Taskumuro.com

Helmikuussa esitelty viidennen sukupolven Galaxy S -lippulaivaälypuhelin on saapunut tänään Suomessa myyntiin. Uutuuden virallinen suositushinta on 699 euroa, mutta Muropaketin Hintavertailun mukaan sen itselleen saa edullisimmillaan tällä hetkellä 664 eurolla.

Samsung kehuu kuunnelleensa Galaxy S5:n kohdalla asiakkaidensa mielipiteitä. Niinpä uutuus täyttää IP67-suojaluokituksen, ollen suojattu vedeltä ja pölyltä. Samalla turvaominaisuuksia on kehitetty sormenjälkisensorilla ja hyvinvointiominaisuuksia täydennetty sykemittarilla. Puhelimen muita tärkeitä ominaisuuksia ovat 5,1 tuuman full hd -kosketusnäyttö, 2,5 gigahertsin Snapdragon 801 -piirisarja, 16 megapikselin kamera ja Android 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmä.

Uuden lippulaivapuhelimensa yhteydessä tänään kauppoihin rantautuvat myös Gear 2-, Gear 2 Neo -älykellot, joiden suositushinnat ovat 349 ja 249 euroa. Valikoimaa täydentää liikkujille suunnattu kaarevalla AMOLED-näytöllä varustettu Gear Fit -älyranneke, jonka suositushinnaksi Samsung ilmoittaa 249 euroa.

Aiotko hankkia Samsungin uutuuden ensimmäisten joukossa tänään? Jaa ihmeessä ensitunnelmiasi Galaxy S5:stä kommenttiosiossamme!

Samsungin tiedote

Kommentit (12)

Hyvänä ja luotettavana Apple-lähteenä pidetyn KGI securitiesin analyytikon Ming Chi Kuon mukaan Applelta on luvassa loppuvuoden aikana useita mielenkiintoisia tuotteita. Näihin lukeutuvat analyytikon mukaan uudet iPad-taulutietokoneet sormenjälkilukijalla, kaksi iPhone-älypuhelinta sekä kaksi älykelloa.

Ming Chi Kuon väittää Applen esittelevän vuoden 2014 aikana kaksi uuta versiota iPhone-puhelimestaan. Ensimmäinen saapuisi syksyllä ja sisältäisi 4,7 tuuman 1334 x 750 pikselin kosketusnäytön, A8-piirisarjan, gigatavun verran RAM-käyttömuistia ja optisen kuvanvakaimen. Sivureunoja on kavennettu ja laite on paksuudeltaan 6,5-7 millimetriä, kertoo Kuo. Mukana olisi vihdoin myös NFC-yhteys. Myöhemmin loppuvuodesta nähtäisiin vielä 5,5 tuuman versio, jonka näytön tarkkuudeksi ennustetaan 1920 x 1080 pikseliä. Kuvasuhde pysyisi ennallaan, joten kehittäjille uudet näyttökoot eivät tulisi aiheuttamaan pakottavaa tarvetta sovelluksien suunnittelemiseksi uudelleen.

Applen älykellon analyytikko väittää myös saapuvan markkinoille kahdella eri kokoisella näytöllä. Samaa on vihjailtu aikaisemmin ja Kuon mukaan näyttökoot olisivat 1,3 ja 1,5 tuumaa. Applen kello tulee toimimaan yhdessä iPhonen, iPadin ja Macin kanssa sekä tarjoamaan ulkoisesti tyylikkään ilmeen. Kuo uskoo, että määrätyt mekaaniset osat saatetaan valmistaa Liquidmetal-metalliseoksella. Lisäksi Applen arvellaan tarjoavan kelloaan eri materiaaliyhdistelmillä, huippumallin hinnan noustessa mahdollisesti jopa tuhansiin dollareihin.

Arvioiden mukaan Applen älykello saapuu markkinoille aikaisintaan vuoden 2014 lopulla. Kuo pitää sitä Applelle vuoden tärkeimpänä tuotteena. Sitä se epäilemättä toteutuessaan olisi, sillä yhtiöllä on jälleen mahdollisuus luoda markkinoille uusi standardi, kuten se teki ensin iPhonen ja sitten iPadin kanssa.

Mac Rumors, Apple’s 2014 Product Roadmap: New iWatch, iPhones, iPads, Apple TV, and MacBooks Coming

Kommentit (34)

Samsung S9110Koreasta kantautuvien tietojen mukaan Samsung työstää parhaillaan Gear Solo -nimistä älykelloa, joka tulee sisältämään täydet puhelinominaisuudet muiden älykello-ominaisuuksien ohella. Samsung on jo tiettävästi hakenut patenttia Gear Solo -tuotenimelle Koreassa, mutta vielä ei ole varmaa millä nimellä laite tulee markkinoille. Gear Solo sisältää tietojen mukaan nano-SIM-korttipaikan sekä täydet data- ja puhelinominaisuudet. Laitteen kerrotaan tulevan saataville korealaisen SK Telecomin kautta, mutta myöskään maailmanlaajuinen julkaisu ei ole poissa laskuista.

Samsungin edustaja on kieltäytynyt kommentoimasta Korea Herald -lehdelle tuotteita, joita yritys ei ole vielä virallisesti julkaissut. Kuvassa esiintyvä laite on vuonna 2009 julkaistu Samsung S9110, jolla ei siis ole mitään tekemistä uutisen Gear Solon kanssa.

The Korea Herald, Samsung to release USIM-embedded Gear Solo watch

Kommentit

Ara endo

Google on julkaissut tänään Project Ara -älypuhelinkonseptiinsa liittyvän MDK:n, eli moduulikehityspaketin (Module Developers Kit), jonka voi ladata ilmaiseksi Aran sivuilta. MDK sisältää kattavat lähtötiedot Ara-alustan kanssa yhteensopivien moduulien kehittämiseen.

Project Ara koostuu rakenteellisena runkona ja tiedonsiirrollisena ytimenä toimivasta tukirangasta (endoskeleton) sekä vaihdettavista moduuleista, jotka muodostavat suurimman osan laitteen toiminnoista. Ajatuksena on tarjota eri tahojen kehittämiä moduuleita, jotka kaikki tulevat myyntiin Googlen omaan nettikauppaan. Kuluttajalla on käytössään nettikaupassa työkalu, joka varmistaa toimivan kokonaisuuden muodostumisen.

Ara modules

Aran tukiranka on jaettu 1x1 kokoisiin ruutuihin, joiden koko on noin 20x20 mm. Vaihdettavat moduulit voivat olla kooltaan 1x1, 1x2 tai 2x2 ruutua. Moduulien ulkokuori on oltava reunoiltaan pyöristetty ja se on käyttäjän vaihdettavissa. Moduulien kokonaispaksuus on neljä milliä ja ne yhdistyvät tukirankaan EPM-magneetin sekä 10-pinnisen liittimen avulla. EPM eli sähkökestomagneetin aiheuttamaa lukitustilaa vaihdetaan ohjausvirralla, mutta ne eivät vaadi jatkuvaa virtaa toimiakseen.

Ara sizes

Myös tukirangan etupuolelta löytyy maksimissaan kolme moduulipaikkaa, joihin käyttäjä voi valita haluamansa näytön ja halutessaan esimerkiksi kameran sekä fyysisen näppäimistön. Myös etupuolen moduulien paksuus on määritelty neljään millimetriin, joten Ara-puhelimien kokonaispaksuus rajoittuu noin vajaaseen kymmeneen millimetriin. Arasta on suunnitteilla kolme kokovaihtoehtoa - 2x5 ruudun kokoinen mini, 3x6 ruudun kokoinen medium sekä muita myöhemmin saataville kaavailtu 4x7 ruudun kokoinen large.

Google järjestää Araan liittyvän kehittäjätapahtuman ensi viikolla ja lisää on luvassa myöhemmin. Aikaisimmillaan Project Ara -puhelimia saatetaan nähdä markkinoilla jo ensi vuoden alkupuolella. Edullisimmissa versioissa Google tähtää reilusti alle 100 euron hintalappuun.

Project Ara MDK

Kommentit (14)

iFixit Gear 2

Älypuhelimien purkuoppaista tunnetuksi tullut iFixit on iskenyt tällä kertaa työkalunsa Samsungin tuoreeseen Gear 2 -älykelloon, jonka Samsung esitteli helmikuun lopulla Barcelonassa. Kyseessä on sivuston ensimmäinen ”älykelloleikkaus” ja jos senkin puolesta erittäin mielenkiintoista luettavaa.

Siinä missä ensimmäisen Gearin rannehihnaan oli integroitu kamera, on Gear 2:n hihnasta tehty erittäin helposti irrotettava ja vaihdettava. Kuorien avaaminen on tehty erittäin helpoksi sillä ne ovat kiinni toisissaan neljällä pienellä torx-ruuvilla ja sisällä on käytetty jousikontakteja. IP67-standardin mukaisuus on varmistettu ruuvien ympärillä sekä kuorien välissä sijaitsevilla punaisilla tiivisteillä.

Sisältä löytyvä pieni 300 mAh akku on tehty helpoksi irrottaa ja sama teema jatkuu myös muiden sisustan komponenttien kanssa. Ainoastaan näyttöasetelma on liimattu kiinteäksi osaksi alumiinista etukuorta, joten näytön hajotessa helpointa lienee vaihtaa koko etukuori. Kokonaisuudessaan iFixit antoi Gear 2:lle arvosanaksi korjattavuudesta hyvän 8/10 pistettä, jota verotti ainoastaan näytön toteutus.

iFixit, Samsung Gear 2 Teardown

Kommentit (2)

iPod nano wristbandKiinalaisen Economic Daily News -julkaisun teollisuuslähteistä saamien tietojen mukaan Apple aikoo julkaista iWatch-älykellon vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Lähteiden mukaan Applella on tavoitteena 65 miljoonan laitteen toimitukset vielä vuoden 2014 aikana, joka kuulostaa erittäin hurjalta lukemalta ottaen huomioon nykyisellään myynnissä olevien älykellojen suosion.

Applen kerrotaan ulkoistaneen iWatchin tuotannon Samsungille, joka puolestaan on teettää osan komponenteista sekä kokoonpanon ulkopuolisella taholla. Valmistuksesta kerrotaan olevan vastuussa Quanta Computer ja osa komponenteista tulee taiwanilaiselta Richtekiltä. Laitteen kosketuspaneeli on puolestaan TPK:n käsialaa, kertoo kiinalaislehti. Apple odottaa komponenttitoimitusten alkavan valmistusportaassa elokuun aikana.

Huhut kannattaa ottaa pienellä varauksella, vaikka Digitimesin teollisuuslähteisiin perustuvat huhut ovatkin pitäneet varsin hyvällä prosentilla paikkaansa.

Digitimes, Apple iWatch said to release in 3Q13 with Quanta, TPK, Richtek in supply chain, says paper

Kommentit (14)

Pyöreällä kellotaululla varustettu Moto 360 on monien odottama Android Wear -pohjainen älykello, jonka myynti käynnistyy Yhdysvalloissa kesällä. Kello on tulossa myös maailmanlaajuisille markkinoille, mutta tarkkaa aikataulua Motorola ei ole vielä paljastanut. Niinpä korealaisen LG:n G Watch saattaa tarjota eurooppalaisille ensimmäisen mahdollisuuden päästä kosketuksiin Android Wear -käyttöjärjestelmän kanssa. Laitteen pitäisi nimittäin saapua ainakin Iso-Britanniaan ennen heinäkuuta alle 180 punnan hintaan (noin 220 euroa). LG on vahvistanut tiedon Pocket-lint-verkkosivustolle.

Motorola Moto 360:n tavoin myös LG:n tulevasta älykellosta tiedetään vielä vähän. Tekniset ominaisuudet ovat edelleen suuri kysymysmerkki, mutta ainakin korealaisvalmistaja on kertonut uutena tietona Pocket-lint-sivustolle, että G Watchin hihna on vaihdettavissa. Laite on täysin vailla painikkeita, joten valmistaja hyödyntänee näytön herättämisessä eleliikkeitä ja mahdollisesta kellon sisäisiä sensoreita.

Kiinnostavatko Android Wear -pohjaiset älykellot?

Pocket-lint, LG G Watch release date: By July and less than £180 in the UK (hands-on pictures)

Kommentit (4)

Mozillan kehittämä avoimen lähdekoodin Firefox OS on yksi mobiilimarkkinoiden uusista tulokkaista, joka yrittää tunkea Androidin, iOS:n ja Windows Phonen apajille. Jossain määrin se on tässä onnistunutkin, sillä alustaan pohjautuvia puhelimia on markkinoille julkaistu muutamia kappaleita. Esimerkiksi kiinalainen ZTE esitteli maaliskuussa kaksi Firefox OS -pohjaista laiteitta, jotka sijoittuvat ominaisuuksiltaan alempaan keskiluokkaan.

Tällä hetkellä uusin saatavilla oleva versio Mozillan mobiilialustasta on 1.3. Tuleva 1.4-versio on vasta preview-vaiheessa, mutta tämä ei estä kiinalaisia vuotamasta verkkoon kuvia Firefox OS 2.0:n käyttöliittymästä. Kuvista nähdään, että luvassa on merkittävä muutos nykyiseen. Mozilla vaikuttaisi seuraavan vahvasti nykyistä trendiä, jossa suositaan tasaisia pintoja 3D-efektien sijaan. Yleinen ilme tuo vahvasti mieleen iOS 7:n, jossa Apple luottaa valkoiseen värimaailmaan ja pastellisävyihin. Aika näyttää, kuinka hyvin nyt nähtävä käyttöliittymä lopulta kuvastaa Firefox-käyttöjärjestelmän tulevaa julkaisua.

Lisää kuvia käyttöliittymästä löydät lähdelinkin takaa.

Phone Arena, Alleged FirefoxOS 2.0 screenshots show thoroughly revamped user interface

Kommentit (6)

WP8 download iconMicrosoft esitteli viime viikolla Windows Phonen 8.1-päivityksen, joka tuo saapuessaan mukanaan useita odotettuja parannuksia. Ennen 8.1-versiota Windows Phone 8 on päivittynyt jo kolmesti pienempien GDR 1, 2 ja 3 päivitysten muodossa. Windows Phone Central -sivuston saamien tietojen mukaan myös Windows Phone 8.1:lle on luvassa ainakin kaksi GDR-päivitystä vielä tämän vuoden kuluessa.

GDR 1 saattaa olla luvassa jo kesällä ja GDR 2 puolestaan vuoden lopulla marras-joulukuussa. GDR 3 saattaa olla luvassa alkuvuodesta 2015 ennen keväälle huhutun Treshold-koodinimellisen seuraavan käyttöjärjestelmäversion tuloa. Tulevien päivitysten sisällöstä ei ole toistaiseksi varmaa tietoa, mutta huhuissa liikkuvat mm. 3D-ilmaeleet sekä tuki kuvien jälkitarkentamisen mahdollistavalle kameratekniikalle.

Windows Phone Central, Windows Phone 8.1 to get at least two OS updates in 2014

Kommentit

Nokia & Microsoft

Nokia kertoo tänä aamuna julkaisemassaan lehdistötiedotteessa saaneensa viranomaishyväksynnän Kiinan kauppaministeriöltä koskien Devices & Services -liiketoiminnan myymistä Microsoftille. Nokia ja Microsoft julkistivat tiedon yrityskaupasta viime syyskuun alussa, mutta se on odottanut tähän asti viranomaishyväksyntiä ja muiden kauppaehtojen toteutumista.

Yrityskauppa on saanut jo aiemmin Euroopan komission, Yhdysvaltain oikeusministeriön ja lukuisten muiden hallintoalueiden viranomaishyväksynnät, mutta Kiinan päätöstä on jouduttu odottamaan muita pidempään. Hyväksymisprosessiin on sisältynyt Nokian patenttilisensointikäytäntöjen huolellista tarkastelua useiden kilpailuviranomaisten toimesta ympäri maailman.

Nokia ja Microsoft arvioivat yrityskaupan toteutuvan kuluvan kuun aikana. Alkuperäisen aikataulun mukaan kaupan piti toteutua ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Nokian lehdistötiedote

Kommentit (8)

Snapdragon 810

Qualcomm esitteli eilen uuden sukupolven Snapdragon 810- ja 808-järjestelmäpiirit, jotka täydentävät yrityksen 64-bittisten mobiilisuorittimien valikoimaa aiemmin tänä vuonna julkaistujen Snapdragon 410-, 610- ja 615-piirien yläpuolella. Molemmat uutuuspiirit käyttävät Cortex-A5x-prosessoriytimiä, tukevat big.LITTLE-arkkitehtuuria ja tarjoavat LTE Cat.6 -yhteydet, joka tarkoittaa jopa 300 Mbit/s latausnopeutta mobiiliverkosta.

Snapdragon 810 on Qualcommin 64-bittisen malliston uusi lippulaiva, joka valmistetaan 20 nm tekniikalla. Se sisältää neljä Cortex-A57-prosessoriydintä sekä toiset neljä Cortex-A53-ydintä. Ytimet on jaettu kahteen ryhmään, joista kummankin kellotaajuus säätyy ryhmäkohtaisesti. A57:n suorituskyvyn kehutaan parantuneen 25-55 %, mutta virrankulutuksen vain 20 % edeltäjä A15:een nähden. Piiri käyttää 64-bittistä LPDDR4-1600-muistiväylää, joka tarjoaa 25,6 Gt/s muistikaistan. GPU on uusi Adreno 430, jonka mainostetaan olevan 30 % nopeampi ja 20 % virtapihimpi kuin Adreno 420. Se tukee 4K-näyttöjä sekä OpenGL ES 3.1:tä: Integroitu 14-bittinen kaksoissignaaliprosessori pystyy käsittelemään 4K-videokuvaa sekä 55 megapikselin valokuvia.

Snapdragon 808 puolestaan on kuusiydinratkaisu, joka koostuu kahdesta A57-ytimestä ja neljästä A53-ytimestä. Piirin kaverina on tarkoitettu käytettäväksi LPDDR3-933-muistia 64-bittisen muistiväylän välityksellä. Adreno 418 GPU:n kerrotaan olevan 20 % nopeampi, kuin Adreno 330. Se tukee 2560x1600 pikselin näyttöjä ja OpenGL ES 3.1:tä. Piiristä löytyy myös kaksoissignaaliprosessori, joka on kuitenkin 12-bittinen.

Snapdragon 810 ja 808 -piirien samplaus alkaa kuluvan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla ja niitä voi odottaa näkevänsä kaupallisissa laitteissa ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Qualcommin lehdistötiedote

OnQ Blog, Introducing the Snapdragon 810 and 808 Processors: ”The Ultimate Connected Computing” Experience” [VIDEO]

Qualcomm Snapdragon 810 -tuotetiedot

Qualcomm Snapdragon 808 -tuotetiedot

Anandtech, Qualcomm’s Snapdragon 808/810: 20nm High-End 64-bit SoCs with LTE Category 6/7 Support in 2015

Kommentit (6)

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Samsung tuo huhtikuussa markkinoille uuden, edulliseen hintaluokkaan sijoittuvan Android-puhelimen. Tulossa on valkoisena ja harmaana kauppoihin saapuva Galaxy Ace Style, joka perustuu korealaisvalmistajan lippulaivojen tavoin Android 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmään ja TouchWiz-käyttöliittymään.

Puhelinta markkinoidaan nuorille käyttäjille, jotka hyödyntävät puhelimellaan sosiaalisia palveluita. Laitteessa on neljän tuuman 800 x 480 pikselin kosketusnäyttö, 512 MB:tä RAM-käyttömuistia, neljä gigatavua sisäistä tallennustilaa, microSD-korttipaikka, Bluetooth 4.0, WiFi, NFC, viiden megapikselin takakamera ja VGA-etukamera. Pakettia pyörittää 1,2 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja virtaa sille antaa 1500 milliampeeritunnin akku. 

Kooltaan Galaxy Ace Style on 121,2 x 62,7 x 10,66 millimetriä. Virallisen hintatiedon valmistaja jätti vielä ilmoittamatta.

Päivitys 9.3.2014, klo 18:15: Samsung on ilmoittanut puhelimen saapuvan Suomeen toukokuussa 169 euron suositushinnalla.

Samsung Tomorrow, Samsung Launches a Powerful and Expressive Smartphone, Galaxy ACE Style

Kommentit (1)

Uusien ja näkyvien ominaisuuksien ohella kesällä markkinoille saapuva Windows Phone 8.1 laajentaa käyttöjärjestelmän tukea eri teknologioille. Yrityskäyttäjiä se hellii tukemalla VPN- ja S/MIME-tekniikoita, kun taas peruskäyttäjät tulevat luultavasti hyötymään enemmän Miracast-tuesta. Se on WiFi-yhteyden kautta toimiva tekniikka, joka mahdollistaa mobiililaitteen ruudun jakamisen televisioon ja muihin Miracastia tukeviin laitteisiin.

Nykyisillä Windows Phone 8 -puhelimilla Miracast ei ikävä kyllä kuitenkaan tule toimimaan. Microsoftin mobiilialustan kehitystä vetävä Joe Belfiore kertoo Twitterissä, että tekniikka vaatii toimiakseen sihen tarkoitettua rautaa ja näin ollen sitä ei ole mahdollista tuoda vanhempiin malleihin. Poikkeuksiakin löytyy, sillä Nokia on ilmoittanut, että sen jo myynnissä olevista laitteista Lumia 1520 ja Lumia Icon sisältävät tarvittavan tekniikan ja tukevat Miracastia. Sama pätee myös kesällä kauppoihin saapuvaan Lumia 930:aan, josta uusi Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmä löytyy esiasennettuna.

Engadget, Windows Phone 8.1 does Miracast media sharing, but most devices won’t cut it (updated)

Kommentit (10)

FY14 Apple Planning Offsite

Parhaillaan meneillään olevassa Applen ja Samsungin välisessä oikeuskiistassa Samsung on esitellyt viime vuodelta peräisin olevia Applen sisäisiä dioja, joissa käsitellään yrityksen markkina-asemaa tilivuonna 2014. Recode-sivusto on julkaissut kyseisen salaiseksi määritellyn diasarjan ja sen sisältö on varsin mielenkiintoinen.

”FY’14 Planning Offsite” -nimeä kantava diasarja on esitelty Applen sisäisessä kokouksessa viime vuoden huhtikuussa ja sen teemana on iPhonen markkina-aseman heikkeneminen. Toisella dialla käsitellään iPhonen vuosittaisen kappalemääräisen kasvun pienenemistä ja kolmas sivu on otsikoitu ”So what is going on?”. Kolmosdiassa listattuina syinä ovat kuluttajien vaatimusten muuttuminen, operaattorien iPhonen myynnin rajaaminen (syynä mm. yhteistyömaksut ja epäsuotuisat toimintatavat) sekä kilpailijoiden merkittävästi parantuneet tuotteet, ekosysteemit ja tehokas markkinointi.

FY14 Apple planning offsite

Neljäs ja viimeinen dia on otsikoitu varsin raflaavasti ”kuluttajat haluavat sitä mitä meillä ei ole”. Siinä kuvataan älypuhelinmarkkinoiden kasvua vuonna 2012 ja kasvun jakautumista osa-alueille, joissa Applella ei ole mitään tarjottavaa. Kuvaajan mukaan kaikki kasvu tuli suurikokoisella näytöllä tai alle 300 dollarin hintalapulla varustetuista puhelimista, joita Applella ei ole edelleenkään tarjolla yhtään.

Applella siis selvästikin tiedostetaan se, minkä myös useimmat analyytikot ja monet kuluttajatkin ovat huomanneet - yrityksen on uudistuttava älypuhelinpuolella enemmän, jotta iPhonet pysyvät mukana kelkassa. Viimeisimpien huhujen mukaan näin on myös tapahtumassa ainakin näytön koon suhteen, sillä iPhone 6:sta huhutaan tulevan 4,7 ja 5,5 tuuman näytöllä varustetut mallit.

Kerro kommenteissa, mitä ajatuksia Applen markkinatilanteesta vuotanut diasarja herätti sinussa?

Scribd, Apple FY’14 Planning Offsite

Re/Code, The Six Juiciest Documents From the Apple-Samsung Trial This Week

Kommentit (71)

Uusi Windows Phone 8.1 sisältää paljon parannuksia Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmään, joista yksi keskeisimmistä on Swypen kaltainen, sormen liikutteluun kirjaimien päällä perustuva Word Flow -näppäimistö. Uusi näppäimistö parantaa Windows Phonen jo ennestään kehuttua virtuaalinäppäimistöä ja tarjoaa vaihtoehdon niille, jotka kokevat perinteisen näppäilyn hitaaksi ja vanhanaikaiseksi.

Microsoft kehuu uutta Word Flow -näppäimistöään nopeaksi. Väite on myös todistettu oikeaksi lyömällä aikaisempi Guinness Record -ennätys, jossa määrätty virke kirjoitetaan mahdollisimman nopeasti mobiililaitteen virtuaalisella näppäimistöllä. Ajaksi uudella Word Flow -näppäimistöllä muodostui 18,44 sekuntia, kun aikaisempi ennätys oli 18,53 sekuntia. Katso video suorituksesta lähdelinkin takaa juttumme lopusta.

Windows Phone 8.1 -päivityksen jakelu nykyisille Windows Phone 8 -puhelimille käynnistetään asteittain kesällä. Word Flow -näppäimistön lisäksi luvassa on muun muassa monipuolisempi työpöytä, muokattava lukitusnäkymä, ilmoituskeskus ja Cortana-ääniopas.

YouTube, MicrosoftResearch, Shape-Writing Enhancements for Windows Phone

Kommentit (12)

ATIV Core

SamMobile-sivuston saamien tietojen mukaan Samsung aikoo esitellä lähiaikoina keskihintaluokkaan sijoittuvan ATIV Core -älypuhelimen. Kyseessä tulee olemaan korealaisjätin ensimmäinen Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmällä varustettu laite.

ATIV Coren teknisiksi ominaisuuksiksi kerrotaan 4,5-tuumainen 720p-tarkkuuden näyttö, gigatavu RAM-muistia, kahdeksan megapikselin kamera sekä 2100 mAh akku. ATIV Coren julkaisuajankohdasta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta sen voisi olettaa saapuvan markkinoille kesän alussa samoihin aikoihin Nokian uusien mallien kanssa.

SamMobile, EXCLUSIVE: Samsung ATIV Core is an upcoming mid-range Windows Phone 8.1 handset

Kommentit (3)

ATIV SE

Nokia esitteli uudet Lumia-mallinsa BUILD 2014 -tapahtumassa heti keskiviikkona, mutta hiljaiseloa Windows Phone -markkinoilla pitäneen Samsungin uutuutta jouduttiin odottamaan loppuviikkoon asti. Perjantaina Samsung ja Verizon esittelivät jo jonkin aikaa huhuissa liikkuneen ATIV SE -puhelimen, joka tulee Yhdysvalloissa Verizonin valikoimiin.

Rautatasolla ATIV SE ei tarjoa juurikaan mitään mullistavaa, sillä se perustuu pitkälti vuosi sitten esiteltyyn Galaxy S4:ään ja muistuttaa ulkoisesti hyvin pitkälti edeltäjämalli ATIV S:ää. Laitteen sisältä löytyy viiden tuuman S-AMOLED-näyttö 1080p-tarkkuudella, neliytiminen Snapdragon 800 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavua tallennustilaa, muistikorttipaikka, NFC, IR-lähetin, 13 megapikselin kamera ja 2600 mAh akku.

Pari päivää aiemmin tapahtuneen Windows Phone 8.1:n esittelyn huomioiden ATIV SE tulee aluksi saataville nykyisellä WP8-käyttöjärjestelmällä varustettuna. Se on kuitenkin ymmärrettävää laitteen myyntiintulo huomioiden. Windows Phone 8.1 -päivitys on luvassa tiettävästi myöhemmin kesällä. Samsungin omia herkkuja ohjelmistopuolella ovat WatchON-kaukosäädinsovellus, Samsung Link -sisällönjakotoiminto sekä ATIV Beam -NFC-sovellus.

ATIV SE:n myynti alkaa ensi viikon lauantaina yksinoikeudella Verizonin kautta. Laitteen hinnaksi ilmoitetaan 599,99 dollaria ilman kytkysopimusta. Laitteen saatavuudesta Euroopan markkinoilla ei ole varmuutta missään muodossa.

Verizon, Samsung ATIV SE

SamMobile, Ativ SE is now official, available for pre-order on Verizon

Kommentit (4)

Kelloistaan suurelle yleisölle tuttu Tag Heuer valmistaa myös matkapuhelimia. Yhtiö ei pelaa massamarkkinoilla, vaan valmistaa niin sanottuja luksuspuhelimia, joiden hinta kipuaa yleensä tuhansiin euroihin.

Yhtiön tuorein luksuspuhelin on nimeltään Meridiist Infinite. Siitä uutisoimisen arvoisen tekee sen 2,4 tuuman ja 320 x 240 pikselin näyttö, jonka yhteyteen on integroitu SunPartner Technologiesin kehittämä Wysips Crystal -komponentti. Se asettuu lasin ja LCD-näytön väliin, mahdollistaen energian tuottamisen Auringosta ja keinotekoisesta valonlähteestä. Tag Heuerin ratkaisu on siitä ainutlaatuinen, että aikaisemmin aurinkopaneelit ovat olleet puhelimissa näkyvänä osana. Meridiist Infinite upottaa tekniikan kuitenkin täydellisesti näyttöön, eikä sen olemassaoloa voi ihmissilmin havaita. Vastaavanlaisia ratkaisuja on ajoittain huhuttu myös nimekkäämpien matkapuhelinvalmistajien laitteisiin, mutta ainakaan vielä sellaisia ei markkinoilla ole nähty.

Valmistaja ei paljasta tarkalleen, kuinka paljon virtaa tekniikan avulla on mahdollista tuottaa. Ilmeisesti laitteen pitäisi kuitenkin pysyä valmiustilassa niin sanotusti loputtomasti, jos vaan tarvittava määrä valoa on saatavilla.

Itse puhelin on rakennettu titaanista ja sen yläreunassa on pieni OLED-näyttö, jota voidaan päänäytön ohella käyttää informaation esittämiseen käyttäjälle. Mukana on kaksi SIM-korttipaikkaa, viiden megapikselin kamera ja kahdeksan gigatavua tallennustilaa.

Tag Heuer valmistaa uutta luksuspuhelintaan 1911 kappaletta. Tarkkaa hintatietoa valmistaja ei paljastanut, mutta puhelimen edeltäjä, Meridiist, kustantaa 3900 euroa. Sitä edullisemmasta laitteesta tuskin on kysymys.

Pocket-lint, Tag Heuer Meridiist Infinite luxury phone charges itself through the screen

YouTube, Tag Heuer, TAG Heuer - MERIDIIST INFINITE

Kommentit (4)

Nokia julkaisi keskiviikkona Microsoftin Build 2014 -kehittäjätapahtumassa uudet Windows Phone 8.1 Lumia -älypuhelimet. Vierailimme eilen Nokialla Espoossa ottamassa ensituntumat uudesta Lumia 930 -lippulaivamallista ja Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmästä. Lumia 930 on viisituumaisella Full HD -resoluution näytöllä hyvännäköinen, laadukkaan tuntuinen ja ominaisuuksiltaan herkullinen laite, joka saapuu Suomessa myyntiin aikaisintaan kesäkuussa noin 570 euron hintaan.

TaskuMuro, Ensituntumat: Nokia Lumia 930 ja Windows Phone 8.1

Kommentit (15)

Nokia esitteli tällä viikolla Microsoftin Build-kehittäjätapahtumassa markkinoiden ensimmäiset Windows Phone 8.1 -pohjaiset puhelimet. Yhtiö lanseerasi edullisen Lumia 630 -mallin sekä lippulaivatasoisen Lumia 930:n, jossa on viiden tuuman 1920 x 1080 pikselin full hd -kosketusnäyttö, 20 megapikselin PureView-kamera sekä Snapdragon 800 -piirisarja. Se saapuu Euroopassa myyntiin kesäkuussa 459 euron verottomalla suositushinnalla.

Paljon mielenkiintoa herättäneestä Lumia 930:sta Nokia on kuitenkin joutunut pudottamaan yhden oleellisen ominaisuuden pois, joka on valmistajan itsensä Windows Phonelle kehittämä Glance Screen -vilkaisunäyttö. Se esittää laitteen nukkuessa näytöllä muun muassa kellonajan ja kertoo saapuneita puheluista sekä viesteistä. Näin käyttäjän ei tarvitse erikseen aktivoida näyttöä tarkastaakseen puhelimensa keskeiset tiedot.

Uudesta Lumia 930:sta Glance Screen kuitenkin puuttuu. Syy siihen on saman kuin Lumia 520:n ja Lumia 625:n kohdalla: näyttömuisti puuttuu tai sitä ei ole tarpeeksi. Ominaisuus vaatii toimiakseen näytöltä tietyn määrän muistia ja ilman sitä se ei ainakaan sellaisenaan voi toimia.

Uutuudessa on OLED-näyttö, joka erottaa sen muista Lumia-jäsenistä. Se ilmeisesti vaikuttaa asiaan, sillä Windows Phone Centralin saamien tietojen mukaan näyttömuistin yhdistäminen tähän kombinaatioon olisi tullut liian kalliiksi. Tämä olisi nostanut laitteen hintaan, mutta kuinka paljon, sitä Nokia ei kommentoinut.

Windows Phone Central, The Nokia Lumia 930 does not have Glance, here’s why

Kommentit (18)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös