Taskumuro.com

Kuten kerroimme aiemmin tällä viikolla, OnePlus 2:n julkaisu tulee tapahtumaan 27.7.2015 virtuaalilaseja hyödyntävän esityksen voimin. Toistaiseksi laitteesta on tiedossa sen järjestelmäpiiri, Snapdragon 810, sekä USB Type-C -liitin.

Nyt kuitenkin laitteesta on saatu lisävihiä kiinalaiselle Weibo-sivustolle lisätyn heikkolaatuisen kuvan ansiosta. Jostain syystä KJuma-nimimerkkiä käyttävä henkilö on päättänyt tehdä kuvasta filtterin avulla piirrosmaisen, joten kuvan aitoutta on hankala arvioida. Vuotokuvan ja sen yhteydessä olevan viestin perusteella vaikuttaisi siltä, että puhelimen muotokieli tulee seuraamaan hyvin pitkälti aiempaa One-mallia ja näyttö taas tulee olemaan kooltaan 5,5 ja 5,7 tuuman välillä. Muina huhuina on aiemmin kuultu muun muassa Full HD -resoluutio, kolmen gigatavun keskusmuisti sekä tallennustilavaihtoehdot, jotka olisivat 16 ja 64 gigatavua.

Weibo.com, KJuma

Kommentit

LG G4

TaskuMuron kesäkuun toisessa ja samalla näillä näkymin viimeisessä testiartikkelissa tutustutaan LG:n huhtikuun lopulla julkaisemaan LG G4 -älypuhelimeen, joka saapui Suomessa myyntiin kesäkuun alussa. G4:n erikoisuuksiin kuuluu aavistuksen kaareva QHD-näyttö, Snapdragon 808 -järjestelmäpiiri sekä nahkapintainen takakuori. Pääsimme testaamaan G4:ää poikkeuksellisen pitkän ajan toukokuun lopulta lähtien ja artikkelissa käydäänkin käyttökokemusten ohella kattavasti läpi kaikki G4:n tärkeimmät ominaisuudet ja uudistukset.

TaskuMuro, Testissä LG G4 (H815)

Kommentit

Qualcomm esitteli seuraavan sukupolven Snapdragon 820 -järjestelmäpiirinsä MWC-messujen yhteydessä maaliskuussa, mutta oli tuolloin varsin varovainen piiriin liittyvien tietojen kanssa. Nyt Kiinasta kantautuvien tietojen mukaan Qualcomm on saanut viimeisteltyä piirinsä speksit ja lähetettyä sen mallikappaleet laitevalmistajille.

Tuoreimpien huhujen mukaan Snapdragon 820:ssa käytettävät 64-bittiset Kyro-prosessoriytimet tulevat toimimaan 3,0 GHz:n maksimikellotaajuudella. Piirin valmistuksen kerrotaan puolestaan tapahtuvan Samsungin tuotantolinjalla 14 nm viivanleveyttä käyttävällä FinFET-prosessilla. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Qualcommin huhutaan siirtyvän TSMC:n kelkasta Samsungin asiakkaaksi.

Kiinalaislähteet puhuvat ainakin Sonyn, HTC:n ja Xiaomin testaavan uutta piiriä ensimmäisten joukossa. Lisäksi Xiaomin kerrotaan aikovan käyttää Snapdragon 820 -piiriä tulevassa Mi 5 -huippumallissaan, jonka julkaisun on huhuttu tapahtuvan lokakuussa. Snapdragon 820 näyttelee merkittävää roolia Qualcommin kasvojen palauttamisessa lämpöongelmista kärsineen Snapdragon 810 -piirin jälkeen.

GizmoChina, Qualcomm Snapdragon 820 Processor Will Begin Showing Up in Smartphones Soon

Mobile-dad (käännös kiinasta)

Kommentit

Android Central

Kuva: Android Central

Sonyn tuorein huippumalli Xperia Z3+ tulee Suomessa myyntiin ensi viikolla, mutta joissain maissa se on ollut saatavilla jo muutaman viikon ajan. Tuoreiden käyttäjähavaintojen mukaan Sony on palannut käyttämään valmiiksi asennettua näytön suojakalvoa, luovuttuaan siitä aiemmin Xperia Z2 -mallin yhteydessä. Aiemmissa Xperia Z -sukupolvissa suojakalvon valitettiin naarmuuntuvan helposti ja sen irrottaminen aiheutti hankaluuksia takuun säilymisen suhteen.

Xperia Z3+:n suojakalvo ei myöskään ole ensimmäisten käyttäjäkokemusten perusteella optimaalinen. Sen kerrotaan keräävän erittäin helposti sormenjälkiä ja sen istuvuuden kerrotaan olevan hieman pielessä. Kyseessä ei kuitenkaan ole samanlainen ”anti-shatter”-kalvo, kuin aiemmissa Xperia Z -malleissa, vaan Z3+:n suojakalvo on onneksi helppo irrottaa ja käyttäjä voi korvata sen haluamallaan vaihtoehdolla. Käyttöohjeessa valmistaja suosittelee pitämään suojakalvon paikallaan.

Myös TaskuMuron Xperia Z3+ -testikappaleessa on havaittu kyseinen suojakalvo ja tutustumme aiheesee tarkemmin heinäkuun alkupuolella luvassa olevan artikkelin yhteydessä.

Android Central, You can (and probably should) remove the horrible factory-fitted Xperia Z3+ screen protector

Kommentit

Microsoft on jälleen julkaissut uuden esiversion Windows 10 -käyttöjärjestelmän testaamisesta kiinnostuneille. Esiversioita on mahdollista päästä kokeilemaan lataamalla Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmää käyttävään puhelimeen Windows Insider -sovellus ja sitä käyttäen asettaa puhelin vastaanottamaan Windows 10 -esiversioita.

Tuorein koontiversio on versionumeroltaan 10149. Viime koontiversion kohdalla käyttäjien täytyi palauttaa puhelimet takaisin WP 8.1:een, mutta tällä kertaa päivitys sujuu suoraan vanhemmasta versiosta ilman ylimääräisiä kikkailuja. Viime versiosta tuttu pieni jumiutuminen asennuksen loppuvaiheessa on edelleen mahdollinen. Mikäli laitteen lukitusnäyttö vaikuttaa pysähtyneeltä, laitteeseen ei kannata koskea eikä varsinkaan käynnistää uudelleen.

Uusi koontiversio tuo muutamia käyttäjälle näkyviä parannuksia ja lisäksi pienempiä bugikorjauksia. Project Spartan -selain on nyt brändätty Microsoft Edgeksi. Lisäksi internet-selaimen osoiterivi on siirretty ruudun alareunaan ja käyttäjä saa valita käyttääkö sivustojen mobiili- vai työpöytäversiota. Insider-käyttäjien toiveiden perusteella toimintakeskukseen on lisätty pikakuvake, jolla puhelimen saa näppärästi muutettua taskulampuksi. Lisäksi Cortana, käyttöliittymä ja Photos-sovellus ovat saaneet pieniä parannuksia. Yleisesti ottaen tuorein koontiversio alkaa vaikuttaa jo melko valmiilta käyttöjärjestelmältä, mutta asentamista käyttöpuhelimeen ei voi vielä täysin suositella.

Blogging Windows, Announcing Windows 10 Mobile Insider Preview Build 10149

Kommentit

OnePlus jatkaa edelleen uuden mallinsa tietojen ripottelua pienissä paloissa. Aiemmin yhtiö on jo paljastanut sen verran, että järjestelmäpiirinä tullaan näkemään Snapdragon 810 ja USB-liitin tulee olemaan C-tyyppiä.

Tällä kertaa paljastusvuorossa on julkaisupäivä sekä erikoisella tavalla järjestettävä esittelytilaisuus. OnePlus 2 tullaan esittelemään 27.7.2015, ja esittelyä varten yhtiö on luonut oman versionsa Google Cardboardin kaltaisista pahvisista VR-laseista.

Yhtiön foorumilta löytyvässä tiedotteessa kerrotaan, että OnePlus haluaa rikkoa rajoja myös laitteita esiteltäessä. Tyypillisesti puhelimien ominaisuudet esitellään yleisön edessä suurella lavalla, mutta OnePlus 2:n tapauksessa yleisö on tarkoitus tuoda pahvisten lasien avulla lähemmäs julkistusta. Pahvilasit tulevat saataville postikulujen hinnalla yhtiön sivustolle. OnePlus Cardboard on suunniteltu OnePlus Onelle, mutta myös muiden alle 6-tuumaisten laitteiden tapauksessa lasien pitäisi toimia. Ideana koko julkistamistilaisuus kuulostaa hauskalta ja erilaiselta, mutta nähtäväksi jää millaista hintaa esimerkiksi suomalaiset käyttäjät joutuvat pahvilasien postikuluista pulittamaan.

OnePlus keskustelupalsta, OnePlus 2: The World’s First Product Launch in VR
OnePlus.net, Cardboard

Kommentit

Applen on huhuttu jo pidemmän aikaa valmistelevan tuplakameralla varustettua iPhonea. Uusimmat käänteet huhuihin tulevat Taiwanista, Altekin toimitusjohtajalta. HTC:lle ja Huaweille tuplakameramoduuleita valmistaneen yrityksen toimitusjohtaja Xiaru Wen kertoo Applen tutkineen mahdollisuutta käyttää tuplakameramoduulia jo kolmen vuoden ajan.

Taiwanilaisen raportin mukaan Apple olisi viimeisimmissä tutkimuksissaan törmännyt ongelmiin, joissa tuplakameralla otetut kuvat olisivat olleet epäselviä johtuen linssien kulmien pienistä variaatioista. Saman lähteen mukaan Applen aiemmin tänä vuonna ostama LinX Imaging olisi kuitenkin kyennyt korjaamaan nämä ongelmat ohjelmistopohjaisesti.

Huhujen mukaan ainut este tuplakameralle olisi tällä hetkellä niiden heikot saannit. Applen kameroiden linssejä valmistava Lorgan on kuitenkin ilmoittanut valmistautuvansa kaksinkertaistamaan tuotantonsa, mikä voisi viitata hyvinkin tulevaan tuplakameraan ja että valmistusongelmat olisi saatu jo korjattua. iPhone 6S:ään tuplakamera on tuskin kuitenkaan ehtimässä, vaan viimeisimmät huhut puhuvat iPhone 7:n puolesta.

PhoneArena, Report: if suppliers can improve yields, the Apple iPhone 7 will come with a dual-lens camera

Kommentit

Material Theme

Laadukkaita teemoja Samsungin uusimmille huippumalleille kaivanneet saavat nyt uuden mielenkiintoisen vaihtoehdon, joka vie TouchWiz-käyttöliittymän askelta lähemmäs vakio-Androidin ulkoasua. Material-nimeä kantavan teeman on tehnyt Samer Zayer, joka on luonut myös useita muita teema- ja ikonikokonaisuuksia. Kaikki käyttöjärjestelmän mukana tulevat kuvakkeet sekä vakiosovellukset, kuten viestit, kello, puhelinsovellus ja asetusvalikko, saavat teeman myötä vakio-Androidin Material Designia muistuttavan ulkoasun.

Tästä huolimatta monet TouchWizille tyypilliset seikat, kuten ilmoitusvalikon rakenne, sovellusvalikko ja animaatiot ovat valitettavasti edelleen läsnä. Zayerin Material-teema lienee joka tapauksessa lähimpänä aitoa vakio-Android-kokemusta, jonka roottaamattomalla Galaxy S6:lla voi saavuttaa.

1,2 megatavun kokoinen Material-teemapaketti on ladattavissa ilmaiseksi Samsungin teemakaupasta.

Google+, Samer Zayer, My Stock Lollipop theme for Samsung is available now !!

SamMobile, Here’s an early preview of the Galaxy S6 stock Android theme from Samer Zayer

Kommentit

Kiinankielisen China Business Journal -julkaisun tietojen mukaan HTC:n nykyinen One M9 -huippumalli on jäänyt merkittävästi jälkeen edeltäjämalli One M8:n myyntimääristä. Asiasta uutisoi englanniksi taiwanilainen Digitimes. HTC:n kerrotaan toimittaneen tähän mennessä ”vain” 4,75 miljoonaa M9-puhelinta, joka on 43,75 % vähemmän kuin One M8:n toimitusmäärä vastaavalla ajanjaksolla ensimmäisen kolmen myyntikuukautensa aikana. Vertailun vuoksi Samsungin raportoidaan toimittaneen ensimmäisen myyntikuukauden aikana 10 miljoonaa Galaxy S6 -puhelinta.

Taiwanilainen HTC on ajautunut viime aikoina todella hankalaan taloudelliseen ahdinkoon ja sen kohtaloksi on huhuiltu jopa yrityskaupan kohteeksi joutumista. Yrityksen arvon kerrotaan pudonneen arviolta kahteen miljardiin dollariin, kun vielä muutama vuosi sitten arvo oli parhaimmillaan 33,8 miljardia dollaria. One M9:n heikon menekin johdosta HTC:n toimitusjohtaja Cher Wang onkin jo luvannut yrityksen julkaisevan uuden lippulaivapuhelimen vielä alkusyksyn aikana.

Digitimes, HTC ships 4.75 million HTC One M9 in 3 months; unlikely to make new breakthrough in China

Kommentit

Qi Quick Charging

Yksi tämän vuoden hyödyllisimmistä uusista ominaisuuksista älypuhelimissa on ollut pikalataus, joka mahdollistaa akun lataamisen täyteen huomattavasti aiempaa nopeammin. Toinen viime vuosina yleistynyt ominaisuus on langaton lataus, jota ei kuitenkaan toistaiseksi pysty hyödyntämään pikalataamisessa. Asiaan on kuitenkin luvassa lähitulevaisuudessa muutos, sillä Qi-lataustandardista vastaava Wireless Power Consortium on ilmoittanut langattoman latauksen seuraavasta kehitysaskeleesta.

Wireless Power Consortium on julkaissut Qi-standardin uusimman version, joka tukee myös pikalatausominaisuutta. Käytännössä uusimman version myötä Qi-tekniikka mahdollistaa langattoman latauksen 15 watin teholla. Toisin sanoen lataus onnistuu langattomasti lähes yhtä nopeasti, kuin nykyisillä Qualcommin Quick Charge 2.0 -tekniikkaa käyttävillä pikalatureilla. WPC kertoo pitävänsä huolta, että uudet langattomat pikalaturit ovat myös taaksepäin yhteensopivia vanhempien älypuhelmien kanssa.

Tällä hetkellä uusin tekniikka on vain WPC:n jäsenyritysten saatavilla, mutta se tulee yleisesti hyödynnettäväksi jossain vaiheessa ensi vuoden aikana.

WPC:n tiedote

Kommentit

Office

Microsoft on tänään ilmoittanut tuoneensa Word-, Excel- ja PowerPoint-sovellukset yleisesti saataville kaikkiin Android-puhelimiin. Sovellukset on ladattavissa ilmaiseksi Googlen Play-kaupasta. Office-sovellukset ovat olleet jo aiemmin saatavilla Android-taulutietokoneisiin ja puhelimiin on puolestaan ollut jo saatavilla Outlook-, OneNote- ja OneDrive-sovellukset.

Microsoft julkisti Office-sovellusten esikatseluversiot Android-puhelimille runsas kuukausi sitten ja on sen avulla päässyt testaamaan ohjelmiston toimintaa yli 1900 erilaisella Android-puhelinmallilla. Sovelluksia on kehitetty esikatselun pohjalta käyttäjiltä saadun palautteen avulla. Parannettuihin osa-alueisiin lukeutuu mm. Google Driven ja Boxin käytettävyys Office-sovellusten kanssa.

Ilmaiset Office-sovellukset mahdollistavat tiedostojen tarkastelemisen, luomisen ja muokkaamisen kaikissa alle 10,1-tuumaisella näytöllä varustetuissa laitteissa. Sovellusten käyttöliittymä on muokattu sopivaksi puhelimien pienemmille näytöille ja tiedostojen käyttäminen on mahdollista suoraan useista eri pilvipalveluista. Office-sovellusten täysien ominaisuuksien käyttö edellyttää voimassa olevaa maksullista Office 365 -tilausta.

Google Play Kauppa, Microsoft-sovellukset

YouTube, Get Office for Android Phone– 90 seconds

Kommentit

Qualcommin nykyiset keskihintaluokan järjestelmäpiirit ovat jääneet markkinoilla hieman varjoon, sillä useimmat valmistajat käyttävät puhelimissaan joko 800-sarjan huippumalleja tai edullisempiin puhelimiin tarkoitettuja 400-sarjan piirejä. Mikäli nyt GeekBenchin tulospalveluun vuotaneita tietoja on uskominen, ovat Qualcommin helmikuussa esittelemät Snapdragon 618- ja 620 -piirit selvästi edeltäjiään houkuttelevampia vaihtoehtoja keskihintaluokan laitteisiin.

Tulospalvelun mukaan Snapdragon 620 -piirillä ja kolmen gigatavun RAM-muistilla varustettu laite saavutti Geekbech 3 -testisovelluksessa 1529 pisteen tuloksen yhdellä suoritinytimellä sekä 4037 pisteen tuloksen moniydintestissä. Vertailun vuoksi tulos on parempi kuin esimerkiksi LG G4:llä (Snpadragon 808) tai HTC One M9:llä (Snapdragon 810) keskimäärin saavutetut tulokset ja pystyy myös laittamaan hyvin hanttiin Galaxy S6:sta löytyvälle Exynos 7420 -piirille (1486 single-core, 5284 multi-core).

Geekbench

64-bittisessä 620:ssa (MSM8952) on neljä 1,8 GHz Cortex-A72- ja neljä 1,2 GHz Cortex-A53-ydintä big.LITTLE-konfiguraatiossa. Piiriin integroitu modeemi kykenee Cat7-luokan LTE-yhteysnopeuksiin ja tukee Carrier Aggregation -teknologiaa. Eroa high-end-piireihin pyritään tekemään mm. muistiohjaimella, joka tukee ”vain” LPDDR3-muistia.

Snapdragon 620 -piirillä varustettujen laitteiden saapumisesta markkinoille ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta ainakin tällä hetkellä se astuisi Geekbench-tulosten mukaisella suorituskyvyllä vakavasti kalliimpien Snapdragon 810 -piirien varpaille.

Geekbench-tulospalvelu

Qualcomm Snapdragon 620 -tuotesivu

Kommentit

WhatsApp toi äänipuhelut Androidille jo maaliskuussa ja iOS:lle huhtikuussa, mutta Windows Phone -käyttäjien on täytynyt odottaa hieman pidempään. Nyt odotus on kuitenkin myös heidän osaltaan ohi, sillä WhatsApp julkaisi sovelluksestaan eilen päivityksen, joka tuo mukanaan mahdollisuuden soittaa äänipuheluita sekä lähettää ääniviestejä.

Sovelluksen päivittämisen jälkeen äänipuheluiden soittaminen onnistuu henkilön keskustelunäkymän alapalkkiin lisätystä pyöreästä puhelukuvakkeesta. Puheluhistorialle löytyy myös oma uusi välilehti. Puheluiden vastaanottaminen tapahtuu normaaleiden puheluiden tapaan, joskin soittajan kuva tulee WhatsApp-profiilista ja näkymän yläkulmassa näkyy pieni WhatsApp-logo. Ääniviestien nauhoittaminen ja lähettäminen puolestaan tapahtuu viestirivin vasempaan reunaan lisättyä mikrofonikuvaketta painamalla.

Eilen julkaistu päivitys on versionumeroltaan 2.12.60.0 ja kooltaan 17 megatavua. Äänipuhelut vaativat toimiakseen Windows Phone 8 käyttöjärjestelmäversion ja ääniviestien lähettäminen WP 8.1 -version.

Windows Phone Kauppa, WhatsApp

Kommentit

Ubuntu-puhelimia on toistaiseksi ilmaantunut markkinoille ainoastaan kaksi kappaletta, molemmat espanjalaiselta BQ:lta. Nyt kuitenkin kiinalaisvalmistaja Meizu on aloittamassa MWC-messuilla esitellyn Meizu MX4 Ubuntu Editionin myyntiä Euroopassa. Myynti tulee tapahtumaan Meizun englanninkielisten verkkosivujen kautta, ja saatavuus tulee toistaiseksi olemaan rajoitettu ainoastaan Eurooppaan. Laitteen ostaakseen täytyy kuluttajan löytää origamiseinältä kutsu, joka oikeuttaa MX4 Ubuntu Editionin tilaamiseen. Uutisen kirjoitushetkellä origamiseinää ei sivuilta enää löytynyt, mutta ilmeisesti se tulee löytymään tästä osoitteesta. Päivitys 25.6.2015: Linkki toimii nyt ja ostajalla on päivittäin kolme mahdollisuutta löytää ostamiseen oikeuttava kutsu origamiseinältä.

Ulkonäöltään ja teknisiltä ominaisuuksiltaan laite on huomattavasti mielenkiintoisempi verrattaessa espanjalaisvalmistaja BQ:n tuotoksiin. 5,3-tuumainen IPS LCD -näyttö on varustettu kiitettävällä 1920 x 1152 pikselin tarkkuudella, keskusmuistia löytyy kaksi gigatavua, järjestelmäpiirinä toimii MediaTekin kahdeksanytiminen MT6595 ja akku on kooltaan 3100 mAh. Valokuvista vastaavat 20,7 megapikselin takakamera ja 2 megapikselin etukamera. Heikkona puolena voidaan nähdä laitteen 16 gigatavun tallennustila ilman mahdollisuutta microSD-korttiin.

Uusi tuttavuus irtoaa verkkosivujen kautta 299 euron hintaan. Osa kansainvälisistä sivustoista on saanut laitteen jo käsiinsä, alla esimerkkinä OMG! Ubuntun ensituntumavideo.

Meizu.com, MX4 Ubuntu Edition

Kommentit

Kiinasta kantautuva raportti kertoo MediaTekin kymmenytimisen Helio X20 -järjestelmäpiirin debytoivan Elephonen tulevassa P9000-älypuhelimessa. Helio X20-järjestelmäpiiri sisältää kaksi maksimissaan 2,5 GHz:n Cortex-A72-, neljä 2 GHz:n Cortex-A53- ja neljä 1,4 GHz:n Cortex-A53-prosessoriydintä ja ARM:n Mali-T880 MP4 -grafiikkaohjaimen.

Elephone P9000 tulee sisältämään Helio X20:n eli MT6797:n lisäksi 5,5-tuumaisen FullHD-näytön, neljä gigatavua muistia ja 32 gigatavua tallennustilaa, jota voidaan laajentaa microSD-kortilla. Puhelimen takakameran tarkkuudeksi kerrotaan 20,7 ja etukameran 8 megapikseliä. Elephone P9000:n kerrotaan tarjoavan kaksi SIM-korttipaikkaa ja sen akku on raportin mukaan kapasiteetiltaan 3100 mAh. Puhelimen kerrotaan tulevan markkinoille 20. lokakuuta.

MyDrivers, Made the first 10-core mobile phone to confirm! (Google Translate)

Kommentit

Google on lisännyt Play-kauppaan 17 ladattavaa kellotaulua Andoid Wear -laitteita varten. Monet uusista vaihtoehdoista rakentuvat joidenkin tunnettujen hahmojen tai merkkien ympärille, ja suomalaisille tuttuja hahmoja löytyy esimerkiksi Angry Birdsin, Hello Kittyn ja Muumien muodossa.

Kellotaulujen suuri määrä kielii päinvastaisesta politiikasta verrattaessa Apple Watchiin, jonka kellotaulujen määrä on toistaiseksi pysynyt tarkkaan rajattuna, vaikkakin nekin ovat toki jossain määrin muokattavissa.

Kaikki uutuudet ovat kahta poikkeusta lukuun ottamatta ilmaisia ja ne ovat ladattavissa välittömästi laitteille. Rajoituksia laitteen näytön muodon suhteen ei ole, vaan taulut tukevat niin pyöreitä kuin kulmikkaitakin näyttöjä.

Google Play, New Watch Faces

Kommentit

G4 Stylus

LG on ilmoittanut G4 Stylusin ja G4c:n saapuvan Suomessa kauppoihin kesäkuun loppuun mennessä. Toukokuun puolivälissä esitellyt mallit sijoittuvat esikuvaansa edullisempaan hintaluokkaan. Stylus-mallin suositushinta on 299 euroa ja G4c:n vastaavasti 249 euroa.

G4c

Molempien mallien ominaisuuksiin lukeutuu HD IPS -näyttö, 1,2 GHz neliydinsuoritin, gigatavu RAM-muistia, kahdeksan gigatavua tallennustilaa, LTE-yhteydet, NFC, viiden megapikselin etukamera sekä kahdeksan megapikselin takakamera. G4 Styluksen erikoisominaisuuksiin kuuluu lisäksi takakameran lasertarkennus sekä Rubberdium Stylus -kynä, jolle löytyy paikka puhelimen rungosta.

LG G4 Stylus -tuotesivu

LG G4c -tuotesivu

Kommentit

iPhone 6

Metalli on ollut suosittu materiaalivalinta monissa viimeaikaisissa lippulaivapuhelimissa, mutta sen myötä on tehtävä myös tiettyjä kompromisseja. Laadukkaan ja tukevan tuntuman kääntöpuolena se tuo haasteita puhelimen suunnitteluun, sillä metallirakenne sopii huonosti yhteen radioaaltojen kanssa. Esimerkiksi matkapuhelinyhteyden, WiFin, Bluetoothin ja NFC:n antennit sekä langaton lataus toimivat heikosti metallikuoren läpi. Laitevalmistajat ovat ratkaisseet nämä ongelmat toteuttamalla alumiinikuoriin erilaisia muovisia osia, kuten Applen ja HTC:n malleissa nähtyjä metallirakenteeseen sulautettuja antenniviivoja.

Kaikkien silmään muoviset viirut keskellä metallipintaa eivät näytä erityisen tyylikkäiltä, jonka kannalta Applen hakema uusi patentti saattaa tarkoittaa hyviä uutisia. Patentti paljastaa Applen kehittäneen uuden komposiittimateriaalin, joka näyttää ja tuntuu täysin anodisoidulta alumiinilta, mutta ei estä radioaaltojen pääsyä lävitseen. Toisin sanoen se mahdollistaa antenniviivojen häivyttämisen sekä myös muiden fyysisten yksityiskohtien naamioimisen osaksi metallirakennetta. Patenttihakemuksessaan Apple kuvailee ratkaisua sopivaksi esimerkiksi kannettavien tasohiiren sekä juurikin puhelimien ja tablettien antennien naamioimiseen.

Kuten monien muidenkin patenttien tapauksessa, toistaiseksi ei ole tiedossa tuleeko Apple hyödyntämään patentoimaansa materiaalia tulevissa metallirakenteisissa tuotteissaan.

Business Insider, Apple invented a way to overcome one of the iPhone’s biggest design hurdles

US Patent & Trademark Office, NON-CAPACITIVE OR RADIO FREQUENCY-TRANSPARENT MATERIALS WITH ANODIZED METAL APPEARANCE

Kommentit

IDC

Markkinatutkimusyhtiö IDC arvioi tuoreessa raportissaan maailmanlaajuisten puettavien laitteiden toimitusmäärien lähes kolminkertaistuvan viime vuoteen nähden. IDC:n arvion mukaan kuluvana vuonna myydään yhteensä 72 miljoonaa puettavaa laitetta, joka on 173,3 % enemmän kuin viime vuonna (26,4 miljoonaa).

IDC:n jakanut raportissaan puettavat laitteet kahteen ryhmään - peruslaitteisiin sekä kolmansien osapuolien sovelluksia tukeviin älylaitteisiin. Suurin osa kasvusta tapahtuu IDC:n arvion mukaan älylaitteiden toimesta, joiden toimitusmäärien arvellaan kasvavan viime vuoden 4,2 miljoonasta kappaleesta 33,1 miljoonaan kappaleeseen (+683 %). IDC odottaa älymallien ohittavan perusmallien myynnin vuoden 2016 aikana. Peruslaitteiden toimitusten kasvun arvioidaan olevan 76 % luokkaa.

Vuonna 2019 IDC arvioi toimitusmäärien ylittävän 150 miljoonan laitteen rajan. Se tekee vuosikohtaiseksi kasvuvauhdiksi 42,6 %. Lähiaikojen suuntaa näyttäviksi tuotteiksi IDC mainitsee Apple Watchin sekä Microsoftin Hololens -konseptin. Valtaosan markkinoista odotetaan koostuvan ranteisiin puettavista laitteista.

IDC, Worldwide Wearables Market Forecast to Grow 173.3% in 2015 with 72.1 Million Units to be Shipped

Kommentit

OnePlus Onen seuraajan OnePlus 2:n julkaisu lähenee jatkuvasti, ja yhtiö onkin luvannut seuraavien viikkojen aikana ripotella tietoja uutuudesta. Tänään laitteesta saatiin tietoon jälleen uusi ominaisuus, sillä OnePlus 2:n USB-liitin tulee olemaan C-tyyppiä. Type-C-mallista liitintä ei ole vielä toistaiseksi nähty suurien valmistajien lippulaivamalleissa, mutta OnePlus haluaa omien sanojensa mukaan toimia edelläkävijänä asian tiimoilla.

Toinen mielenkiintoinen seikka on se, että yhtiön verkkosivuilla kerrotaan ensimmäisen One-mallin olevan loppuunmyyty. Kumpaakin värivaihtoehtoa ostettaessa käyttäjille tarjotaan Sold out -ilmoitus. Äkillinen aikaisemman mallin myynnin lopettaminen voisi vihjata siihen suuntaan, että OnePlus 2:n julkaisupäivä on hyvin lähellä. Järjestelmäpiirinä uudessa laitteessa tullaan näkemään lämpöongelmistaan tunnetuksi tullut Snapdragon 810, mutta yhtiö on vakuuttanut välttävänsä ylikuumenemisongelmat. Muutoin laitteesta on toistaiseksi liikkeellä heikosti tietoa, mutta oletettavasti OnePlus 2 tullaan toimittamaan reilun kokoisella näytöllä ja parannetuilla kameroilla.

OnePlus.net, OnePlus One
OnePlus @ Google+, Our second spec revealed

Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös