Taskumuro.com

Oppo U3

Uutisoimme TaskuMurossa runsas viikko sitten Kiinan telehallintoviranomaisen TENAA:n hyväksynnän saaneesta Oppo U3 -puhelimesta, jonka kamera oli hyväksyntädokumenttien perusteella varustettu älypuhelimissa harvinaisella nelinkertaisella optisella zoomilla. Oppo julkaisi U3:n eilen virallisesti ja vaikka muut TENAA:n dokumenteista vuotaneet tekniset ominaisuudet osuivatkin oikeaan, ei uutuusmallin kamerassa ole lainkaan optista zoomia.

Phablet-kokoluokkaan sijoittuva U3 on varustettu 5,9 tuuman Full HD IPS-näytöllä, joka peittää 75 % laitteen pinta-alasta. U3:n ulkomitat ovat 156,8 x 81 x 8 mm ja paino 195g. Järjestelmäpiirinä toimii 64-bittinen Mediatek 6752, joka koostuu kahdeksasta 1,7 GHz Cortex-A53-prosessorista sekä Mali-T760-grafiikkasuorittimesta. Muita tärkeitä teknisiä ominaisuuksia ovat kahden gigatavun RAM-muisti, 16 gigatavun tallennustila, 4G-yhteydet, AK4961-äänipiiri, 3000 mAh akku, viiden megapikselin etukamera sekä Sony IMX214 -sensoriin perustuva 13 megapikselin takakamera, jolla voi ikuistaa myös interpoloituja 50 megapikselin otoksia.

Oppo U3

Käyttöjärjestelmänä U3:ssa pyörii Android 4.4.4, jonka parina on Oppon oma ColorOS 2.0.1. Oppo on lisännyt käyttöliittymään Samsungilta tuttuja ominaisuuksia, kuten kahden sovellusikkunan tilan sekä näkymän pienentämisen näytön toiseen reunaan. Laitteen saatavuudesta tai hinnasta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Värivaihtoehtoja ovat valkoinen ja tummansininen. Lisävarusteena Oppo tarjoaa erikoista Rabbit’s Tail -takakuorta, jossa valkoisen karvapallon kerrotaan helpottavan puhelimen pysymistä (naisten) käsissä.

Oppo Store, Oppo U3

GizmoChina, OPPO U3 is official! Features MT6752 + 5.9-inch 1080p display

Kommentit

Win 10 on mobile

Microsoftin Joe Belfiore on esitellyt seitsemältä Suomen aikaa alkaneessa Windows 10 -tilaisuudessaan myös älypuhelimille ja alle kahdeksantuumaisille taulutietokoneille tarkoitettua versiota Windows 10 -käyttöjärjestelmästä. Sama käyttöjärjestelmä tulee pyörimään mukautettuina versioina niin pöytäkoneissa, kannettavissa, taulutietokoneissa, älypuhelimissa kuin Xboxsissakin. Belfiore suoritti esittelyn Lumia 1520 -puhelimella.

Windows 10 keyboard

Windows 10

Mobiililaitteisiin suunnatusta Windows 10:stä löytyy mm. uudistettu ilmoitusvalikko (Action Center), selkeämmin jaoteltu asetusvalikko, näytöllä siirreltävä ja kooltaan muokattava näppäimistö sekä Skype-viestien (ja muiden IP-viestipalveluiden) integroiminen viestisovellukseen. Sisällöltään monipuolistunut ilmoituskeskus osaa synkronoitua käyttäjän muiden laitteiden kanssa, eli jos ilmoitus kuitataan yhdellä laitteella kuittaantuu se automaattisesti myös kaikilla muilla.

Windows 10

Windows 10 album

Monet perussovellukset, kuten ihmiset-sovellus, musiikkisoitin, nettiselain, kuvagalleria ja Microsoftin Office-sovellukset (Word, Excel, PowerPoint, Outlook) perustuvat samaan koodiin tietokoneversioiden kanssa (ns. Universal apps), joten ne tarjoavat nykyistä monipuolisemman käyttökokemuksen mobiililaitteissa. Sähköposti- ja kalenterisovelluksena mobiililaitteissa käytetään Belfioren esityksen perusteella Outlookia, joka perustuu myös samaan koodiin työpöytäversion kanssa. Microsoft esitteli lisäksi tietokoneella uutta Project Spartan -koodinimellä tunnettua selainta, joka tulee myöhemmin saataville myös mobiililaitteisiin.

Win 10

Windows 10:n saapumisaikataulusta mobiililaitteille ei kerrottu vielä tarkemmin, mutta esityksen perusteella käyttöjärjestelmän mobiilivariantti vielä varsin keskeneräinen. Windows Phone 8.1 -käyttäjät saavat Windows 10 -päivityksen aikanaan ilmaiseksi laitteisiinsa.

Kommentit

HP on julkaissut kolme uutta Pro Slate -sarjan taulutietokonetta. Yhtiön suunnittelijat ovat kaikesta päätellen käyneet opissa HTC:lla, sillä kaksi yhtiön uusista Android-taulutietokoneista muistuttaa erehdyttävästi HTC One -sarjalle tyypillistä muotoilua. Kolmas taulutietokoneista muistuttaa muotoilultaan hyvinkin geneeristä taulutietokonetta ilman sen kummempia erikoisuuksia.

Uusista taulutietokoneista suurin on Android 4.4 KitKattia pyörittävä Pro Slate 12. Se on varustettu 12,3-tuumaisella 1600x1200-resoluution IPS-näytöllä, Qualcommin neliytimisellä Snapdragon 800 -järjestelmäpiirillä ja kahdella gigatavulla muistia sekä 32 Gt tallennustilalla, jota voidaan laajentaa maksimissaan 32 Gt:n microSD-kortilla. Pro Slate 12:n ja Pro Slate 8:n erikoisuus on HP Duet Pen, joka mahdollistaa mille tahansa alustalle piirtämisen siten, että piirros siirtyy suoraan taulutietokoneen näytölle.

Pro Slate 12:ssa pm stereokaiuttimet laitteen etupuolella sekä kaksi kameraa. Takakameran tarkkuus on 8 ja etukameran 2 megapikseliä. Se tukee WiFi 802.11a/b/g/n/ac- ja Bluetooth-standardeja sekä NFC-teknologiaa. Pro Slate 12 on varustettu 37 wattitunnin akulla. Taulutietokoneessa on myös paikka nano-SIM-kortille, mutta lehdistötiedot eivät kerro ovatko LTE-taajuudet tuettuina vai ei.

Niin ikään Android 4.4 KitKattia käyttävä Pro Slate 8 muistuttaa ulkonäöltään selvästi isoveljeään. Sen 7,86-tuumainen IPS-näyttö tukee 2048x1536 resoluutiota. Laitteen muut ominaisuudet ovat identtiset isoveljen kanssa sillä erolla, että Pro Slate 8:sta tulee saataville myös 16 Gt:n sisäisellä tallennustilalla varustettu malli ja se on varustettu 21 wattitunnin akulla.

10,1-tuumaisella 1280x800-resoluution IPS-näytöllä varustettu HP Pro Slate 10 EE G1 käyttää muiden HP:n uutuuksien tapaan Android 4.4 KitKatia. Qualcommin järjestelmäpiirin sijasta sen sydämenä sykkii Intelin Atom Z3735G, jonka parina on 1 tai 2 gigatavua muistia. Tallennustilaa on tarjolla mallista riippuen 16 tai 32 gigatavua. Taulutietokoneen takakamera on tarkkuudeltaan 2 tai 5 ja etukamera 2 tai 1,3 megapikseliä. Se tukee WiFi 802.11a/b/g/n- ja Bluetooth-standardeja. Taulutietokoneessa ei ole paikkaa SIM-kortille. Sen akun kapasiteetti on 28,5 wattituntia. Pro Slate 10 EE G1:lle on saatavilla lisävarusteena HP:n virallinen näppäimistötelakka.

GSMArena, HP announces three new Android tablets, including a 12-inch beast

Kommentit

GS6 concept render

Korealaisen Chosun Ilbo -uutissivuston Samsungilla työskentelevältä johtotason henkilöltä saamiensa tietojen mukaan Galaxy S6 -älypuhelin julkaistaan maaliskuun 2. päivä MWC-tapahtuman yhteydessä Barcelonassa. Tietolähteen mukaan Samsung on kehittänyt useita erilaisia prototyyppejä Galaxy S6:sta ja ei ole toistaiseksi päättänyt mikä versio tuodaan markkinoille. Puhelimen rakenteessa käytetään metallia, mutta käytännön toteutustapoja on useita. Lisäksi Chosun Ilbon lähteen mukaan vielä ei ole päätetty otetaanko käyttöön puhelimen reunoille kaartuva näyttöratkaisu Note Edgen tapaan. Viimeisimpien huhujen mukaan GS6 ei tule olemaan vedenkestävä edeltäjämallinsa tapaan.

Korealaissivuston uutisessa mainitaan lisäksi, ettei LG aio julkaista omaa G4-huippumalliaan vielä MWC-tapahtumassa. LG:n edustajan kerrotaan sanoneen, että G4:n aika ei ole vielä MWC:ssä ja yritys aikoo käyttää enemmän aikaa uutuuspuhelimen paranteluun. Sen sijaan LG:ltä on luvassa useita puettavia laitteita sekä älykello webOS-käyttöjärjestelmällä.

The Chosun Ilbo, Samsung to Unveil Galaxy S6 at Barcelona Fair

Kommentit

HTC:n odotetaan julkaisevan uuden Hima-koodinimellisen lippulaivansa 1. maaliskuuta. Julkaisuaikataulusta kertoneesta uutisesta ei ehtinyt vierähtää kuin päivä, kun HTC:n uutukainen pääsi poseeraamaan myös kameralle. Puhelimen nimeksi on ilmeisesti varmistumassa HTC One M9.

HTC Hima noudattaa liki orjallisesti vuolaasti kehuja saaneiden One M7:n ja One M8:n muotokieltä. BoomSound-stereokaiuttimet löytyvät edelleen puhelimen etupuolelta tutuilta paikoiltaan, joskin niiden säleikkö näyttäisi kuvien perusteella hieman aiempaa tiheämmältä. Kyse saattaa olla toisaalta myös suttuisen kuvan luomasta illuusioista. Etukamera löytyy niin ikään vanhalta tutulta paikaltaan ja sen tarkkuudeksi raportoidaan 13 megapikseliä. Merkittävin ero puhelimen etupuolella M8:iin verrattuna on kuvien mukaan metallisen, timanttileikatun reunuksen kutistuminen olemattomiin.

Kuten M8:n kohdalla, myös Himan takakuori on muotoiltu kaarevaksi. Kuvien perusteella puhelin näyttää reunoiltaan M8:ia kapeammalta. Silmiinpistävin ero edeltäjään löytyy kamerasta. HTC Himan 20,7 megapikselin takakameran objektiivi on paketoitu neliskulmaisen rakenteen sisään aiemman pyöreän sijasta, eikä sen parina ole syvyysdatan tallettamiseen käytettyä toista kameraa. Kameran vieressä on kaksois-LED-salama. Kuulokeliitäntä on M8:n tapaan puhelimen pohjassa micro-USB-liittimen vieressä.

HTC One M9: First photos of HTC Hima!

Kommentit

Huawei Honor 6 & EMUI 3.0

Monet Honor 6:n käyttäjät ovat harmitelleet Android Lollipop -päivityksen verkkaista julkaisuaikataulua ja TaskuMuron laitetestissä puolestaan kritisoimme sitä, että loppusyksystä julkaistu Honor 6 oli varustettu vanhalla EMUI 2.3 -käyttöliittymällä. Nyt Honor 6 -käyttäjille on kuitenkin luvassa varmasti mieluinen päivitys, sillä Huawei on tuomassa uusimman EMUI 3.0 -käyttöliittymäversion päivityksenä aivan lähiaikoina.

Tuleva päivitys ei tiettävästi koske Android-versioon, joka pysyy toistaiseksi 4.4.2:ssa. Android 5.0 Lollipop -päivitys on tällä tietoa luvassa vuoden toisella neljänneksellä. Uuden Android-version sijaan lähipäivinä luvassa oleva päivitys tuo mukanaan Emotion UI -käyttöliittymän (EMUI) viimeisimmän 3.0-version, joka löytyy jo mm. Ascend Mate 7 -puhelimesta. EMUI 3.0 uudistaa käyttöliittymän sekä vakiosovellusten ulkoasua varsin merkittävästi ja tarjoaa Huawein mukaan käyttäjäystävällisemmän sekä saumattomamman käyttökokemuksen.

Huawei Suomi vahvisti TaskuMurolle, että EMUI 3.0 -päivitys on tulossa Honor 6:lle vielä tämän kuun aikana. Hyvällä tuurilla päivitys saattaa tulla saataville jopa vielä kuluvan viikon sisällä. Päivitys tulee jakeluun suoraan puhelimiin OTA-muodossa (over-the-air).

Huawei EMUI 3.0 -esittelysivu

AndroidCentral, Update for Huawei Honor 6 rolling out in Europe, brings redesigned user interface

Kommentit

GS5 fingerprint sensor

SamMobile-sivuston saamien tietojen mukaan tulevassa Samsung Galaxy S6 -älypuhelimessa on luovuttu pyyhkäisyyn perustuvasta sormenjälkitunnistimesta. Galaxy S5:n pyyhkäisyn vaativa sormenjälkitunnistin on saanut paljon kritiikkiä niin tarkkuudestaan kuin käytettävyydestäänkin. SamMobilen tietojen mukaan GS6:n sormenjälkitunnistimen sisältävä kotinäppäin on kooltaan aiempaa suurempi, koska siinä käytetään kosketukseen perustuvaa sormenjälkitunnistinta.

Kyseessä on mm. iPhonesta ja Huawei Ascend Mate 7:stä tuttu ratkaisu, jossa sormi yksinkertaisesti lasketaan sensorin päälle ilman pyyhkäisevää liikettä. Toistaiseksi ei ole tiedossa toimiiko tunnistin myös näytön ollessa pois päältä. SamMobilen tietojen mukaan ohjelmistopuolelle ei ole luvassa uusia sormenjälkitunnistusta hyödyntäviä ominaisuuksia näyttölukituksen, nettisivuille, Samsung-tiliin ja Paypaliin kirjautumisen sekä yksityistilan lisäksi.

SamMobile, Exclusive: Samsung opts for a touch-based fingerprint sensor for the Galaxy S6

Kommentit

HTC on lähettänyt kutsuja yhtiön julkaisutilaisuuteen Barcelonaan 1. maaliskuuta. Yhtiö kutsuu lehdistöä tutustumaan sen uusiin tuotteisiin aivan Mobile World Congress -tapahtuman kynnyksellä ”utopia in progress” -sloganilla.

Vaikka mitään ei ole vielä virallisesti varmistettu, pidetään yleisesti itsestäänselvyytenä, että tapahtumassa tullaan esittelemään Hima-koodinimellinen One M8:n seuraaja. Mahdollisesti One M9 -nimellä julkaistavan Himan odotetaan nykyisten huhujen valossa sisältävän 5-tuumaisen 1920x1080-resoluution näytön, Qualcommin 64-bittisen, kahdeksanytimisen Snapdragon 810 -järjestelmäpiirin ja 3 gigatavua muistia. Puhelimen takakameran huhutaan käyttävän 20,7 megapikselin sensoria ja etukamerana tulisi toimimaan joko aiempien One-mallien takakamerana tutuksi tullut 4 ultrapikselin kamera, tai 13 megapikselin kamera.

Himan lisäksi HTC:n huhutaan esittelevän samassa tapahtumassa ensimmäisen älykellonsa. HTC aloitti aiemmin yhteistyön urheiluasusteisiin keskittyvän Under Armourin kanssa ja älykellon huhutaan olevan ensimmäinen yhtiöiden välisen yhteistyön hedelmä. The Vergen mukaan yhtiö on lisäksi panostamassa lähitulevaisuudessa kodin viihdekeskuksiin ja muihin sille uusiin tuotekategorioihin.

The Verge, HTC’s next One flagship smartphone set to launch on March 1st

Kommentit

810

Parin viime kuukauden aikana liikkuneiden huhujen mukaan Qualcomm on kärsinyt ongelmista uuden Snapdragon 810 -piirin valmistuksen kanssa, mutta Digitimes-julkaisun saamien tietojen mukaan ongelmat on selätetty ja massatuotanto on täydessä vauhdissa. Joidenkin Qualcommin asiakkaiden kerrotaan silti edelleen olevan huolissaan piiriin liittyvien ohjelmistojen keskeneräisyydestä. Ensimmäiset Snapdragon 810 -piiriä käyttävät puhelimet saapuvat markkinoille vielä kuluvan kuun lopulla.

Snapdragon 810 -piiri on Qualcommin tämän vuoden lippulaivamalli ja sitä tullaan käyttämään useiden älypuhelinvalmistajien huippumalleissa. Jo nyt julkaistuna on ainakin LG G Flex 2- ja Xiaomi Mi Note Pro -puhelimet ja lisää on luvassa lähikuukausien aikana. 20 nm viivanleveydellä valmistettava piiri perustuu ensimmäistä kertaa (Qualcommin mallistossa) 64-bittiseen big.LITTLE-arkkitehtuuriin. Piiri sisältää neljä Cortex-A57- ja neljä Cortex-A53-prosessoriydintä, Adreno 430 -grafiikkasuorittimen sekä integroidut LTE Cat9 -yhteysominaisuudet.

Digitimes, Digitimes Research: Qualcomm Snapdragon 810 ships as scheduled for Xiaomi and LG product launches

Kommentit

HTC:n One M8 -lippulaivapuhelimen Android 5.0 Lollipop -päivitykset on jo aloitettu, mutta muut HTC:n puhelimet odottelevat edelleen omia päivityksiään. Nyt muiden HTC:n puhelinmallien päivityksistä saatiin uutta tietoa, kun Vietnamilainen HTC-Vietnam-sivusto sai yhtiön päivitysaikataulut käsiinsä.

Aikataulun mukaan One M7 tulee saamaan Lollipop-päivityksensä vielä kuluvan kuun aikana. Helmikuussa päivitykset ovat luvassa One E8:lle, Desire Eyelle, One M8 Eyelle ja Butterfly 2:lle. Maaliskuussa vuoronsa saavat One Max, One M7 Dual Sim, Desire 816, Desire 820u, One M8 Mini, One E8:n kiinalaisversio ja M8 Eyen kiinalaisversio. Maalis-huhtikuussa vuoroon tulevat lopulta One M8 Minin lukitsemattomat versiot, Deisre 610, Desire 820s, Desire 510 ja One Mini.

HotHardware, HTC’s Android 5.0 Lollipop Update Schedule Leaked

Forum HTC Vietnam, Schedule scheduled update Android 5.0 for HTC devices in the future (Google Translate)

Kommentit

Nokialta matkapuhelinliiketoiminnan ostanut Microsoft ilmoittaa virallisessa blogissaan, että viimeisimmän Lumia Denim -nimeä kantavan ohjelmistopäivityksen jakelun on tarkoitus laajentua kuluvan kuun aikana. Suomessa kyseinen päivitys on saapunut jo merkittävälle osalle Windows Phone 8.1 -pohjaista laitekantaa, mutta sitä odottelevat vielä kuitenkin Lumia 630-, Lumia 635-, Lumia 820-, Lumia 920-, Lumia 925- ja Lumia 1020 -puhelinten omistajat.

Microsoftin Lumia Denim -päivitys yhdistää Windows Phone 8.1 Update 1 -käyttöjärjestelmän uudistukset yhtiön omille laitteille kehitettyjen lisäominaisuuksien kanssa. Pakettiin kuuluvat muun muassa Cortana-virtuaaliavustaja, tuki kotinäkymän kansioille, paranneltu Glance screen -vilkaisunäyttö, nopeampi ja paremmin mobiilisivustoja tukeva Internet Explorer -verkkoselain sekä VPN-tuki.

Lumia-laitteiden päivittäminen onnistuu suoraan verkon yli puhelimen asetuksista. Microsoftilta löytyy video, jossa se opastaa selkeästi, kuinka uuden ohjelmistoversio voi omaan laitteeseensa asentaa.

Lumia Conversations, The Lumia Denim Update is coming your way

Kommentit

OnePlus lollipop

Cyanogenin perustaja Steve Kondik on kertonut AndroidCentralin haastattelussa, että OnePlus Onen on tarkoitus saada virallinen CyanogenMod-pohjainen Android 5.0 -päivityksensä ensi kuun aikana. Päivitys perustuu CyanogenMod 12 buildiin. OnePlus julkaisi jo vuodenvaihteen jälkeen alpha-version omasta Lollipop-päivityksestään, mutta siinä on vielä puutteita, eikä sitä voi pitää valmiina kuluttajakäyttöön. OnePlus Onet saavat Android 5.0 CyanogenMod-päivityksen myös Intiassa Micromaxin kanssa syntyneistä epäselvyyksistä huolimatta.

OnePlussan ja intialaisen Micromaxin välinen kiista liittyy yksinoikeuteen CyanogenModin käytöstä kaupallisissa puhelimissa Intian markkinoilla. Cyanogenin Steve Kondikin mukaan molempien valmistajien kanssa sovittiin lyhyestä yksinoikeudesta Cyanogen OS:iin melko suoraviivaisella tavalla. Kondikin mukaan Micromax on kuitenkin tulkinnut sopimusta merkittävästi eri tavalla, kuin Cyanogenillä oli tarkoitettu. Micromaxin uutta Yu-brändiä varten tehdyn sopimuksen ei ollut tarkoitus vaikuttaa takautuvasti OnePlussaa vastaan.

Kondikin mukaan Cyanogen toimii pääomasijoituspohjalta, eikä sillä ole edelleenkään tavoitteena kaupallistaa käyttöjärjestelmäänsä. ”Haluamme edelleen tarjota uuden käyttöjäkokemuksen, jota käyttäjät itse voivat auttaa muokkaamaan haluamaansa suuntaan”, Kondik painottaa. Kaikesta huolimatta Cyanogen OS on kuitenkin lisensoitu maksua vastaan OnePlussalle ja Micromaxille.

AndroidCentral, Steve Kondik on India, Micromax, and OnePlus

Kommentit

Älypuhelinmaailman kärkisijoille raketin lailla noussut Xiaomi on julkisti tänään kaksi uutta lippulaivamallia. Molemmat uusista älypuhelinmalleista sijoittavat itsensä kilpailemaan markkinoista jättiluurien kuten Samsung Galaxy Noten ja iPhone 6 Plussan kanssa.

Mi Note rakentuu Sharpin ja JDI:n valmistaman Full HD -näytön ympärille. Se on varustettu Qualcommin neliytimisellä 2,5 GHz:n Snapdragon 801 -järjestelmäpiirillä, jonka parina on 3 Gt muistia ja 16 tai 64 Gt tallennustilaa. Monista muista highend-puhelimista poiketen se tukee kahta 4G-SIM-korttia.

Mi Noten 13 megapikselin takakamera on Sonyn valmistama. Se on varustettu optisella kuvanvakaimella ja f/2.0 aukolla. Takakameran parina on Philipsin kaksisävyinen LED-salama. Etukameranan tarkkuus on 4 megapikseliä ja se on varustettu suurikokoisilla 2.0 mikronin pikseleillä. Merkittävä ominaisuus on myös ESS ES9018K2M -äänidekooderi, joka sallii 24-bittisten, 192 kHz:n häviöttömien ääninraitojen toiston (APE, FLAC, DSD, WAV).

Xiaomi Mi Noten strategiset mitat ovat 155,1 x 77,6 x 6,95 mm ja 161 grammaa. Puhelimen akun kapasiteetti on 3000 mAh ja se tukee Quick Carge 2.0 -ominaisuutta. Xiaomi Note tulee ainakin aluksi saataville Android 4.4 KitKatilla, jota on höystetty MIUI 6.0 -käyttöliittymällä.

Mi Note Pro lyö pöytään vielä astetta kovemmat ominaisuudet. Sen 5,7-tuumainen näyttö tarjoaa 2560x1440 pikselin tarkkuuden. Mi Note Pro on varustettu Qualcommin 64-bittisellä, 8-ytimisellä Snapdragon 810 -järjestelmäpiirillä, jonka parina on 4 Gt muistia ja 64 Gt eMMC 5.0 -tallennustilaa. Puhelin tukee LTE-CAT 9:ää, mikä mahdollistaa maksimissaan 450 Mb/s:n latausnopeudet. Mi Note Pron käyttöjärjestelmä perustuu Mi Notesta poiketen Android 5.0 Lollipopiin. Muilta ominaisuuksiltaan Note Pro on identtinen edullisemman veljensä kanssa.

Xiaomi Mi Note ja Mi Note Pro saapuvat markkinoille 27. tammikuuta ja niiden ennakkotilausten vastaanottaminen aloitetaan 20. tammikuuta. 16 Gt:n Mi Note on hinnoiteltu 2299 Yuaniin eli noin 317 euroon, 64 Gt:n Mi Note 2799 Yuaniin eli noin 386 euroon ja 64 Gt:n Mi Note Pro 3299 Yuaniin eli noin 455 euroon.

Xiaomi MIUI Official Forum, Xiaomi 2015 New Flagship Launch: Mi Note, Mi Box mini, Mi Headphones

Kommentit

Project Ara Spiral 2

Google on esitellyt eilen Californiassa järjestämässään Project Ara Developers Conference 2015 -tapahtumassa modulaarisen Project Ara -älypuhelinkonseptin uusimman version. Google aloittaa Project Aran markkinapilottivaiheen tämän vuoden toisella puoliskolla Puerto Ricon markkinoilla. Laitteen perusversion kerrotaan tulevan myyntiin 50-100 dollarin hintaan, joka kattaa ainoastaan valmistuskustannukset. Laitteita ja moduuleita tulee myyntiin myös liikkuvista myyntiautoista.

Project Ara Spiral 2

Spiral 2:n teknisiin ominaisuuksiin lukeutuvat kaksi järjestelmpiirivaihtoehtoa (Marvell PXA1928 ja Tegra K1), 720p-tarkkuuden näyttö, 3G-, WiFi- ja Bluetooth-yhteydet, viiden megapikselin kamera, micro-USB-portti, akku ja suurikokoinen kaiutin. Kaikkiaan Spiral 2:lle tulee saataville 11 toimivaa vaihtomoduulia ja Googlen tavoitteena on laajentaa määrää 30:een vuoden loppuun mennessä. Project Araa johtavan Paul Eremenkon mukaan laitteen rautapuoli on täysin toiminnassa, mutta firmware on vielä keskeneräinen.

Seuraavasta Project Ara -prototyypistä, joka kulkee Spiral 3 -nimellä, tulee löytymään LTE-yhteysominaisuudet, parempi kamera, pienempi virrankulutus sekä suurempi akku. Mukana tulee myös olemaan moduulien välisen kontaktittoman datansiirron mahdollistava induktiivinen järjestelmä. Lisäksi Spiral 3:ssa antennit tullaan siirtämään moduuleista laitteen endo-keskirankaan. Google arvioi, että Project Aran valmis kuluttajaversio saattaa saapua markkinoille noin vuoden sisällä.

YouTube, Project Ara: Part of it

SlashGear, This is Google’s new Project Ara modular phone: Spiral 2

The Verge, Google’s modular Project Ara smartphone will begin pilot testing in Puerto Rico later this year

Kommentit

HTC on aloittanut One M8 -lippulaivamallinsa Android 5.0 Lollipop -päivitykset. Yhtiön tuotepäällikkö Mo Versi twiittasi asian tiimoilta eilen. Kuten yleensä, OTA-päivitykset eivät ilmesty kaikille asiakkaille samanaikaisesti. 584 megatavun päivityksen myötä puhelimen tuorein ohjelmistoversio on 4.16.1540.8.

One M8:n Android 5.0 Lollipop -päivitys listaa muutoslistassaan itse käyttöjärjestelmäpäivityksen lisäksi päivitetyn Lollipop UI -tyyppiset lukitusruudun ja huomautukset parannetuin yksityisyysominaisuuksin, aiempaa laajemman viimeksi avattujen ohjelmien listan ja hakuominaisuuden lisäämisen puhelimen asetus-valikkoihin. Lisäksi mukaan kuuluu tietenkin uusittu Sense 6.0 -käyttöliittymä.

Twitter, Mo on Twitter: ”HTC One (M8) Unlock and Dev Owners!…”

Android Central, HTC One M8 Developer and Unlocked Edition get Android 5.0 Lollipop!

Kommentit

Samsung Z1

Samsung on julkaissut tänään Intian Delhissä ensimmäisen edullisen hintaluokan Tizen-puhelimensa. Z1-nimeä kantava älypuhelin on suunnattu erityisesti ensimmäistä älypuhelintaan hankkiville käyttäjille. Laite tulee ainakin aluksi saataville vain Intian markkinoille ja se on varustettu useilla lokalisoiduílla viihdesovelluksilla.

Z1 näyttö on kooltaan neljä tuumaa ja se perustuu 800x480 pikselin PLS-paneeliin. Puhelimen sisältä löytyy Spreadtrum SC7727S -järjestelmäpiiri, joka koostuu kahdesta 1,2 GHz Cortex-A7-prosessoriytimestä sekä Mali-400-grafiikkasuorittimesta. Lisäksi teknisiin ominaisuuksiin lukeutuvat 768 Mt RAM-muistia, neljän gigatavun sisäinen tallennustila, muistikorttipaikka, Bluetooth-, WiFi-, GPS- ja 3G-yhteydet, VGA-tason etukamera, 3,1 megapikselin takakamera, 1500 mAh akku sekä kaksi SIM-korttipaikkaa.

Samsung Z1

Ohjelmistopuolella Z1:stä löytyy Samsungin hartaasti kehittämä Tizen OS 2.3 -käyttöjärjestelmä, joka on varustettu integroidulla Antivirus-ominaisuudella sekä SOS-toiminnolla. Samsung mainostaa Tizenin olevan kevyempi kuin muut markkinoilta löytyvät mobiilikäyttöjärjestelmät, joten se pystyy tarjoamaan edullisissa laitteissa sulavamman käyttökokemuksen ja pienemmän virrankulutuksen.

Samsung Z1:n suositushinta Intiassa on 5700 rupiaa, eli noin 78 euroa. Z1 tulee Intiassa saataville välittömästi valkoisena, mustana ja viininpunaisena.

Samsungin julkaisutiedote

Samsung Tomorrow, Samsung Unveils the Samsung Z1, the First Tizen Powered Smartphone for Indian Consumers

Kommentit

Lumia 532

Microsoft on juuri esitellyt kaksi uutta Lumia-älypuhelinta, jotka sijoittuvat malliston edullisempaan päähän. Uutuusmallien nimet ovat Lumia 435 (alempi kuva) sekä Lumia 532 (ylempi kuva) ja ne sijoittuvat alle 100 euron hintaluokkaan.

Molemmista uutuusmalleista löytyy neljän tuuman LCD-näyttö, jonka tarkkuus on 800x480 pikseliä. Lisäksi yhteisiin ominaisuuksiin lukeutuvat gigatavu RAM-muistia, kahdeksan gigatavun tallennustila, muistikorttipaikka, HSDPA-verkkoyhteydet (lat. 42,2 / läh. 5,76 Mbit/s) 1560 mAh akku ja VGA-tasoinen etukamera. Käyttöjärjestelmänä molemmissa on Windows Phone 8.1:n tuorein Denim-versio.

Lumia 435

Lumia 532:ssa Snapdragon 200 -järjestelmäpiiri on neliytiminen (1,2 GHz) ja takakamera on viiden megapikselin kiinteätarkenteinen malli (1/4”, f2.4, 28 mm). Lisäksi 532:sta löytyy käyttäjien arvostama vilkaisunäyttö-ominaisuus. Edullisemmassa Lumia 435:ssä Snapdragon 200 -järjestelmäpiiri on kaksiytiminen (1,2 GHz) ja kiinteätarkenteisen takakameran tarkkuus on vain kaksi megapikseliä (1/5”, f2.7, 36 mm). Lumia 435 on kooltaan 118,1 x 64,7 x 11,7 mm ja 134 grammaa. Lumia 532:n fyysiset mitat ovat puolestaan 118,9 x 65,5 x 11,6 mm ja 136 grammaa.

Microsoft aloittaa myynnin valikoiduilla markkinoilla Euroopassa, Aasian ja Tyynenmeren alueella, Intiassa, Lähi-idässä ja Afrikassa helmikuun aikana. Suomen saatavuudesta ilmoitetaan myöhemmin. Lumia 435:n veroton suositushinta on 69 euroa ja Lumia 532:n vastaavasti 79 euroa. Puhelimet tulevat saataville vihreänä, oranssina, mustana ja valkoisena. Molemmista tulee saataville myös Dual SIM -versio.

Ääni, Tervetuloa perheeseen uudet Microsoft Lumiat 435 ja 532

Microsoft Lumia 435 -tuotesivu

Microsoft Lumia 532 -tuotesivu

Kommentit

Xperia

Uutistoimisto Reutersin Sonyn toimitusjohtaja Kazuo Hirailta saamien tietojen mukaan elektroniikkajätti Sony olisi valmis luopumaan mobiililaitteita valmistavan liiketoimintansa. Yrityksen johdon kerrotaan olevan avoimena ehdotuksille, jolla Sony Mobile Communicationsin heikko taloudellinen tilanne saataisiin käännettyä nousuun. Potentiaalisia vaihtoehtoja ovat koko mobiililiiketoiminnan myyminen sekä yhteisyritys toisen partnerin kanssa. Toistaiseksi pöydällä ei tiettävästi ole tarjouksia. Myös yrityksen TV-puolen kerrotaan olevan vastaavassa tilanteessa. Sonyn odotetaan tekevän maaliskuussa loppuvalla tilikaudellaan lähes kahden miljardin dollarin tappiot, jotka ovat seurausta juuri mobiili- ja TV-yksikköjen heikosta tuloksesta. Sonyn toiminnassa kuvasensori- ja pelikonsolibisnes ovat edelleen hyvin tuottoisia.

Yksikön irtauttaminen emoyrityksestä ei olisi Sonylle ensimmäinen kerta, sillä viime vuoden alussa yritys myi Vaio-kannettavia valmistaneen yksikkönsä Japan Industrial Partners -sijoitusyhtiölle. Myös yhteisyritystoiminta on Sonylle tuttua, sillä matkapuhelimien tuotanto tapahtui vuosina 2001-2011 Sony Ericsson -brändin alla yhteistyössä ruotsalaisen Ericssonin kanssa. Viime vuoden lopulla Sony ilmoitti keskittyvänsä tästedes ainoastaan kalliimpien älypuhelimien valmistukseen, mutta ilmeisesti kyseisen suunnitelman toimivuuteen ei löydy aivan riittävästi luottoa.

Sony Mobilen ongelmat ovat siltä osin hieman erikoisia, että yritys on viime aikoina tuottanut varsin onnistuneita puhelinmalleja, mutta siitä huolimatta se ei ole onnistunut tekemään liiketoiminnastaan kannattavaa. Sonyn odotetaan julkaisevan seuraavan sukupolven Xperia Z4 -älypuhelimensa MWC-tapahtumassa maaliskuun alussa.

Reuters, Sony CEO eyes options as pressure mounts on weak TV, mobile

Kommentit

GS6 concept

BusinessKorea-julkaisun lähteistään saamien tietojen mukaan Samsung muokkaa rankalla kädellä myös Galaxy S6 -älypuhelimensa käyttöliittymää. Käytännössä muokkaaminen tarkoittaa TouchWiz-käyttöliittymän keventämistä, tarpeettomien ominaisuuksien karsimista sekä järjestelmän ytimen vahvistamista. Mikäli BusinessKorean lähdettä on uskominen, muutokset tulevat olemaan varsin radikaaleja. ”Tavoitteenamme on päästä eroon tarpeettomista toiminnoista ja yksinkertaistaa käyttöliittymää Googlen Nexus 6:n tasolle”, kerrotaan lähteen sanoneen.

Onkin mielenkiintoista nähdä pitävätkö huhut ylipäätään paikkaansa ja esitteleekö Samsung täysin uudistetun käyttöliittymän vaiko ainoastaan kevennetyn version nykyisestä TouchWizistä. Moni olisi varmasti kuvatuista muutoksista mielissään, sillä Samsungin käyttöliittymää on jo vuosia kritisoitu raskaaksi ja resursseja tuhlaavaksi. Galaxy S6:n julkaisun odotetaan tapahtuvan MWC-tapahtumassa Barcelonassa maaliskuun alussa.

Kuvassa esiintyvä puhelin on huhujen pohjalta tehty konseptihahmotelma Galaxy S6:sta.

BusinessKorea, Samsung’s User Interface TouchWiz to Become Less Featured in the Galaxy S6

Kommentit

Vertu Diamonds

Kalliista erikoispuhelimistaan tunnettu Vertu on esitellyt uuden Diamonds collection -puhelinmalliston, jossa laitteet on nimensä mukaisesti koristeltu aidoin timantein. Lisäksi puhelimien pintamateriaaleina on käytetty titaania, kultaa ja eksoottisia nahkalaatuja.

Uutuusmalleista arvokkain on Pure Jet Alligator Diamonds, joka perustuu viime kesänä julkaistuun Vertu Signature Touch -malliin. Sen koristeluun on käytetty 124 valkoista timanttia, valkokultaa, mustaa titaania sekä alligaattorinnahkaa. Laitteen hinta on hulppeat 15900 euroa.

Edullisempi vaihtoehto on Diamonds Red Alligator, joka perustuu Vertu Aster -malliin. Sen koristelussa on käytetty 55 valkoista timanttia, joiden yhteispaino on 0,15 karaattia. Takakuoresta löytyy punaiseksi värjättyä alligaattorinnahkaa ja hinnaksi kerrotaan 8900 euroa. Tarjolla on myös saman hintainen musta versio (Diamonds Black Alligator), jossa 22 timanttia on korvattu mustilla yksilöillä ja takakuoren nahka on värjätty mustaksi.

Vertu Diamonds collection -esittelysivu

Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös