Taskumuro.com

NVIDIA esitteli uusimman sukupolven järjestelmäpiirinsä, Tegra X1:n, heti vuoden alussa. Aluksi saatavilla oli vain yhtiön omat lupaukset piirin suorituskyvystä, mutta nyt nettiin on saatu julki myös AnTuTu-testitulokset Tegra X1 -referenssialustalla.

Tegra X1 -referenssialustan tarkempi konfiguraatio on toistaiseksi tuntematon, mutta todennäköisimmin se on taulutietokone. On myös mahdollista, että kyseessä on ns. pöytämalli, jollaista NVIDIA on käyttänyt aiempien Tegrojen referenssialustana. Pöytämallin etuna taulutietokone- tai puhelinalustaan nähden on mahdollisuus suurempaan tehonkulutukseen ilman jäähdytysongelmia.

Riippumatta alustasta, Tegra X1 lyö AnTuTu-testissä tauluun kiistattomasti kilpailijoitaan korkeammat lukemat: 74977 pistettä. Esimerkiksi samoihin ARM Cortex-A57- ja Cortex-A53-prosessoriytimiin perustuva Qualcomm Snapdragon 810:n referenssialusta saa samassa testissä pisteitä 63351. Huomioitavaa on kuitenkin se, että Qualcommin referenssialusta on puhelinformaatissa, mikä saattaa rajoittaa sen suorituskykyä tiukemmilla tehonkulutusrajoillaan. Riippumatta alustojen vertailukelpoisuudesta, on NVIDIAn Tegra X1 -referenssialustan tulos vakuuttava.

VR-Zone Chinese Edition, Fortunately, smart phones can not be imported, NVIDIA Tegra X1 latest test scores drastic (Google Translate)

Kommentit

Audioharrastajien satojen eurojen hintaiset kaapelit naurattavat vuodesta toiseen hifistä ymmärtämättömiä puurokorvia internetin keskustelupalstoilla. Nyt Sony on päättänyt nostaa panoksia tarjoamalla microSDXC-kortin, jonka tarkoituksena on hiljentää häiriötä, jota ilmenee kun kortilta luetaan äänitiedostoja.

Kortti on saanut melko huvittuneen vastaanoton eri sivustojen uutisten kommenttikentissä, mutta Sony on kuitenkin vakavissaan liikkeellä ajatuksensa kanssa. Sonyn edustaja on tosin todennut Wall Street Journalille, että he eivät itsekään ole aivan varmoja siitä, löytyykö tuotteelle kysyntää. Yhtiö on kuitenkin päättänyt tuoda kortin markkinoille, koska he uskovat hyvää äänenlaatua arvostavien joukosta löytyvän ihmisiä, jotka haluaisivat parempaa äänenlaatua lupaavan SD-kortin itselleen.

Tuotteen myynti aloitetaan Japanissa 5. maaliskuuta. 64 gigatavun tallennustilalla varustettua korttia tullaan myymään 18 500 jenin eli noin 140 euron hintaan. Nähtäväksi jää, tullaanko tätä tuotosta näkemään missään muualla kauppojen hyllyillä asti.

The Verge, Sony wants to sell you an overpriced memory card ’for premium sound’

Sony.jp, SR-64XHA (Google Translate)

Kommentit

Älykelloja valmistava Pebble on tuonut aikaisemmin markkinoille kaksi älykelloa: alkuperäisen Pebble-kellon sekä uudemman Pebble Steel -kellon, joka käväisi TaskuMuron testissä viime vuoden loppupuolella.

Nyt Pebblen verkkosivuille on ilmestynyt laskuri, jonka aika tulee loppumaan ensi viikon tiistaina 24. helmikuuta. Tuolloin tullaan 9To5Macin tietojen perusteella esittelemään täysin uusi älykello yhtiön toimesta. Pebble ei ole itse antanut mitään tarkempaa tietoa julkaistavasta tuotteesta, mutta 9To5Macilla on useampia lähteitä, jotka uskovat julkaisun liittyvän uuteen kelloon.

Kelloon on tiettävästi tulossa aiempaa leveämpi näyttö, joka on tällä kertaa värillinen E-Paper-näyttö. Uusien ominaisuuksien joukkoon tulee myös tietojen mukaan mahtumaan mikrofoni, mutta sykemittariominaisuutta kellossa ei vieläkään nähdä. Toisaalta huhujen mukaan kelloon on luvassa tulevaisuudessa lisäosia, joiden avulla kellon toimintaan saadaan yhdistettyä ylimääräisiä sensoreita. Akkukeston on paremman näytön ja uusien ominaisuuksien myötä kuitenkin luvattu pysyvän samalla tasolla kuin ennenkin. Hintataso on asettumassa tiettävästi samalle tasolle Pebble Steelin kanssa.

9To5Mac, Pebble teases new model, sources say thinner watch with color screen in the works

GetPebble.com, Laskuri

Kommentit

GS6 battery

Muutamien viime päivien aikana Galaxy S6:tta koskevassa huhumyllyssä on pyörinyt tietoja laitteen akun kapasiteettiin liittyen. Korealaislähteiden mukaan GS6:n akku on kapasiteetiltaan 2600 mAh, joka tarkoittaisi 200 mAh:n pudotusta nykyiseen GS5-malliin nähden. Nyt huhu on saanut lisävahvistusta kuvavuodon muodossa.

Yhteisöpalvelu Weibossa julkaistut kolme kuvaa on mitä ilmeisimmin otettu tuotantolaitoksessa ja niissä näkyy muovikennoon ladottuja EB-BG925ABE-mallikoodilla varustettuja akkuja. Koodin numerosarjan ”925” arvellaan viittaavan Galaxy S6:n SM-925-mallikoodiin.

Galaxy S6:een kuuluviksi epäillyissä akuissa on myös merkinnät aiemmin huhutusta 2600 mAh kapasiteetista sekä valmistuspäivämäärästä 11. helmikuuta. Kuvien perusteella akut eivät myöskään ole tarkoitettu käyttäjän vaihdettaviksi, sillä niiden liitäntänä käytetään lattakaapelia.

PhoneArena, Alleged Galaxy S6 battery pack snapped, confirming 2600 mAh capacity

Kommentit

Qualcomm on esitellyt neljä uutta Snapdragon-järjestelmäpiiriä. Uudet järjestelmäpiirit sijoittuvat yhtiön keskiluokan Snapdragon 600 -perheeseen ja edulliseen Snapdragon 400 -perheeseen.

Snapdragon 400 -perheen uudet jäsenet ovat 415 ja 425. Kummatkin nostavat 400-perheen ydinmäärät uusiin lukemiin kahdeksalla ARM Cortex-A53-prosessoriytimellä. Prosessoriytimet toimivat Snapdragon 415:ssa maksimissaan 1,4:n ja 425:ssä maksimissaan 1,7 GHz:n kellotaajuudella. Grafiikkaohjaimena toimii yhtiön oma Adreno 405:lla.

Kellotaajuuksien lisäksi järjestelmäpiirit eroavat toisistaan modeemiensa osalta: Snadragon 415:n modeemi tarjoaa maksimissaan Cat 4 -luokan LTE-nopeuksia (150 Mbps lataus, 50 Mbps lähetys) kun 425:n modeemi yltää Cat 7 -luokan nopeuksiin (300 Mbps lataus, 100 Mbps lähetys) ja tukee Carrier Aggregation -teknologiaa. Järjestelmäpiirit tukevat videoiden H.265-purkua, mutta pakkauspuolen tuki rajoittuu H.264:ään.

Snapdragon 600 -perheen uusimmat jäsenet, 618 ja 620, tuovat mukanaan ARM:n tuoreen Cortex-A72-prosessoriytimen. 618:ssa on käytössä kaksi Cortex-A72- ja neljä Cortex-53-ydintä ja 620:ssa neljä Cortex-A72- ja neljä Cortex-A53-ydintä bit.LITTLE-konfiguraatiossa. Kummankin kohdalla prosessoriydinten maksimikellotaajuus on 1,8 GHz. Grafiikkaohjaimena käytetään seuraavan sukupolven Adrenoa, josta ei ole toistaiseksi saatavilla tarkempaa tietoa.

Snapdragon 618:n ja 620:n modeemit kykenevät Cat 7 -luokan LTE-nopeuksiin ja ne tukevat Carrier Aggregation -teknologiaa. H.265-videokoodekki on tuettu sekä purun että pakkauksen osalta. Järjestelmäpiirit kykenevät 4K-videon kaappaamiseen 30 FPS:n nopeudella sekä 1080p-videon kaappaamiseen 120 FPS:n nopeudella.

Qualcomm, Lehdistötiedote

Kommentit

Wear 5.0.2Googlen raportoidaan aloittaneen Android Wear 5.0.2 -päivitykset valituille Android Wear -laitteille. Ensimmäisessä aallossa päivityksen kerrotaan tulleen tarjolle Samsung Gear Live-, Motorola Moto 360- ja LG G Watch R -laitteille. Päivitys ei tiettävästi sisällä mitään uusia ominaisuuksia, vaan koostuu lähinnä päivitetyistä Google Play -palveluista sekä järjestelmäoptimoinneista.

Päivityksen pitäisi tulla saataville kyseisiin laitteisiin aivan lähitunteina ja -päivinä, jolloin laite ilmoittaa sen olevan saatavilla. Päivityksen asentamiseksi älykellon akku on oltava ladattuna vähintään 80-prosenttisesti. Myös muille Android Wear -laitteille päivityksen voi odottaa tulevan lähiaikoina.

ModYourPhone (käännös)

PhoneArena, Android Wear update 5.0.2 rolling out to Samsung Gear Live, Motorola Moto 360 and LG G Watch R

Kommentit

Samsung on esitellyt uuden sukupolven eMMC-Flash-muisteja. Uudet muistit perustuvat JEDECin tuoreeseen eMMC 5.1 -standardiin.

Samsungin uudet eMMC 5.1 -Flash-muistit tulevat saataville 16, 32 ja 64 gigatavun kapasiteeteissa. Niille luvataan parhaimmillaan 250 Mt/s luku- ja 125 Mt/s kirjoitusnopeutta. Satunnaisluvuille suorituskykyä luvataan 11K IOPSia ja -kirjoitukselle 13K IOPSia. Samsungin mukaan tyypilliset microSD-ratkaisut pääsevät satunnaisluvussa noin 1500 IOPSin ja -kirjoituksessa 500 IOPSin lukemiin.

eMMC 5.1 -standardin kenties merkittävin muutos aiempiin nähden on tuki tietokonepuolen SATA-standardista tutun NCQ:n kaltaiselle command queue -teknologialle. Lisäksi eMMC 5.1 tukee Secure Write Protection -ominaisuutta, jonka myötä vain tietyt käyttäjät voivat päästä käsiksi eMMC:n suojatuille osille.

Samsung Semiconductor Blog, Introducing eMMC 5.1: The Next Step in Relentless Flash Innovation

Tech Report, Samsung’s new eMMC drives promise faster mobile storage

Kommentit

Apple Watch

Wall Street Journalin teollisuuslähteistä saamien tietojen mukaan Apple on tilannut alihankkijoiltaan huomattavan 5-6 miljoonan kappaleen erän Apple Watch -älykelloa sen julkaisua varten. Erä on korvamerkitty laitteen huhtikuussa tapahtuvaa lanseerausta seuraaville kolmelle kuukaudelle. Määrää voi pitää erittäin suurena, sillä viime vuoden aikana myytiin yhteensä runsaat neljä miljoonaa älykelloa. Tarvittaessa Apple kuitenkin pystyy säätelemään tuotantoa kysynnän mukaan hyvinkin nopeasti.

Wall Street Journalin mukaan yli puolet erästä on hinnaltaan edullisinta alumiinikuorista ja Ion-X-lasia näytössään käyttävää Watch Sport -mallia ja kolmasosa kalliimpaa teräskuorista ja safiirilasinäyttöistä Watch-versiota. Taiwanilaisen Quanta Computerin kerrotaan aloittaneen Apple Watchin kokoonpano aiemmin tänä vuonna. Kalleinta 18-karaatin kultauksella silattua Watch Edition -mallia valmistetaan aluksi pienempiä määriä, mutta Applen suunnitelmissa on nostaa sen tuotantomäärää vuoden kolmannella neljänneksellä yli miljoonan kappaleen kuukausivauhtiin. Kalliin Edition-mallin kysynnän odotetaan olevan suurta erityisesti Kiinan markkinoilla. Apple on kieltäytynyt kommentoimasta tietoja.

Apple Watch -malliston edullisin Sport-versio tulee maksamaan 349 dollaria. Muiden versioiden hintaa Apple ei ole vielä julkaissut, mutta etenkin Edition-version hinnan odotetaan nousevan tuhansiin dollareihin. Applen on raportoitu kärsineen Watchin kehitysvaiheessa ongelmista mm. akunkeston suhteen, josta johtuen myös laitteen julkaisu on lykkääntynyt. Watch on Applen ensimmäinen täysin uusi tuote sitten vuonna 2010 julkaistun iPadin.

WSJ, Apple Orders More Than 5 Million Watches for Initial Run

Kommentit

Eteläkorealaisen median tietojen mukaan LG suunnittelee omaa tehokasta järjestelmäpiiriään. Kilpailijoista Samsung on valmistanut omia Exynos-piirejään jo pitkään ja viimeisimpien huhujen mukaan se tulisi käyttämään tulevissa huippumalleissaan ainoastaan omavalmisteisia piirejä, johtuen Qualcommin Snapdragon 810 -piirissä ilmenneistä lämpötilaongelmista.

LG on aiemmin kokeillut Nuclun-järjestelmäpiirin muodossa taitojaan aihealueeseen liittyen, mutta G3 Screen -älypuhelimessa käytetty piiri osoittautui tuolloin melko tehottomaksi taidonnäytteeksi.

Tällä kertaa luvassa pitäisi kuitenkin olla huomattavasti suorituskykyisempi piiri. Uuden lippulaivatasoa olevan järjestelmäpiirin sisältä tulee tiettävästi löytymään kahdeksan big.LITTLE-tekniikalla paritettua ydintä. Neljä näistä tulee olemaan Cortex-A72-ytimiä ja toiset neljä taasen energiatehokkaampia A53-ytimiä. Grafiikkaohjaimena tulee huhujen mukaan toimimaan yhdessä A72-ytimen kanssa julkistettu Mali-T880-grafiikkaohjain.

Piiriä odotetaan massatuotantoon vuoden 2015 lopulla, joten kaupasta löytyvässä laitteessa se tullaan näkemään aikaisintaan vuonna 2016.

GsmArena.com, LG developing a high-end chipset, production to start later in 2015

Dt.co.kr, Alkuperäinen lähde (Google Translate)

Kommentit

Uutisoimme viisi päivää sitten Upleaksin tietojen perusteella HTC:n uuden One M9 -mallin oletetuista teknisistä tiedoista. Odotettavissa on siis Snapdragon 810 -järjestelmäpiirillä, 3 gigatavun keskusmuistilla, hyvällä kameralla sekä Androidin Lollipop-versiolla varustettu 5-tuumainen laite.

Nyt taiwanilaisvalmistaja on lisännyt Twitter-tililleen viimeisen varmistuksen sille, että laite tullaan tosiaan esittelemään 1. maaliskuuta järjestettävässä julkaisutilaisuudessa. Kuvassa todetaan lyhyesti: ”Let them stare - The new HTC One”. Laitteen nimen osalta on ollut pientä arvuuttelua, mutta näillä näkymin lopullinen nimi lienee HTC One M9 (ilman sulkuja), eikä esimerkiksi Hima tai muu aiemmin veikattu nimeämiskäytäntö.

Käytännössä kaikki puhelimen tiedot on jo vuodettu ennakkoon, joten on mielenkiintoista nähdä, onko HTC:llä takataskussaan vielä jokin yllätys puhelimen ominaisuuksien listalle.

GsmArena.com, HTC confirms March 1 unveiling of its upcoming flagship

Twitter.com, HTC:n päivitys

Kommentit

Googlen odotetaan esittelevän Androidin seuraavan merkittävän version, M:n, Google I/O -tapahtumassa toukokuun lopulla. Varsinaisen julkaisun odotetaan tapahtuvan kuitenkin vasta loppuvuodesta.

Googlen tuotepuolen johtajiin kuuluva Caesar Sengupta oli julkaisemassa edullisia Android One -älypuhelimia virallisesti Filippiineillä aiemmin tänään. Virallisen julkaisuseremonian lisäksi hän piti myös epävirallisemman keskustelutuokion lehdistön kanssa, jossa hän paljasti uutisia Androidin tulevasta M-versiosta.

Senguptan mukaan Android M tullaan julkaisemaan ensimmäisenä nimenomaan edullisille Android One -puhelimille. Aiemmin uudet Android-versiot on tuotu ensimmäisenä Googlen Nexus-sarjan puhelimille ja taulutietokoneille. Täysin uutta uuden version päätyminen ensimmäisenä Android Oneen ei kuitenkaan ole, sillä vielä virallisesti julkaisematon Android Lollipop 5.1 -päivitys on löytynyt asennettuna jo joistain Android One -puhelimista.

Unbox, Android One Phones to Be First Wave of Devices to Get New Android M Update

ComputerBase, Android M comes first for Android One (Google Translate)

Kommentit

ZenWatch

Taiwanilaisen Focus Taiwan -uutissivuston mukaan Asus kehittelee ZenWatch-kellostaan parhaillaan uutta versiota, joka ei käytä Android Wear -käyttöjärjestelmää. Syynä tähän on Asuksen halu tarjota pidempiä toiminta-aikoja älykelloihinsa. Asiasta kertoi Asuksen toimitusjohtaja Jerry Shen viime perjantaina yrityksen sijoittajakonferenssissa. Viime kuussa Asuksen hallituksen puheenjohtaja Jonney Shih paljasti, että seuraavan sukupolven ZenWatchilta tavoitellaan viikon yhtäjaksoista toiminta-aikaa yhdellä latauksella.

Shenin mukaan tuleva älykello saattaa käyttää kehitteillä olevaa MediaTekin valmistamaa piiriä, joka on suunnattu erityisesti älykellokäyttöön. Sitä ei kuitenkaan toistaiseksi paljastettu, mitä käyttöjärjestelmää tuleva ZenWatch käyttää. Ainakaan toistaiseksi Asus ei kuitenkaan aio luopua täysin Android Wearista, sillä Shen totesi yrityksen aikovan käyttää myös Android Wearia ainakin yhdessä toisen sukupolven älykellossaan.

Asuksen odotetaan julkaisevan toisen sukupolven ZenWatch-älykellonsa kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä, eli heinä-syyskuussa. Älykellojen myynnin odotetaan kolminkertaistuvan tänä vuonna viime vuoteen nähden. Nykyisten markkinoilla olevien älykellojen akku kestää yhdellä latauksella tyypillisesti noin 1-3 vuorokautta.

Focus Taiwan, Asustek may leave Android Wear behind on future smartwatch

Kommentit

Toshiba Ara Camera

Japanilainen Toshiba on esitellyt tammikuussa Singaporessa järjestetyssä kehittäjätapahtumassa ensimmäiset kolme Googlen Project Ara Spiral 2 -puhelinkonseptiin tarkoitettua kameramoduulia. Moduuleiden referenssirakenteista kertoi ensimmäisenä Toshiba American johtaja Shardul Kazi. Yritys on työskennellyt runsaan vuoden Project Aran parissa ja kameramoduuleissa on nyt saatu toimimaan kuvaukseen tarvittavat perustoiminnot.

Toshiba Ara Camera

Pienin kahden megapikselin kameramoduuli on yhdistetty ”vastaanotinpalkkimoduuliin”, joka sijaitsee Project Aran etupuolella näytön yläpuolella. Litteään moduuliin on integroitu kameran ohella myös audiokodekkipiiri. Viiden megapikselin kameramoduuli on puolestaan tarkoitettu puhelimen takapuolelle ja on ns. 2x1-kokoa (20 x 40 x 6,4 mm). 1,4 mikrometrin pikseleihin perustuvan CMOS-kuvasensorin ohella moduuliin on integroitu kuvasignaaliprosessori. 13 megapikselin takakameramoduuli on myös 2x1-kokoa (20 x 40 x 7,1 mm) ja sen CMOS-sensori käyttää 1,12 mikrometrin kokoisia pikseleitä.

Toshiban kameramoduulien odotetaan siirtyvän massatuotantoon jossain vaiheessa ensi vuoden aikana, jolloin myös Project Aran on tarkoitus olla laajemmin saatavilla. Toshiban tavoitteena on kuluvan vuoden aikana kehittää kameramoduuleihin perus kameratoimintojen lisäksi myös muita ominaisuuksia, kuten langattoman latauksen, NFC-yhteyden ja lisää tallennustilaa. Googlen Project Ara on esillä omalla osastollaan MWC-tapahtumassa maaliskuun alussa.

Modular Phones Forum, About Toshiba reference designs for Ara camera modules. Project Ara Developers Conference (January 2015, Singapore). Part 7.1.

YouTube, 5Mpix Ara camera module Brought-up

Kommentit

Samsung on ilmoittanut aloittaneensa markkinoiden ensimmäisten 14 nanometrin FinFET-prosessilla valmistettujen järjestelmäpiirien massatuotannon. Uudet 3D-piirit tulevat ensimmäisenä markkinoille Samsung Exynos 7 Octa -sarjan järjestelmäpiireinä, mutta prosessi otetaan myöhemmin käyttöön myös muissa yhtiön järjestelmäpiirisarjoissa. Samsungin tiedotteen mukaan yhtiön 14 nanometrin FinFET-prosessi tarjoaa 20 nanometrin prosessiin verrattuna 20 % parempaa suorituskykyä ja 35 % pienempää tehonkulutusta.

GSMArena, Samsung announces Exynose 7 Octa based on 14nm process

Samsung, Lehdistötiedote (Google Translate)

Kommentit

Olemme aiemmin uutisoineet ensimmäisen Ubuntu-puhelimen myynnin aloittamisesta ja siitä, kuinka myynti sujui. Ensimmäisenä julkaistu BQ Aquaris E4.5 oli kuitenkin monille ostajaehdokkaille pettymys raudan osalta ja Ubuntun Facebook-päivitysten kommenttikentät keräsivätkin paljon kommentteja, joissa ihmiset kertoivat odottavansa ennemmin Meizun puhelinta.

Kiinalaisvalmistaja Meizu on nyt lisännyt Facebook-sivuilleen kuvan, joka antaa olettaa, että yhtiön Ubuntu-puhelin esitellään maaliskuussa järjestettävässä Mobile World Congressissa. Esiteltävän laitteen on aiemmin uumoiltu olevan Meizu MX4, mutta varmaa tietoa lopullisesta valinnasta ei vielä ole. Luvassa pitäisi kuitenkin olla huomattavasti tehokkaampi puhelin verrattuna BQ:n tuotokseen.

Ubuntu Touchin yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on laitteen käyttäminen täysiverisenä Ubuntu-tietokoneena suurempaan näyttöön kytkettäessä. Tätä ominaisuutta ei kuitenkaan ainakaan Aquariksesta löytynyt, joten nähtäväksi jää, tullaanko ominaisuutta näkemään Barcelonassa maaliskuussa.

GsmArena.com, Meizu teases Ubuntu phone ahead of MWC event

Facebook.com, Meizun tilapäivitys

Kommentit

LG Watch Urbane

LG on esitelly tänään uuden Watch Urbane -älykellon, jonka muotoilu on G Watch R -mallia klassisempaa ja hienostuneempaa. Teräskuorinen Watch Urbane on tehty muistuttamaan luksusrannekelloa ja sen profiili on aiempaa ohuempi ja kapeareunaisempi, jonka ansiosta sen kehutaan sopivan sekä miehille että naisille. Laitteessa käytetään 22 mm leveää tikattua nahkahihnaa, joka on käyttäjän vaihdettavissa.

Urbane

Watch Urbane käyttää samaa 1,3-tuumaista pyöreää P-OLED-näyttöä (halkaisijaltaan 320 pikseliä), joka löytyy myös G Watch R -mallista. Sisältä löytyy 1,2 GHz kellotaajuudella toimiva Snapdragon 400 -järjestelmäpiiri, 512 Mt LPDDR2-muistia, neljä gigatavua tallennustilaa, Kelloon on integroitu optinen PPG-anturi pulssin mittaamista varten, sekä gyroskooppi, kiihtyvyysanturi, kompassi ja barometri. Akun kapasiteetti on 410 mAh. Rakenne on IP67-suojattu vettä ja pölyä vastaan.

Watch Urbane tulee saataville hopean- ja kullanvärisellä viimeistelyllä. Ensiksi mainitussa vaihtoehdossa on musta nahkahihna ja jälkimmäisessä puolestaan ruskea. LG tiedottaa hinnoittelusta ja saatavuudesta myöhemmin. Watch Urbane on ensimmäistä kertaa esillä MWC-tapahtumassa Barcelonassa ensi kuun alussa.

LG:n lehdistötiedote

Kommentit

Upleaks on paljastanut tuoreessa vuodossaan HTC:n tulevan One M9 -mallin kaikki oleellisimmat tiedot. Tiedot sopivat hyvin yksiin aiempien huhujen ja vuotojen kanssa, joten niiden voidaan olettaa olevan ainakin lähellä totuutta.

Upleaksin mukaan 5-tuumaisella Full HD -näytöllä varustetun 0PJA-sarjan One M9:n järjestelmäpiirinä tullaan käyttämään Qualcommin Snapdragon 810:ia (MSM8994), joka sisältää neljä 2,0 GHz:n Cortex-A57- ja neljä 1,5 GHz:n Cortex-A53-prosessoriydintä sekä Adreno 430 -grafiikkaohjaimen. Järjestelmäpiirin parina on 3 gigatavua DDR4-muistia ja mallista riippuen 32 tai 64 Gt tallennustilaa.

One M9 tukee Upleaksin mukaan VoLTE- ja Carrier Aggregation -tekonologioita ja LTE Cat 6:sta eli maksimissaan 300 Mbps:n lataus- ja 50 Mbps:n lähetysnopeutta.Puhelimen käyttöjärjestelmä on alustavasti Android 5.0.2 höystettynä Sense 7.0 -käyttöliittymällä, mutta Android-versio saattaa päivittyä Upleaksin mukaan vielä uudempaan mikäli sellainen tulee saataville.

Kamerapuolella on tarjolla Upleaksin mukaan 20,7 megapikselin pääkamera kaksois-LED-salamalla. Kameran sensori on viimeisimpien huhujen ja vuotojen perusteella Toshiban T4KA7 Sonyn Exmor RS IMX220:n sijasta. Etukamera käyttää puolestaan aiemmista One-malleista tuttua neljän megapikselin UltraPixel-sensoria. Äänentoistosta vastaa jatkossakin BoomSound-kaiuttimet. One M9 on varustettu microSD-korttipaikalla ja 2840 mAh:n akulla.

HTC:n odotetaan julkaisevan One M9:n ja mahdollisesti sen sisarmallin One M9 Plussan 1. maaliskuuta pidettävässä julkaisutilaisuudessaan.

Upleaks, HTC One M9 (Hima)

Kommentit

Tactus Technology on tuonut markkinoille uudenlaisen iPad Mini -suojakotelon, joka kantaa nimeä Phorm. Phormin tarkoituksena on muuttaa kosketusnäytöllisen iPad Minin näppäimistötuntumaa lähemmäs fyysistä näppäimistöä. Tämä on toteutettu tuomalla jokaisen näppäimen kohdalle pieni nestetäyteinen kupla, joka on poistettavissa käytöstä kotelon takaosasta löytyvällä kytkimellä.

Kotelo koostuu kolmesta osasta: takakuoresta sekä kahdesta näytön päälle tulevasta läpinäkyvästä kerroksesta, joista alemmasta löytyy nesteellä täytettyjä kanavia. Kun käyttäjä haluaa kuplat esiin painaen kytkimen ON-asentoon, kohdistuu kanaviin painetta, joka taasen täyttää kuplat muotoonsa. Nykyisen suunnittelun vuoksi kuplia voi käyttää ainoastaan laitteen ollessa pystyasennossa, mutta Tactus on luvannut myös erilaisia ratkaisuja jatkossa.

Yhtiö on kiinnostunut luomaan samankaltaisia tuotteita myös muillekin laitteille, sillä luvassa on koteloita myös muille Apple-laitteille. Android-käyttäjät joutuvat odottamaan näillä näkymin vuoteen 2016 asti. Suojan melko suolainen 99 dollarin hinta saattaa karkoittaa suurimman osan ostajaehdokkaista, mutta kyseessä on kuitenkin mielenkiintoinen teknologia, joka voisi suoraan puhelimeen tai taulutietokoneeseen integroituna olla kovakin kilpailuvaltti. Laitetta ei ole tällä hetkellä mahdollista tilata Suomeen ja Yhdysvalloissakin käynnissä on vasta ennakkotilausvaihe.

Pocket-lint, Tactus’ Phorm case magically makes physical keyboard bubbles appear on your iPad mini screen

Getphorm.com, World’s First Morphing Touchscreen Case

Kommentit

Win 10 Tech Preview

Microsoft on juuri julkaissut ensimmäisen julkisen Technical Preview -version puhelimille tarkoitetusta Windows 10 -käyttöjärjestelmästään. Win 10 Technical Preview on ensialkuun saatavissa kuudelle puhelimelle, jotka ovat Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 ja Lumia 830. Microsoftin blogin mukaan kyseessä on aikaisimmassa vaiheessa oleva julkinen preview-versio, jonka se on koskaan julkaissut puhelimille. Ohjelmisto on vielä vahvasti kehitysvaiheessa ja siitä löytyy lukuisia puutteita, bugeja sekä viimeistelemättömiä yksityiskohtia. Microsoft haluaa Windows Insider Program -ohjelmaan rekisteröityneiden osallistuvan käyttöjärjestelmän kehitystyöhön ja antavan palautetta ohjelmiston kehittämiseksi. Technology Previewin asentamista ei suositella peruskäyttäjille.

Win 10 Tech Preview

Ensimmäinen julkinen Windows 10 Technical Preview -versio tuo mukanaan joitain uusia ominaisuuksia, jotka tulevat löytymään vastaavina myös Windows 10:n lopullisesta puhelinversiosta. Kyseisiin uusiin ominaisuuksiin lukeutuvat täysikokoinen taustakuva aloitusnäkymässä, monipuolisempi Action Center -valikko, interaktiiviset ilmoitukset, merkittävästi parannetut puheesta tekstiksi -ominaisuudet sekä uudistettu paikallisia- ja pilvipalveluissa sijaitsevia kuvia yhdistelevä Valokuvat-sovellus. Uudet versiot mm. Office-sovelluksista sekä kalenterista ja sähköpostista eivät vielä ole mukana nyt julkaistussa ohjelmistoversiossa.

Win 10 TP

Päivityksen saadakseen käyttäjän on ensin rekisteröidyttävä mukaan Windows Insider Program -ohjelmaan, joka on tarkoitettu ensisijaisesti ohjelmistokehittäjille sekä edistyneille käyttäjille. Rekisteröitymisen jälkeen käyttäjän on asennettava puhelimeensa Windows Insider -sovellus, jonka kautta laite on rekisteröitävä. Rekisteröitymisen jälkeen Win 10 Technical Preview -päivityksen pitäisi tulla normaalisti saataville päivitysvalikon kautta. Käyttöjärjestelmän kehittyessä käyttäjä saa laitteeseensa automaattisesti uusia edistyneempiä päivityksiä ja myös tuettujen puhelimien määrä kasvaa uusien päivitysversioiden myötä. Käyttäjä voi palauttaa puhelimensa käyttöjärjestelmän edelliseen versioon milloin tahansa.

Microsoft, Blogging Windows, Announcing the first build of Windows 10 Technical Preview for Phones

Windows Insider Program -sivusto

Kommentit

ARM on esitellyt Seamless Computing -konseptiaan videon muodossa. Seamless Computing on ARM:n visio, jossa älypuhelin toimii pääasiallisena tietokoneena niin liikkuessa kuin työpöydälläkin.

Videossa ARM:n Eric Gowland esittelee, kuinka ARM:n prosessorilla varustettu älypuhelin, tässä tapauksessa Samsung Galaxy Note 3, toimii tietokoneen korvikkeena simuloidussa toimistoympäristössä. Kun puhelin asetetaan pöydälle, se tunnistaa langattoman latauksen ja uuden ympäristön, jolloin se pariutuu automaattisesti pöydällä olevien näppäimistön ja hiiren kanssa ja lähettää kuvan Miracastin avulla näytölle. Samalla puhelin mukautuu näyttämään työpöydälle sopivaa käyttöliittymää puhelinkäyttöliittymän sijasta. Kun puhelin nostetaan pois pöydältä, se lopettaa automaattisesti Miracast-lähetyksen ja katkaisee yhteyden näppäimistöön ja hiireen.

 

ARM, Android Community: Seamless Computing: Your mob…

Hexus, ARM demonstrates Seamless Computing (video)

Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös