Taskumuro.com

TaskuMuron tuoreessa videokatsauksessa luomme silmäyksen OnePlus One -älypuhelimeen, josta julkaisimme laajan arvostelun jo reipas kuukausi sitten. Videokatsauksessa paneudumme laitteen keskeisimpiin osa-alueisiin, kuten rakenteeseen, ohjelmistoon ja kameraan. Niinpä lähes seitsenminuuttinen pätkä antaa varsin laajan ja hyvän kuvan laitteesta, joka on markkinoilla herättänyt paljon kiinnostusta edullisen hintansa ansiosta.

OnePlus One on Android-pohjaiseen CyanogenMod 11S –käyttöjärjestelmään perustuva laite, jossa on 5,5 tuuman full hd –kosketusnäyttö, Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri sekä kolme gigatavua RAM-käyttömuistia. Laitteen pääkamera on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä ja sen valmistajana on japanilainen Sony. Lisäksi Onen ominaisuuksiin kuuluu 3100 milliampeeritunnin akku, joka tarjoaa lippulaivalle varsin mukavat toiminta-ajat.

Kommentit (5)

Kanadalainen BlackBerry on onnistunut luomaan positiivista virettä ympärilleen tulevalla Passport-puhelimellaan. Kesäkuussa maailmalle esitelty BlackBerry Passport on nykyisessä markkinatilanteessa varsin ainutlaatuinen tuote, joka pyrkii yhdistämään kosketusnäytön ja fyysisen QWERTY-näppäimistön.

Kanadalaisvalmistaja on rakentanut puhelimen mielenkiintoisen ratkaisun ympärille. Laitteessa on nimittäin neliönmuotoinen 4,5 tuuman 1440 x 1440 pikselin kosketusnäyttö. Tämä tekee luonnollisesti Passportin rakenteesta erikoisen ja virallisilta mitoiltaan se onkin 128 x 90,3 x 9,3 millimetriä. Painoa on vuodetun tiedon mukaan 194,4 grammaa, joka on melkoisen paljon. Toisaalta mukaan on saatu 3450 milliampeeritunnin akku, ilmenee vuodetuista tiedoista.

BlackBerry Passport rakentuu 2,2 gigahertsin Snapdragon 800 -järjestelmäpiirin ja kolmen gigatavun RAM-käyttömuistin ympärille. 32 gigatavun sisäistä tallennustilaa on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla ja puhelin toimii nano-sim-kortilla. Tietojen mukaan laitteen takana on 13 megapikselin kamera optisella kuvanvakaimella. Etukamera on tarkkuudeltaan kaksi megapikseliä. Muita ominaisuuksia ovat ainakin LTE, dual-band WiFi, A-GPS, NFC ja Bluetooth 4.0.

Passportin tekniset tiedot vahvistetaan pian, sillä BlackBerry lanseeraa sen virallisesti syyskuussa. Suomeen sitä tuskin voidaan odottaa, mutta mielenkiintoisena laitteena tulemme seuraamaan sitä myös TaskuMurossa.

PhoneArena, Specs leak for the BlackBerry Passport: 3GB of RAM, huge battery and OIS

Kommentit (9)

Elektroniikka- ja ohjelmistovalmistaja Apple on aloittanut jälleen uuden vaihto-ohjelman, joka koskee iPhone 5 -puhelinta. Keväällä yhtiö kertoi korjaavansa ilmaiseksi temppuilevat virtapainikkeet ja nyt Apple tarjoutuu vaihtamaan määrättyjen iPhone 5 -puhelimien akut.

Apple ilmoittaa tukisivustollaan, että yhtiö on havainnut osassa mallistoa ongelmia akkukeston kanssa. Niinpä käyttäjät ovat joutuneet lataamaan laitteitaan tavallista useammin. Apple kertoo myyneensä ohjelman piiriin kuuluvat laitteet syyskuu 2012 - tammikuu 2013 välisenä aikana. Jos olet hankkinut puhelimesi kyseisenä aikana, voi oman iPhone 5:n kuuluvuuden vaihto-ohjelmaan tarkastaa lähdelinkin takaa.

Akkujen vaihto on jo käynnissä Yhdysvalloissa sekä Kiinassa. Muun maailman osalta se käynnistetään kuun lopussa, 29. elokuuta. Puhelimensa voi toimittaa korjaukseen Applen valtuutettuun huoltoon tai olemalla yhteydessä myyjäliikkeeseen.

Apple, iPhone 5 Battery Replacement Program

Kommentit

iPhone display

Reutersin teollisuuslähteistä saamien tietojen mukaan Applen tuotantoketjussa käy parhaillaan melkoinen kuhina iPhone 6:n näyttöpaneeliin liittyvistä ongelmista johtuen. 4,7-tuumaisen näyttöpaneelin valmistuksessa on tietojen mukaan kärsitty ongelmista jo viimeisen parin kuukauden aikana. Apple on tunnetusti erittäin vaativa laitteissaan käytettävien komponenttien suhteen. Apple käyttää puhelimiensa näytöissä in-cell-tekniikkaa, joka mahdollistaa ohuempien näyttöpaneelien valmistuksen karsimalla näytön rakennekerrosten määrää.

Applen kerrotaan poistaneen näytöstä taustavalaistukseen liittyvän kerroksen tehdäkseen puhelimesta aiempaa ohuemman. Kirkkauden kanssa esiintyneiden ongelmien vuoksi Applen kerrotaan kuitenkin joutuneen muuttamaan suunnitelmiaan ja lisäämään poistetun kerroksen takaisin näyttöön. Sen seurauksena näyttöjen valmistus on jouduttu keskeyttämään poikkeuksellisen myöhäisessä vaiheessa, jonka seurauksena palaa runsaasti kallista aikaa ja rahaa. Nyt korjausten kerrotaan olevan kuitenkin valmiit ja tuotannon jälleen käynnissä, jonka seurauksena alihankkijoiden on tehtävä parhaansa menetetyn ajan kirimiseksi. iPhone 6:n näyttöjen valmistuksesta kerrotaan olevan yhteisvastuussa Japan Display, Sharp ja LG Display.

Toistaiseksi on epäselvää, tulevatko näytön muutokset vaikuttamaan myynnin aloituspäivämäärään vai tarjolle tulevien puhelimien määrään. Applen odotetaan julkaisevan uudet iPhone-mallinsa syyskuun 9. päivä.

Reuters, Exclusive: Apple iPhone 6 screen snag leaves supply chain scrambling

Kommentit (10)

Moto X+1

Vaikka Twitterissä toiminut suosittu Evleaks-vuototili lopettikin hiljattain toimintansa, on se vielä ”jäähyväislahjana” julkaissut pressikuvia Motorolan tulevasta Moto X+1 -älypuhelimesta. Kuvissa esiintyvä puhelin näyttää samalta, kuin aiemmin liikkuneet kuvavuodot Moto X+1:stä.

Evleaksin julkaisemaan kuvaan on mahdutettu kaksi värivaihtoehtoa, joista vasemmanpuoleinen on perinteinen musta, mutta oikeanpuoleinen puolestaan mielenkiinoinen puukuorella varustettu vaihtoehto. Mielenkiintoisia yksityiskohtia ovat näytön ylä- ja alapuolella sijaitsevat ritilät, joiden takana saattaa majailla stereokaiuttimet One M8:n ja Xperia Z2:n tapaan. Taustapuolella kameran linssiä ympäröi rengas, jonka molemmilla reunoilla on pienet LED-salamat.

Ennakkohuhujen mukaan Moto X+1:stä tulee löytymään Qualcomm Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia, 13 megapikselin kamera ja 5,2 tuuman Full HD -näyttö. Julkaisu tapahtuu syyskuun 4. päivä Chicagossa järjestettävässä tilaisuudessa.

Twitter, Evan Blass, My retirement gift to you.

Kommentit (3)

Verkkoselaimestaan tunnettu norjalainen Opera on solminut yhteistyösopimuksen Microsoftin kanssa. Sen myötä Microsoftin matkapuhelimet Windows Phone -älypuhelimia lukuun ottamatta tulevat ottamaan käyttöön Opera Minin vakioverkkoselaimenaan. Tämä tarkoittaa puhelimia, joiden ohjelmistoalustana on Series 30+, Series 40 tai Asha.

Sopimus kattaa sekä nykyiset että tulevat laitteet. Nykyisiä asiakkaita suositellaan päivittämään Xpress-selain Opera Miniin. Uudet tehtaalta tulevat puhelimet varustetaan jatkossa norjalaisyhtiön selaimella.

Opera Mini kuuluu maailman suosituimpien verkkoselaimien joukkoon. Erityisen suosittu se on juurikin edullisissa matkapuhelimissa, sillä Opera Mini sisältää pakkausteknologian, joka vähentää datakustannuksia ja nopeuttaa sivujen latautumista hitailla verkkoyhteyksillä.

Opera, Opera signs licensing agreement with Microsoft

Kommentit (6)

Xcode 6

Applen Xcode 6 -sovelluskehitystyökalusta löytyneiden tietojen mukaan Applen tuleva 4,7-tuumainen iPhone saattaakin käyttää aiemmista huhuista poikkeavaa näytön tarkkuutta. Aiemmin näytön resoluution on huhuttu olevan 960x1704 pikseliä, mutta Xcode 6:sta kaivettujen tiedostojen mukaan se saattaisikin olla erittäin erikoinen 828x1472. Myös iOS 8:n kotinäkymän (Springboard) tiedostoista on löytynyt optimointeja 414x736 pikselin resoluutiolle, joka sopii käytettäväksi kertalukujen myötä myös molempiin suuntiin kaksi kertaa enemmän pikseleitä sisältävän 828x1472 tarkkuuden kanssa.

Toinen asia kuitenkin on, miten käyttöjärjestelmä ja etenkin sovellukset saadaan toimimaan sulavasti sekä vanhojen että uusien mallien kanssa. Aiemmin huhuttu 960x1704 pikselin tarkkuus oli puolistoistakertainen iPhone 5S:n 640x1136 pikselin tarkkuuteen nähden. Toteutuessaan 828x1472 pikselin tarkkuus 4,7-tuumaisessa näytössä tarkoittaisi 360 PPI:n pikselitiheyttä, joka on enemmän, kuin nykyisissä iPhone-malleissa. Huhutussa 5,5-tuumaisessa iPhonessa 828x1472 pikseliä ei kuitenkaan olisi enää erityisen mairitteleva, joten Apple saattaisi päätyä käyttämään sen kanssa esimerkiksi 1242x2208 pikselin (3x 424x736) resoluutiota.

Spekulaatioihin asian tiimoilta kannattaa suhtautua varauksella, sillä niihin ei ole toistaiseksi saatu minkään valtakunnan vahvistusta. Arvailua ei kuitenkaan tarvi jatkaa enää loputtomiin, sillä Applen odotetaan julkaisevan uuden/uudet iPhone-mallit syyskuun 9. päivä.

9to5Mac, iOS 8 turns up evidence of another possible iPhone 6 resolution: a larger 828 x 1472

Kommentit (10)

Bello

LG on esitellyt tänään kaksi uutta älypuhelinta edullisempaan L-sarjaansa. Uutuusmallien nimet, L Bello ja L Fino, sisältävät italialaisen vivahteen ja niiden muotoilu muistuttaa keväällä julkaistua G3-huippumallia. Siitä lainattuja ominaisuuksia ovat myös mm. Rear Key -takanäppäimet, Knock Code -lukitusratkaisu sekä UX-käyttöliittymä. LG:n mukaan uudet L-sarjan mallit ovat erityisen sopivia nuorille, ensimmäistä älypuhelintaan hankkiville sekä kehittyville markkinoille.

Kaksikon hieman kyvykkäämpi osapuoli on L Bello, joka käyttää viiden tuuman IPS-näyttöä (854x480) ja on kooltaan 138,2 x 70,6 x 10,7 mm. Sen sisään on pakattu 1,3 GHz neliydinsuoritin, gigatavun RAM-muisti, kahdeksan gigatavua tallennustilaa, muistikorttipaikka, 21 Mbit/s HSPA+-mobiiliyhteydet, kahdeksan megapikselin takakamera sekä 2540 mAh akku. Pienempi L Fino puolestaan tarjoaa 4,5 tuuman 800x480 pikselin näytön, 1,2 GHz neliydinsuorittimen, gigatavun RAM-muistia, neljän gigatavun tallennustilan, muistikorttipaikan, 21 Mbit/s HSPA+-mobiiliyhteydet, kahdeksan megapikselin takakameran sekä 1900 mAh akun. Ulkomitoiksi ilmoitetaan 127,5 x 67,9 x 11,9 mm.

Fino

L Bello ja L Fino ovat näytillä ensi kuun alussa järjestettävässä IFA-tapahtumassa ja ne tulevat kauppoihin pian sen jälkeen. Hinnoittelusta LG ilmoittaa myöhemmin maakohtaisesti. Fino tulee saataville valkoisena, mustana, kullanvärisenä, punaisena ja vihreänä. Bellon värivaihtoehdot ovat puolestaan valkoinen, musta ja kullanvärinen.

LG, LG TARGETS GROWING 3G MARKETS WITH NEW L SERIES SMARTPHONES

Kommentit

Android-puhelimilta tuttu Photo Sphere Camera -sovellus on saapunut Googlen toimesta Applen iPhonelle. Sovellus vaatii toimiakseen iOS 7 -käyttöjärjestelmäversion ja se tukee laitteita iPhone 4S -versiosta eteenpäin.

Googlen sovellus on suunniteltu laajojen panoraamakuvien tallentamiseen. Tavallisesti panoraamakuvat luodaan joko pysty- tai vaakasuunnassa, mutta Photo Sphere mahdollistaa 360 asteen panoraamakuvien tallentamisen. Sovellus liittää kuvat yhteen automaattisesti käyttäjän liikutellessa puhelintaan eri ilmansuuntiin. Panoraamakuvia pystyy jakamaan Google Mapsiin sekä muun muassa Facebookiin ja Twitteriin. Ilmaisen sovelluksen voit ladata puhelimeesi suoraan App Storesta

Engadget, Google’s panoramic Photo Sphere Camera app reaches the iPhone

App Store, Photo Sphere Camera

Kommentit (2)

Sony selfie

Kiinan suunnalta nettiin on vuotanut joukko kuvia erittäin erikoisen näköisestä älypuhelimesta, jonka huhutaan olevan Sonyn tuleva selfie-puhelin. Laitteen mitoiksi kerrotaan 57,7 x 125 x 20,1 mm ja painoksi 136 grammaa. Näytön kooksi kerrotaan kolme tuumaa ja kuvan perusteella näytön reunat ovat todella leveät. Erikoinen hajuvesipulloa muistuttava muotoilu saattaa liittyä Aasiassa naisten keskuudessa valloillaan olevaan villitykseen, jossa puhelimia varustetaan parfyymipuolloa muistuttavilla suojakuorilla.

Sony selfie

Puhelimen yläosassa sijaitsee erittäin kookas läpinäkyvän osan sisään sijoitettu kamera, joka kääntyy ympäri toimien sekä etu- että takakamerana. Kameran kerrotaan perustuvan 1/2,3 tuuman Exmor RS -kuvakennoa, jonka tarkkuus on 19,2 megapikseliä. Sen parina on suurikokoinen kuvanvakaimella ja harmaasuotimella varustettu G Lens -objektiivi, jonka speksit ovat 4:3 kuvasuhteella 21 mm ja f2.0.

Kuvissa esiintyvän laitteen julkaisun huhutaan tapahtuvan Aasiassa jo elokuun 22. päivä, mutta itse suhtautuisin asiaan pienellä varauksella. Esimerkiksi laitteen takakuori noudattaa Sonyn vanhaa muotokieltä parin vuoden takaa ja myös näytön koko vaikuttaa epätavallisen pieneltä nykypäivän älypuhelimeen, joten kuvat saattavat olla myös vanhoja. Toisaalta Aasian markkinoille saattaa ajoittain päätyä myös eurooppalaisittain erikoisen tuntuisia tuotteita.

Digi-wo Waterloo Community (käännös)

PhoneArena, Odd looking Sony ”selfie” phone features rotating camera

Kommentit (16)

One M8 for Windows

HTC esitteli odotusten mukaisesti eilen illalla Windows Phone 8.1 -version One M8 -älypuhelimestaan. Uutuus on käyttöjärjestelmää lukuun ottamatta täysin identtinen Android-pohjaisen One M8:n kanssa. Uuden mallin nimi on yksinkertaisesti One M8 for Windows. Puhelin perustuu edelleen pyöristettyyn unibody-alumiinirakenteeseen ja sen ulkomitat ovat 146,4 x 70,6 x 9,35 mm ja paino 160 grammaa. Näyttönä toimii tuttu viiden tuuman Full HD S-LCD3-paneeli.

Pellin alta löytyy tuttuun tapaan neliytiminen Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri (2,3 GHz), joka tekee One M8 for Windowsista ainakin teoriassa markkinoiden nopeimman Windows Phone -puhelimen. Muita tärkeitä rautaominaisuuksia ovat kahden gigatavun RAM-muisti, 32 gigatavun tallennustila, muistikorttipaikka, 4G-yhteydet ja 2600 mAh Li-polymeeriakku. Puhelimen etupuolella on BoomSound-stereokaiuttimet omalla erillisellä vahvistimella varustettuna.

Kameraosastolla One M8 for Windows tarjoaa tutun Duo Camera -ratkaisun, joka koostuu neljän megapikselin UltraPixel-takakamerasta ja sen apuna toimivasta kahden megapikselin syvyyssensorista. Pääkameran parina on ImageChip2-kuvaprosessori ja kameralla voi tallentaa myös 1080p-kuvaa HDR-muodossa. Etupuolella on puolestaan tarkka viiden megapikselin kamera. HTC Camera -kuvaussovellus tukee Foregrounder, UFocus ja Dimension Plus -efektejä, mutta ei tarjoa manuaalisäätöjä Android-version tapaan.

HTC on pakannut Windows Phone -puhelimeensa Android-mallista tuttuja ominaisuuksia. Androidissa keskeinen BlinkFeed-näkymä on WP-versiossa omana sovelluksenaan ja toimii tuttuun tapaan sosiaalisen median ja uutisten hubina. Sense TV -sovellus tuo puolestaan TV-oppaan ja yleiskaukosäätimen ominaisuudet Windows Phonelle. Video Highlights -sovellus mahdollistaa Zoen tyyppisesti lyhyiden 30 sekunnin videokoosteiden muodostamisen kuvista ja videoista taustamusiikin kera. Itse käyttöjärjestelmä on tuoreinta WP 8.1 Update 1 -versiota, joka tuo mukanaan mm. ruutujen kansioinnin aloitusnäkymässä.

HTC One M8 for Windows tulee aluksi saataville Verizon-operaattorin yksinoikeudella, mutta AT&T-operaattori on jo ilmoittanut, että laitetta tulee saamaan myös sen valikoimista. Euroopan saatavuudesta tai hinnoittelusta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta on todennäköistä, että laite saapuu myös vanhalle mantereelle ennen vuoden loppua. One M8 for Windowsin pariksi on saatavissa Dot Cover -suojakuori, jonka läpän läpi ilmoitukset näkyvät pistemuodossa.

HTC:n lehdistötiedote

HTC One M8 for Windows -tuotesivu

YouTube, HTC One M8 for Windows | Introduction | Verizon Wireless

Kommentit (4)

Taiwanilainen HTC on esitellyt markkinoille uuden lippulaivatasoisen älypuhelimen, joka on nimeltään Butterfly 2. Kyseessä on Aasian markkinoille suuntautuva uutuus, joka vastaa ominaisuuksiltaan pitkälti muutamia viikkoja sitten japanilaisen KDDI-operaattorin yksinoikeudeksi esiteltyä J Butterfly -mallia. Puhelin saapuu myyntiin Taiwanissa 2. syyskuuta, jonka lisäksi se on tarkoitus tuoda kauppoihin myös useilla muilla Aasian markkinoilla. Euroopassa tai Yhdysvalloissa sitä ei ainakaan toistaiseksi tulla näkemään.

Uusi HTC Butterfly 2 muistuttaa muotoilultaan One M8:aa, jonka alumiininen rakenne on kuitenkin vaihtunut kiiltävään polykarbonaattiin. Laitteessa on One M8:n tavoin kaksi takakameraa, joista toinen mahdollistaa kuvien syvyystietojen määrittämisen. Niin sanotussa pääkamerassa on megapikseleitä 13, joten HTC on uutukaisensa kohdalla luopunut kiistellystä UltraPixel-kamerasta. Kolmas kamera löytyy edestä ja se on tarkkuudeltaan viisi megapikseliä.

Puhelimen etupuolella loistaa viiden tuuman Super LCD3 -kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Suorituskyvystä huolehtii Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri yhdessä kahden gigatavun RAM-käyttömuistin kanssa. Butterfly 2:n muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 16 tai 32 gigatavun sisäinen tallennustila, microSD-muistikorttipaikka, stereokaiuttimet, 2700 milliampeeritunnin akku ja Android 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmä Sense 6 –käyttöliittymällä.

Kilpailijoiden jalanjälkiä seuraten HTC:n uutuus täyttää IP57-suojaluokituksen. Se selviytyy näin mukisematta 30 minuutin upotuksesta metrin syvyiseen veteen. 

Engadget, Handling HTC’s Butterfly 2: the flagship phone you might never see

HTC, Introducing the Newest Member of the HTC Butterfly Family

Kommentit (1)

G Watch 2

Korea Times -uutissivuston mukaan LG suunnittelee jo toisen sukupolven G Watch -älykellon julkaisemista IFA-tapahtumassa Berliinissä syyskuun alussa. Tieto on peräisin LG:n edustajan kanssa käydystä puhelinhaastattelusta. Ensimmäisen sukupolven G Watchin myynti alkoi vasta hiljattain eikä se ole vielä lainkaan saatavilla monilla markkinoilla.

Korea Timesin uutisessa LG:n kerrotaan valmistelevan uuden Googlen käyttöjärjestelmään perustuvan älykellon julkaisua syyskuulle. Kello debytoi IFA-tapahtumassa, mutta sen julkaisu saattaa tapahtua myöhemmin. Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, onko laite IFA:ssa vain lehdistön ja yhteistyökumppaneiden nähtävissä.

LG Electronics toteuttaa G Watch 2:n yhteistyössä sisaryhtiöiden LG Displayn, LG Innotekin ja LG Chemin kanssa. Laitteessa kerrotaan käytettävän LG Displayn valmistamaa OLED-näyttöä ja Qualcommin järjestelmäpiiriä. Lisäksi seuraavissa malleissa LG:n kerrotaan kaavailevan yhteistyötä johtavien kellovalmistajien kanssa. LG G3-älypuhelimensa hyvän menestyksen myötä LG uskoo olevansa vahva tekijä kasvavilla älykellomarkkinoilla.

The Korea Times, LG to release new smartwatch in IFA

Kommentit

M2 Aqua

Sony on esitellyt älypuhelinmallistoonsa uuden Xperia M2 Aqua -mallin, joka on Sonyn mukaan markkinoiden parhaiten vesisuojattu puhelin. Käytännössä kyseessä on IP68-luokituksen mukainen suojaus, joka tarkoittaa jatkuvaa upotusta yli yhden metrin syvyydessä. Sony on kuitenkin merkannut pikkupräntillä lehdistötiedotteensa loppuun, että puhelin kestää 30 minuutin upotuksen 1,5 metrin syvyydessä, joka ei suoranaisesti täytä IP68:n aikavaatimusta. Lisäksi laite täyttää IP65-luokituksen, eli sietää matalan paineen vesisuihkuja kaikista suunnista.

M2 Aquassa on käytetty muista Xperia-malleista tuttua OmniBalance-muotoilua ja laitteen fyysiset mitat ovat 140 x 72 x 8,6 mm ja 149 grammaa. Toisin sanoen Aqua on tavallista M2-versiota muutaman millin leveämpi ja pidempi sekä gramman painavampi. Muut ominaisuudet, kuten 4,8 tuuman qHD-näyttö, Snapdragon 400 -neliydinpiiri, 4G-yhteydet, kahdeksan megapikselin Exmor RS -kamera sekä 2300 mAh akku ovat tuttuja M2-mallista. Käyttöjärjestelmänä toimii tuorein Android 4.4 KitKat.

Xperia M2 Aqua tulee markkinoille syksyn aikana Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa sekä Tyynenmeren alueella. Laite sijoittuu keskihintaluokkaan, mutta sen hinnoittelusta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Sisarmalli Xperia M2 maksaa Muropaketin hintavertailun mukaan halvimmillaan 215 euroa.

Sonyn julkaisutiedote

Sony Xperia M2 Aqua -tuotesivu

Kommentit (11)

Japanilainen Sharp on tehnyt sen, mitä monilta älypuhelinvalmistajilta on jo pitkään odotettu. Yhtiö on nimittäin onnistunut puristamaan kosketusnäyttöä ympäröivät reunat käytännössä kokonaan pois. Ainoastaan näytön alapuolella on paksumpi kaistale, mutta muutoin näyttöä ympäröi lähes olematon reunus.

Sharpin uutuus tulee markkinoille kahtena versiona. Aquos Crystal on varustettu viiden tuuman 1280 x 720 pikselin näytöllä, LTE-yhteyksillä, Snapdragon 400 -järjestelmäpiirillä, 1,5 gigatavun RAM-käyttömuistilla, kahdeksan gigatavun sisäisellä tallennustilalla ja 2040 milliampeeritunnin akulla. Puhelin perustuu Android 4.4 -käyttöjärjestelmään ja tarjoaa Harman Kardonin kehittämän Clari-Fi-äänenparannusteknologian. Puhelin saapuu Japanissa myyntiin 29. elokuuta ja se tullaan näkemään kaupoissa myös Yhdysvalloissa.

Perusmallin lisäksi Sharp esitteli markkinoille kehittyneemmän Aquos Crystal X:n, joka tosin saapuu kauppoihin Japanissa vasta joulukuussa. Siitä löytyy 5,5 tuuman full hd -kosketusnäyttö, Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia, 32 gigatavua tallennustilaa ja 2610 milliampeeritunnin akku. Lippulaivaversio perustuu myös Android 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmään.

PhoneArena, Gorgeous, ”frame-less” Sharp Aquos Crystal smartphone coming to Sprint tomorrow?

Android Central, The Sharp Aquos Crystal is stunning and U.S.-bound

Kommentit (20)

Lumia 520 Cyan

Microsoft on aloittanut tuoreimman Windows Phone 8.1 -ohjelmistopäivityksen jakelua eri laitteille pitkin kesää ja nyt vuorossa on maailman suosituin Lumia-puhelin. Kyseessä on tietysti edullinen Lumia 520, jota on myyty jo reilusti yli 10 miljoonaa kappaletta. Lumia Cyan -päivityspaketti sisältää uuden Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmäversion sekä muutamia Lumia-malleja koskevia päivityksiä.

Lumia 520:n Cyan-päivitys on valmistajan infosivuston mukaan tullut viikonlopun aikana saataville kaikissa Euroopan maissa. Useat käyttäjät ovatkin jo raportoineet asentaneensa päivityksen onnistuneesti viikonlopun aikana. Päivitys tulee ladattavaksi suoraan puhelimeen ja ennen sen asentamista puhelimesta täytyy löytyä riittävästi vapaata tilaa (1,5 Gt) ja akusta virtaa (min. 50 %). Varmuuskopiointi ennen päivitystä ei ole välttämätöntä, mutta silti suotavaa.

Nokia, WP8 Software Update, Availability in Europe

Kommentit (24)

HTC One M8 Windows Phone

HTC:n tuleva Windows Phone -puhelin on liikkunut viime viikkoina huhuissa varsin tiiviisti ja nyt on luvassa lisää herkkua uuden pressikuvavuodon muodossa. Kuvat on saanut käsiinsä Neowin-sivusto ja niiden perusteella käy selville jo aiemmin tiedossa ollut fakta - puhelin on käyttöjärjestelmää lukuun ottamatta identtinen Android-pohjaisen One M8:n kanssa.

HTC:n odotetaan julkaisevan uuden Windows Phone -puhelimensa huomenna 19. päivä New Yorkissa järjestettävässä tilaisuudessa. Huhujen mukaan uutuuspuhelin tulee ainakin aluksi yksinoikeudella Verizon-operaattorin valikoimiin.

Neowin, HTC One Windows Phone front and back, now in high resolution

Kommentit (2)

iPhone6 akut

Aasian suunnalta kantautuvassa tuoreessa kuvavuodossa paistattelee kaksi akkua, joiden väitetään olevan peräisin Applen tulevista iPhone-malleista. Mielenkiintoisin on suuremmasta 5,5-tuumaisesta mallista peräisin olevaksi väitetty akku, jonka kapasiteetti on mukavat 2915 mAh. Se on lähes tuplasti nykyistä iPhonea suurempi, mutta siitä huolimatta hieman useimpia muita saman kokoluokan puhelimien akkuja pienempi.

Kuvavuodossa esiintyy myös 4,7-tuumaisen iPhone 6:n väitetty akku, jonka kapasiteetti on 1810 mAh. Vastaavanlainen akku esiintyi kuvavuodossa jo heinäkuun puolivälissä, joka luo uskottavuutta kuvan aitoudelle. Jos kuvien akut ovat aitoja, on tulevien iPhone-mallien keskinäisissä akkukapasiteeteissa varsin suuri ero - tarkalleen ottaen 61 prosenttia. Nykyisen iPhone 5s:n akun kapasiteetti on 1560 mAh.

Applen odotetaan julkaisevan uudet iPhone-mallit syyskuun 9. päivä. Laitteissa odotetaan olevan ainakin suuremmat ja tarkemmat näyttöpaneelit, uudistettu muotoilu sekä uusi A8-järjestelmäpiiri.

Appledaily.com.tw (käännös)

9to5Mac, Purported photos of 5.5-inch ’iPhone 6L’ show 2915mAh battery, wider display panel

9to5Mac, Now even more shots of the 4.7-inch iPhone 6’s 1810mAh battery have leaked

Kommentit (1)

Googlelta kiinalaisen Lenovon hellään huomaan siirtynyt Motorola viimeistelee parhaillaan tulevan lippulaivansa virallista julkistusta. Tulossa on seuraaja Moto X:lle, joka lanseerattiin noin vuosi sitten. Uutuus kulkee ainakin alustavasti nimellä Moto X+1 ja on parantamassa edeltäjäänsä oikeastaan jokaisella mahdollisella osa-alueella. Tulossa on nimittäin suurempi ja tehokkaampi lippulaivapuhelin.

Motorolan tulevasta laitteesta ei ole toistaiseksi vuotanut verkkoon kunnollisia kuvia. Nyt kuitenkin julkisuuteen on tipahtanut kuvia Moto X+1:n väitetystä etupaneelista. Sitä verrataan kuvissa Moto X:ään ja niistä nähdäänkin, että muodot olisivat säilymässä sulavan pyöreinä. Kooltaan uutuus on suurempi ja huhun mukaan Moto X:n 4,7 tuuman 720p-tason näyttö vaihtuisi uudessa sukupolvessa 5,2-tuumaiseen 1080p-paneeliin. Nyt nähtävä etupaneeli ennakoi myös parannuksia äänentoistoon, sillä kaiuttimille vaikuttaisi olevan selkeä paikat näytön ylä- ja alapuolella.

Moto X+1:n odotetaan perustuvan Qualcommin neliydinpiirisarjaan. Tarkka malli on vielä pienoinen kysymysmerkki, mutta todennäköisimpänä vaihtoehtona pidetään toistaiseksi Snapdragon 801 -sirua. Muita ominaisuuksia ovat tietojen mukaan kahden gigatavun RAM-käyttömuisti, 12 megapikselin kamera, 16 gigatavun tallennustila ja Android 4.4.4 -käyttöjärjestelmä.

Moto X+1:n esittelyn pitäisi tapahtua Motorolan 4. syyskuuta järjestämässä julkistustilaisuudessa. Samalla nähtäneen myös edullisempi Moto G2 -puhelin sekä kuullaan lisää yksityiskohtia Moto 360 -älykellosta.

PhoneArena, Alleged Moto X+1 front panel caught on camera, compared to Moto X

BGR, Leaked Moto X+1 front panel shown side-by-side with original Moto X

Kommentit (3)

Kanadalainen BlackBerry on menettänyt asemiaan markkinoilla kosketusnäyttöpuhelinten vallatessa asiakkaiden taskut viimeisten vuosien aikana. Yhtiö yrittää parhaillaan korjata tilannetta uudella BlackBerry OS 10 -käyttöjärjestelmällään, johon pohjautuvien laitteiden seuraava aalto on hiljalleen lipumassa markkinoille. Tähän ryhmään kuuluu erityisen mielenkiintoinen Passport.

BlackBerry Passportista kiehtovan tekee sen rakenne. Kyseessä on neliskanttisella 4,5 tuuman ja 1440 x 1440 pikselin kosketusnäytöllä varustettu älypuhelin. Kokonaisuuteen yhdistyy kolmirivinen QWERTY-näppäimistö, joka toimii myös kosketuslevynä. Passport on kaiken kaikkiaan varsin ainutlaatuinen tuote ja onkin mielenkiintoista seurata, kuinka se lopulta markkinoilla otetaan vastaan.

Alta löytyvän lähdelinkin takaa löytyy Carphone Warehouse -verkkokaupan lyhyt esittelyvideo kanadalaisvalmistajan tulevasta uutuudesta. Siinä esitellään muun muassa BlackBerryn äänihakua, näppäimistöön integroitua kosketuslevyä ja laitteen rakennetta. Verkkokauppa veti videon pois YouTubesta pian sen julkaisun jälkeen, mutta kuten yleensä, ehdittiin se poimia talteen ja on edelleen kaikkien katseltavissa.

YouTube, BlackBerry Passport

Kommentit (6)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös