Taskumuro.com

Applen verkkosivuille lisätyssä tiedotteessa kerrotaan, että osa vuoden 2014 syyskuun ja 2015 tammikuun välillä myydyistä iPhone 6 Plus -puhelimista kärsii sumeista kuvista. Mikäli takakameran tuottamat sumeat kuvat kuulostavat tutulta, voi jutun lopusta löytyvästä linkistä tarkistaa oman puhelimen kelpoisuuden vaihto-ohjelmaan. Sarjanumero on helpoin tarkistaa seuraavasta polusta: Asetukset -> Yleiset -> Tietoja.

Laitetta ei vaihdeta kokonaisuudessaan, vaan huollon kohteeksi päätyy ainoastaan iSight-kamera. Apple muistuttaa tiedotteessaan myös siitä, että ennen mahdollista ilmaista kamerahuoltoa puhelimen on oltava muutoin hyvässä kunnossa.  Käytännössä siis esimerkiksi rikkoutunut näyttö on ensin korjattava, jotta puhelin huollettaisiin.

Apple.com, iSight Camera Replacement Program for iPhone 6 Plus

Kommentit

SmartBand 2

Sony on esitellyt puettavien älylaitteidensa valikoimaan uuden SmartBand 2 -rannekkeen, joka on seuraaja viime vuoden alussa julkaistulla ensimmäisen sukupolven SmartBandille. Silikonikuorinen SmartBand 2 on tarkoitettu ympärivuorokautiseen käyttöön ja se on suojattu vettä sekä pölyä vastaan (IP68). Kuntoilu- ja unitoimintojen ohella se osaa mm. ilmoittaa puheluista, viesteistä, sähköposteista ja sosiaalisen median ilmoituksista värisemällä sekä visuaalisella palautteella kolmen monivärisen LED-valon avulla.

SmartBand 2:n teknisiin ominaisuuksiin lukeutuu NFC- ja Bluetooth 4.0 -yhteydet, kiihtyvyysanturi sekä pulssimittari, joka seuraa käyttäjän pulssia tasaisin väliajoin. Laitteen sisäisen akun kerrotaan kestävän jopa viitisen päivää. Akku latautuu micro-USB-liitännän kautta noin tunnissa. Rannekkeen ”ydinosa” on irrotettavissa ja kiinnitettävissä toisen väriseen rannehihnaan. SmartBand 2:n ulkomitat ovat 40,7 x 15,3 x 9,5 mm ja paino 25 grammaa.

SmartBand 2

SmartBand 2 on yhteensopiva Android 4.4- ja iOS 8.2- sekä uudempia versioita käyttävien laitteiden kanssa. Laite tulee Suomessa saataville syys-lokakuun aikana 129 euron suositushintaan. Värivaihtoehtoja ovat musta, valkoinen, pinkki ja indigonsininen.

Sonyn julkaisutiedote

Sony SmartBand 2 -tuotesivu

Kommentit

Android Wear interactive faces

Google on julkaissut eilen blogissaan uuden Android Wear -päivityksen, joka tulee saataville sitä käyttäviin älykelloihin lähiviikkojen aikana. Päivityksen keskeisin uudistus on tuki interaktiivisille kellotauluille, jotka mahdollistavat lisäinformaation näyttämisen, ulkoasun muuttamisen tai sovelluksen avaamisen yhdellä kosketuksella.

Versiopäivityksen myötä Google tarjoaa Android Wearille kolme uutta interaktiivista kellotaulua, joiden nimet ovat Bits, Under Armour ja Together. Bits näyttää ruudulla seitsemän ympyrää, joiden sisällön käyttäjä voi valita. Under Armour toimii samannimisen kuntoilusovelluksen kanssa ja näyttää kellon näytöllä koskettamalla vaihdettavia kuntoilutietoja, kuten kalorit, askeleet ja kuljetun matkan.

Together-kellotaulu toimii yksinkertaisena viestintäsovelluksena tärkeän henkilön kanssa. Kello on ensin paritettava halutun toisen kellon kanssa, jonka jälkeen käyttäjät voivat jakaa kuvia, hymiöitä ja tilannepäivityksiä suoraan toistensa kellotauluihin. Googlen Play-kaupasta löytyy tällä hetkellä jo parikymmentä interaktiivista kellotauluvaihtoehtoa, joista yli puolet on ilmaisia.

Uutta on myös Android Wearin Google Translate -käännössovellus, joka toimii myös ilman puhelinta pelkän WiFi-yhteyden välityksellä. Kääntäjä tukee 44 kieltä ja se mahdollistaa keskustelujen kääntämisen rannetta heilauttamalla. Lisäksi laitekohtaisena parannuksena LG:n G Watch R saa päivityksen mukana vihdoin WiFi-tuen.

Android Official Blog, Android Wear: Stay connected with interactive watch faces

Google Translate Blog, Watch your language! 44 of them, actually.

Kommentit

Jolla Tablet

Jolla ilmoitti tänään avanneensa Jolla Tablet -taulutietokoneen ennakkotilausmahdollisuuden verkkokaupassaan. Laite on tilattavissa kahdella eri muistivaihtoehdolla, joista 32 gigatavun versio maksaa 267 euroa ja 64 gigatavun versio 299 euroa. Jolla Tablet on ennakkotilattavissa Suomessa ja muissa EU-maissa, Norjassa, Sveitsissä, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Intiassa, Hongkongissa ja Venäjällä. Ennakkotilauserän kerrotaan olevan rajattu.

Toimitukset aikaisemmin Indiegogo-joukkorahoituskampanjaan osallistuneille alkavat muutaman viikon sisällä ja nyt ennakkotilaaville lokakuun loppuun mennessä.

Jollan tiedote

Jolla Tablet -ennakkotilaussivu

Kommentit

WhatsApp iPhonella

WhatsApp-pikaviestintäsovelluksen Web-ominaisuus on saapunut vihdoin myös iPhone-käyttäjien ulottuville. Jotkut käyttäjät ovat eilisestä lähtien raportoineet ominaisuuden ilmestyneen WhatsApp-sovelluksen valikkoon, mutta toisilla ominaisuus ei kuitenkaan ole vielä aktivoitunut. Ominaisuus aktivoidaan iPhoneihin ilmeisesti portaittain etänä, eli se ei vaadi sovelluspäivitystä, mutta kaikki käyttäjät eivät saa sitä puhelimeensa välittömästi. TaskuMuro testasi ominaisuutta etänä yhdessä iPhone 6 -puhelimessa, jossa se oli jo aktivoitunut toimintaan.

WhatsApp Web -ominaisuus tuli Android-käyttäjien saataville jo kahdeksan kuukautta sitten ja Windows Phone- sekä Blackberry-käyttäjilläkin ominaisuus on toiminut jo useamman kuukauden ajan. WhatsApp Web mahdollistaa suositun pikaviestipalvelun käytön myös tietokoneen selaimelta käsin. Käyttäjän on suunnattava nettiselaimella web.whatsapp.com-osoitteeseen ja synkronoida puhelimen WhatsApp-sovellus QR-koodin avulla. Synkronoinnin jälkeen kaikki puhelimella käytävät keskustelut näkyvät selaimen käyttöliittymässä (ja toisinpäin).

(Sannalle kiitos kuvankaappauksista)

Kommentit

Honor 7i

Huawei on julkaissut tänään Kiinassa uuden Honor i7 -älypuhelimen, jonka mielenkiintoisin yksityiskohta on sen erikoinen kääntyvä kameraratkaisu. Kyseessä ei ole ensimmäinen käännettävällä kameralla varustettu kiinalaispuhelin, sillä mm. Oppo N1:ssä on nähty kääntyvä kamera - tosin hieman eri tavalla toteutettuna.

Honor 7i on ylempään keskihintaluokkaan sijoittuva puhelin, josta löytyy 5,2-tuumainen 1080x1920 pikselin IPS-näyttö. Puhelimen runko on CNC-koneistettua 6061-alumiinia ja takakuori on tähtikuvioinnilla koristeltua lasikuituvahvistettua muovia. Sisärakenteissa on käytetty lämpögeeliä sekä grafiittia tehokkaamman lämmönsiirron takaamiseksi. Tiettävästi markkinoiden ensimmäisenä puhelimena sormenjälkitunnistin on sijoitettu laitteen kylkeen. Ulkomitoiksi Huawei ilmoittaa 141,6 x 71,2 x 7,8 mm ja painoksi 160 grammaa.

Honor 7i

Keskeisimpiä Honor 7i:n teknisiä ominaisuuksia ovat 64-bittinen kahdeksanytiminen Snapdragon 616 -järjestelmäpiiri (MSM8939), 2 tai 3 gigatavua RAM-muistia, 16 tai 32 gigatavua tallennustilaa, muistikorttipaikka, kaksi SIM-paikkaa, 4G-yhteysominaisuudet sekä 3100 mAh akku. Erikoinen kääntyvä kameraratkaisu käyttää Sonyn 13 megapikselin kennoa ja se mahdollistaa kameran pyöräyttämisen 180 astetta puhelimen takapuolelta etupuolelle selfie-kuvia varten. Kamerassa käytetään valovoimaista f2.0 28 mm viisilinssistä objektiivia ja apuna toimii kaksois-LED-salama. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 5.1 EMUI 3.1 -kustomoinneilla varustettuna.

TaskuMuron saamien tietojen mukaan Honor 7i ei ole ainakaan tällä hetkellä tulossa Suomen markkinoille. Kiinassa sen hinnat alkavat edullisimman version 250 dollarista.

Honor 7i -tuotesivut (kiinaksi)

Kommentit

iPhone 6S

YouTubessa toimiva Unbox Therapy -kanava on julkaissut mielenkiintoisen videon, jossa analysoidaan toistaiseksi julkaisemattoman iPhone 6S:n takakakuorta ja lopuksi tehdään sille taivutustesti.

Kuten Unbox Therapy toteaa runsas viikko sitten julkaisemassaan videossa, 6S:n kuoren rakenne on selvästi paksumpi heikoimmista kohdista, eli lukituspainikkeen ja äänenvoimakkuuspainikkeiden kohdalta. Tämä näkyy myös ulkomitoissa, jotka ovat uudessa mallissa pari millin kymmenystä suuremmat. Siitä huolimatta kuoren painoksi mitattiin kaksi grammaa vähemmän, joka kertoo muuttuneesta materiaalivalinnasta.

iPhone 6S

Kuorien materiaalia tutkittiin röntgensäteisiin perustuvan materiaalianalyysin avulla, jonka tuloksena iPhone 6:n kuorimateriaali on tavallista 6063-alumiiniseosta, kun taasen iPhone 6S:n kuori on tunnistamatonta 7000-sarjan alumiiniseosta, josta noin seitsemän prosenttia on sinkkiä. Lisäksi iPhone 6S:n kuoren anodisointi (pintakäsittely) havaittiin huomattavasti edeltäjämallia paksummaksi.

iPhone 6S

Taivutustestissä sekä iPhone 6:n että 6S:n takakuorta taivutetaan testipenkissä, jossa kuorma kohdistuu kuoren keskikohtaan ja tukipisteet sijaitsevat päädyissä. Testissä kuorten väliset erot muodostuvat yllättävän suuriksi, sillä iPhone 6:n takakuori kesti vain noin 30 paunan (13,6 kg) kuormituksen, kun taasen iPhone 6S:n kuori selvisi taipumatta 80 paunan (36,3 kg) kuormitukseen saakka. Tuloksista kannattaa huomioida, että kyse on pelkästä kuoresta, ja koko puhelin kestää tyypillisesti yli kaksinkertaisen rasituksen.

YouTube, iPhone 6S Aluminum Bend Test

Kommentit

Evan ”Evleaks” Blass on julkaissut Twitterissä uusia kuvia BlackBerryn tulevista puhelinmalleista. Kuvat varmistavat BlackBerryn julkaisevan ainakin kaksi Android-käyttöjärjestelmää käyttävää puhelinmallia.

Aiemminkin kuvissa esiintynyt BlackBerry Venice on ns. slider-tyyppinen puhelin fyysisellä QWERTY-näppäimellä. Blassin mukaan nyt on varmistunut, että puhelin julkaistaan marraskuussa neljän eri yhdysvaltalaisoperaattorin toimesta. Kuvat varmistavat lisäksi käyttöjärjestelmän olevan Android 5.x Lollipop.

Toinen uusi Android-puhelin on toistaiseksi vielä vailla tunnettua koodinimeä. Se muistuttaa ulkoisesti BlackBerry Passportia ja sisältää fyysisen QWERTY-näppäimistön 1:1-kuvasuhteella varustetun eli neliön näytön alla.

Twitter, Evan Blass on Twitter: ”BlackBerry Venice confirmed…”

Twitter, Evan Blass on Twitter: ”In case there was any doubt…”

Twitter, Evan Blass on Twitter: ”Discuss. Further reading:…”

Kommentit

MobileDad

Tuoreiden Kiinasta kantautuvien huhujen mukaan HTC:n tulevan huippumallin nimi tulee olemaan O2. Nykyisellä nimeämiskaavalla laitteen nimeksi olisi tullut One M10, mutta taiwanilaisyritys on mitä ilmeisimmin päättänyt luopua nykyisestä nimeämisperiaatteestaan.

HTC O2:n teknisiin ominaisuuksiin kerrotaan lukeutuvan kuusituumainen QHD-näyttö, Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia, 64- tai 128 gigatavua tallennustilaa, viiden megapikselin etukamera, 20,7 megapikselin takakamera, stereokaiuttimet sekä 3500 mAh akku.

O2:n julkaisun huhutaan tapahtuvan lokakuun lopulla, joka on hieman ristiriidassa Snapdragon 820 -piirin saatavuusaikataulun kanssa. Myöhemmin O2:sta huhutaan olevan luvassa viisituumainen versio. Huhut vaikuttavat lupaavilta, mutta niihin kannattaa suhtautua toistaiseksi riittävällä varauksella.

MobileDad (käännös kiinasta)

MyDrivers (käännös kiinasta)

Kommentit

Project Ara

Google on ilmoittanut Twitterissä Project Aran omalla tilillä lykkäävänsä modulaarisen puhelimen julkaisua ensi vuoteen. Aiemmin Googlella oli tarkoituksena testata Project Araa pilottihankkeena Puerto Ricon markkinoilla kuluvan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, mutta viime viikolla suunnitelman ilmoitettiin peruuntuneen.

Twitterissä julkaistujen viimeisimpien tietojen mukaan Project Aran pilottujulkaisua suunnitellaan toteutettavaksi muutamissa kohteissa Yhdysvaltojen sisällä, mutta kyseiset kohteet eivät ole vielä tarkemmin tiedossa. Ajankohta lykkääntyy vuoden 2016 puolelle. Viivästyksen syyksi Google ilmoittaa puhelimen erilaisten versioiden määrän, joka on enemmän kuin yritys on ennakoinut. Myös Googlen uudelleenjärjestelyllä osaksi Alphabet-yhtiötä saattaa olla oma vaikutuksensa Project Aran viivästyksiin.

Project Ara on Googlen ATAP-yksikön (Advanced Technology & Projects) kehittämä näkemys modulaarisesta avoimesta älypuhelinalustasta, jossa käyttäjä voi vaihtaa keskeisiä rautatason komponentteja vaihtamatta kerralla koko puhelinta. Google on jo esitellyt Project Aran toimivaa prototyyppiä viime keväänä.

Twitter, ProjectAra

Kommentit

Google on julkaissut tänään virallisen Android 6.0 SDK:n ja lopullisen Android M -esiversion. Samalla yhtiö paljasti käyttöjärjestelmän viralliseksi nimeksi Android 6.0 Marshmallow:n.

Android 6.0 SDK on ladattavissa Android Studion kautta. Uusi ohjelmistokehityskitti mahdollistaa uusimman Android-rajapintaversion eli API 23:n käytön. API 23 tuo mukanaan mahdollisuuden automaattiseen varmuuskopiointiin ohjelmille. Tämän lisäksi API 32 uusii ohjelmien vaatimien lupien kysymisen käyttäjältä, luvaten ohjelmien asennusten ja päivitysten sujuvan jatkossa vaivattomammin.

Android 6.0 Marshmallow -esiversio on saatavilla Nexus 5:lle, Nexus 6:lle, Nexus 9:lle ja Nexus Playerille.

Android Developers Blog, Develop a sweet spot for Marshmallow: Official Android 6.0 SDK & Final M Preview

Kommentit

Asus ZenPad

Asus on ilmoittanut kesäkuun alussa Computex-messuilla esittelemiensä ZenPad-taulutietokoneiden saatavuudesta Suomessa. Uudet ZenPad-mallit tulevat saataville kolmessa eri kokoluokassa: 7-, 8- ja 10,1-tuumaisina. Valmistajansa mukaan kaikkia malleja yhdistää hienostunut laukuista ja lompakoista inspiraatiota ammentanut muotoilu, metallikehys, hyvät viihdeominaisuudet sekä vaihdettavat kuoret. Kaikki mallit ovat varustettuja Android 5.0 -käyttöjärjestelmällä ja Asus ZenUI-käyttöliittymällä.

ZenPad-malliston edullisin vaihtoehto on ZenPad C 7.0, josta löytyy Intel Atom x3-C3230 -suoritin, seitsemän tuuman IPS-näyttö (1024x600), kaksi gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavua tallennustilaa, vaihtoehtoinen 3G-yhteys ja kahden megapikselin takakamera. Malliston lippulaiva on puolestaan ZenPad S 8.0, joka pitää sisällään kahdeksan tuuman QXGA IPS-näytön (2048x1536), Intel Atom Z3580 -suorittimen, neljä gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennustilaa sekä viiden ja kahdeksan megapikselin kamerat (etu/taka). Väliin mahtuu lisäksi noin 200 euron hintaluokkaan sijoittuvat 7-, 8- ja 10-tuumaiset mallit HD-tason näytöllä. Kahdeksan ja kymmenen tuuman mallit ovat saatavilla myös 4G-yhteydellä varustettuna.

ZenPad-taulutietokoneet tulevat Suomessa myyntiin viikolla 36, eli elo-syyskuun vaihteessa. ZenPad X 7.0 maksaa 129 euroa, ZenPad 7.0 169 euroa, ZenPad 8.0 199 euroa, ZenPad S 8.0 349 euroa ja ZenPad 10 219 euroa. ZenPad-mallistosta tulee saataville kolme eri väriä: Obsidian Black, Aurora Metallic ja Crystal White.

Asus ZenPad -tuotesivut

Kommentit

LG Nexus

Uutisoimme viime viikolla nettiin vuotaneesta videosta, jossa kerrottiin esiintyvän LG:n valmistama toistaiseksi julkaisematon Nexus-puhelin. Nyt saman laitteen takakuoresta on vuotanut ensimmäinen oikea valokuva, joka mukailee aiemmissa vuodoissa esiintyneitä yksityiskohtia. Kuvan julkaisi Twitterissä MKBHD-videoblogia YouTubessa pitävä Marques Brownlee. Kuvassa esiintyvä valkoinen laite on reunoilta varsin pyöristetty ja sen takakuoren yläosassa sijaitseva kamera on hieman kohollaan pinnasta. Kameran vieressä näkyy kaksois-LED-salama sekä todennäköisesti lasertarkennuksen sensori.

Varhaisimmissa suojakuoriin perustuneissa vuodoissa takakuoren yläosasta arveltiin löytyvän kaksi kameraa, mutta myöhemmin selvisi, että alempi ympyrä onkin sormenjälkitunnistin. Myös vuotaneessa kuvassa kameran alapuolella näkyy hopeinen rinkula, jonka keskellä sormenjälkitunnistin mitä ilmeisimmin sijaitsee. Kyseessä on looginen ominaisuus, sillä se on ensimmäistä kertaa natiivisti tuettima Android M:ssä.

LG:n uuden Nexus-puhelimen huhutaan olevan Nexus 5:n seuraaja ja sen ominaisuuksiin puhutaan kuuluvan 5,2 tuumainen näyttö, stereokaiuttimet ja USB Type-C-liitäntä.

Twitter, Marques Brownlee

Kommentit

Kerroimme perjantaina OnLeaksin ja uSwitchin yhteistyössä tehdystä vuodosta, jossa esiteltiin vuodettujen mittojen perusteella luodut kuvat LG:n tulevasta Nexus-puhelimesta. Viikonlopun aikana myös Huawein valmistamasta suuremmasta mallista saatiin aikaan vastaavia kuvia ja samaan tapaan myös Youtube-video. Suuremmalla 5,7-tuumaisella näytöllä varustetun Nexuksen muotokieli tulisi vuodon perusteella noudattamaan hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin LG:n pienempi malli. Takaa löytyisi samaan tapaan pyöreä sormenjälkiskanneri ja edestä löytyisi kaksi eteenpäin suunnattua kaiutinta.

Mitoiltaan laite tulisi vuodon perusteella olemaan 159,4 x 78,3 x 6,6 millimetrin kokoinen. Yläreunan paksumman osion kohdalta mitattuna paksuutta löytyisi 8,5 millimetriä ja USB-liitin olisi C-tyyppiä kuten pienemmässäkin mallissa. Pintojen on arveltu olevan kokonaisuudessaan metallia, mutta tästä ei luonnollisesti ole vielä täyttä varmuutta.

uSwitch.com, exclusive: Huawei Nexus 6 photo and video renders confirm same rear fingerprint scanner as LG Nexus 5

Kommentit

Luksuspuhelimia valmistava Brikk on aloittanut ennakkotilausten vastaanottamisen vielä julkaisemattomille iPhone 6s -älypuhelimille. Yhtiön mukaan puhelimet tulevat saataville 4 - 6 viikon kuluessa uuden iPhonen saapumisesta myyntiin. Brikk uskoo, että uudet iPhonet esitellään 9. ja saapuvat myyntiin 23. syyskuuta.

Valitettavasti yhtiön sivut eivät paljasta uusien iPhone 6s -mallien teknisistä ominaisuuksista juuri mitään. Näyttöjen koot tulevat olemaan standardimallille 4,7- ja Plus-mallille 5,5-tuumaa ja niistä tulee saataville ainakin 128 Gt:n tallennustilalla varustetut variantit.

Brikk:n versiot puhelimista on päällystetty asiakkaan valinnan mukaan joko 24 karaatin keltakultaisena, 18 karaatin punakultaisena tai 950 platinaisena. Päällysteen paksuudeksi luvataan 5 mikronia. Jalometallipäällysteen lisäksi puhelimiin voi valita timanttikoristuksia useista eri vaihtoehdoista. Luksuspuhelinten hinnat ovat edullisimmillaan vajaat 8000 dollaria ja kalleimmillaan liki 200 000 dollaria.

Brikk, LUX IPHONE 6S

Neowin, You can now preorder Brikk’s $200,00 version of the iPhone 6S

Kommentit

Motorola onnistui ilmeisesti lipsauttamaan julki videon toisen sukupolven Moto 360 -älykellosta. Twitterissä julkaistu video poistettiin nopeasti, mutta muun muassa 9to5Google onnistui nappaamaan siitä kuvankaappauksen.

Vuodetusta videosta on spekuloitu, että se saattaisi olla myös ensimmäisen sukupolven Moto 360:n prototyyppi, mutta tätä pidetään epätodennäköisenä vaihtoehtona. Lenovo on hiljattain lähettänyt FCC:lle testattavaksi uuden WiFiä ja Bluetoothia tukevan älykellon.

Yhteistä ensimmäisen sukupolven Moto 360:n kanssa on pyöreän näytön alareunasta puuttuva kaistale. Uutta on sen sijaan uudelleen sijoitettu kellon nuppi ja ulkonevat rannekkeen kiinnikkeet.

9to5Google, Did Motorola just accidentally reveal the new Moto 360? (Update: Deleted!)

Kommentit

Twitterissä vuotoihin keskittyvää OnLeaks-tunnusta hallinnoiva Steve Hemmerstoffer on tänään julkaissut yhteistyössä uSwitch.comin kanssa renderöityjä kuvia LG:n huhutusta Nexus 5:stä. LG:n laitteen lisäksi on huhuttu, että tänä vuonna nähtäisiin myös Huaweilta Nexus-puhelin. Renderöintien kerrotaan perustuvan lisälaitevalmistajien saamiin tietoihin laitteen mitoista ja puhelimesta on tehty myös havannoillistava video, joka on ladattu Youtubeen.

Nyt luotujen kuvien ja tietojen perusteella laitteesta löytyisi 5,2 tuuman näyttö, takakanteen sijoitettu sormenjälkilukija ja kamera olisi hieman koholla takakuoresta. Materiaalien arvellaan olevan kylkien osalta metallia ja muutoin muovia, mutta tieto ei ole tässä vaiheessa varma. Laite olisi kooltaan 146,9 x 72,9 x 8,0 millimetrin kokoinen ja mikäli kameran pieni kohouma lasketaan mukaan, toisi se paksuuteen 1,8 millimetriä lisää. USB-liitäntä olisi C-tyyppiä ja puhelimen etupuolelle olisi sijoitettu kaksi eteenpäin suunnattua kaiutinta.

Varmempaa tietoa laitteesta tullaan tiettävästi kuulemaan viimeistään Android M:n julkaisun yhteydessä myöhemmin tänä syksynä.

Päivitys 17.8.2015: OnLeaks on nähtävästi osunut tietoineen oikeaan suuntaan, sillä nyt verkkoon on ilmaantunut kuva, joka muistuttaa hyvin pitkälti OnLeaksin julkaisemia renderöityjä kuvia:

uSwitch.com, uSwitch exclusive: LG Nexus 5 renders and video confirm rear fingerprint scanner and 5.2” screen

Kommentit

iOS 8.4.1

Apple aloitti eilen 8.4.1-päivityksen tarjoamisen kaikkiin yhteensopiviin iOS-laitteisiinsa (iPhone 4S, iPad 2 ja iPod touch 5G sekä uudemmat). Kyseessä on pienempi korjauspäivitys kesäkuun lopussa julkaistuun iOS 8.4 -päivitykseen, joka toi mukanaan mm. Apple Music -suoratoistopalvelun sekä äänikirjojen toistomahdollisuuden iBooks-sovellukseen. Samalla kyseessä saattaa olla viimeinen iOS 8 -versiota koskeva päivitys ennen syksyllä saapuvaa iOS 9 -versiota.

iOS 8.4.1

iOS 8.4.1 sisältää lähinnä bugikorjauksia, jotka kohdistuvat edellisessä päivityksessä lanseerattuun Apple Musiciin. Päivitys korjaa mm. ongelmat iCloud Music Libraryn -käyttöönotossa, lisätyn musiikin piiloutumisessa offline-tilassa, kappaleen lisäämisessä uuteen soittolistaan kuin soittolistoja ei ole vielä olemassa, albumien kansikuvien näyttämisessä eri laitteilla sekä tykkäysominaisuuden toimivuudessa Beats 1 -nettiradiokanavaa kuunneltaessa.

Noin 50 megatavun kokoisen päivityksen voi ladata ilmaiseksi iOS-laitteen asetusvalikon kautta (Yleiset->Ohjelmiston päivitys).

Kommentit

Gear S2

Eilen Galaxy Unpacked 2015 -tilaisuudessa Galaxy Note 5- ja Galaxy S5 edge+ -puhelimien julkaisun jälkeen Samsung kiusoitteli tulevalla Gear S2 -älykellolla, joka julkaistaan 3. syyskuuta IFA-messujen yhteydessä. Parinkymmenen sekunnin mittaisessa kiusoitteluvideossa vilahtelee Gear S2:n Tizen-käyttöjärjestelmän keskeisiä elementtejä ja videon perusteella voi myös päätellä, että laitteesta löytyy pulssimittari. Jo aiemmin vuotaneiden tietojen mukaisesti Gear S2:ssa on pyöreä näyttö ja käyttöjärjestelmää voi ohjata näytön ympäriltä löytyvän pyörivän kehyksen avulla.

Gear S2

Gear S2 esiintyy myös Samsungin eilen julkaisemassa Lookbook-mainoskuvastossa, joka keskittyy uusien Note 5 ja GS6 edge+ -puhelimien esittelyyn. Lookbookin kuvista selviää, että Gear S2 tulee saataville ainakin mustana ja valkoisena muovisella hihnalla varustettuna. Lisäksi kuvista näkyy, että kellon oikeassa kyljessä on kaksi painiketta.

YouTube, Samsung Galaxy Unpacked 2015 Live Stream (Gear S2 -video)

Samsung Galaxy Unpacked 2015 Lookbook

Kommentit

iFixit

iFixit on julkaissut purkuartikkelin uudesta OnePlus 2 -älypuhelimesta, joka saapui myös TaskuMuron testattavaksi tällä viikolla. iFixitin artikkelissa puhelin puretaan tuttuun tapaan järjestelmällisesti osiin ja sen myötä laitteen teknisiin ratkaisuihin päästään tutustumaan tarkemmin. Seassa on myös mielenkiintoisia röntgenillä otettuja läpivalaisukuvia.

OnePlus 2:n purkaminen alkaa irrottamalla takakuoren alta löytyvää sisempää takakuorta paikallaan pitävät 18 ruuvia (yhdessä ruuveista avaamisen paljastava sinetti). Sisempään kuoreen on integroitu kameran suojalasi, LED-salama sekä kaiutin ja sen alta paljastuu laitteen piirilevyt sekä punainen akku. Vaikka akku ei ole tarkoitettu käyttäjän irrotettavaksi, on se kiinni vain yhdellä pienellä liittimellä ja siten varsin helppo vaihtaa. Puhelimen alapäädyssä sijaitseva USB Type-C -liitäntä on varsin helposti vaihdettavissa, jos se sattuu rikkoontumaan käytössä.

iFixit

Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri on sijoitettu pääpiirilevyn alapintaan LPDDR4-muistipiirin alle ja sen tuottamaa lämpöä johdetaan metalliseen välirunkoon riittävän jäähdytyksen takaamiseksi. Pääkamerana OnePlus 2:ssa käytetään Omnivisionin OV13860 PureCel-S -kameramoduulia, josta löytyy optinen kuvanvakain sekä 1,3 mikrometrin kokoiset kuvapikselit. Etukamera on saman valmistajan OV5648-malli. Laitteen näyttöpaneeli on kiinni keskirungossa liimalla ja kulmiin sijoitetuilla ruuveilla. Näytön alapuolella sijaitsevaan kapasitiiviseen kotipainikkeeseen integroitu sormenjälkitunnistin on ruotsalaisen Fingerprint Cards AB:n käsialaa ja malliltaan FPC1150.

Korjattavuusarvosanaksi OnePlus 2 saa kohtalaisen hyvän 7/10, joka on parempi kuin monella mulla tämän vuoden high-end-puhelimella sekä edeltäjämalli OnePlus Onella. Suurimman miinuksen OnePlus 2 saa liimalla kiinnitetystä näyttömoduulista, jossa näyttöpaneeli, kosketuksentunnistin sekä lasi ovat sulautettu yhdeksi ja samaksi komponentiksi. Pieni miinus tulee myös akusta, jonka irrottaminen vaatii sisemmän takakuoren ruuvaamisen irti.

iFixit, OnePlus 2 Teardown

Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös