Taskumuro.com

IHS GS5 teardown

Tuoteanalyysejä tuottavan IHS:n raportin mukaan Samsungin uuden Galaxy S5 -huippumallin materiaalikustannukset ovat 256 dollaria. Summa on noussut runsaalla kympillä edeltäjämallista, jonka kustannuksiksi IHS arvioi viime vuonna 244 dollaria. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että materiaalikustannusten lisäksi valmistajalle kerääntyy kuluja mm. tuotekehityksestä, ohjelmistosta, jakelusta, markkinoinnista ja tuotannon järjestelmisestä.

GS5:n arvokkain yksittäinen komponentti on 5,1-tuumainen Super AMOLED -näyttöpaneeli, jonka hinnaksi kerrotaan 63 dollaria. Hinta on kuitenkin 12 dollaria halvempi, kuin GS4:n näytöllä vuosi sitten, joten näyttötekniikan valmistuskustannukset ovat selvästikin laskeneet. DRAM- ja Flash-muistien yhteenlaskettu hinta on GS5:ssä 33 dollaria. Laitteen uusiin ominaisuuksiin lukeutuva sormenjälkitunnistin on hieman yllättäen vain neljän dollarin hintainen ja sykemittaussensori puolestaan vain 1,45 dollaria.

GS5:n kokoonpanon IHS arvioi maksavan Samsungille noin viisi dollaria laitteelta.

Recode, Teardown Shows Samsung’s Galaxy S5 Costs About $256 to Build

IHS Technology, Teardown - Samsung Galaxy S5 (SM-G900S)

Kommentit (16)

Digitoday-sivusto sai käsiinsä Nokian vuosituhannen vaihteessa kehittämän ja hylkäämän M510 web -taulutietokoneen. Laitteen oli tuonut päivänvaloon 2000-2001 projektissa työskennellyt Esko Yliruusi, joka kehui sitä aikansa huippulaitteeksi. Vihiä tabletista saatiin jo viime viikolla, yhdysvaltalainen toimittaja David J. Cord kertoi The Decline and Fall of Nokia -kirjassaan suunnitelmista.

Tabletista valmistettiin 1000 kappaleen erä, mutta Nokian teettämä markkinatutkimus osoitti, että laite oli aikaansa edellä ja ettei sille olisi ollut kysyntää kuluttajien keskuudessa. Projekti hylättiin ja kehitystiimin jäsenet saivat potkut.

Lähes kahden kilogramman painoisessa laitteessa oli 10-tuumainen ja 800x600-resoluution LCD-kosketusnäyttö. Näyttö toimi myös kynällä ja näytön reunoilla oli symmetrisesti joukko fyysisiä näppäimiä. Laitteessa oli käyttöjärjestelmänä Epoc-niminen varhainen versiota Symbianista ja sovellustarjontaan lukeutui sähköposti, kalenteri, Opera-nettiselain ja muistilappusovellus. Muita ominaisuuksia olivat USB-, PS/2- ja kuulokoellittimet, 32 megatavun keskusmuisti ja 32 megatavun tallennustila, WiFi 802.11b -yhteys ja neljän tunnin akkukesto. Videoesittely laitteesta löytyy IS Digin sivuilta.

Nokia julkaisi lopulta ensimmäisen internet-tabletin, Nokia 770:n, neljä vuotta myöhemmin vuonna 2005. Nokia 770:stä ei tullut aikoinaan hittituotetta tai myyntimenestystä, joten tuskin M510 Webistäkään olisi siihen ollut.

Digitoday, Nokialla oli valmis tabletti 13 vuotta sitten - tältä se näytti

Kommentit (22)

Viime viikon perjantaina 125 eri maassa myyntiin saapuneella Galaxy S5:llä on yllään kovat menestyspaineet. Niinpä markkinat seuraavatkin sen myyntiä silmä tarkkana. Ensimmäisiä tietoja menekistä on jo julkaisu ja niiden perusteella ainakin avajaispäivä on Samsungin uudelta lippulaivapuhelimelta sujunut hyvin.

ZDNet Korean mukaan Galaxy S5:n myynti maailmalla on lähtenyt hyvin käyntiin. Lähteen mukaan uutukaisen kysyntä on ensimmäisen päivän aikana ollut kovaa ja muutamissa Euroopan maissa sitä on myyty kaksinkertainen määrä Galaxy S4:ään nähden. Keskimäärin kysyntä on ZDNet Korean mukaan ollut noin 30 prosenttia edellismallia parempaa.

Samsungin Galaxy S -mallit ovat versio toisensa jälkeen myyneet aina edeltäjäänsä paremmin. Esimerkiksi kymmenen miljoonan myydyn laitteen rajapyykin rikkoutumiseen Galaxy S3:lla kului aikaa kaksi kuukautta, kun Galaxy S4 löi saman lukeman rikki vajaassa kuukaudessa. Seuraavat viikot näyttävät, pystyykö Galaxy S5 jatkamaan perinnettä ja lyömään edeltäjiensä myyntilukemat.

SamMobile, Galaxy S5 reportedly a massive hit on launch day, beats demand for the Galaxy S4

Kommentit (5)

Korealainen Samsung kutsuu mediaa koolle seuraavaan lehdistötilaisuuteensa, joka järjestetään Singaporessa 29. huhtikuuta. Yhtiöltä odotetaan tilaisuudessa uutta kameraominaisuuksiin keskittyvää Galaxy K -puhelinta, johon kutsun ison K-kirjaimen sekä ”Kapture the moment” -tekstin uskotaan viittaavan.

Galaxy K on oletettavasti seuraaja Galaxy S4 Zoomille, joka on perinteisen digipokkarin ja älypuhelimen yhdistelmä. Tällä kertaa laitetta ei oltaisi kuitenkaan nimeämässä yhtiön Galaxy S5 -lippulaivan mukaan, vaan sille pyhitettäisiin täysin oman mallisarja.

Huhujen mukaan tuleva Galaxy K on edeltäjäänsä ohuempi ja kevyempi. Siitä pitäisi löytyä 4,8 tuuman Super AMOLED -kosketusnäyttö 1280 x 720 pikselin tarkkuudella, kuudella suoritinytimellä varustettu Samsung Exynos 5 Hecta -järjestelmäpiiri, Mali-T624-grafiikkaohjain, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia ja Android 4.4.2 -käyttöjärjestelmä. Tärkeää osaa laitteessa näyttelevä kamera on tarkkuudeltaan tiettävästi 20 megapikseliä ja tarjoaa kymmenkertaisen optisen zoomin, kuvanvakaimen sekä Xenon-salaman. Hieman esimakua laitteen olemuksesta antaa yllä nähtävä kuvavuoto, jossa uutuuden väitetään esiintyvän.

Phone Arena, Samsung Galaxy S5 Zoom will be called the Samsung Galaxy K; phone will be unveiled on April 29th

GSMArena, Samsung Galaxy S5 Zoom/K Zoom passes through the FCC

Kommentit (3)

Viime viikolla myyntiin saapuneen Galaxy S5:n tärkeimpiin uudistuksiin kuuluu kotinäppäineen integroitu sormenjälkilukija. Apple esitteli vastaavan ratkaisun omassa iPhone 5s:ssään jo viime syksynä. Siitäkin huolimatta Galaxy S5 tarjoaa jo laajemmat mahdollisuudet ominaisuuden hyödyntämiseen. Tähän löytyy selkeä syy: Samsung on julkaissut viralliset kehittäjätyökalut, kun taas Applelta sellaisia ei löydy.

Ensimmäisten joukossa omaan palveluunsa Galaxy S5:n sormenjälkilukijan on integroinut PayPal. Uudistuksen myötä käyttäjät voivat vaivattomasti kirjautua palveluun sekä hyväksyä maksuja omalla sormenjäljellään. Ominaisuus on saatavilla 25 eri maassa, mutta ikava kyllä PayPal ei erittele alueita tiedotteessaan.

Samalla PayPal on myös julkaissut oman sovelluksensa Gear 2-, Gear 2 Neo- ja Gear Fit -älykelloille. Sovelluksella käyttäjä voi muun muassa tarkastaa tilinsä tiedot sekä vastaanottaa ilmoituksia.

PayPal, PayPal on the Samsung Galaxy S5, Gear 2 and Gear Fit is Finally Here

YouTube, PayPal, PayPal Lets You Shop And Pay With Your Fingerprint On The Samsung Galaxy S5

Kommentit (4)

Samsung ja HTC tyytyivät Galaxy S5- ja One M8 -lippulaivoissaan full hd -näyttöön, vaikka Oppo on jo Find 7:llä osoittanut, että 2560 x 1440 pikselin tarkkuuskin on mahdollinen. On toki huomioitava, että Oppon lippulaiva ei ole vielä myynnissä, toisin kuin Samsungin ja HTC:n uutuudet.

Tunnetuimmista valmistajista korealainen LG saattaa olla ensimmäinen, joka julkaisee puhelimen huimalla 2560 x 1440 pikselin näytöllä. Tähän viittaa operaattori Sprintin verkkosivustolta löytynyt UA Profile -tiedosto, joita käytetään laitteiden ominaisuuksien listaamiseen. Tiedosto paljastaa LG-LS990-mallimerkintää kantavan puhelimen, jossa on viiden tuuman näyttö 2560 x 1440 pikselin tarkkuudella. 

Näytön koon ja tarkkuuden lisäksi tiedosto kertoo puhelimen käyttöjärjestelmäksi Android 4.4 KitKat -version. RAM-muistia löytyy kolmen gigatavun verran, mutta jostain syystä LG on päätynyt käyttämään puhelimessaan vanhempaa Snapdragon 800 -piirisarjaa, joka tikittään 2,3 gigahertsin kellotaajuudella. Takana on 13 ja edessä kahden megapikselin kamera.

Voisiko kyseessä olla LG:n tuleva G3-lippulaiva?

PhoneArena, Is this the LG G3: specs for top-shelf Sprint-bound LG phone leak out

Sprint, UA Profile

Kommentit (32)

Samsung on tehnyt itseään markkinoilla tunnetuksi kameroillaan, joiden ohjelmistona toimii älypuhelimista ja taulutietokoneista tuttu Android. Korealaisvalmistajan lisäksi muun muassa Nikonilta löytyy vastaavia tuotteita ja nyt yhtiö onkin esitellyt seuraaja Coolpix S800c -mallilleen, joka oli Nikonin ensimmäinen niin sanottu Android-kamera. Uutuus on mallimerkinnältään Coolpix S810c ja sen myynti Suomessa käynnistyy 24. huhtikuuta 349 euron suositushintaan.

Nikon markkinoi uutuutta erityisesti sosiaalisia palveluita aktiivisesti hyödyntäville kuluttajille. Uudella kameralla pääsee lataamaan sovelluksia Google Play -kaupasta ja siinä on WiFi-yhteys. Coolpix S810c perustuu Android 4.2.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään.

Kameran perustana on taustavalaistu 16 megapikselin CMOS-kenno, joka on kooltaan 1/2,3 tuumaa. Se tarjoaa 12-kertaisen optisen zoomin sekä erityisen Dynamic Fine Zoom2 -toiminnon, joka venyttää zoomin 24-kertaiseksi kuvanlaatua heikentämättä. Kameran aukkosuhde on välillä f/3.3 - f/6.3 ja ISO-taso 125 - 1600, poikkeuksena automaattitila, jolloin ISO-arvo on nostettavissa 3200. Kuvien prosessoinnista huolehtii japanilaisvalmistajan oma EXPEED C2 -suoritin.

Coolpix S810c:n kosketusnäyttö on kooltaan maltilliset 3,7 tuumaa ja tarkkuudeltaan 854 x 480 pikseliä. Suorituskyvystä vastaavat Cortex-A9-pohjainen suoritin ja gigatavun RAM-käyttömuisti. Neljän gigatavun sisäistä tallennustilaa voi laajentaa microSD-muistikortilla. Kamerassa on lisäksi GPS-yhteys, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microUSB-portti ja 1850 milliampeeritunnin akku.

Nikonin tiedote

Nikon Coolpix S810c -tuotesivu

Clubic.com, Nikon Coolpix S810c : un appareil photo compact avec Android 4.2

Kommentit (8)

PaarlampiJolla on julkaissut juuri puhelimelleen uuden ohjelmistopäivityksen, joka on järjestyksessään viides. Päivitys kantaa nimeä 1.0.5.16 Paarlampi ja se on Sailfishin ensimmäinen päivitys beeta-vaiheesta poistumisen jälkeen. Päivitys tulee saataville suoraan puhelimeen (OTA) ja se näkyy ensin ensimmäisten ennakkotilaajien joukossa olleille ”The First One” -kuoren omistajille. Myös loput käyttäjät saavat päivityksen vielä tänään, mutta vain muutaman tunnin myöhemmin.

Päivityksen suurimmat uudistukset ovat Exchange-kontaktien kaksisuuntainen synkkaus, operaattoriasetusten vastaanottaminen OTA:na, kuvien ja kontaktien jakaminen MMS-viestein (testattu vain suomalaisilla operaattoreilla), EXIF-tietojen tallennus kameralla otettuihin kuviin, GPS-koordinaattien tallennus kuviin, oletustilin valinta sähköpostin lähettämiseksi, sovelluksen pyyhkäisemällä sulkemisen poiskykentämahdollisuus, uudet visuaaliset vihje-efektit käyttöliittymässä sekä näppäimistöäänet. Lisäksi mukana on lukuisia pienempiä parannuksia. Päivityksen myötä myös käyttöjärjestelmän Android-suoritusympäristö päivittyy, jonka myötä Android-sovellukset asentuvat puhelimeen uudelleen.

TaskuMuro latasi Paarlammen omaan Jollaansa ja päivitys sujui ongelmitta noin viidessä minuutissa. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen puhelin ilmoitti päivittävänsä asennetut Android-sovellukset. Kerro kommenteissa joko olet päivittänyt Jollasi ja mitä mieltä olet päivityksen sisällöstä.

Jolla, [Release notes] Software version 1.0.5.16, Paarlampi

Kommentit (8)

OdinLG:n huhuiltiin jo viime vuonna valmistelevan omaa Odin-nimistä järjestelmäpiiriään mobiililaitteeseen, mutta viime aikoina asian tiimoilta on ollut varsin hiljaista. Nyt Koreasta kuitenkin kantautuu tietoja, että Odinin massatuotanto olisi alkamassa näillä näppäimillä.

LG Odin on tietojen mukaan ARM:in big.LITTLE-arkkitehtuuria hyödyntävä piiri, josta tulee saataville neljä- ja kahdeksanytiminen malli. Tehokkaampi versio käyttää neljää Cortex-A15- ja neljää Cortex-A7-prosessoriydintä sekä Mali-T760 GPU:ta. Karsitummassa versiossa prosessoriytimien määrä on puolitettu ja GPU:na käytetään vanhempaa Mali-T604:ää.

Teollisuuslähteiden mukaan piirivalmistuksen LG:lle hoitaa alihankintana puolijohdevalmistaja TSMC ja piiri valmistetaan 28 nm viivanleveydellä. Huhut viittaavat, että LG ei tulisi käyttämään Odinia tulevassa G3-huippumallissaan, vaan piirin käyttökohde löytyisi edullisemmista keskihintaluokan laitteista.

ETNews (käännös koreasta)

Kommentit

iFixitin purkuvuorossa Galaxy S5

11.4.2014
klo 11.59

iFixit GS5

iFixit-sivuston mielenkiintoiset purkuartikkelit ajankohtaisista uutuuslaitteista jatkuvat, sillä nyt vuorossa ovat Galaxy S5:n sisuskalut. Samsungin uusi lippulaiva tulee myyntiin tänään, joten nyt on hyvä paikka kurkistaa laitteen sisuksiin vielä ennen kauppaan ryntäämistä.

GS5 on edelleen edeltäjiensä tapaan muovirakenteinen, mutta nyt myös vesitiivis, joka vaikuttaa osaltaan rakenneratkaisuihin. Vaikka laitteen takakuori ja akku ovat irrotettavaa mallia, on rakenteen avaaminen aloitettava etupuolelta näytön irrottamalla. Näyttö on kiinni liimalla ja sen irrottaminen vaatii lämpöä sekä varovaista suostuttelua. Näyttöpaneeli on rakennettu yhtenäiseksi moduuliksi lasin ja kosketussensorin kanssa, joten rikkoontuessaan se on vaihdettava kokonaisuutena. Näytön alapuolella sijaitseva kotinäppäimeen integroitu sormenjälkitunnistin käyttää Synapticsin sensoritekniikkaa.

Näytön alta löytyy kaksi välirunkoa, joista toisessa on kiinni piirilevyt ja toisessa antennit sekä pienempiä komponentteja. Sisäinen rakenne on toteutettu selkeästi ja komponentit ovat kiinni ruuveilla sekä helppokäyttöisillä liittimillä, joka helpottaa rikkinäisten osien vaihtamista.

Kokonaisuudessaan iFixit antoi GS5:lle korjattavuusarvosanaksi keskinkertaisen 5/10, joka on selvä heikennys edeltäjämalliin nähden. Kaksi edeltäneen sukupolven Galaxy S -mallia nimittäin saivat iFixitiltä korjattavuusarvosanaksi hyvän 8/10, mutta toisaalta pahimpiin kilpailijoihin lukeutuva HTC One M8 vain 2/10.

iFixit, Samsung Galaxy S5 Teardown

Kommentit (6)

Helmikuussa esitelty viidennen sukupolven Galaxy S -lippulaivaälypuhelin on saapunut tänään Suomessa myyntiin. Uutuuden virallinen suositushinta on 699 euroa, mutta Muropaketin Hintavertailun mukaan sen itselleen saa edullisimmillaan tällä hetkellä 664 eurolla.

Samsung kehuu kuunnelleensa Galaxy S5:n kohdalla asiakkaidensa mielipiteitä. Niinpä uutuus täyttää IP67-suojaluokituksen, ollen suojattu vedeltä ja pölyltä. Samalla turvaominaisuuksia on kehitetty sormenjälkisensorilla ja hyvinvointiominaisuuksia täydennetty sykemittarilla. Puhelimen muita tärkeitä ominaisuuksia ovat 5,1 tuuman full hd -kosketusnäyttö, 2,5 gigahertsin Snapdragon 801 -piirisarja, 16 megapikselin kamera ja Android 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmä.

Uuden lippulaivapuhelimensa yhteydessä tänään kauppoihin rantautuvat myös Gear 2-, Gear 2 Neo -älykellot, joiden suositushinnat ovat 349 ja 249 euroa. Valikoimaa täydentää liikkujille suunnattu kaarevalla AMOLED-näytöllä varustettu Gear Fit -älyranneke, jonka suositushinnaksi Samsung ilmoittaa 249 euroa.

Aiotko hankkia Samsungin uutuuden ensimmäisten joukossa tänään? Jaa ihmeessä ensitunnelmiasi Galaxy S5:stä kommenttiosiossamme!

Samsungin tiedote

Kommentit (12)

Hyvänä ja luotettavana Apple-lähteenä pidetyn KGI securitiesin analyytikon Ming Chi Kuon mukaan Applelta on luvassa loppuvuoden aikana useita mielenkiintoisia tuotteita. Näihin lukeutuvat analyytikon mukaan uudet iPad-taulutietokoneet sormenjälkilukijalla, kaksi iPhone-älypuhelinta sekä kaksi älykelloa.

Ming Chi Kuon väittää Applen esittelevän vuoden 2014 aikana kaksi uuta versiota iPhone-puhelimestaan. Ensimmäinen saapuisi syksyllä ja sisältäisi 4,7 tuuman 1334 x 750 pikselin kosketusnäytön, A8-piirisarjan, gigatavun verran RAM-käyttömuistia ja optisen kuvanvakaimen. Sivureunoja on kavennettu ja laite on paksuudeltaan 6,5-7 millimetriä, kertoo Kuo. Mukana olisi vihdoin myös NFC-yhteys. Myöhemmin loppuvuodesta nähtäisiin vielä 5,5 tuuman versio, jonka näytön tarkkuudeksi ennustetaan 1920 x 1080 pikseliä. Kuvasuhde pysyisi ennallaan, joten kehittäjille uudet näyttökoot eivät tulisi aiheuttamaan pakottavaa tarvetta sovelluksien suunnittelemiseksi uudelleen.

Applen älykellon analyytikko väittää myös saapuvan markkinoille kahdella eri kokoisella näytöllä. Samaa on vihjailtu aikaisemmin ja Kuon mukaan näyttökoot olisivat 1,3 ja 1,5 tuumaa. Applen kello tulee toimimaan yhdessä iPhonen, iPadin ja Macin kanssa sekä tarjoamaan ulkoisesti tyylikkään ilmeen. Kuo uskoo, että määrätyt mekaaniset osat saatetaan valmistaa Liquidmetal-metalliseoksella. Lisäksi Applen arvellaan tarjoavan kelloaan eri materiaaliyhdistelmillä, huippumallin hinnan noustessa mahdollisesti jopa tuhansiin dollareihin.

Arvioiden mukaan Applen älykello saapuu markkinoille aikaisintaan vuoden 2014 lopulla. Kuo pitää sitä Applelle vuoden tärkeimpänä tuotteena. Sitä se epäilemättä toteutuessaan olisi, sillä yhtiöllä on jälleen mahdollisuus luoda markkinoille uusi standardi, kuten se teki ensin iPhonen ja sitten iPadin kanssa.

Mac Rumors, Apple’s 2014 Product Roadmap: New iWatch, iPhones, iPads, Apple TV, and MacBooks Coming

Kommentit (34)

Samsung S9110Koreasta kantautuvien tietojen mukaan Samsung työstää parhaillaan Gear Solo -nimistä älykelloa, joka tulee sisältämään täydet puhelinominaisuudet muiden älykello-ominaisuuksien ohella. Samsung on jo tiettävästi hakenut patenttia Gear Solo -tuotenimelle Koreassa, mutta vielä ei ole varmaa millä nimellä laite tulee markkinoille. Gear Solo sisältää tietojen mukaan nano-SIM-korttipaikan sekä täydet data- ja puhelinominaisuudet. Laitteen kerrotaan tulevan saataville korealaisen SK Telecomin kautta, mutta myöskään maailmanlaajuinen julkaisu ei ole poissa laskuista.

Samsungin edustaja on kieltäytynyt kommentoimasta Korea Herald -lehdelle tuotteita, joita yritys ei ole vielä virallisesti julkaissut. Kuvassa esiintyvä laite on vuonna 2009 julkaistu Samsung S9110, jolla ei siis ole mitään tekemistä uutisen Gear Solon kanssa.

The Korea Herald, Samsung to release USIM-embedded Gear Solo watch

Kommentit

Ara endo

Google on julkaissut tänään Project Ara -älypuhelinkonseptiinsa liittyvän MDK:n, eli moduulikehityspaketin (Module Developers Kit), jonka voi ladata ilmaiseksi Aran sivuilta. MDK sisältää kattavat lähtötiedot Ara-alustan kanssa yhteensopivien moduulien kehittämiseen.

Project Ara koostuu rakenteellisena runkona ja tiedonsiirrollisena ytimenä toimivasta tukirangasta (endoskeleton) sekä vaihdettavista moduuleista, jotka muodostavat suurimman osan laitteen toiminnoista. Ajatuksena on tarjota eri tahojen kehittämiä moduuleita, jotka kaikki tulevat myyntiin Googlen omaan nettikauppaan. Kuluttajalla on käytössään nettikaupassa työkalu, joka varmistaa toimivan kokonaisuuden muodostumisen.

Ara modules

Aran tukiranka on jaettu 1x1 kokoisiin ruutuihin, joiden koko on noin 20x20 mm. Vaihdettavat moduulit voivat olla kooltaan 1x1, 1x2 tai 2x2 ruutua. Moduulien ulkokuori on oltava reunoiltaan pyöristetty ja se on käyttäjän vaihdettavissa. Moduulien kokonaispaksuus on neljä milliä ja ne yhdistyvät tukirankaan EPM-magneetin sekä 10-pinnisen liittimen avulla. EPM eli sähkökestomagneetin aiheuttamaa lukitustilaa vaihdetaan ohjausvirralla, mutta ne eivät vaadi jatkuvaa virtaa toimiakseen.

Ara sizes

Myös tukirangan etupuolelta löytyy maksimissaan kolme moduulipaikkaa, joihin käyttäjä voi valita haluamansa näytön ja halutessaan esimerkiksi kameran sekä fyysisen näppäimistön. Myös etupuolen moduulien paksuus on määritelty neljään millimetriin, joten Ara-puhelimien kokonaispaksuus rajoittuu noin vajaaseen kymmeneen millimetriin. Arasta on suunnitteilla kolme kokovaihtoehtoa - 2x5 ruudun kokoinen mini, 3x6 ruudun kokoinen medium sekä muita myöhemmin saataville kaavailtu 4x7 ruudun kokoinen large.

Google järjestää Araan liittyvän kehittäjätapahtuman ensi viikolla ja lisää on luvassa myöhemmin. Aikaisimmillaan Project Ara -puhelimia saatetaan nähdä markkinoilla jo ensi vuoden alkupuolella. Edullisimmissa versioissa Google tähtää reilusti alle 100 euron hintalappuun.

Project Ara MDK

Kommentit (14)

iFixit Gear 2

Älypuhelimien purkuoppaista tunnetuksi tullut iFixit on iskenyt tällä kertaa työkalunsa Samsungin tuoreeseen Gear 2 -älykelloon, jonka Samsung esitteli helmikuun lopulla Barcelonassa. Kyseessä on sivuston ensimmäinen ”älykelloleikkaus” ja jos senkin puolesta erittäin mielenkiintoista luettavaa.

Siinä missä ensimmäisen Gearin rannehihnaan oli integroitu kamera, on Gear 2:n hihnasta tehty erittäin helposti irrotettava ja vaihdettava. Kuorien avaaminen on tehty erittäin helpoksi sillä ne ovat kiinni toisissaan neljällä pienellä torx-ruuvilla ja sisällä on käytetty jousikontakteja. IP67-standardin mukaisuus on varmistettu ruuvien ympärillä sekä kuorien välissä sijaitsevilla punaisilla tiivisteillä.

Sisältä löytyvä pieni 300 mAh akku on tehty helpoksi irrottaa ja sama teema jatkuu myös muiden sisustan komponenttien kanssa. Ainoastaan näyttöasetelma on liimattu kiinteäksi osaksi alumiinista etukuorta, joten näytön hajotessa helpointa lienee vaihtaa koko etukuori. Kokonaisuudessaan iFixit antoi Gear 2:lle arvosanaksi korjattavuudesta hyvän 8/10 pistettä, jota verotti ainoastaan näytön toteutus.

iFixit, Samsung Gear 2 Teardown

Kommentit (2)

iPod nano wristbandKiinalaisen Economic Daily News -julkaisun teollisuuslähteistä saamien tietojen mukaan Apple aikoo julkaista iWatch-älykellon vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Lähteiden mukaan Applella on tavoitteena 65 miljoonan laitteen toimitukset vielä vuoden 2014 aikana, joka kuulostaa erittäin hurjalta lukemalta ottaen huomioon nykyisellään myynnissä olevien älykellojen suosion.

Applen kerrotaan ulkoistaneen iWatchin tuotannon Samsungille, joka puolestaan on teettää osan komponenteista sekä kokoonpanon ulkopuolisella taholla. Valmistuksesta kerrotaan olevan vastuussa Quanta Computer ja osa komponenteista tulee taiwanilaiselta Richtekiltä. Laitteen kosketuspaneeli on puolestaan TPK:n käsialaa, kertoo kiinalaislehti. Apple odottaa komponenttitoimitusten alkavan valmistusportaassa elokuun aikana.

Huhut kannattaa ottaa pienellä varauksella, vaikka Digitimesin teollisuuslähteisiin perustuvat huhut ovatkin pitäneet varsin hyvällä prosentilla paikkaansa.

Digitimes, Apple iWatch said to release in 3Q13 with Quanta, TPK, Richtek in supply chain, says paper

Kommentit (14)

Pyöreällä kellotaululla varustettu Moto 360 on monien odottama Android Wear -pohjainen älykello, jonka myynti käynnistyy Yhdysvalloissa kesällä. Kello on tulossa myös maailmanlaajuisille markkinoille, mutta tarkkaa aikataulua Motorola ei ole vielä paljastanut. Niinpä korealaisen LG:n G Watch saattaa tarjota eurooppalaisille ensimmäisen mahdollisuuden päästä kosketuksiin Android Wear -käyttöjärjestelmän kanssa. Laitteen pitäisi nimittäin saapua ainakin Iso-Britanniaan ennen heinäkuuta alle 180 punnan hintaan (noin 220 euroa). LG on vahvistanut tiedon Pocket-lint-verkkosivustolle.

Motorola Moto 360:n tavoin myös LG:n tulevasta älykellosta tiedetään vielä vähän. Tekniset ominaisuudet ovat edelleen suuri kysymysmerkki, mutta ainakin korealaisvalmistaja on kertonut uutena tietona Pocket-lint-sivustolle, että G Watchin hihna on vaihdettavissa. Laite on täysin vailla painikkeita, joten valmistaja hyödyntänee näytön herättämisessä eleliikkeitä ja mahdollisesta kellon sisäisiä sensoreita.

Kiinnostavatko Android Wear -pohjaiset älykellot?

Pocket-lint, LG G Watch release date: By July and less than £180 in the UK (hands-on pictures)

Kommentit (4)

Mozillan kehittämä avoimen lähdekoodin Firefox OS on yksi mobiilimarkkinoiden uusista tulokkaista, joka yrittää tunkea Androidin, iOS:n ja Windows Phonen apajille. Jossain määrin se on tässä onnistunutkin, sillä alustaan pohjautuvia puhelimia on markkinoille julkaistu muutamia kappaleita. Esimerkiksi kiinalainen ZTE esitteli maaliskuussa kaksi Firefox OS -pohjaista laiteitta, jotka sijoittuvat ominaisuuksiltaan alempaan keskiluokkaan.

Tällä hetkellä uusin saatavilla oleva versio Mozillan mobiilialustasta on 1.3. Tuleva 1.4-versio on vasta preview-vaiheessa, mutta tämä ei estä kiinalaisia vuotamasta verkkoon kuvia Firefox OS 2.0:n käyttöliittymästä. Kuvista nähdään, että luvassa on merkittävä muutos nykyiseen. Mozilla vaikuttaisi seuraavan vahvasti nykyistä trendiä, jossa suositaan tasaisia pintoja 3D-efektien sijaan. Yleinen ilme tuo vahvasti mieleen iOS 7:n, jossa Apple luottaa valkoiseen värimaailmaan ja pastellisävyihin. Aika näyttää, kuinka hyvin nyt nähtävä käyttöliittymä lopulta kuvastaa Firefox-käyttöjärjestelmän tulevaa julkaisua.

Lisää kuvia käyttöliittymästä löydät lähdelinkin takaa.

Phone Arena, Alleged FirefoxOS 2.0 screenshots show thoroughly revamped user interface

Kommentit (6)

WP8 download iconMicrosoft esitteli viime viikolla Windows Phonen 8.1-päivityksen, joka tuo saapuessaan mukanaan useita odotettuja parannuksia. Ennen 8.1-versiota Windows Phone 8 on päivittynyt jo kolmesti pienempien GDR 1, 2 ja 3 päivitysten muodossa. Windows Phone Central -sivuston saamien tietojen mukaan myös Windows Phone 8.1:lle on luvassa ainakin kaksi GDR-päivitystä vielä tämän vuoden kuluessa.

GDR 1 saattaa olla luvassa jo kesällä ja GDR 2 puolestaan vuoden lopulla marras-joulukuussa. GDR 3 saattaa olla luvassa alkuvuodesta 2015 ennen keväälle huhutun Treshold-koodinimellisen seuraavan käyttöjärjestelmäversion tuloa. Tulevien päivitysten sisällöstä ei ole toistaiseksi varmaa tietoa, mutta huhuissa liikkuvat mm. 3D-ilmaeleet sekä tuki kuvien jälkitarkentamisen mahdollistavalle kameratekniikalle.

Windows Phone Central, Windows Phone 8.1 to get at least two OS updates in 2014

Kommentit

Nokia & Microsoft

Nokia kertoo tänä aamuna julkaisemassaan lehdistötiedotteessa saaneensa viranomaishyväksynnän Kiinan kauppaministeriöltä koskien Devices & Services -liiketoiminnan myymistä Microsoftille. Nokia ja Microsoft julkistivat tiedon yrityskaupasta viime syyskuun alussa, mutta se on odottanut tähän asti viranomaishyväksyntiä ja muiden kauppaehtojen toteutumista.

Yrityskauppa on saanut jo aiemmin Euroopan komission, Yhdysvaltain oikeusministeriön ja lukuisten muiden hallintoalueiden viranomaishyväksynnät, mutta Kiinan päätöstä on jouduttu odottamaan muita pidempään. Hyväksymisprosessiin on sisältynyt Nokian patenttilisensointikäytäntöjen huolellista tarkastelua useiden kilpailuviranomaisten toimesta ympäri maailman.

Nokia ja Microsoft arvioivat yrityskaupan toteutuvan kuluvan kuun aikana. Alkuperäisen aikataulun mukaan kaupan piti toteutua ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Nokian lehdistötiedote

Kommentit (8)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös