Taskumuro.com

Jolla ilmoitti tänään blogissaan Äijänpäivänjärvi-päivityksen aikataulusta. Päivitys on välittömästi ladattavissa käyttäjille, jotka ovat ilmoittautuneet ennakko-ohjelmaan. Yleiseen jakeluun päivitys tulee noin viikon kuluttua.

Päivityksen luvataan korjaavan Android-sovellusten tukeen liittyviä asioita, ja myös turvallisuuspäivityksiä on luvassa. Äijänpäiväjärvi tuo myös selkeästi käyttäjälle näkyviä päivityksiä. Jatkossa kartat mukautuvat laitteen vaaka-asentoon, näppäimistön voi jakaa vaaka-asennossa kahteen osaan kirjoittamisen helpottamiseksi ja laitteen pyyhkäisyeleiden toimintaa on parannettu. Lisäksi sähköpostitileihin on lisätty push-tuki, jonka ansiosta sähköpostit ovat jatkossa jatkuvasti ajan tasalla.

Päivitys tuo mukanaan myös yhden huonon asian, sillä Facebookin pikaviestit ja kontaktit eivät enää synkronoidu Sailfishiin. Tämä ei johdu toki Jollasta vaan Facebookin asettamista uusista rajoituksista, mutta blogitekstin mukaan Jolla pyrkii löytämään ratkaisun Facebookin kanssa tilanteen korjaamiseksi.

Official Jolla Blog, Early release for Sailfish OS update Äijänpäivänjärvi out now!

Together.jolla.com, [release notes] 1.1.4 / Äijänpäivänjärvi, early access

Kommentit

LG on julkaissut aiemmin lukuisia kiusoittelukuvia tulevasta G4-älypuhelimestaan. Aiemmat kuvat ovat kuitenkin keskittyneet vain tiettyihin puhelimen yksityiskohtiin kokonaisuuden sijasta. Tänään LG on julkaissut Instagram-tilillään ensimmäiset virallisiksi mainoskuviksi luokiteltavat kuvat G4-älypuhelimesta. G4 esiintyy mainoskuvissa niin nahkaisella kuin muovisellakin takakuorella varustettuna.

Mainoskuvien lisäksi LG on julkaissut YouTubessa kiusoitteluvideon G4:n näytöstä. Videon mukaan G4 tulee tarjoamaan 25 prosenttia kirkkaamman kuvan ja 20 prosenttia laajemman väriavaruuden aiempiin LG:n QHD-resoluution puhelinnäyttöihin verrattuna. LG kutsuu näyttöään IPS Quantum -näytöksi.

LG G4 julkaistaan virallisesti 28. huhtikuuta.

Instagram, LG Mobile Global

YouTube, LG G4 : Official Teaser Video (Display)

Kommentit

P8 Max

Huawei julkisti eilen Lontoossa pidetyssä tilaisuudessa P8-älypuhelimen, mutta sen ohella yritys esitteli myös vähemmälle huomiolle jäänet P8 Max ja P8 Lite -mallit. Laitteista ensimmäinen on erittäin suurikokoinen 6,8-tuumaisella näytöllä varustettu malli ja jälkimmäinen karsittu keskihintaluokan tuote.

P8 Max on ominaisuksiltaan pitkälti suurikokoisempi versio P8:sta. Sen jättikokoisen 6,8-tuumaisen LTPS LCD -näytön tarkkuus on 1080x1920 (326 PPI) pikseliä ja se peittää 83 % puhelimen etupuolesta. Akun kapasiteetti on älypuhelimien mittapuulla erittäin suuri - 4360 mAh. P8:aan verrattuna etukameran tarkkuus on kahdeksan sijaan viisi megapikseliä. Laitteen metallirakenteessa on käytetty magnesiumseosta ja jäähdytykseen on kiinnitetty erityisen tarkkaa huomiota. P8 Maxin ulkomitat ovat 182,7 x 93 x 6,8 mm ja paino 228 grammaa.

P8 Lite

P8 Lite on aavistuksen pienikokoisempi ja teknisesti karsitumpi versio P8:sta. Laitteesta löytyy viiden tuuman 720p IPS-näyttö, Kirin 620 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavua tallennustilaa, viiden megapikselin etukamera, 13 megapikselin takakamera sekä 2200 mAh akku. P8 Liten ulkomitat ovat 143 x 70,6 x 7,7 mm ja paino 131 grammaa.

P8 Maxin suositushinta on 549 euroa 16 gigatavun mallista ja 649 euroa 64 gigatavun malista, mutta se ei näillä näkymin tule saataville Suomen markkinoilla. P8 Lite sen sijaan tulee TaskuMuron tietojen mukaan myyntiin myös Suomessa alle 300 euron hintaluokkaan.

Huawei P8 Max -tuotesivu

PhoneArena, Huawei P8 Lite announced: sleek new mid-ranger

Kommentit

Google on päättänyt helpottaa kadonneen Android-puhelimen löytymistä integroimalla Find my phone -toiminnon suoraan hakukoneen normaaliin hakuun. Yksinkertaisuudessaan uusi ominaisuus toimii siten, että tietokoneella ja puhelimella täytyy olla käytössä sama Google-tili, jonka jälkeen hakusanoilla ”Find my phone” tarjotaan mahdollisuus soittaa kadonneeseen puhelimeen. Lisäksi puhelimen sijainti näytetään kartalla, mikäli katoamisen kohde ei olekaan tyypillinen parin kymmenen neliön asuntoon hukattu puhelin.

Laitteen lukitsemista tässä helpotetussa etsimistoiminnossa ei tarjota, vaan ominaisuus onkin oletettavasti tarkoitettu enemmänkin hätäisiin tilanteisiin, joissa puhelin ei äkkiseltään löydy omasta asunnosta.

Googlen ilmoituksen synnyttämässä kommenttiketjussa suurin osa kiittelee Googlea toimivasta palvelusta, mutta osalla käyttäjistä uusi ominaisuus ei toimi. Myöskään allekirjoittanut ei saanut hakua toimimaan, joten ilmeisesti se ei ole vielä käytössä Suomessa.

Google+, We’ve all been there

Kommentit

P8

Huawei julkaisi keskiviikkoiltapäivällä Lontoossa järjestämässään julkaisutilaisuudessa uuden P8-lippulaivaälypuhelimensa. P8 jatkaa P-sarjan litteää, yksinkertaisella tavalla kaunista tyyliä.

Metallisella unibody-rungolla varustettu puhelin rakentuu 5,2-tuumaisen FullHD IPS-NEO -näytön ympärille. Näytön reunat on saatu kutistettua erittäin pieniksi ja Huawei mainostaakin heidän näyttönsä kattavan prosentuaalisesti suuremman pinta-alan etupaneelista kuin yhdenkään kilpailijan.

Suorituskykyä puhelimelle tarjoaa yhtiön oma Kirin 930 -järjestelmäpiiri. Kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri sisältää neljä 2 GHz:n Cortex-A53e- ja neljä 1,5 GHz:n Cortex-A53-ydintä ja Mali-T628 MP4 -grafiikkaohjaimen. Järjestelmäpiirin parina on 3 gigatavua muistia ja 16 Gt tallennustilaa (Premium-versiossa 64 Gt), jota voidaan laajentaa microSD-kortilla.

Huawei on tällä kertaa panostanut puhelimessaan erityisesti kameraominaisuuksiin. P8:n takakamera on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä. Sensorin kerrotaan olevan maailman ensimmäinen nelivärinen (RGBW) 13 megapikselin sensori ja tarjoavan kilpailijoihinsa nähden 32 % parempaa kontrastia ja 78 % vähemmän kohinaa. Sensoria auttaa optinen kuvanvakaaja ja erillinen, DSLR-tason kuvaprosessori. Kamera kykenee lisäksi ottamaan neljä kuvaa samanaikaisesti, joista se koostaa yhden HDR-kuvan.

Huawei P8:n akku on kapasiteetiltaan 2680 mAh. Älypuhelimen strategiset mitat ovat 144,9 x 72,1 x 6,4 millimetriä ja 144 grammaa. P8 tulee saataville neljässä värissä Mystic Champagne, Prestige Gold, Titanium Grey ja Carbon Black. Suomessa P8:n ennakkomyynti on jo alkanut ja toimitukset käynnistyvät toukokuun viimeisellä viikolla. Laitteen suositushinta on 499 euroa 16 gigatavun versiona ja 599 euroa 64 gigatavun versiona.

Huawei P8 -tuotesivu

Kommentit

Microsoft jatkaa edullisten Lumia-mallien tuomista markkinoille jatkuvalla syötöllä, ja tällä kertaa vuorossa on Lumia 540 Dual SIM. Uusi malli on käytännössä vastaava kuin TaskuMuron testissä pyörähtänyt Lumia 535, lukuun ottamatta parannettua näytön resoluutiota ja parempaa takakameraa.

5-tuumaisen näytön resoluutio on 1280x720, joka tässä tuumakoossa tarkoittaa 294 PPI:n pikselitiheyttä. Järjestelmäpiirinä toimii Qualcommin Snapdragon 200, RAM-muistia löytyy yksi gigatavu ja tallennustilaa 8 gigatavua (laajennettavissa MicroSD-kortilla 128 gigatavuun asti). Takakamerana on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä ja etukamera taas 5 megapikseliä. Akku on kooltaan 2200 milliampeerituntia ja se on irrotettavaa mallia. Laite tukee kahta SIM-korttia.

Laite on strategisilta mitoiltaan 144 x 73,69 x 9,35 millimetrin kokoinen. Painoa uudelta Lumialta löytyy 152 grammaa.

Laitteen suositushinta on 149 dollaria ennen veroja. Laite on tähdätty Italian lisäksi IMEA- ja APAC-alueille, eli tätäkään puhelinta ei luultavasti tulla näkemään kauppojen hyllyillä Suomessa.

Lumia Conversations, The brand new Microsoft Lumia 540 Dual SIM

Kommentit

Sony kertoi eilen blogikirjoituksessa jatkavansa Androidin Lollipop 5.0 -päivityksen jakelua Xperia-perheen laitteille. Tällä kertaa vuorossa ovat Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z3 Dual ja Xperia Z Ultra. Edellä mainittujen mallien jälkeen päivityksiä nähdään taas ensi viikolla, ja tuolloin ovat vuorossa Xperia T2 Ultra sekä Xperia C3.

Näiden jälkeen Sony lupaa paneutua alkuperäisiin Xperia-malleihin, jolloin vuorossa ovat Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR ja Zperia Tablet Z. Vanhempien mallien päivityksen julkaisua voi alkaa odottelemaan muutaman viikon sisällä.

Blogs.sonymobile.com, Continuing our Android 5.0, Lollipop rollout: Xperia Z3 Dual, Xperia Z1, Xperia Z1 Compact & Xperia Z Ultra

Kommentit

Legend Helsinki

Suomalainen Legend Helsinki pyrkii turvaamaan oman siivunsa luksuspuhelinmarkkinoista esittelemällä jalometalleilla päällystetyn malliston Samsung Galaxy S6 -puhelimista.

Legend Helsinki pinnoittaa Galaxy S6 -mallien alumiini- ja lasiosat monimutkaiseksi kuvatulla tekniikalla ja kiillottaa pinnat peilaavaksi. Pinnoituksen voi tilata 18 tai 24 karaatin kullalla, ruusukullalla, platinalla tai mustalla rodiumilla. Lisäksi jalometalli pinnoitetaan ohuella suojakerroksella, jonka luvataan tekevän pinnasta naarmunkestävän ja kiiltävän vuosiksi eteenpäin.

Tarjolla on myös rajoitettuja erikoismalleja, kuten tähtikuvioitu Alhambra (10 kappaleen erä), leopardikuvioinen Wild Thing (10 kappaleen erä) sekä krokotiilinnahkaisella takakuorella varustettu Crocodylus (50 kappaleen erä). Crocodylus-mallin takakuoren nahka on tilattavissa asiakkaan valitsemassa värissä.

Valmiiden Galaxy S6 -mallien ohella Legend Helsinki tarjoaa myös kustomointipalvelua, jossa asiakas voi valita tuotteeseensa jalometallipinnoitteen, erikoisnahkapintoja (alligaattori, strutsi, rausku, pyton, lisko, nappanahka), käsin tehtyjä kaiverruksia, kullasta ja platinasta valettuja logoja, jalokiviä ja laserkaiverruksia.

Legend Helsingin kustomoimat Galaxy S6 -puhelimet toimitetaan luksuspakkauksessa ja niiden mukana tulee aitoustodistus sekä viiden vuoden takuu tehdyille kustomoinneille. 128 gigatavun Galaxy S6 tai Galaxy S6 Edge jalometallipinnoitteella maksaa 2150 euroa ja asiakkaan valitsemasta laserkaiverruksesta joutuu maksamaan 200 euroa lisää. Rajoitetun erän erikoismallit maksavat puolestaan 2300 euroa. Yrityksen valikoimista löytyy myös kustomoituja Applen tuotteita (iPhone 6 ja iPad).

Legend Helsinki, Galaxy S6 Edge & S6

Kommentit

WinBeta on päässyt tekemään ensimmäiset testit alle 8-tuumaisille taulutietokoneille tarkoitetulla Windows 10 -käyttöjärjestelmällä. Pienimmille taulutietokoneille tarkoitettu versio ottaa oman paikkansa puhelimille kustomoidun version ja täyden Windows 10:n välimaastosta. WinBeta painottaa kuvankaappausten olevan hyivn aikaisesta versiosta ja lopulliseen versioon on odotettavissa mahdollisesti huomattaviakin muutoksia.

Perusajatukseltaan pienikokoisten taulutietokoneiden Windows 10 on hyvin lähellä puhelinversiota. Se rakentuu samalle pohjalle mobiiliversion kanssa, eli se pyörittää universaaleja Windows-ohjelmia ja puhelimelle luotuja ohjelmia, mutta ei Win32-ohjelmia (työpöytäohjelmat). Kuvankaappausten perusteella ulkonäkö on yleisesti hyvin lähellä Windows 10:n puhelinversiota ja suurimmat erot muodostuvat lähinnä siitä, miten universaalit Windows-ohjelmat ottavat käytössä olevan tilan haltuun muokkaamalla käyttöliittymäänsä pienelle taulutietokoneelle sopivaksi.

WinBeta, Here’s an early first look at Windows 10 for small tablets

Kommentit

TaskuMuron testissä on tammikuussa CES-tapahtumassa Las Vegasissa lanseerattu kaarevanäyttöinen LG G Flex 2 -puhelin. Kyseessä on 5,5-tuumaisella Plastic OLED -näytöllä, 13 megapikselin takakameralla, Qualcommin Snapdragon 810 -järjestelmäpiirillä ja Android Lollipop -käyttöjärjestelmällä varustettu laite. Tutustumme artikkelissa laitteen ominaisuuksiin ja käyttökokemuksiin sekä erityisesti kaarevaan näyttöön sekä itsestään korjautuvaan takakuoreen.

TaskuMuro, Testissä LG G Flex 2

Otimme jo aiemmin ensimaistiaiset puhelmesta uudella YouTube-kanavalla, jossa esittelemme Muropaketin ja TaskuMuron testiin tulevat laitteet ennakkoon.

YouTube, LG G Flex 2 ensituntumat

Kommentit

CM12

Viivästysten jälkeen OnePlus One -puhelimien omistajat voivat vihdoin myös hieman hymyillä, sillä Cyanogen on vihdoin julkaissut Android Lollipop -pohjaisen Cyanogen OS 12 -päivityksen puhelimelle.

Tyypillisten Android Lollipop -uudistusten lisäksi Cyanogen OS 12 tarjoaa ylimääräisiä kustomointimahdollisuuksia, kuten App Themer -ominaisuuden, joka mahdollistaa yksittäisten sovellusten teemojen vaihtamisen. Uutta on myös mm. Boxer-pohjainen uusi Cyanogen-sähköpostisovellus, joka tarjoaa uusia kustomointimahdollisuuksia, Exchange-tuen, useiden tilien integroinnin sekä pikavastaukset.

OTA-päivityksen syöttämisen kerrotaan alkaneen kaikille Cyanogen OS 11 -käyttöjärjestelmällä varustetuille OnePlus One -laitteille eilen. Päivityksen koko on noin 570 megatavua.

Cyanogen Blog, Lollipop Update Rolls Out Starting Today!

OnePlus Forums, CM12S NOW AVAILABLE!!

Kommentit

Sharp on esitellyt älypuhelinten näytöt uusiin tarkkuuksiin vievän näyttöpaneelin. Uusi 5,5-tuumainen paneeli lyö tauluun 4K UltraHD- eli 3860x2160-resoluution ja 806 PPI:n pikselitiheyden. Sharpin IGZO-näyttö (Indium Gallium Zinc Oxide) on toteutettu perinteisellä RGB-matriisilla, mikä lupaa hyvää myös alipikselitason tarkkuuden suhteen. Yhtiö uskoo voivansa saada näytöt massatuotantoon vuoden 2016 aikana.

GSMArena, Sharp announces 5.5” 4K LCD with crazy 806ppi density

Kommentit

One M9

HTC:n tuoreen One M9 -huippumallin myynti on alkanut vihdoin myös Suomessa. Ensimmäisenä laitteen toi viime perjantaina saataville Saunalahti. Myös Verkkokauppa.com ja DNA ovat lisänneet puhelimen valikoimiinsa, mutta sitä ei löydy vielä toistaiseksi varastosta. DNA:n mukaan M9 tulee saataville vielä kuluvan viikon aikana.

Saunalahdella One M9:n hinta on kertamaksulla 699 euroa, kun taasen DNA ja Verkkokauppa.com pyytävät uutuudesta satasen enemmän, eli 799 euroa. HTC:n suositushinta puhelimelle on 779 euroa. Muropaketin hintavertailussa One M9 löytyy jo usean kaupan valikoimista ja hinta on edullisimmillaan noin 750 euroa.

Alumiinirakenteisen HTC One M9:n keskeisiin ominaisuuksiin lukeutuu viiden tuuman Full HD S-LCD3-näyttö, Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, 32 gigatavun tallennustila, kolme gigatavua RAM-muistia, neljän megapikselin etukamera, 20 megapikselin takakamera sekä 2840 mAh akku pikalataustoiminnolla. Värivaihtoehtoja on kolme - gunmetal-harmaa, kulta ja hopea-kulta.

Hinta.fi, Haku: HTC One M9

Saunalahti, HTC One M9

DNA, HTC One M9

Verkkokauppa.com, HTC One M9 tummanharmaa

GS6

Myös Samsung aloitti Galaxy S6 -huippumalliensa myynnin Suomessa lauantaina. Suuresta kysynnästä johtuen laitteiden saatavuus on toistaiseksi varsin vaihtelevaa. Etenkin kaarevareunaisen Galaxy S6 Edgen saatavuus on toistaiseksi heikkoa. Myös Galaxy S6 -perusmallin saatavuus on hyvin vaihtelevaa riippuen jälleenmyyjästä, värivaihtoehdosta ja tallennuskapasiteetin määrästä.

Samsungin suosituslähtöhinta on Galaxy S6:lle 699 euroa ja Galaxy S6 edgelle 849 euroa. Kyseisellä hinnalla saa 32 gigatavun muistilla varustetun perusmallin. Kaikilla suurimmilla jälleenmyyjillä ja operaattoreilla hinnat näyttäisivät ainakin toistaiseksi noudattelevan tarkasti Samsungin suositushintoja.

Galaxy S6 -mallien keskeisiin ominaisuuksiin lukeutuu 5,1-tuumainen QHD Super AMOLED -näyttö (edgessä kaarevareunainen), Exynos 7420 -järjestelmäpiiri, 32/64/128 gigatavun tallennustila, kolme gigatavua RAM-muistia, viiden megapikselin etukamera, 16 megapikselin takakamera kuvanvakaimella sekä sisäinen 2550/2600 mAh akku langattomalla latauksella. Värivaihtoehtoja ovat White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (vain GS6) ja Emerald Green (vain GS6 edge).

Hinta.fi, Haku: Samsung Galaxy S6

Gigantti, Samsung Galaxy S6

Saunalahti, Samsung Galaxy S6 Edge 32 Gt

Sonera, Samsung Galaxy S6 Edge 32 Gt

DNA, Samsung Galaxy S6 32 Gt

Verkkokauppa.com, Samsung Galaxy S6

Kommentit

Here

Talousuutistoimisto Bloombergin mukaan Nokia harkitsee parhaillaan HERE-karttatoimintojensa myymistä. Bloombergin saamien tietojen mukaan Nokia haluaisi keskittyä tiiviimmin kasvavaan verkkoyritystoimintaansa ja samalla parantaa luottoluokitustaan pois roskalainaluokasta. Taustalla saattaa myös olla Nokian halut kilpailija Alcate-Lucentin ostamiseen.

Ainakin pääomasijoittajien, kyytipalvelu Uberin ja saksalaisten autovalmistajien kerrotaan olevan kiinnostuneita HERE-karttapalveluiden ostamisesta. Tarjouksia odotetaan tulevaksi vielä kuluvan kuun aikana. Nokian kerrotaan toimivan yhteistyössä talousneuvonantajan kanssa ja yritys saattaa luopua myyntiaikeista, jos hinta jää liian alhaiseksi.

Nokian HERE-liiketoiminnan arvoksi on arvioitu noin 2,1 miljardia dollaria. Vuonna 2008 Nokia maksoi Navteqistä 8,1 miljardia dollaria. HEREn karttapalveluita käytetään tällä hetkellä mm. Amazonin, Microsoftin, Yahoon ja viiden autovalmistajan järjestelmissä.

Bloomberg, Nokia Weighs Sale of Maps Business to Focus on Networks

Kommentit

G4

Useiden eri lähteiden mukaan LG on lipsauttanut eilen tulevan G4-älypuhelimensa tuotesivun julki usean tunnin ajaksi. Sivu oli selvästi vielä osittain keskeneräinen, sillä osa ominaisuuslistauksen sisällöstä oli kopioitu suoraan G3:n ominaisuuksista. Vuotanut sivu on jo suljettu, mutta sivuilta ehdittiin tallentamaan valtava määrä tuotekuvia G4:stä ja sen ominaisuuksista.

Yksi mielenkiintoisimmista yksityiskohdista on aidolla nahalla pinnoitettu takakuori, josta LG on vihjaillut jo aiemmissa kiusoittelukuvissaan. Nahkainen takakuori tulee saataville mustana, ruskeana, beigenä, punaisena, keltaisena ja vaalean sinisenä. Jos nahka ei miellytä, tulee saataville myös muovisella takakuorella varustettu versio, jonka takakuoren pinnassa on hillitty neliökuviointi. G4:n sivuprofiili on aavistuksen kaareutuva ja siitä käytetään Slim Arc Design -nimitystä. Laitteen ulkomitoiksi kerrotaan 149,1 x 75,3 x 8,9 mm, jotka ovat aavistuksen edeltäjämalli G3:a suuremmat.

G4

G4:n näytön koko on 5,5 tuumaa ja tarkkuus 2560x1440 pikseliä. Se perustuu LG Displayn uuden sukupolven IPS Quantum -tekniikkaan. Vuotaneilla sivuilla osa speksilistauksesta näyttäisi olevan kopioitu edeltäjämalli G3:sta, joten mm. Snapdragon-järjestelmäpiirin mallista ei saatu vielä varmistusta. Takakuori on säilytetty irrotettavana ja sen alta löytyy 3000 mAh akku sekä SD-muistikorttipaikka.

G4

Kameran oikealla puolella salaman alapuolella sijaitseva sensori on infrapunasensori, jolla kameran kerrotaan analysoivan kuvan värispektriä luonnollisen värimaailman takaamiseksi. Kuten viime viikolla UX 4.0 -käyttöliittymän julkaisun yhteydessä paljastettiin, kamerasovelluksesta löytyy manuaalitila, jonka säädöistä löytyy mm. manuaalitarkennus, suljinaika, herkkyys, valkotasapaino, valotuksen korjaus sekä RAW-tallennusmahdollisuus.

LG G4 julkaistaan virallisesti kuluvan kuun 28. päivä. Myös TaskuMuro menee seuraamaan julkaisua paikanpäälle Lontooseen.

9to5Google, LG G4 micro site surfaces with full device renderings, listed features, and more

Twitter, Evan Blass, Say hello to the LG G4

GSMArena, LG G4 gets revealed ahead of its scheduled debut

Kommentit

The Verge kertoo Googlen työskentelevän parhaillaan Android Wearin iOS-yhteensopivuuden kanssa. Kehitysryhmää lähellä olevan lähteen mukaan yhteensopivuuden tekniset yksityiskohdat ovat jo lähet valmiita.

Jo tällä hetkellä iOS:lle on saatavilla ohjelma, joka tuo Android Wear -laitteelle perustason tuen joillekin iOS:n toiminnoille, mutta käytännössä oikeasta yhteensopivuudesta ollaan nykytilassa vielä kaukana. Muutamat ulkopuoliset kehittäjät ovat saaneet jo kehitettyä nykyistä ohjelmapohjaista yhteensopivuutta laajemman yhteensopivuuden iOS:n ja Android Wearin välille, mutta luonnollisesti Google haluaa tuen tulevan heiltä, ei kolmansilta osapuolilta.

Tukea The Vergen lähteille löytyy monesta suunnasta. Androidin koodista on löydetty aiemmin viitteitä iOS:aan, jonka jotkut uskovat viittaavan juurikin työhön Android Wearin ja iOS:n yhteensopivuuden luomiseksi. Android Wearin tuotejohtaja Jeff Chang on lisäksi kertonut aiemmin, että Google haluaa mahdollisimman monen käyttävät Android Wear -tuotteita, jonka vuoksi yhtiöllä olisi kiinnostusta iOS-yhteensopivuuden rakentamiseen. Yksi kysymysmerkki koko yhtälössä on Applen suhtautuminen asiaan. Halutessaan Apple voisi kieltäytyä lisäämästä mitään Androidiin tai Android Wear -yhteensopivuuteen liittyvää ohjelmaa App Storeensa.

The Verge, Exclusive: Google is close to making Android Wear work on the iPhone

Kommentit

Ensimmäisen Ubuntu-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen markkinoille tuoneen BQ:n Twitter-tilillä ilmoitettiin tänään ilouutisia Ubuntu-faneille: Aquaris E4.5 Ubuntu Edition on jälleen ostettavissa. BQ on järjestänyt aiemmin muutamia flash sale -myyntitapahtumia, joissa puhelinta on myyty pieniä määriä, mutta nyt kysymyksessä on ilmeisimmin luonteeltaan pysyvämpi ostomahdollisuus.

Laitteesta löytyy 4,5-tuumainen IPS-näyttö 540x960-resoluutiolla sekä Mediatekin järjestelmäpiiri neljällä Cortex A7 -ytimellä ja Mali 400-MP2-grafiikkaohjaimella. Tallennustilaa laitteesta löytyy kahdeksan gigatavua ja kameroina toimivat kahdeksan megapikselin takakamera sekä viiden megapikselin etukamera. Aquariksesta löytyy myös paikat kahdelle microSIM-kortille sekä yhdelle microSD-kortille (tuettu 32 gigatavuun asti).

Laitteen tekniset ominaisuudet jättävät toivomisen varaa, mutta toisaalta laitteen hinta ei päätä huimaa; Aquaris E4.5 Ubuntu Edition irtoaa 169,90 euron hintaan, joten hinta on pysynyt ennallaan aiempiin ennakkomyynteihin verrattaessa. Laitetta myydään EU:n alueella ja myös Suomi löytyy valittavista toimitusmaista.

BQ.com, Aquaris E4.5 Ubuntu Edition

Kommentit

iFixit

Maaliskuun alussa esitellyn Samsung Galaxy S6 -puhelimen purkuesittely nähtiin iFixit-sivustolla jo pari viikkoa sitten, mutta teknisesti mielenkiintoisemman edge-version teardown-reportaasi julkaistiin vasta tällä viikolla. Tuttuun iFixit-tyyliin jutussa puretaan Galaxy S6 edge vaihe vaiheelta laadukkailla kuvilla höystettynä.

Galaxy S6 edgen ulkopintoja peittävät lasipinnat vaativat irrotakseen työkaluja ja lämpöä. Akun vaihtaminen on tehty varsin hankalaksi, sillä sen tieltä on irrotettava liimatun takakuoren lisäksi laitteen alumiinirunko sekä koko pääpiirilevy. Lisäksi akku on vielä liimattu kiinni puhelimen muoviseen sisärunkoon.

Huomionarvoisena seikkana merkittävä osa piirilevyltä löytyvistä piireistä on Samsungin omaa käsialaa. Niihin lukeutuvat NAND-muistin ja järjestelmäpiirin ohella myös mm. modeemi, virranhallintapiirit, radiolähetinpiiri, kuvaprosessori, NFC-ohjain sekä WiFi-moduuli. Samsungin Exynos 7420 ja NAND Flash -muistipiiri sijaitsevat piirilevyllä rinnakkain, eikä päällekkäin kuten joissain mobiililaitteissa on nähty.

iFixit

Monille tekniikasta kiinnostuneille laitteen suurin mielenkiinnon kohde on kaareva Super AMOLED -näyttö, jonka suojana oleva Gorilla Glass 4 -lasi on muotoiltu 800 asteen lämpötilassa 3D thermoforming -tekniikan avulla. iFixitin Samsungilta saamien tietojen mukaan sen valmistaminen maksaa kahdeksan kertaa enemmän kuin tavallisen litteän lasin. Lisäksi sen saannin on huhuttu toistaiseksi olevan vain noin 50 % luokkaa. Kuvien perusteella näyttöpaneeli on rakenteeltaan erittäin ohutta ja taipuisaa materiaalia, jonka pintakerros jää kiinni suojalasiin.

Purkamisen pohjalta iFixitin antama korjattavuusarvosana on ikävää luettavaa - puhelin saa vain kolme pistettä kymmenestä. Syynä tähän on molemminpuoliset liimatut lasirakenteet, hankalasti sisuksiin piilotettu akku sekä helposti näyttölasin vaihdossa vahingoittuva näyttöpaneeli. Toisin sanoen Samsungin uutukaisen korjaaminen on entistä kalliimpaa ja hankalampaa.

iFixit, Samsung Galaxy S6 Edge Teardown

Kommentit

Apple Watch tuli tänään ennakkomyyntiin Applen verkkokaupassa ja myyntiä edeltävät huhut pitivät paikkansa; Apple ei kyennyt vastaamaan kysyntään. Myynnin alkaessa laitteille luvattiin parin viikon toimitusaikoja, mutta hyvin pian myynnin alkamisen jälkeen toimitusajat venyivät joko 4-6 viikon pituisiksi tai pidemmiksi. Suurin osa halvimman Sport-malliston malleista toimitetaan kirjoitushetkellä kesäkuussa ja osa Edition-malleista jopa heinäkuussa tai myöhemmin. Parhain saatavuus tällä hetkellä on normaalin Watch-malliston tuotteilla, mutta oletettavasti niidenkin saatavuus romahtaa lähitunteina.

Olisikin mielenkiintoista tietää, onko varaston äkillinen tyhjentyminen todella seurausta siitä, että kysyntään ei ole mahdollista vastata, vai tehdäänkö Apple Watchista tarkoituksella premium-tuotetta rajoittamalla saatavuutta. Allekirjoittanut laittaisi rahansa tarkoitukselliselle premium-hakuisuudelle.

Kellot ovat ennakkomyynnissä vain muutamalla suurimmalla markkina-alueella, eikä Suomen saatavuudesta ole toistaiseksi mitään tarkempaa tietoa.

Apple Store, Pre-order is now available exclusively online

Kommentit

Twitter

HTC:n Amerikan toimintojen johtaja Jason Mackenzie on kertonut Twitterissä, että One M9:n kamera tulee saamaan parannuksia ohjelmistopäivityksen muodossa. Mackenzien mukaan päivitys tulee jakeluun Yhdysvalloissa seuraavan viikon aikana operaattorivariantista riippuen. Ensimmäiset yhdysvaltalaissivustot raportoivat päivityksen jo saapuneen T-Mobilen puhelimiiin ja 88 megatavun kokoisen päivityksen versionumero on 1.32.531.33.

Phandroid

Ainakin Phandroid-sivusto on jo julkaissut joukon vertailukuvia ennen ja jälkeen päivityksen ja niiden perusteella päivitys näyttäisi tuovan parannusta kuvien kontrastiin ja värimaailmaan. One M9:n Toshiban sensoria käyttävä 20 megapikselin kamera on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä ensimmäisissä julkaistuissa tuotearvosteluissa. Erityisesti sen hämäräkuvausominaisuuksia on pidetty heikkoina.

Twitter, Jason Mackenzie

Phandroid, Proof: update to HTC One M9 drastically improves camera [PHOTOS]

Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös