Taskumuro.com

HTC julkaisi viime viikolla virallisesti kahdella 13 megapikselin kameralla varustetun Desire Eye -puhelimen. Heti perään yhtiö toi julki myös One M8 Eyen, joskin sen saatavuus on ainakin aluksi rajoittunut Kiinaan.

VR-Zonen kiinalaisversio on löytänyt useiden satamien ja lentokenttien rahtiliikennettä seuraavasta Zauba-palvelusta seuraavan Eye-perheen tulokkaan, One E8 Eyen. One E8 on M8:ia edullisempi, muovikuorinen versio HTC:n lippulaivamallista jossa Ultrapixel-kamera on korvattu perinteisellä 13 megapikselin kameralla. Koska M8:n kohdalla Eye-malli eroaa perusmallista juurikin 13 megapikselin kamerallaan, jää nähtäväksi onko sillä ja E8 Eyellä muuta eroa kuin kuorien materiaali. Alkuperäinen One E8 ei tullut myyntiin maailmanlaajuisesti, mutta tuoreen löydön perusteella One E8 Eye saattaisi tulla. Rahtikirjoihin on nimittäin merkitty ”English-WWE”, joka viittaa juurikin maailmanlaajuiseen versioon puhelimesta.

VR-Zone Chinese Edition, The camera may be evolutionary, One (E8 EYE) in Zauba import website exposure (Google Translate)

Zauba, Import Data and Price of htc one e8 eye

Kommentit

A8X

Applella on ollut tapana julkaista taulutietokoneidensa yhteydessä suorityskykyisempi X-versio tuoreimmasta järjestelmäpiiristään ja ensi torstaina julkaistavat iPadit saattavat ennakkohuhujen perusteella jatkaa perinnettä.

Tuoreessa Taiwanista peräisin olevassa kuvavuodossa esiintyy joukko iPad Air 2:sta väitetysti peräisin olevia komponentteja, joiden joukossa on laitteen pääpiirilevy. Zoomailemalla piirilevyltä on havaittavissa A8X-järjestelmäpiiri, jonka pinnassa on metallinen lämmönlevittäjä iPad Airissa käytetyn A7-piirin APL5698-version tapaan. A8X saattaa sisältää suorituskykyisemmän GPU:n sekä korkeammat prosessorikellotaajuudet. Lisäksi sen parina on huhuttu olevan kaksi gigatavua RAM-muistia. Viimeksi Apple on käyttänyt suorituskyvyltään parannettuja A5X- ja A6X-piiriversioita kolmannen ja neljännen sukupolven iPadeissa vuonna 2012.

Viimeisimpien huhujen mukaan tulevasta iPad Air 2:sta saattaa löytyä nykyistä 2048x1536 pikseliä tarkempi näyttöpaneeli, joka vaatii järjestelmäpiiriltä enemmän vääntöä. Lisäksi ominaisuuksiin kerrotaan lukeutuvan ohuempi rakenne, kultainen värivaihtoehto, Touch ID -sormenjälkitunnistin, parempi FaceTime-etukamera ja Apple Pay -tuki. Tallennuskapasiteettivaihtoehtojen kerrotaan olevan 32, 64 ja 128 gigatavua.

9to5Mac, Leaked A8X chip teases more powerful iPad Air 2 as Touch ID button appears

Apple Club Taiwan, iPad Air 2 大量零件曝光 ?!!! (kiinaksi)

Kommentit

Noin kuukausi sitten maailmalle ensiesitelty Apple Watch -älykello nähdään Kiinassa suositun Vogue-muotilehden kannessa marraskuussa. Kelloa lehdessä kantaa paikallinen huippumalli Liu Wen, jonka ranteessa loistaa malliston kallein jäsen, eli 18 karaatin kullalla koristeltu Apple Watch Edition. Lehden sisäsivuilla mallin ranteessa nähdään myös Applen älykellon muita versioita.

Applen ensimmäiset askeleet tulevan Apple Watchin kanssa kertovat yhtiön markkinoinnin suuntautuvan kilpailijoita vahvemmin muotimaailmaan. Syyskuussa kello oli esillä Ranskassa muotiin erikoistuvan Coletten myymälässä ja ensi kuussa se nähdään Kiinassa Voguen kannessa. Yhtiön strategia on varsin selkeä. Tulevasta kellosta pyritään tekemään haluttava muoti-ilmiö, jonka kautta Apple Watchin ympärille haetaan asiakkaita perinteisten tekniikasta kiinnostuneiden ihmisten ulkopuolelta.

Apple Watch saapuu markkinoille vuoden 2015 alussa kolmena eri versiona ja kahdessa eri koossa. Sisällä on Applen kehittämä S1-piirisarja ja takana safiirilinssein suojattuja sensoreita, joiden avulla kyetään lukemaan käyttäjän syke. Älykellon hinta lähtee liikkeelle 349 dollarista, mutta yhtiö ei ole vielä paljastanut, paljonko kultainen Apple Watch Edition tulee kustantamaan.

Mac Rumors, Apple Watch to be Featured in November Issue of Vogue China

Kommentit (12)

Google kertoi jo kesäkuussa Android L:n tulevan tukemaan myös 64-bittistä toimintatilaa. Sen jälkeen asian suhteen on ollut kuitenkin hiljaisempaa ja esimerkiksi kehittäjäversiot käyttöjärjestelmästä ovat olleet yksinomaan 32-bittisiä.

Tähän saatiin lopulta muutos eilen, kun Google julkaisi 64-bittisen Android L -version kehittäjille emulaattorikäyttöön. Android on tähän asti tukenut ensisijaisesti aina ARM-arkkitehtuuria, vaikka toki tuet esimerkiksi x86- ja MIPS-arkkitehtuureille ovat myös olemassa. Siksi onkin erikoista, että Google julkaisi toistaiseksi 64-bittisen Android L -kehittäjäversion vain x86-64-arkkitehtuuriin perustuville Atom-prosessoreille.

Googlen mukaan 64-bittinen Android tuo mukanaan tuen laajemmalle osoiteavaruudelle, suuremmalle määrälle rekistereitä ja uusille käskykannoille. Javalla koodatut ohjelmat tulevat saamaan 64-bittisen suoritusympäristön hyödyt automaattisesti. Muilla kielillä koodatut ohjelmat voidaan kääntää uusimmalla Android NDK:lla (Native Development Kit) x86-64:n lisäksi myös 64-bittisille ARMv8- ja MIPS64-arkkitehtuureille, mutta toistaiseksi kehittäjillä ei ole mahdollisuuksia testata 64-bittisille käyttöjärjestelmille käännettyä koodia muilla kuin x86-64:llä.

Google+, Android Developers, Developers, start your 64-bit engines. The x86 64-bit Android L developer…

Android NDK

Kommentit (7)

One M8 Eye

HTC on julkaissut Kiinan markkinoilla asiasta sen suuremmin melua pitämättä huhuissa liikkuneen One M8 Eye -älypuhelimen. Käytännössä kyseessä on kameraa lukuun ottamatta identtinen laite alkuperäisen One M8:n kanssa. One M8 Eyessä neljän megapikselin UltraPixel-kamera on korvattu toissapäivänä julkaistusta Desire Eye -mallista tutulla 13 megapikselin kameralla. Ainakin paperilla muutos vaikuttaa hyvältä, sillä neljän megapikselin UltraPixel-kamera on ollut One M8:n suurin heikkous. One M8 Eyen mukana toimitetaan myös Desire Eye -mallin yhteydessä esitelty Eye Experience -kuvaussovellus.

Toistaiseksi One M8 Eye on saatavilla vain Kiinassa 3999 yuanin eli noin 515 euron hintaan. Lisäksi se on tulossa saataville Intian markkinoille, mutta saatavuus Euroopassa on näillä näkymin epätodennäköistä.

HTC, One M8 Eye -tuotesivu (kiinaksi)

Android Police, The HTC One M8 Eye Is Now Ready For Purchase, As Long As You Live In China

Kommentit (3)

Applen on huhuttu valmistelevan iPadien joukkoon aiempaa suurempaa vaihtoehtoa. Huhujen mukaan aiempaa suurempi taulutietokone kantaisi ”iPad Pro”-nimeä ja tulisi sisältämään 12,9-tuumaisen näytön. Julkaisua laitteelle povattiin alkuvuodeksi 2015.

Wall Street Journalin lähteiden mukaan Apple on kuitenkin lykännyt joulukuuksi tähdättyä massatuotannon aloitusta ja siten myös laitteen julkaisua hamaan tulevaisuuteen. Syyksi Applen tuotantoketjuun kuuluvat lähteet kertovat kapasiteettipulan: Edes iPhone 6 Plussalle ei saada tehtyä tällä hetkellä kylliksi 5,5-tuumaisia näyttöjä. Tämän vuoksi Apple katsoo ettei heidän hyväksymiensä näyttövalmistajien resursseja kannata uhrata tässä vaiheessa muiden näyttöjen lisäksi vielä aiempaa suuremmille iPad-näytöille. Wall Street Journal povaa uuden iPadin julkaisun tapahtuvan vasta ensi vuoden puolen välin tienoilla.

Apple Insider, Production of Apple’s larger iPad reportedly delayed as suppliers focus on iPhone 6

Kommentit (2)

Motorolan valmistaman Shamun oletetaan hyvin suurella varmuudella olevan tuleva Google Nexus 6 -älypuhelin. Shamu on nähty jo muun muassa kuvavuodoissa, mutta nyt vuorossa ovat ensimmäiset testivuodot ja tekniset yksityiskohdat.

Shamu-koodinimellisellä puhelimella ajettu Geekbench 3 -testi paljastaa puhelimen käyttävän Android L -käyttöjärjestelmäversiota ja 2,65 gigahertsin kellotaajuudella toimivaa Qualcommin neliytimistä järjestelmäpiiriä, jonka parina on kolme gigatavua muistia. Geekbench 3:ssa Shamu saa yhden ytimen testeissä 1040 pistettä ja moniydintesteissä 3199 pistettä. Verrokiksi esimerkiksi iPhone 6 saa vastaavissa testeissä parhaimmillaan 1629 ja 2932 pistettä.

CPU-Z-ohjelma puolestaan paljastaa hieman enemmän yksityiskohtia puhelimesta. Qualcommin neliytiminen järjestelmäpiiri on CPU-Z:n mukaan Krait 450 -prosessoriytimiä ja Adreno 420 -grafiikkaohjainta käyttävä Snapdragon 805, jonka maksimikellotaajuudeksi on asetettu Geekbenchinkin mainitsema 2,65 GHz. Puhelimen näytön resoluutioksi ilmoitetaan 1440x2392, eli käytännössä kyse on 1440x2560-resoluutiosta, josta ohjelmallisesti toteutetut näppäimet nappaavat osan pois. Sisäistä tallennustilaa Shamussa on CPU-Z:n mukaan 23 gigatavua.

Geebench, Motorla shamu

Twitter, r0fl on Twitter: ”#shamu #android #google #Nexus014 #nexus6…”

Motorola Nexus 6 goes through CPU-Z, confirms chipset

Kommentit (13)

Apple invite

Apple on lähettänyt lehdistökutsut uuteen julkaisutilaisuuteensa, joka pidetään 16. lokakuuta Flint Centerissä yrityksen päämajassa Kaliforniassa. Kutsussa on tyylitelty sateenkaarenvärinen omenalogo sekä teksti ”It’s been way too long”.

Tapahtuman sisällöstä yritys ei hiisku kutsussa sanaakaan, mutta tilaisuudessa odotetaan nähtävän kaksi uutta iPadia sekä joukko uusia Mac-tietokoneita. iPadien odotetaan noudattavan uutta hieman pyöristetympää muotokieltä sekä tarjoavan Touch ID -sormenjälkitunnistimen ja tehokkaampaa rautaa. Tietokonepuolella 27-tuumaisen iMacin odotetaan vihdoin saavan Retina-tasoisen näytön ja luvassa saattaa olla myös uusia Mac mini -malleja.

Engadget, Apple’s next big event is on October 16th, new iPad and Macs likely

Kommentit (1)

Desire Eye

Desire Eye

HTC on julkaissut New Yorkissa ennen puolta yötä Suomen aikaa päättyneessä Double Exposure -tilaisuudessa uuden Desire Eye -älypuhelimen, joka on varustettu kahdella 13 megapikselin kameralla. Molempien kameroiden kaverina on kaksi erisävyistä LED-salamavaloa sekä laajakulmainen objektiivi. Etukameran objektiivin speksit ovat 22 mm ja f2.2 - takapuolella ne ovat vastaavasti 28 mm ja f2.0. Desire Eyen vedenkestävä rakenne on muovia ja se koostuu kahdesta eri väristä. Värivaihtoehtoja ovat puna-valkoinen sekä kaksisävy-sininen.

Desire Eye

Desire Eye on ulkomitoiltaan 151,7 x 73.8 x 8.5 mm ja se painaa 152 grammaa. Näytön koko on 5,2 tuumaa ja tarkkuus 1920x1080 pikseliä. Rautapuolelta löytyy lisäksi 2,3 GHz Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia, 16 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka, LTE-mobiiliyhteydet, BoomSound-stereokaiuttimet sekä 2400 mAh Li-polymeeriakku.

Desire Eye tulee saataville pohjoismaissa viimeisen vuosineljänneksen jälkimmäisellä puoliskolla, eli todennäköisesti marraskuun loppupuolella. Laitteen suositushinta Pohjoismaissa on 549 euroa.

HTC Re

Lisäksi HTC esitteli uuden periskooppia muistuttavan pienikokoisen (96,7 x 26,5 mm, 65,5 g) RE-kameran, joka ei sisällä puhelinominaisuuksia tai edes etsintä. Se on tarkoitettu helppokäyttöisemmäksi vaihtoehdoksi GoPron kaltaisille action-kameroille. RE on varustettu 16 megapikselin CMOS-kuvakennolla, 146 asteen f2.8 laajakulmaobjektiivilla ja sen rakenne on vedenkestävä.

Sisällä on 820 mAh akku, joka riittää valmistajan mukaan jopa 1200 valokuvaan tai 100 minuutin yhtäjaksoiseen videokuvaukseen. Tallennus tapahtuu micro-SD-muistikortille. REn käyttöön ei tarvita tietokonetta, sillä kuvat saa siirrettyä WiFi:n avulla suoraan Android- ja iOS-puhelimiin. HTC tarjoaa avoimen RE-ohjelmointirajapinnan sekä -sovelluskehityspaketin kehittäjille. Lähitulevaisuudessa laitteella on mm. mahdollista striimata livevideota suoraan YouTubeen.

HTC Re

RE tulee saataville neljässä eri värissä maailmanlaajuisesti. Ensimmäiseksi se saapuu Yhdysvaltojen markkinoille ja loppuvuoden aikana myös Pohjoismaiden markkinoille 239 euron hintaan. REn kaveriksi on tarjolla joukko erilaisia lisävarusteita mm. kiinnittämiseen ja lataamiseen liittyen.

Uusien puhelimien yhteydessä yritys esitteli joukon uusia valokuvaukseen liittyviä ominaisuuksia ja toimintoja Eye Experience -sovelluksen sekä uuden Zoe-version muodossa. Zoe-sovellus tulee nyt saataville myös kaikille Android 4.3- sekä iOS-puhelimille. Eye Experience tulee puolestaan saataville myös määrätyille aikaisemmille One- ja Desire-puhelinmalleille.

HTC Desire Eye -tuotesivu

HTC RE Camera -tuotesivusto

HTC Eye Experience -esittelysivu

Kommentit (15)

Oletettavasti seuraavan sukupolven iPad Air -taulutietokoneen mallikappale esiintyy vietnamilaisen Tinhen vuotamassa kuvakimarassa. Mallikappale on suojakoteloiden ja muiden oheislaitteiden valmistajille suunnattu, ulkoisilta mitoiltaan identtinen kopio aidosta laitteesta. Vuodon luotettavuutta parantaa samasta lähteestä saadut iPhone 6:n mallikappaleet, jotka osoittautuivat aidoiksi. Uusi iPad Air on mallikappaleen ja huhujen mukaan saanut laihdettua puoli millimetriä edeltäjäänsä nähden ja on nyt 7 millimetriä paksu.

Silmiinpistävin ero aiempaan iPad Airiin on kotinäppäimen muuttuminen iPhoneista tutuksi sormenjälkilukijaksi kromattuine reunuksineen. Taulutietokoneen valkoista etupuolta koristaa kotinäppäimen lisäksi näyttö sekä kaksi pientä aukkoa. Suurempi aukoista on oletettavasti etukamera ja pienempi joko valosensori tai mikrofoni. Tietyissä kuvakulmissa taulutietokoneen kulmat näyttävät kaareutuvan hieman.

Laitteen reunat muistuttavat huomattavasti iPhone 6 -mallien pyöristettyjä reunoja. Reunat sekä taulutietokoneen takapuoli ovat väriltään hopeanharmaat. Taulutietokoneen oikean laidan yläpäähän on sijoitettu äänenvoimakkuuspainikkeet sekä oletettavasti toinen mikrofoniaukko. Lukituskytkintä laitteen sivulla ei ole. Taulutietokoneen alalaidasta löytyvät aukot kaiuttimille sekä Lightning-liitäntä ja yläreunasta kuulokeliitäntä ja virtapainike. Mallikappaleen takakannesta löytyy Apple-logon ja iPad-tekstin lisäksi kamera sekä oletettavasti kolmas mikrofoniaukko. Salamavaloa kameralle ei ole lisätty.

Tinhe, [Picture] Is this a new model of iPad Air? (Google Translate)

Kommentit (17)

EvleaksTaiwanilaisvalmistaja HTC:n älykellosta huhuiltiin aiemmin tänä vuonna ja se jopa vilahti yrityksen mainosvideolla, mutta syyskuussa projektin kerrottiin tulleen hyllytetyksi kustannuksista johtuen. Nyt yrityksen älykellosuunnitelmiin on kuitenkin saatu hieman lisää valoa.

HTC Americasin johtaja Jason Mackenzie on kertonyt Re/code-sivustolle, että yritys ei aio tuoda älykelloja markkinoille tämän vuoden puolella. HTC:lla oli alunperin suunnitelmissa julkaista älykello tänä vuonna, mutta julkaisua päädyttiin lykkäämään. Yritys aikoo kertoa tarkemmin aiheeseen liittyvistä suunnitelmistaan ensi vuoden alussa.

HTC Creative Labs -kehitystiimistä vastaavan Drew Bamfordin mukaan yksikään kilpailevista valmistajista ei ole saanut vielä toteutettua älykello-konseptia niin kuin se pitäisi toteuttaa. Kun HTC tuo oman laitteensa markkinoille, sillä on oltava todellinen merkitys sekä houkutteleva syy sitoa se ranteeseen, tarkentaa Bamford.

Re/code, HTC Postpones Planned Wearables

Kommentit

Matkapuhelinmarkkinoiden tuoreimpiin nimiin kuuluva kiinalainen OnePlus on julkaissut One-puhelimelleen uuden ohjelmistopäivityksen. Verkon kautta jaettavan päivityksen levitys on käynnistynyt tänään. Se sisältää perinteisten bugikorjauksien lisäksi kokonaan uusia ominaisuuksia ja on versionimeltään CyanogenMod 11S 38R.

Valmistajan mukaan uusi ohjelmisto parantaa kosketusnäytön toimintaa, poistaen muun muassa tarpeen käynnistää laite uudestaan, kun näyttö ei vastaan kosketuksiin oikein. Mukana on tuki ANT+ -tekniikalle sekä parannuksia akkukestoon. Lisäksi päivityksen myötä One kykenee toistamaan musiikkia entistäkin laadukkaammin (24 bit, 96/192khz) flac-, alac- ja wav-tiedostoformaateissa. Kameraominaisuuksia ei ole myöskään unohdettu, sillä uusi ohjelmisto tuo mukanaan tuen RAW-kuvaukselle.

Joko olet saanut päivityksen OnePlus One -puhelimeesi? Kerro kommenteissa sen toiminnasta.

OnePlus, CM 11S 38R OTA is out!

Kommentit (16)

Applen julkaistua iOS 8 -käyttöjärjestelmäpäivityksen sen osuus kasvoi aluksi hurjaa vauhtia. Uudesta käyttöjärjestelmäversiosta on kuitenkin löytynyt vakaviakin bugeja, joita on sittemmin korjattu päivityksin. Apple tarjosi myös mahdollisuutta palata iOS 7 -versioon aina iOS 8.0.2:n julkaisuun asti.

Bugeilla on ollut selvä vaikutus käyttäjien päivityshaluun. Applen App Storen keräämien tietojen mukaan 21. syyskuuta ja 5. lokakuuta välisenä aikana iOS 8:n osuus on kasvanut vain yhden prosenttiyksikön. Pelkästään uusien iPhonejen myyntitahdin olisi pitänyt nostaa sen osuutta enemmän, mikä viittaa huomattavan joukon käyttäjiä käyttäneen tilaisuutta palata iOS 7:aan hyväkseen. Erikoista on myös ”Earlier”-kategorian osuuden kasvu yhdellä prosenttiyksiköllä. Earlier-kategoriaan kuuluvat nimensä mukaisesti iOS 7:aa ja iOS 8:ia edeltäneet käyttöjärjestelmäversiot.

9to5Mac, According to Apple, people have all but stopped upgrading to iOS 8

Kommentit (21)

iFixit

Uusien mobiililaitteiden purkuoppaista tunnettu iFixit on iskenyt työkalunsa tällä kertaa kiinni Samsungin Galaxy Alpha -älypuhelimeen, joka on yrityksen pitkästä aikaa ensimmäinen alumiinirakennetta hyödyntävä puhelin. iFixit toteaa Alphan melko hankalasti avattavaksi, sillä irrotettavasta takakuoresta huolimatta sisuskaluihin pääsee käsiksi vain irrottamalla tukevasti paikalleen liimatun näyttömoduulin.

iFixit

Vain 6,7 mm paksun Alphan rakenne koostuu Galaxy S5:n tapaan ulko- ja sisärungon muodostamasta sandwich-kokonaisuudesta, jonka väliin piirilevy on suojattu. Pienenä yllätyksenä laitteen kylkiä kiertävän alumiinikehän sisältävä ulompi runkoelementti ei ole kokonaan metallia, vaan sisäosa on valmistettu muovista ja sulautettu saumattomasti alumiinikehykseen. Myös laitteen sisärungossa on yhdistelty saumattomasti metallia ja muovia mm. kierteistettyjen ruuvinpaikkojen yhteydessä. Ainakin iskunkestävyyden kannalta muovin osittainen käyttö saattaakin olla jopa metallia parempi ratkaisu.

Kokonaisuutena iFixit antoi Galaxy Alphan korjattavuudelle arvosanan 5/10. Kehuja puhelin saa lähinnä helposti vaihdettavasta akusta sekä sisärakenteissa käytetyistä helposti irrotettavista modulaarisista komponenteista. Risuja ropisi puolestaan hankalasta rakenteesta, jossa huippuohut 1,4 mm paksuinen liimattu näyttö pitää irrottaa lähes kaikkia huoltotoimenpiteitä varten.

iFixit, Samsung Galaxy Alpha Teardown

Kommentit (10)

safiiri

Paljon kuluvan vuoden aikana julkisuudessa esiintynyt safiirivalmistaja GT Advanced on jättänyt Yhdysvaltojen konkurssilainsäädännön kappaleen 11 mukaisen konkurssihakemuksen (chapter 11 of the Bankruptcy Code) New Hampshiren oikeuslaitokselle. Yhdysvaltojen Arizonassa tuotantolaitostaan pitävä GT Advanced on toiminut viime aikoina erittäin tiiviissä yhteistyössä Applen kanssa. Konkurssihakemus tuli myös useimmille alan asiantuntijoille täydellisenä yllätyksenä. GT Advancedilla on Applen kanssa solmittu yhteistyösopimus safiirilasin valmistuksesta sekä tuotekehityksestä ja se on tehnyt suuria investointeja tuotanto-olosuhteisiin yhdessä Applen kanssa.

Toistaiseksi yritys on valmistanut linssit iPhone-puhelimien kameraan sekä sormenjälkitunnistimeen ja ensi vuoden alussa sen valmistamaa safiiria tullaan näkemään myös Apple Watch -älykellon näytön suojana. Konkurssi saattaa vaikuttaa Watchin julkaisuaikatauluun. Yhteistyösopimus Applen kanssa on rajoittanut GT Advancedin valmistamien tuotteiden käyttöä tietyissä yhteyksissä, mutta Applella ei ole ollut sitoumusta safiirilasin ostamisesta. Joidenkin arvioiden mukaan iPhone 6 -mallien safiirilasinäyttöjen peruuntuminen aiheutti katastrofin GT Advancedin taloudessa.

Yrityksen markkina-arvo oli vielä heinäkuussa 2,8 miljardia dollaria, kun sen odotettiin toimittavan safiirilasit syyskuussa julkaistuihin uusiin iPhone-malleihin. Konkurssiuutisen julkaisun myötä osakkeen arvo romahti eilen yli 90 prosenttia noin 75 senttiin, joka pyyhki yrityksen markkina-arvosta kertalaakista pois noin 1,5 miljardia dollaria. Syyskuun lopulla GT Advancedin pankkitililtä löytyi noin 85 miljoonaa dollaria käteisvaroja.

Kappaleen 11 mukainen konkurssihakemus vastaa Suomalaisessa konkurssilainsäädännössä pitkälti yrityssaneerausvaihetta, jossa yritys voi jatkaa toimintaansa ja varat sekä toiminta pysyy alkuperäisten omistajien käsissä. Konkurssihakemuksen myötä GT Advanced pyrkii saamaan toimintaansa jatkumaan vahvemmalta pohjalta. Yritys arvelee kuluvan vuoden liikevaihtonsa asettuvan noin 600 - 700 miljoonaan dollariin.

GT Advancedin lehdistötiedote

Reuters, Apple supplier GT Advanced shocks with bankruptcy filing

Kommentit (16)

HTC:n tiedetään kehittävän parhaillaan tulevaa Google Nexus 9 -taulutietokonetta. Googlen uskotaan julkaisevan T1-koodinimellisen Nexus 9-taulutietokoneen yhdessä HTC:n kanssa lähiaikona, luultavasti samaan aikaan Android L -käyttöjärjestelmäversion kanssa.

Vuotoihin erikoistunut @upleaks on vuotanut nyt Twitterissä kuvan tulevan nexustietokoneen takakannesta. Taulutietokoneen takakamera on sijoitettu aivan sen asempaan yläkulmaan yhdessä LED-salamavalon kanssa. Lisäksi takakannen alareunassa on HTC:n logo ja keskellä Nexus-logo. Upleaks kertoo myös aiemmassa twiitissään, ettei taulutietokoneen runko odotuksista poiketen olekaan alumiinia. Runko tulee upleaksin mukaan olemaan LG:n Nexus 5:n kaltaista mattapintaista muovia.

Twitter, @upleaks, ”T1 http://w.co/yfxumLP1J7”

Kommentit (1)

Elektroniikkajätti LG tuo Suomen markkinoille lokakuun lopussa uuden älypuhelimen, jossa valmistajan mukaan yhdistyvät hyvä suorituskyky ja loistava käyttökokemus. Uutuus on nimeltään LG F60 ja sen verolliseksi suositushinnaksi ilmoitetaan 179 euroa.

LG F60 pohjautuu Android 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmään ja sen ominaisuuksia hallitaan 4,5 tuuman IPS-kosketusnäytöltä, jonka tarkkuus on 800 x 460 pikseliä. Sisältä löytyy Qualcommin 1,2 gigahertsin neliydinsuoritin ja gigatavun verran RAM-käyttömuistia. Muistikortilla laajennettavissa olevaa sisäistä tallennustilaa laitteessa on neljä gigatavua. Muita keskeisimpiä ominaisuuksia ovat 4G LTE -yhteydet, viiden megapikselin takakamera, VGA-etukamera, Bluetooth 4.0, WiFi, A-GPS, NFC ja 2100 milliampeeritunnin akku.

LG osoittaa jälleen johtoasemansa 4G LTE -tuotteissa laajentamalla valikoimaa ja lanseeraamalla uusia malleja eri hintaluokissa”, sanoo Susanne Persson, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. ”F-sarja on edullinen tuoteperheemme, jonka mottona on ”4G kaikille”.  Uusi F60 tarjoaakin tavanomaisesta poikkeavan kokemuksen kaikenikäisille käyttäjille, jotka etsivät erittäin hyvää puhelinta edulliseen hintaan.

Ohjelmistopuolelta löytyy LG:n muista uutuusmalleista tuttuja ominaisuuksia, kuten Knock Code. Sen avulla puhelimen näyttölukon voi herättää turvallisesti naputtelemalla ruudulle käyttäjän valitseman kuvion. Puhelimessa on myös KnockOn, joka herättää puhelimen näyttöä kahdesti napauttamalla.

Lehdistötiedote, LG:n tuore F60 on älykkäillä toiminnoilla varustettu edullinen 4G-puhelin

Kommentit (5)

Desire Eye

Loppuviikon aikana nettiin on ilmestynyt paristakin eri Twitter-lähteestä virallisilta pressikuvilta vaikuttavia otoksia väitetystä HTC Desire EYE -älypuhelimesta, jonka kameraratkaisu on varsin poikkeuksellinen. Kuvien perusteella laitteen etupaneelista näytön yläpuolelta löytyy suuri kameralinssi sekä kaksois-LED-salama. Kameran tarkkuudeksi kerrotaan 13 megapikseliä ja sen kaverina on f2.0-laajakulmaobjektiivi. Etukameraa varten puhelimesta löytyy ilmeisesti oma Eye-sovellus.

Desire Eye

Desire EYE:n muiksi spekseiksi huhutaan 5,2-tuumaista 1080p-näyttöä, Snapdragon 801 -jäjrestelmäpiiriä, kahden gigatavun RAM-muistia, 32 gigatavun tallennustilaa, 2400 mAh akkua sekä IPx7-luokan suojausta vesiupotukselle.

HTC järjestää ylihuomenna (8. lokakuuta) Double Exposure -tapahtuman, jossa se saattaa julkaista myös Desire EYE -puhelimensa. Yrityksen odotetaan julkaisevan myös RECamera-action-kameran.

Twitter, HTCFamily.ru

Twitter, Upleaks

Engadget, HTC’s next Desire phone reportedly captures 13-megapixel selfies

Kommentit (4)

Galaxy A3 ja A5

Samsungin toistaiseksi julkaisemattomat Galaxy A -sarjan mallit ovat liikkuneet viime viikkoina melko ahkerasti huhuissa ja myös muutamia A5:n kuvia on nähty eri tahojen toimesta. Tuoreimmasta kuvavuodosta vastaa meksikolainen Twitter-tili, jonka hyvälaatuisessa kuvassa Galaxy Alpha -mallin rinnalla esiintyy Galaxy A5:n ohella myös pienempi A3-malli. Tämänhetkisten tietojen mukaan luvassa on kolme uutta mallia, joiden nimet ovat Galaxy A3, A5 ja A7. Elokuussa julkaistun Galaxy Alphan tapaan myös tulevien Galaxy A -mallien rungon kerrotaan olevan alumiinia.

Tähänastisten huhujen perusteella Galaxy A5:n kerrotaan sijoittuvan keskihintaluokkaan ja sen ominaisuuksiin kerrotaan lukeutuvan viiden tuuman 720p Super AMOLED -näyttö, neliytiminen Snapdragon 400 tai 410 -järjestelmäpiiri, 13 megapikselin takakamera, viiden megapikselin etukamera, kahden gigatavun RAM-muisti, 16 gigatavun sisäinen tallennustila, muistikorttipaikka, 2300 mAh akku sekä Android 4.4.4 -käyttöjärjestelmä. Viranomaisdokumenteista peräisin olevien tietojen mukaan ulkomitat ovat 139,3 x 69,7 x 6,7 mm ja paino 126 grammaa. Hinnan odotetaan asettuvan noin 400 dollarin tienoille.

Galaxy A5

Kuvissa ensimmäistä kertaa esiintyvän Galaxy A3:n puolestaan kerrotaan sisältävän 4,52 tuumaisen qHD (540x960) Super AMOLED -näytön, Snapdragon 410 -järjestelmäpiirin, LTE-yhteydet, kahdeksan megapikselin takakameran ja viiden megapikselin selfie-etukameran. Hinnan kerrotaan asettuvan noin 350-400 dollarin välimaastoon ja laitteen sanotaan tulevan markkinoille vielä ennen vuoden vaihdetta.

Kolmikon suurikokoisimmasta A7-mallista on vuotanut kaikista vähiten tietoja, mutta sen sanotaan tarjoavan 5,5-tuumaisen näytön sekä LTE-yhteydet. A7:n hinnan on huhuttu asettuvan 450-500 dollarin luokkaan, mutta julkaisun kerrotaan tapahtuvan vain rajatuilla markkinoilla.

Samsung on selvästi panostamassa uusiin alumiinirakenteisiin älypuhelimiin, sillä huhuttujen Galaxy A -mallien ohella markkinoilta löytyy jo Galaxy Alpha- ja Galaxy Note 4 -mallit. TaskuMuron Galaxy Alpha -katsaus on luvassa lokakuun aikana ja Note 4 -testiartikkeli marraskuussa.

Twitter, Android México

PhoneArena, Samsung Galaxy (Alpha) A5 and A3 leak in new high-res photos

Kommentit (4)

TaskuMuron tuoreessa videokatsauksessa käymme kattavasti läpi Applen uuden iPhone 6 -puhelimen, joka Suomessa saapui kauppoihin viime viikon perjantaina. Viikon testijakson aikana uutuudesta on saanut jo varsin kattavan kuvan, sillä Applen ekosysteemi on allekirjoittaneelle entuudestaan hyvin tuttu. Videolla käydään läpi tutusti iPhone 6:n rakennetta, jota verrataan muun muassa vuonna 2008 esiteltyyn iPhone 3G:n. Paneudumme myös laajasti iOS 8 -päivitykseen ja sen ominaisuuksiin.

Hopeisena, kultaisena ja tähtiharmaana myyntiin saapunut iPhone 6 on saatavilla 16, 64 ja 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Videolla nähdään tähtiharmaa iPhone 6.

Youtube, Arvostelu: Apple iPhone 6

Applen uutuudessa on 4,7 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1334 x 750 pikseliä. Laitteelle potkua antaa 64-bittinen A8-järjestelmäpiiri, jonka tukena on M8-liiketunnistinprosessori. Takana on kahdeksan megapikselin iSight-kamera, joka taitaa full hd -videokuvauksen (60 fps) ja hidastusvideot (120 fps tai 240 fps). Edessä on puolestaan 1,2 megapikselin kamera. Keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu tietenkin myös sormenjälkitunnistin. Yhteyspuolelta löytyy LTE, 802.11a/b/g/n/ac Wi‑Fi, Bluetooth 4.0, NFC, A-GPS ja GLONASS.

Kommentit (22)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös