mobiililaitteessa täysin erillään toisistaan. Yhteistyö vahvistaa Samsungin asemaa yritysmarkkinoilla sekä tuo lisää kassavirtaa talousvaikeuksien kanssa painivalle Blackberrylle.

Blackberry, BlackBerry and Samsung Partner to Provide End-To-End Security for Android

Kommentit (1)

736 PPI

Sharp on esitellyt uuden 4,1-tuumaisen IGZO (Indium Gallium Zinc Oxygen) LCD -näyttöpaneelin, jonka tarkkuus on ennätykselliset 736 PPI. Toisin sanoen se tarkoittaa 4,1 tuuman koossa huimaa 2560 x 1600 pikselin WQXGA-tarkkuutta. Näytössä käytetään erittäin pientä 11,5 mikrometrin pikselikokoa. Sharpin mukaan näytön tarkkuus vastaa kuuden tuuman 4K-näyttöä, jollaisten sarjatuotannon se aikoo aloittaa vuonna 2016.

Sharp aloittaa näytön näytekappaleiden toimittamisen laitevalmistajille ensi vuoden aikana. Näytön sarjatuotanto alkaa vuonna 2016.

Gizmodo, Sharp Crammed Over 4,000,000 Pixels On This Insane 4-Inch Display

Nikkei Technology, Sharp Develops 736ppi IGZO LCD Panel

Kommentit (14)

Nokian toimitusjohtaja Raajev Suri tyrmäsi tänään Lontoossa järjestetyssä pääomamarkkinapäivässä huhut yrityksen uudesta tulemisesta puhelinmarkkinoille. Yhtiö jatkaa kuitenkin oman harkintansa mukaan Nokia-brändin lisensoimista kumppaneilleen:

”Emme aio pyrkiä kuluttajamarkkinoille mobiililaitteissa ja aloittaa matkapuhelinten myyntiä uudelleen, vaan pysymme brändilinssoinnissa”, Suri totesi jyrkästi ja leikkasi samalla siivet villeimmiltä netissä liikkuneilta huhuilta yrityksen paluusta puhelinvalmistajaksi.

Microsoft julkaisi aiemmin tällä viikolla ensimmäisen Lumia-mallin ilman Nokia-brändäystä ja siirtää parhaillaan markkinointiin liittyviä toimintoja, kuten Twitter-tilejä ja Facebook-sivuja, pois Nokian siipien alta.

Nokia, Pääomamarkkinapäivä 2014

Kauppalehti.fi, Nokian Suri leikkasi villeiltä huhuilta siivet

Arvopaperi.fi, Suri: Nokia ei aloita matkapuhelinten myyntiä uudelleen

Kommentit (9)

Virallista verkon yli (OTA) jaeltavaa Android 5.0 Lollipop -päivitystä odotetaan edelleen kuumeisesti edellisten sukupolvien Nexus-sarjan laitteille. Innokkaimmille onkin nyt tarjolla Googlen viralliset factory image -tiedostot, joiden avulla laitteeseensa voi asentaa uusimman Android-version niin sanotusti manuaalisti. Tämä vaatii hieman asiaan perehtymistä, joten peruskäyttäjien kannattaa odottaa verkon yli jaettavaa päivitystä, joka julkaistaneen aivan lähipäivinä.

Kaikille tuettaville laitteille Android 5.0 Lollipop ei edelleenkään ole saatavilla. Googlen sivustolta löytyy lataustiedostot Nexus 5:lle, Nexus 7:lle (WiFi) ja Nexus 10:lle. Lähdelinkin takaa löytyy myös viralliset asennusohjeet, joita seuraamalla voi laitteensa päivittää Android 5.0 -versioon.

Uusi Android 5.0 Lollipop kuuluu ehdottomasti Googlen mobiilikäyttöjärjestelmän koko historian merkittävimpiin päivityksiin. Mukana on täysin uusi Material Design -käyttöliittymä sekä nopeutta parantava ART-virtuaalikone. Lisäksi kyseessä on ensimmäinen 64-bittisyyttä tukeva Android-julkaisu.

Google Developers, Factory Images for Nexus Devices

Kommentit (9)

Microsoft on tänään vahvistanut Twitterissä virallisella @Lumia-tilillään, että kaikki Windows Phone 8 -aikakauden Lumiat on mahdollista päivittää tulevaan Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Toisessa viestissä hehkutetaan, että aikanaan luvassa on myös (luonnollisesti) uusia Windows 10 -malleja. Windows 10 -käyttöjärjestelmä tullaan julkaisemaan vuoden 2015 lopulla ja siihen ollaan sulauttamassa nykyiset Windows RT- ja Windows Phone -käyttöjärjestelmät.

”There will be Windows 10 upgrades for all Lumia Windows Phone 8 devices :) And we will release new Windows 10 models in the future!”

Kyseessä on tervetullut tieto, sillä Nokia ja Microsoft eivät varsinaisesti keränneet kuluttajilta kiitosta, kun ensimmäisiä Windows Phone 7- ja 7.5-käyttöjärjestelmällä varustettuja Lumia-puhelimia ei pystynyt päivittämään Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmään.

Windows Central, Microsoft claims Windows 10 upgrades for all Lumia Windows Phones

Kommentit (15)

Applen A8X-järjestelmäpiirin tiedettiin jo aiemmin sisältävän kolme Applen paranneltua Cyclone-prosessoriydintä, mutta tähän asti sen grafiikkaohjaimen on oletettu olevan PowerVR GX6650. Testiohjelmissa järjestelmäpiirin grafiikkaohjain on kuitenkin pärjännyt paremmin, kuin GX6650:n voisi olettaa päärjäävän.

Chipworksin julkaistua tarkat kuvansa A8X-piirin sisällöistä suorituskyvylle löytyi myös selitys. PowerVR GX6650 -grafiikkaohjaimessa, joka on virallisesti PowerVR:n suorituskykyisin Series6XT-sarjan edustaja, on kuusi Shader Cluster -yksikköä. Chipworksin kuvat osoittavat, että A8X:n grafiikkaohjaimessa on niitä kuitenkin kahdeksan. Applen lisenssi PowerVR-grafiikkaohjaimiin mahdollistaa niiden kustomoinnin yhtiön omiin tarpeisiin. A8X:n kohdalla kuvasta on nähtävissä selvästi, että sen grafiikkaohjain on käytännössä kaksinkertaistettu GX6450. Osittain itse suunniteltu PowerVR:n arkkitehtuuriin perustuva grafiikkaohjain selittänee samalla myös miksi Apple on värvännyt riveihinsä huomattavan määrän grafiikkaohjaimiin erikoistuneita työntekijöitä.

AnandTech, Apple A8X’s GPU - GXA6850, Even Better Than I Thought

Kommentit

Kiinalainen Ingenic on verrattain tuntematon rautavalmistaja. Vuonna 2005 perustettu yhtiö on lisensoinut käyttöönsä MIPS-arkkitehtuurin ja suunnitellut siihen perustuvia prosessoriytimiä sekä omia järjestelmäpiirejään edullisiin tuotteisiin, kuten kannettaviin mediasoittimiin, GPS-paikantimiin ja digitaalisin valokuvakehyksiin.

Ingenicin Newton2 on suunniteltu olemaan valmis, täysi alusta esineiden internetin ja puettavan teknologian laitteille. Se sisältää piirilevyn, jolle on sijoitettu Ingenic M200-järjestelmäpiiri, eMCP-muistipiiri (4 Gt eMMC, 4 Gt LGDDR2), Broadcomin WiFi ja Bluetooth 4.1 -tuen tuova BCM43438, Ricohin virranhallintapiiri, InvenSensen 9-akselinen gyroskoopin, kiihdytysanturin ja magnetometrin sisältävä MPU-9250 sekä liitännät kameralle, GPS:lle ja muille sensoreille, kaiuttimille ja näytölle.

Ingenic M200 -järjestelmäpiiri sisältää yhtiön omaan suunnitteluun perustuvan 1,2 gigahertsin XBurst1-HP- ja 300 megahertsin XBurst1-LP-prosessoriytimen. Grafiikoista on vastuussa yhtiön oma OpenGL ES 2.0:aa ja OpenVG 1.1:ta tukeva grafiikkaohjain. Järjestelmäpiirin videoprosessori kykenee pakkamaan ja purkamaan maksimissaan 720p-resoluution videota 30 FPS:n kuvanpäivitysnopeudella.

Järjestelmäpiirin kilpailueduksi voidaan XBurst1-prosessoriydinten tehonkulutus. Ingenicin omien lukujen mukaan 1,2 GHz:n kellotaajuudella toimiva XBurst1 kuluttaa 0,07 mW megahertsiä kohden 40 nanometrin LP-prosessilla, kun kilpailevan ARMin Cortex-A5 kuluttaa 0,12 mW megahertsiä kohden. Kyseessä on kuitenkin vanha prosessoriydin, jota yhtiö on käyttänyt vuodesta 2005 lähtien. Yhtiön odotetaan saavan vielä tänä vuonna valmiiksi 64-bittiseen MIPS64-arkkitehtuuriin perustuvan XBurst2-prosessoriytimen, joten on mahdollista että näemme 64-bittistä Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmää tukevan Newton-alustan vielä lähitulevaisuudessa.

AnandTech, Ingenic Launches Newton2: MIPS based IoT and Wearables Solution

Kommentit

Intelin toimitusjohtaja Brian Krzanich uskoo yhtiön saavan lisää jalansijaa x86-arkkitehtuurille mobiilimaailmassa lähivuosina. Intel on tehnyt sopimukset kiinalaisten Rockchipin ja Spreadtrumin kanssa yhtiön teknologian käytöstä edulliseen segmenttiin suunnatuissa älypuhelin- ja taulutietokonealustoissa. Samalla Intel ostaa 20 prosenttia Spreadtrumin emoyhtiöstä 1,5 miljardilla dollarilla eli noin 1,2 miljardilla eurolla.

Tähän asti sekä Rockchip että Spreadtrum ovat luottaneet Intelin ja x86:n kanssa kilpailevaan ARM-arkkitehtuuriin. Vaikkei Intelin kanssa tehty sopimus estäkään ARM-arkkitehtuurin käyttöä myös jatkossa, uskoo Krzanich kummankin yrityksen käyttävän vain Intelin x86-arkkitehtuuria 2 - 3 vuoden kuluttua. Sekä Rockchip että Spreadtrum saavat sopimuksen myötä käyttöönsä x86-arkkitehtuurin ohella myös Intelin tuotantolaitokset, mikä voi koitua merkittäväksi kilpailueduksi kiitos Intelin kilpailijoitaan kehittyneempien valmistusprosessien.

Reuters, Intel CEO sees China chip partners moving away from rival technology

Kommentit (9)

Dataverkon yli kulkevat pikaviestit yrittävät korvata perinteiset tekstiviestit ja niinpä myös Applelta löytyy oma palvelu, joka kilpailee kovassa seurassa muun muassa Facebook Messengerin ja WhatsAppin kanssa. Applen kokonaisuus kulkee nimellä iMessage ja toimii ainoastaan valmistajan omien laitteiden välillä. Se on integroitu suoraan yhtiön viestisovellukseen, joten sen käyttäminen on helppoa, kunhan oma puhelinnumero on aktivoitu palvelun käyttöön.

Apple on rakentanut palvelunsa niin, että kun puhelinnumero on kytketty iMessageen saapuvat viestit sitä hyödyntäviltä iOS-käyttäjiltä automaattisesti sen välityksellä. Ongelmaksi tilanne muodostuu silloin, kun esimerkiksi iPhone vaihdetaan toisen valmistajan puhelimeen ja iMessage unohdetaan kytkeä pois päältä laitteen asetuksista. Tällöin numero on yhdistettynä edelleen iMessage-palveluun, mutta koska päätelaite on vaihtunut, eivät viestit saavu koskaa perille. 

Yllä mainittuun ongelmaan Apple on julkaissut verkkopohjaisen työkalun, jolla oman numeron voi irrottaa iMessagen käytöstä. Saman operaation voi suorittaa myös iPhonen asetuksista (Viestit -> iMessage), mutta jos laite on esimerkiksi jo myyty eteenpäin on nyt esitelty työkalu erittäin hyödyllinen.

MacRumors, Apple Launches Web Tool to Deregister Phone Numbers from iMessage

Apple, Deregister iMessage

Kommentit (13)

Aika ajoin puhelimilla pyöritetään mitä erikoisempia sovelluksia, joita ei ole suunniteltu lainkaan puhelinkäyttöön. Tällä kertaa vuorossa on Windows 98, joka on saatu toimimaan iPhone 6 Plussalla.

Kiinalaiskäyttäjä on saanut Windows 98:n toimimaan iPhone 6 Plussalla käyttäen iDOS-ohjelmaa. iDOS on suunniteltu vanhojen DOS-pelien pelaamiseen, mutta taipuu kaikesta päätellen myös DOSsin päällä alun perinkin pyörineen Windowsin pyörittämiseen. Täysin ongelmatonta toiminta ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi .exe-tiedostojen käynnistäminen käyttöjärjestelmän välityksellä ei onnistu. Kuvien perusteella myös Windows XP:n asennusta on yritetty, mutta ilmeisesti asennus ei ole onnistunut.

Cnmo, For a mood iPhone 6 Plus can run Win98_OS_phone China (Google Translate)

Kommentit (9)

Microsoft on julkaissut ensimmäisen oman Lumia-älypuhelimen ilman Nokia-brändäystä. 3G-taajuuksia tukevasta Lumia 535 -puhelimesta tulee markkinoille yhdellä ja kahdella SIM-korttipaikalla varustetut mallit. Molemmissa on Windows Phone 8.1 Lumia Denim -päivitys valmiiksi asennettuna.

Puhelimessa on 5-tuumainen IPS LCD -näyttö, jonka resoluutio on 960x540 pikseliä (220 PPI). Näyttöä suojaa Corning Gorilla Glass 3 -lasi ja näyttö tukee suuren kirkkauden tilaa kirkkaassa ympäristössä.

Sisuksissa on neliytiminen 1,2 gigahertsin Snapdragon 200 -järjestelmäpiiri, gigatavu keskusmuistia, kahdeksan gigatavua tallennustilaa ja 1905 mAh akku. Tallennustilaa voi laajentaa jopa 128 gigatavun microSD-kortilla ja käyttöön saa myös 15 gigatavua OneDrive-pilvitallennustilaa.

Lumia 535:ssä on sama laajakulmalinssillä varustettu viiden megapikselin etukamera kuin Lumia 730- ja Lumia 735 -malleissa. Myös takapuolella on viiden megapikselin kamera LED-salamalla.

Laitteen ulkoiset mitat ovat 140,2 x 72,4 ja 8,8 mm ja se painaa 146 grammaa. Värivaihtoehdot ovat syaani, kirkkaan vihreä, kirkkaan oranssi, hohtavan valkoinen, tumman harmaa ja musta. Lumia 535:n myynti valikoiduilla markkinoilla alkaa vielä tämän vuoden puolella. Valmistaja ilmoittaa laitteen verottomaksi suositushinnaksi 110 euroa, eli kaupoissa se tullaan näkemään arviolta 135 euron hintalapulla varustettuna.

Microsoft Ääni -blogi, Viisi tähteä uudelle Microsoft Lumia 535:lle!

Microsoft, Lumia 535 -tuotesivu

Kommentit (6)

Vaikka PowerVR Series6XT -arkkitehtuuri koki vasta hiljattain ensiesiintymisensä järjestelmäpiireissä, on Imagination Technologies kiirehtinyt jo esittelemään seuraavan sukupolven PowerVR Series7 -arkkitehtuurin. Series7 perustuu Series6:n tavoin Rogue-arkkitehtuuriin, jota on Rogue7-nimen alla viilailtu aiempaa paremmaksi niin ominaisuuksien, tehonkulutuksen kuin nopeudenkin suhteen.

Series7 pitää sisällään kaksi perhettä: Suorituskykyisiin järjestelmäpiireihin suunnatun Series7XT:n ja edullisiin ratkaisuihin suunnatun Series7XE:n. Yhteinen uusi ominaisuus Series7:n grafiikkaohjaimille on tuki security zone -ominaisuuksille, joka mahdollistaa grafiikkaohjaimen virtualisoinnin maksimissaan kahdeksaan erilliseen ”hiekkalaatikkoon”.

Series7XT:ssä on käytössä mallista riippuen 2 - 16 Shading Cluster -yksikköä, eli maksimissaan tuplaten Series6XT:een nähden. Se tukee jo vakiona OpenGL ES 3.1:tä, tesselointia ja Android Extension Pack (AEP) -laajennosta, kun 6XT:ssä tukea tesseloinnille ei ollut lainkaan ja AEP-tukikin oli vielä valinnainen lisä. Direct3D-puolella 7XT tukee vakiona D3D Feature Level 10_0 -tasoa ja valinnaisena lisänä 11_1-tasoa, kun 6XT:ssä vakiotaso oli 9_3 ja valinnainen 11_0. OpenCL-puolella vakiokonfiguraatio ei tuo muutosta, vaan tuettuna on edelleen OpenCL 1.2 Embedded Profile, mutta nyt sen voi valinnaisella lisällä päivittää myös OpenCL 1.2 Full Profileen.

Series 7XE:ssä on edeltäjänsä tavoin käytössä puolikas tai yksi kokonainen Shading Cluster -yksikkö. Se tukee niin ikään OpenGL ES 3.1:tä, mutta tuki AEP:lle ja tesseloinnille ovat valinnaisia lisiä, joita 6XE ei tukenut lainkaan. Sen Direct3D-tuki on oletuksena D3D Feature Level 9_3 -tasoa ja päivitettävissä 11_0-tasoon, kun 6XE:ssä oli mahdollisuus vain 9_3-tasoon. OpenCL-tuki on muuttumaton 6XE:en nähden, eli vain OpenCL 1.2 Embeded Profile on tuettuna eikä sitä ole mahdollista laajentaa Full Profileen.

Imagination Technologiesin omien suorituskykytestien mukaan Series7XT on testistä riippuen 35 - 61 prosenttia nopeampi kuin Series6XT, kun kummassakin on käytössä sama määrä Shading Cluster -yksiköitä ja samat kellotaajuudet. Series7XE lyö tauluun vielä kovemmat luvut, ollen testistä riippuen 41 - 108 prosenttia Series6XE:tä nopeampi samalla konfiguraatiolla.

Imagination Blog, PowerVR Series7XT GPUs push graphcis and compute performance to the max

Imagination Blog, PowerVR Series7XE family targets the next billion mobile and embedded GPUs

AnandTech, Imagination Announces PowerVR Series7 GPUs

Kommentit (1)

Suomalainen Jolla-älypuhelimesta ja Sailfish OS -käyttöjärjestelmä tuttu Jolla Oy on aloittanut itäisen naapurimme valloituksen. Jolla toimii Venäjän markkinoilla yhdessä VPP Groupin kanssa. VPP Group on vastuussa paitsi itse puhelinten jakelusta, myös Jollan verkkokaupan venäläisversiosta.

Jolla-älypuhelin maksaa venäjällä 19 990 ruplaa eli noin 350 euroa ja sen voi ennakkotilata jo nyt yhtiön virallisesta Venäjän verkkokaupasta. Älypuhelimen toimitukset tullaan aloittamaaan vielä kuluvan kuun aikana. Yhtiön perustajiin lukeutuva Sami Pienimäki kommentoi asiaa näin:

”Olemme erittäin innoissamme voidessame tuoda Jollan, ainoan eurooppalaisen älypuhelimen, jossa on oma, itsenäinen mobiilikäyttöjärjestelmä, valtaville Venäjän markkinoille. Jolla kiinnostaa jo suurta joukkoa Venäjällä, ja olemme saaneet valtavan määrän kyselyitä Jollan myynnin aloittamisesta maassa. Nyt voimme arvostettujen paikallisten kumppaneidemme Yandexin ja VVP Groupin tuella avata paikallisen Jollan verkkokaupan ja käynnistää Jolla-älypuhelinten myynnin Venäjällä”.

STT Info, Jolla, Lehdistötiedote

Kommentit (11)

535

Microsoft julkaisi viime viikolla Nokian Facebook-sivuilla kiusoittelukuvan, jossa esiintyi puhelimen yläkulma, päivämäärä 11.11 sekä teksti ”Big on experiences”. Viikonlopun aikana Kiinan suunnalta nettiin on valunut kuvia julkaisemattomista Lumia-malleista, jotka saattavat hyvinkin nähdä päivänvalon huomenna.

Ensimmäisessä kuvavuodossa esiintyvän puhelimen arvellaan olevan Lumia 535, joka on mitä ilmeisimmin suuremman kokoluokan malli edulliseen hintaryhmään. 535:n ominaisuuksiin huhutaan lukeutuvan viiden tuuman qHD-näyttö (540 x 960), 1,2 GHz neliytiminen Snapdragon 200 -järjestelmäpiiri, gigatavu RAM-muistia, kahdeksan gigatavua tallennustilaa, kaksi SIM-korttipaikkaa, 3G-yhteydet, viiden megapikselin takakamera LED-salamalla, VGA-tasoinen etukamera sekä 1900 mAh akku. Värivaihtoehtoja sanotaan olevan musta, valkoinen, harmaa, sininen, oranssi ja vihreä.

1330

Toisessa kuvassa rinnatusten on useita värikkäitä Lumia-puhelimia, joiden joukosta huhutun 535-mallin sekä Lumia 1520:n rinnalta löytyy myös toinen tunnistamaton malli (sininen puhelin alhaalla keskellä). Kyseinen puhelin on noin 1520:n kokoinen, eli arviolta noin kuuden tuuman luokkaa. Muotoilu muistuttaa edullisempien mallien pyöreämpää linjaa, joten kyseessä saattaa hyvinkin olla seuraaja 1320-mallille. Mahdollisesti 1330-mallinumeroa kantavan laitteen takakuoressa on 535:n tapaan Microsoftin logo. PÄIVITYS: Myös Windows Central on julkaissut lisää kuvia Lumia 1330:ksi väitetystä mallista.

Edellämainittujen mallien huomisesta julkaisusta ei ole toistaiseksi varmuutta, mutta ne sopisivat hyvin yhteen ”Big on experiences” -iskulauseen kanssa, sillä molemmat sijoittuvat hintaluokkansa kookkaampaan päähän.

Baidu, Lumia 535 (kiinaksi)

WMPowerUser, Exclusive: More high quality pictures of the Lumia 535

WindowsBlogItalia, Non solo Lumia 535, in arrivo anche Lumia 1330 e un altro terminale?

Windows Central, More pictures of alleged Lumia 1330 leak online

Kommentit (8)

G3 lollipop

Osa suurimmista Android-laitevalmistajista on jo ilmoittanut mallistonsa päivityssuunnitelmista uuteen 5.0 Lollipop -versioon tulevien kuukausien aikana. LG on kuitenkin ollut G3-huippumallinsa päivityksen suhteen suorastaan hämmentävän nopea, sillä yritys ilmoitti eilen tuovansa Android 5.0 Lollipop -päivityksen saataville G3-huippumalliinsa tästä viikosta alkaen. Ensimmäisenä päivitysten kerrotaan alkavan Puolassa. Kyseessä on ensimmäinen suurista älypuhelinvalmistajista, joka tarjoaa Lollipop-päivityksen laitteeseensa. Edes Googlen omat Nexus-laitteet eivät ole vielä saaneet päivitystä.

LG G3:n Lollipop-päivitys tuo mukanaan käyttöliittymän ulkonäköuudistuksia, parannetun lukitusnäkymän ja ilmoitusvalikon sekä parantuneen suorituskyvyn Android Runtime -suoritusympäristön myötä. ”Android 5.0:n uudet ominaisuudet ja parannukset tarjoavat kokonaan uuden käyttäjäkokemuksen G3:een ja tekee siitä vielä paremman, kuin se jo on”, hehkuttaa LG:n mobiililaiteyksikön johtaja Jong-seok Park.

LG G3:n Lollipop-päivityksen saatavuudesta Suomen markkinoilla ei ole vielä tarkempaa tietoa.

LG Newsroom, LG FIRST TO ROLL OUT ANDROID 5.0 LOLLIPOP UPGRADE.

YouTube, Hot !!!! REVIEWS LG G3 with Android 5 0

Kommentit (5)

San Franciscossa päämajaansa pitävä puettavan teknologian tuotteisiin erikoistunut Jawbone on esitellyt markkinoille uuden tuotteen, jota se hehkuttaa markkinoiden kehittyneimmäksi aktiivisuusrannekkeeksi. Kyseessä on Up3, joka älykkään ohjelmiston ja useiden eri sensoreiden keräämän datan avulla pystyy auttamaan käyttäjäänsä elämään entistäkin terveellisemmin. Se saapuu ensimmäisille markkinoille ennen kuluvan vuoden loppua 179,99 euron hintaan.

Valmistajan mukaan uuden rannekkeen eräs tärkeimmistä virstanpylväistä on laajempi sekä tarkempi sykkeenmittaus. Jawbone olisi voinut hyödyntää tuotteessaan yleisesti käytössä olevia optisia sensoreita, mutta ne kasvattavat rannekkeen kokoa ja vaativat paljon virtaa. Niinpä yhtiöllä on käytössään uusi teknologia (bioimpedance), joka mahdollistaa käyttäjän sykkeen mittaamisen. Lisäksi Up3 pystyy muun muassa mittaamaan ihon lämpötilan, selvittämään onko käyttäjä juonut vettä tarpeeksi sekä määrittämään yksityiskohtaisesti unitiedot eri vaiheineen (kevyt-, syvä- ja REM-uni).

Keräämänsä datan ja Smart Coach -sovelluksen ansiosta Up3 pystyy toimimaan käyttäjän henkilökohtaisena oppaana, joka osaa esimerkiksi muistuttaa veden juomisesta. Se tietää, milloin käyttäjä urheilee ja oppii aktiviteettien kautta tuntemaan omistajansa paremmin. Näin se pystyy myös suosittelemaan aikaista nukkumaan menemistä, jos päivä on ollut tavallista rankempi.

Jawbone Up3 on vedenkestävä kymmeneen metriin asti ja sen akun luvataan kestävän seitsemän päivää. Ranneke saapuu myyntiin useissa eri väreissä ja kuvioinneilla.

Lippulaivatuotteen lisäksi Jawbone tuo markkinoille 49,99 euron hintaluokkaan sijoittuvan Up Moven, joka soveltuu askeleiden, kaloreiden ja unen mittaamiseen perustasolla. Se tulee saataville viidessä eri värissä ja Up Move on mahdollista kiinnittää ranteen sijaan esimerkiksi vyöhön. Uutuuden ennakkotilaukset ovat jo käynnissä, toimituksien käynnistyessä myöhemmin marraskuun aikana.

The Verge, Jawbone’s new Up3 is its most advanced fitness tracker ever

Jawbone, UP3: The first truly wearable heart rate monitor

Jawbone, Introducing UP MOVE

Kommentit (17)

Korealaisen Samsungin mobiililaitteisiin erikoistunut SamMobile tunnetaan hyvänä ja luotettavana lähteenä. Tällä kertaa sivusto on julkaissut videon, jossa se esittelee Galaxy S4:lle suunnatun Android 5.0 Lollipop -päivityksen kehitysversiota. Aikaisemmin samainen lähde on demonnut Samsungin nykyiselle Galaxy S5 -lippulaivalle tarkoitettua Lollipop-päivitystä, mutta monet ottavat varmasti ilolla vastaan tiedon siitä, että uusinta Android-versiota työstetään myös sukupolvea vanhemmalle lippulaivalle.

Sivuston käsiinsä saama kehitysversio ei perustu Googlen tuoreimpaan Android 5.0 Lollipop -versioon, jonka se julkaisi jakeluun muutama päivä sitten. Vaikka kyseessä on vasta kehitysversio, kehuu SamMobile suorituskykyä hyväksi. Kääntöpuolena on kuitenkin se, että mukana on vielä paljon bugeja, joten kyseessä ei ole päivittäiseen käyttöön soveltuva julkaisu.

SamMobilen käsiinsä saaman kehitysversion perusteella Galaxy S4 olisi saamassa Lollipopin myötä lähes saman käsittelyn kuin uudempi Galaxy S5. Mukana on uusi TouchWiz-käyttöliittymä, joka sisältää Googlen Material Design -suunnittelufilosofiaan pohjautuvan ilmeen niin valikoissa kuin sovelluksissa. Katso video Galaxy S4:n Android 5.0 Lollipop –päivityksestä lähdelinkin takaa.

SamMobile, Exclusive Preview: Android 5.0 Lollipop on Samsung Galaxy S4, new TouchWiz UI on-board

Kommentit (2)

Yhdysvaltalainen OnBeep on julkaissut esittelyvideon tulevasta Onyx-kommunikaattoristaan. Onyx tuo epäilemättä monille mieleen Star Trekistä tutut kommunikaattorit, vaikkei se muodoiltaan tai toiminnallisuudeltaan aivan samalle tasolle vielä ylläkään.

Onyx mahdollistaa ryhmäviestien lähettämisen käyttäjän määrittelemän ryhmän sisällä nappia painamalla. Käyttäjä painaa laitteen keskellä olevaa painiketta ja muut ryhmään kuuluvat laitetta käyttävät kuulevat hänen viestinsä. Perinteisistä radiopuhelimista poiketen Onyxin viestit liikkuvat kuitenkin internetin välityksellä, joten viestiryhmän jäsenet voivat olla vaikka eri puolilla maailmaa. Käytössä olevia ryhmiä voidaan hallita älylaitteen välityksellä, eikä ryhmän jäsenmäärälle ole asetettu ylärajaa. Laitteessa on tuki sekä headseteille että kuulokkeille siltä varalta, ettei käyttäjä halua kaikkien ympärillä olevien kuulevan viestejä.

Onyx paritetaan Bluetoothilla vähintään Android 4.1:llä tai iOS 7:llä varustettuun älylaitteeseen, jossa on datayhteys. Se painaa 46 grammaa ja muistuttaa malliltaan jääkiekkoa. Sen mitat ovat 60 x 60 x 26 millimetriä. Ennakkotilaus hinta laitteelle on 99 dollaria, mutta ainakin toistaiseksi sen saatavuus rajoittuu asiakkaisiin, joilla on toimitus- ja laskutusosoite Yhdysvalloissa.

 

OnBeep, Onyx

Kommentit (7)

11.11

Nokia on julkaissut Facebook-sivuillaan ”teaserin” ensi viikon tiistaina (11.11) tapahtuvasta tuotejulkistuksestaan. Kiusoittelukuvassa näkyy ainoastaan oranssikuorisen puhelimen oikea ylänurkka sekä päivämäärä 11.11.2014. Kuvatekstiksi on kirjoitettu ”Big on experiences”.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa minkälaisesta puhelimesta on kyse, mutta vuorossa saattaa olla seuraajat esimerkiksi Lumia 1020 -kamerapuhelimelle tai 1520-phabletille. Ensimmäisen osalta kuvateksti saattaisi viitata kamerakennon kokoon ja jälkimmäisen tapauksessa laitteen suureen näyttöön. Mitä ilmeisimmin uutuus/uutuudet julkaistaan vielä Nokia-brändin alaisuuteen, koska asiasta ilmoitetaan Nokian sivuilla.

Facebook, Nokia: Big on experiences

Kommentit (29)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös