Taskumuro.com

Huawei G8

Huawei on julkastanut eilen Kiinassa uuden G8-älypuhelimensa, joka tulee sijoittumaan ylempään keskihintaluokkaan. Metallista unibody-rakennetta käyttävä puhelin on varustettu sormenjälkilukijalla kalliimpien Mate 7- ja Honor 7 -mallien tapaan.

Huawei G8:n näyttö on edeltäjämallin tapaan kooltaan 5,5 tuumaa, mutta sen tarkkuutta on kasvatettu 1080x1920 pikseliin (401 PPI). Laitteen järjestelmäpiiriksi on valittu 64-bittinen Snapdragon 615, joka sisältää Adreno 405 -grafiikkasuorittimen. Muistivaihtoehtoja tulee saataville kaksi - kahden gigatavun RAM-muistilla ja 16 gigatavun tallennustilalla varustettu, sekä kalliimpi kolmen gigatavun RAM-muistilla ja 32 gigatavun tallennustilalla varustettu versio.

Takakameran tarkkuudeksi kerrotaan 13 megapikseliä ja etukameran vastaavasti viisi megapikseliä. Akun kapasiteetti on pysynyt edeltäjästä muuttumattomana, eli 3000 milliampeeritunnissa. Mobiiliverkkoyhteys onnistuu nopeimmillaan LTE Cat4 -tekniikan avulla (150/50 Mbit/s). Käyttöjärjestelmänä laitteessa on Android 5.1 Huawein omalla EMUI-käyttöliittymällä.

Huawei G8 tulee saataville ensimmäiseksi Kiinassa mustana, valkoisena ja kullanvärisenä vaihtoehtona. Laitteen edullisempi versio maksaa Kiinassa noin 335 euroa ja kalliimpi noin 395 euroa. Toistaiseksi ei ole tiedossa tuleeko laite myyntiin Euroopassa tai Suomessa. Edeltäjämalli Ascend G7 on ollut myynnissä myös Suomen markkinoilla.

Blog of Mobile (käännös japanista)

TechNodify, Huawei G8 Announced With Fingerprint Scanner

Kommentit

LG Watch Urbane

TaskuMuron heinäkuun toisessa artikkelissa tutustumme LG:n Watch Urbane -älykelloon sekä siinä pyörivään tuoreeseen Android Wear 5.1.1 -käyttöjärjestelmään. Älykellot ovat tehneet tuloaan jo vajaan parin vuoden ajan ja Google pisti vettä myllyyn runsas vuosi sitten julkaistulla puettaviin laitteisiin suunnatulla Android Wear -käyttöjärjestelmällään.

TaskuMurossa olemme seurailleet älykellobuumin kehittymistä maltilla, mutta Apple Watchin ja Android Wearin merkittäviä parannuksia sisältäneen 5.1.1-päivityksen myötä päätimme ajan olevan kypsä ensimmäistä älykellotestiä varten. Ensimmäisenä testiin valikoitui LG:n Watch Urbane -malli, joka on markkinoiden tämän hetken tuorein Android Wear -kello. Artikkelissa tutustutaan laitteen toteutukseen ja teknisiin ominaisuuksiin, käydään läpi Android Wear 5.1.1 -käyttöjärjestelmän perusteet sekä ruoditaan älykellonoviisin vajaan kuukauden ajalta kerääntyneitä käyttökokemuksia ja huomioita.

Älykellotestit tulevat kuulumaan TaskuMuron tarjontaan myös tästä eteenpäin ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan testaamaan loppuvuoden aikana ainakin Apple Watch-, Pebble Time- ja Samsung Gear A -laitteet.

TaskuMuro, Testissä LG Watch Urbane & Android Wear 5.1.1

Kommentit

Samsung valmistelee parhaillaan kahden suurikokoisen puhelimen julkaisua. Galaxy S6 edge+:n ja Galaxy Note 5:n rinnalle on hiipimässä myös pienempää päätä edustava puhelin, Galaxy S6 Mini.

Käytännössä ei ”mini” ei kuitenkaan ole pienikokoinen, vaan samaa kokoluokkaa muutamaa vuotta vanhojen lippulaivamallien kanssa, eli noin 4,7-tuumaisella näytöllä varustettu. Valitettavasti kuvien lisäksi S6 Ministä ei ole saatavilla teknisiä tietoja, mutta huhuissa on mainittu 4,6- ja 4,7-tuumaiset, 1280x720-resoluution näytöt, Snapdragon 808 -järjestelmäpiiri, 2 gigatavua muistia ja 15 megapikselin takakamera.

Phone Arena, Samsung Galaxy S6 Mini pictures surface. Scheduled for August release?

Kommentit

Windows Central on julkaissut oman näkemyksensä Microsoftin tulevan Lumia-lippulaivan ulkonäöstä. Kyseessä ei ole virallinen renderöinti, vaan Windows Centralin näkemys erilaisiin vuotoihin perustuen. Sivuston vuotolähteen mukaan renderöinnit ovat liki identtiset todellisen puhelimen kanssa.

Kuvissa esiintyvä Cityman tullaan julkaisemaan todennäköisesti Lumia 950 XL -nimellä. Se rakentuu 5,7-tumaisen 2560x1440-resoluutioisen OLED-näytön ympärille. Järjestelmäpiirinä toimii Snapdragon 810, jonka parina on 3 Gt muistia. Tallennustilaa on 32 Gt ja sitä voidaan laajentaa microSD-kortilla. Puhelimesta löytyy lisäksi iiris-skanneri Windows Hello -kirjautumistoimintoa varten.

Cityman on varustettu 20 megapikselin PureView-kameralla, jonka apuna on kolmeen LED-valoon perustuva salama. Etukameran tarkkuus on 5 megapikseliä. Puhelimen kuoret ovat polykarbonaattia ja painikkeet on varustettu alumiinista. Lippulaiva-Lumian akun kapasiteetin kerrotaan olevan 3300 mAh ja puhelin tukee langatonta Qi-latausta. USB-liitin on vaihdettu microUSB:stä uudeksi Type C -liittimeksi.

Windows Central, Our Lumia 950 XL (Cityman) renders show what could be Microsoft’s upcoming phone

Kommentit

OnePlus 2:n julkistus lähenee uhkaavaa vauhtia, sillä sen on määrä tapahtua huomenna 27.7.2015, mutta Suomen aikaan käännettynä julkaisutilaisuus tulee tapahtumaan vasta tiistaiaamuna aamuviideltä. Esittelytilaisuuden kynnyksellä OnePlus 2 on avannut varauslistan uutta laitetta varten ja julkaissut Play-kaupassa sovelluksen, jonka kautta virtuaalitodellisuutta hyödyntävää esitystä pääsee katselemaan.

Virallisen sovelluksen ja varauslistan lisäksi on Youtuben ihmeelliseen maailmaan ilmaantunut heikkolaatuinen video, jossa OnePlus 2:ksi väitetty laite pyöräyttää läpi AnTuTu-testin. Tulokseksi saadaan 49221, joka sinänsä on linjassa muiden Snapdragon 810 -puhelimien kanssa.

Varauslistan osalta voidaan todeta, että laite näyttää kiinnostavan ihmisiä jo mukavan paljon ennen julkaisua. Listalle oli aluksi mahdollista lisätä sähköpostiosoitteita ilman varmistuksia lukemattomia määriä, mutta nähtävästi nyt sähköposti pitää ilmoittautumisen jälkeen vielä varmistaa. Taustalla saattaisi olla yllättävän suureksi paisunut lista, sillä lauantai-illalla kutsulistan lukemat huitelivat jo noin 50 000 sähköpostiosoitteessa.

OnePlus 2 Launch -nimeä kantava sovellus on kooltaan 1,8 megatavua ja sen avulla on ilmeisesti tarkoitus seurata julkistusta riippumatta siitä, onko käyttäjällä käytössään pahviset VR-lasit. Sovelluksen tönkösti suomennetussa kuvauksessa todetaan lyhyesti: ”Koe paljastus OnePlus 2 VR tai ilman pahvi”. Itse sovelluksesta ei toistaiseksi löydy vielä muuta sisältöä kuin uutiskuvaksikin valittu näkymä.

OnePlus.net, Invites
Google Play, OnePlus 2 Launch

Kommentit

Dave Bennett työskenteli oppaan parissa, joka näyttäisi miten Valven GoldSourceen perustuvia pelejä Androidilla, kun hän alkoi miettimään, onnistuisiko sama myös Android Wear -älykellolla.

Projektissa käytetään SDLash3D-ohjelmaa, joka emuloi GoldSource-pelimoottoria. Älykellona testissä toimi LG:n G Watch. Pelin suorituskyky oli vaihtelevaa jo alun junaosuudessa, ja vähemmän yllättäen pelin kontrollit olivat vähintäänkin haastavat pienellä ruudulla, mutta yhtä kaikki peli toimi yllättävänkin hyvin ottaen huomioon käytetyn laitteen. Valitettavasti Bennett ei ole vielä julkaissut tutoriaalia projektin toteuttamiseen. Hän kuitenkin kertoo sen toimivan käytännössä samalla tavalla kuin Team Fortress Classicin pyörittämisen Androidissa, johon hän on julkaissut ohjeet.

Dave Bennett, Videos

Dave Bennett, Play Team Fortress Classic on Android

Kommentit

Uutisoimme aiemmin Motorolan vielä julkaisematonta kolmannen sukupolven Moto G -älypuhelinta koskeneesta vuodosta. Tänään vuorossa on lisää vuotoja, kun LaptopMedia sai hankittua puhelimen käsiinsä etuajassa ja Motorola Brazil julkaisi siitä mainosvideon

LaptopMedian tiedoista käy ilmi, että osa aiemmin vuodetuista teknisistä yksityiskohdista oli väärin. Android 5.1 Lollipopilla varustetun puhelimen näytön resoluutio on Full HD:n sijasta vain 1280x720 ja neliytimisen, 1,36 GHz:n Qualcomm Snapdragon 410:n parina on kahden sijasta vain yksi gigatavu muistia. Puhelimesta tulee saataville sekä 8 että 16 Gt:n tallennustilalla varustetut mallit. Tallennustilaa voidaan laajentaa microSD-kortilla. Takakameran tarkkuus on 13 megapikseliä ja etukameran 5 megapikseliä.

Kolmannen sukupolven Moto G:n akun kapasiteetiksi LaptopMedia ilmoittaa 2470 mAh, mutta lisää ettei siitä ole vielä täyttä varmuutta. Puhelimen mitat ovat 141,9 x 72,3 x 11,2 mm ja paino 154 grammaa.

PhoneArena, First Motorola Moto G (2015) promo video leaks out, here are the phone’s key features

LaptopMedia, The new Motorola Moto G3 (3rd Gen) is already in our hands

Kommentit

Yli 20 miljoonan dollarin joukkorahoituskampanjan voimin hiljattain markkinoille tullut Pebble Time -älykello on saanut eilen uuden firmware-päivityksen, joka kantaa versionumeroa 3.2. Samalla Pebble on päivittänyt myös Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille tarkoitetut yhteysohjelmat tukemaan uusia ominaisuuksia.

Päivitys tuo mukanaan useita käytettävyyttä parantavia uudistuksia ja parannuksia. Bugikorjausten ja vakausparannusten lisäksi kellon musiikkitoimintoja on parannettu Androidilla ja laite tukee nyt useimpia musiikkisoittimia, kuten Pandoraa, Spotifyä ja Songzaa. Kellon ilmoituksiin on tehty parannuksia ja käyttäjällä on nyt mahdollisuus kuitata kaikki ilmoitukset kerralla. Käyttäjällä on nyt mahdollisuus säätää taustavalon voimakkuutta ja ajastinta, fontin kokoa sekä värinän voimakkuutta eri yhteyksissä. Myös Android-sovellukseen on tehty muutamia käytettävyyttä parantavia viilauksia.

Pebble Timen päivittäminen onnistuu kellon valikon Support-kohdan alta löytyvästä Update-valinnasta. Puhelinsovellusten päivittäminen tapahtuu puhelimen sovelluskaupan kautta.

Android Authority, Pebble Time gets new settings and app features

Kommentit

Moto  X 2015

Toistaiseksi julkaisematon Motorolan Moto X 2015 -huippumalli on esiintynyt viime päivinä useammassa eri kuvavuodossa. Kuvissa esiintyvät laitteen musta-hopea- ja kulta-valkoinen värivaihtoehto. Ulkoisesti laite noudattaa Motorolan aiemmista malleista tuttua muotokieltä, mutta myös pieniä muutoksia on havaittavissa. Suurimpana muutoksena takakameran ympäristö on muotoiltu uusiksi ja takakuoreen muotoiltu metallinvärinen palkki muistuttaa aiemmissa kuvavuodoissa esiintynyttä Moto G 2015 -mallia.

Moto X 2015

Takakuoreen muotoillun palkin yläpäässä sijaitsee kameran linssin ja alapäässä pieni valmistajan logolla varustettu kuoppa. Kuvien perusteella Motorola on luopunut persoonallisesta kameran ympärillä sijainneesta kehäsalamasta ja sijoittanut tupla-LED-salaman perinteisemmin kameran alapuolelle. Kaareutuvan takakuoren muovista tai kumista valmistettu pinta on kuvien perusteella täynnä pieniä viistoja uria, mutta Motorolan tuntien myös muita kuorimateriaalivaihtoehtoja tulee todennäköisesti saataville.

Moto X 2015

Etupuolelta uusi Moto X muistuttaa hyvin pitkälti pelkistettyä edeltäjäänsä. Näytön reunukset ovat melko kapeat, joten laite tulee todennäköisesti olemaan näyttökokoluokassaan kompaktin kokoinen. Huomionarvoisena yksityiskohtana etukuoren oikeasta ylänurkasta löytyy LED-salama selfie-kuvien ottamiseen. Moto X 2015:n spekseihin huhutaan lukeutuvan Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia, 5,2-5,5 tuumainen QHD AMOLED-näyttö, 16 megapikselin takakamera, viiden megapikselin etukamera, 32/64 Gt tallennustilaa sekä 3280 mAh akku.

Kolmannen sukupolven Moto X:n julkaisun odotetaan tapahtuvan 28. heinäkuuta yhdessä Moto G 2015 -mallin kanssa.

DroidLife, Is This Our First Look at the Front of the Moto X (3rd Gen)?

Androidcentral, Here’s the Moto X (2015) in gold and white

Kommentit

Jolla Tablet

Jolla on ilmoittanut blogissaan uusia tietoja Tablettinsa viivästykseen liittyen. Alunperin Jolla Tabletin toimitusten piti alkaa jo toukokuussa, mutta näytön kanssa ilmenneiden ongelmien ja siitä johtuneen näyttökomponentin vaihdon vuoksi aikataulua siirrettiin heinäkuulle. Matkaan tuli vielä lisää mutkia, sillä yritys ilmoitti heinäkuun alussa toimitusten myöhästyvän mahdollisesti lisää.

Tuoreimmassa eilen päivätyssä blogiviestissä Jolla kertoo komponenttiongelmien olevan vihdoin ohi, mutta laitteen kaipaavan vielä pientä hienosäätöä sekä testaamista. Developer Device -lainaohjelmaan osallistuvat sovelluskehittäjät saavat ensimmäisenä käsiinsä esituotantoerän laitteita, joiden toimitusten kerrotaan alkavan elokuun alussa. Varsinaisten lopullisten kuluttajalaitteiden toimitusten kerrotaan alkavan 3-5 viikkoa Developer Device -laitteiden jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa elo-syyskuun vaihteen tienoota.

Official Jolla Blog, Jolla Tablet display and shipping update

Kommentit

Samsungin Galaxy Note 5:stä ja Galaxy S6 edge+:sta on ollut erilaisia kuvavuotoja jo useampaankin otteeseen. Tällä kertaa vuorossa ovat kuvat oikeista, toimivista yksilöistä.

Galaxy S6 edge+:n mallinumeroksi varmistui kuvavuodon myötä Project Zenille aiemmin kuulunut SM-G928A. Puhelin on varustettu tuoreella Android 5.1.1 -versiolla.

Galaxy Note 5:n kuvat eivät valitettavasti paljasta mitään yksityiskohtia puhelimen käyttöjärjestelmästä tai mallinumerosta, mutta oletettavasti käytössä on S6 edge+:n tavoin Android 5.1.1. Samsungin huhutaan julkaisevan uudet jättipuhelinluokkaan kuuluvat mallinsa 13. elokuuta.

Mobile Fun Blog, New photos reveal Galaxy S6 Edge Plus and Galaxy Note 5

Kommentit

WMPoweruser on saanut käsiinsä kuvia Microsoftin sisäisistä puhelindokumenteista. Dokumenteissa kuvataan MSFT 550:n, MSFT 750:n ja MSFT 850:n tekniset tiedot. Markkinoille puhelimet saapuvat tutuilla Lumia-nimillä.

Lumia 550 tulee rakentumaan 5-tuumaisen 960x540-resoluution näytön ympärille. Sen järjestelmäpiirinä toimii Qualcommin Snapdragon 210, josta löytyy neljä 1 GHz:n Cortex-A7-prosessoriydintä ja Adreno 304 -grafiikkaohjain. Muistia puhelimessa on 1 gigatavu ja tallennustilaa 8 Gt. Tallenustilaa voi laajentaa microSD-kortilla. Takakameran tarkkuus on 5 megapikseliä, etukameran 2 megapikseliä ja akun kapasiteetti 1905 mAh.

Lumia 750:ssä näytön koko on identtinen 550:n kanssa, mutta sen resoluutio on hieman korkeampi 1280x720. Järjestelmäpiiri on päivitetty Qualcommin neljällä 1,2 GHz:n Cortex-A53-ytimellä ja Adreno 306 -grafiikkaohjaimella varustettuun Snapdragon 410:een. Muistia puhelimessa on 1 Gt ja microSD-kortilla laajennettavaa tallenustilaa 8 Gt. Takakamera on varustettu Zeissin optiikalla ja sen tarkkuus on 8 megapikseliä. Etukameran tarkkuus on 5 megapikseliä ja akun kapasiteetti 2650 mAh.

Myös Lumia 850:n näyttö on kooltaan 5-tuumainen, mutta resoluutiota on nostettu jälleen pykälällä 1280x768:aan. Järjestelmäpiiri on 750:n tapaan Snapdragon 410, mutta sen prosessoriydinten kellotaajuutta on nostettu 1,4 GHz:iin. Muistia on 1 Gt ja microSD-kortilla laajennettavaa tallennustilaa 16 Gt. Zeissin optiikalla varustetun takakameran tarkkuus on 10 megapikseliä ja etukameran puolestaan 5 megapikseliä. Akun kapasiteetti on 2650 mAh.

WMPoweruser, Exclusive: Leaked specs for the Microsoft Lumia 850, 750 and 550

Kommentit

Piirijätti Qualcomm on julkistanut tilikauden 2015 kolmannen neljänneksen tuloskatsauksen, joka osoittautui odotetusti heikommaksi kuin vuosi sitten. Yrityksen liikevaihdoksi ilmoitettiin 5,7 miljardia dollaria ja nettotulokseksi 1,6 miljardia dollaria. Lukemat putosivat vuoden takaiseen verrattuna 35 ja 14 prosenttia.

Samalla Qualcomm ilmoitti strategisista uudelleenjärjestelysuunnitelmista, joiden tarkoituksena on kääntää tulokset kasvun tielle ja laskea vuosittaisia kustannuksia runsaan miljardin dollarin verran. Osana radikaalia toimintojen uudelleenjärjestelyä Qualcomm ilmoitti aikovansa irtisanoa noin 15 % sen yhteensä runsaan 30 000 ihmisen työvoimastaan. Aiemmin tällä viikolla Qualcommin huhuttiin suunnittelevan 10 % irtisanomisia.

High-end-piirien heikosta menekistä johtuen Qualcomm laski entisestään ennusteita koko tilikauden tuloksestaan. Yrityksen Snapdragon 810 on kärsinyt viivästyksistä ja ongelmista sekä sen menekki on ollut odotettua heikompaa. Lisäksi Samsung siirtyi Qualcommin asiakkaasta kilpailijaksi ja kilpailu markkinoilla on yleisellä tasolla kiristynyt merkittävästi.

Qualcommin tulostiedote (PDF)

PR Newswire, Qualcomm Announces Strategic Realignment Plan

Kommentit

TaskuMuron heinäkuun ensimmäisessä artikkelissa tutustutaan Sonyn uuteen Android-lippulaivapuhelimeen, joka julkaistiin Euroopassa mallinimellä Xperia Z3+. Kyseessä on hyvin pitkälle edeltäjäänsä Xperia Z3:a muistuttava laite, mutta joitain uudistuksiakin löytyy, kuten Qualcommin Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri. Puhelin saapui Suomessa myyntiin pari viikkoa sitten ja sen hintataso on noin 700 euroa. Artikkelissa käydään läpi laitteen ominaisuudet, kamera, käyttökokemukset ja suorituskyky sekä lämpötilaongelmat.

TaskuMuro, Testissä Sony Xperia Z3+

Kommentit

Huawei on julkaissut uuden älypuhelimen valikoimansa edullisimpaan päähän. Honor 4A tuo Android 5.1 Lollipopin ja Huawein Emotion UI 3.1:n alle 100 euron hintaluokkaan.

Honor 4A rakentuu 5-tuumaisen 1280x720-resoluutioon kykenevän näytön ympärille. Sen järjestelmäpiiriksi on valittu Qualcommin 1,1 GHz:n neliytiminen Snapdragon 210, jonka parina on 2 gigatavua muistia. Tallennustilaa on tarjolla 8 Gt ja puhelin tukee kahta SIM-korttia. Honor 4A:n takakameran tarkkuus on 8 ja etukameran 2 megapikseliä. Akun kapasiteeksi raportoidaan 2200 mAh.

Honor 4A:n vain 3G-verkkoja tukeva versio on hinnoiteltu noin 88 euroon, kun 4G LTE -versiosta saa pulittaa noin 102 euroa. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tiedossa, aikooko Huawei tuoda puhelinta esimerkiksi Euroopan markkinoille lainkaan.

GSMArena, Huawei announces the Honor 4A with low price, 2GB of RAM

Kommentit

Sony ilmoitti eilen blogissaan aloittaneensa Android 5.1 -päivitykset Xperia Z2- ja Z3 -mallistojen laitteille. Käytännössä päivitys tulee siis saataville Xperia Z3-, Xperia Z3 Compact-, Xperia Z3 Tablet Compact-, Xperia Z2- ja Xperia Z2 Tablet -malleille.

Päivitys tuo mukanaan Googlen omien Android-uudistusten lisäksi myös Sonyn omia päivityksiä, kuten äänten ja hälytysten laajemmat säätömahdollisuudet, LinkedIn-kontaktiintegrointi kalenteriin, kameran nopeampi ja tarkempi tarkennus Superior Auto Mode -tilassa, Xperia in Business -ominaisuudet työkäyttöön sekä tuki älykellojen käyttämiseen kameran kaukolaukaisimena.

Sonyn päivityskalenterissa seuraavana vuorossa lähiviikkojen aikana ovat Xperia Z1-, Xperia Z1 Compact- ja Xperia Z Ultra -mallit. Niiden jälkeen seuraavat Xperia T2 Ultra- ja Xperia C3- sekä alkuperäisen Xperia Z -sarjan mallit. Viimeisinä Android 5.1:n saavat edullisemman pään Xperia M2- ja Xperia M2 Aqua -puhelimet.

Sony Blog, Android 5.1, Lollipop rolls for the Xperia Z3 and Xperia Z2 Series

Kommentit

The Information -julkaisun sekä Wall Street Journalin mukaan piirivalmistaja Qualcomm valmistelee merkittäviä uudellenjärjestelyjä toiminnassaan. The Information kertoo sisäpiiritietoihin pohjaten, että piirijätti suunnittelee irtisanovansa kymmenisen prosenttia työvoimastaan. Käytännössä irtisanomiset koskisivat viime vuoden tietojen pohjalta yli 3000 työntekijää ja niistä saatetaan ilmoittaa vielä kuluvan viikon aikana.

Wall Street Journalin tietojen mukaan Qualcomm suorittaa laajan katsauksen toimintoihinsa ja valmistautuu uudelleenjärjestelyihin. Pahimmillaan tämä voi tarkoittaa yrityksen jakamista kahtia. Nykyisellään Qualcommin toiminta koostuu pitkälti kahdesta pääosasta - piirituotannosta ja patenttien lisensoinnista. Vaikka piirituotanto tuottaakin tällä hetkellä suuremman osan liikevaihdosta, arvioidaan patenttipuolen olevan kaksikosta arvokkaampi.

Qualcomm tahkosi vielä viime kesänä ennätystuloksen, mutta kuluva vuosi on ollut erittäin hankala. Sen Snapdragon 810 -järjestelmäpiirin julkaisu myöhästyi ja piirin kanssa on lisäksi esiintynyt pahoja lämpöngelmia. Merkittävistä asiakkaista Samsung lopetti kokonaan Qualcommin piirien käytön uusissa huippumalleissaan. Samalla kilpailu markkinoilla on kiristynyt MediaTekin, Samsungin ja pienempien kiinalaisten piirivalmistajien toimesta. Lisäksi oikeuslaitoksissa Qualcomm on ollut syytettynä monopoliaseman väärinkäytöstä ja Kiinassa se tuomittiin maksamaan 975 miljoonan dollarin sakot.

The Information, Qualcomm Braces for Layoffs This Week

WSJ, Qualcomm to Conduct Strategic Review, May Consider Breakup

Engadget, Qualcomm set to axe up to 10 percent of its workforce

Kommentit

OnePlus 2 TENAA

Kiinan telehallintovirasto TENAA on vuosien mittaan paljastanut sertifiointidokumenteissaan useita älypuhelimia ennen niiden virallista julkaisua ja nyt saman kohtalon on kokenut ensi viikolla julkaistava OnePlus 2. Kuvissa laite esiintyy edestä, takaa ja molemmilta kyljiltään. Huomion arvoisia yksityiskohtia ovat kameran yhteydestä löytyvä laser-tarkennuksen linssi, näytön alapuolella sijaitsevat sormenjälkitunnistin sekä vasemman kyljen liukukytkin (äänien mykistämiseen?).

Ennakkotietojen mukaan OnePlus 2:n tekniseltä osastolta löytyy 5,5-5,7 tuuman QHD-näyttö, Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua tallennustilaa, 13 megapikselin takakamera, kahdeksan megapikselin etukamera, USB Type-C-liitäntä sekä 3300 mAh akku. Runkorakenteen kerrotaan olevan metallia.

OnePlus 2:n julkaisu tapahtuu ensi maanantaina, jolloin arvailun asian tiimoilta voi viimeistään lopettaa.

TENAA, kuvat (kiinaksi)

Anzhuo (käännös)

Kommentit

Motorolan seuraavan sukupolven Moto G -älypuhelimesta on vuotanut nettiin viralliset renderöinnit. Vuodon lähteenä on sveitsiläinen Digitec-verkkokauppa, joka on luonut myöhemmin tässä kuussa julkaistavalle puhelimelle omat sivunsa jo ennakkoon.

Tämän hetkisten tietojen mukaan kolmannen sukupolven Moto G tulee rakentumaan 5-tuumaisen, 1920x1080-resoluutiota tukevan näytön ympärille. Puhelimen järjestelmäpiiriksi on valikoitunut ilmeisesti Qualcommin neljällä 1,7 GHz:n Cortex-A53-ytimellä ja Adreno 405 -grafiikkaohjaimella varustettu Snapdragon 610, jonka parina on 2 gigatavua muistia. Tallennustilaa on vain 8 Gt, mutta sitä voidaan laajentaa microSD-kortilla.

Digitecin mukaan puhelimen akun kapasiteetti olisi 2070 mAh, mutta ainakin GSMArena uskoo sen olevan puhelimen mittojen tavoin vain placeholder-numero. Kolmannen sukupolven Moto G:n hinnaksi Digitec on listannut 235 sveitsin frangia, eli noin 224 euroa.

GSMArena, Moto G (3rd gen) gets listed by another retailer, official images outed

Kommentit

Google esitteli I/O 2015 -kehittäjätapahtumansa toukokuun lopulla M:ksi kutsutun seuraavan Android-version keskeisimpiä uudistuksia, mutta versionumero ja virallinen koodinimi jäivät syksyllä tapahtuvan virallisen lanseerauksen anniksi. Sekä koodinimestä että versionumerosta on jo liikkunut huhuja, mutta kovin suurta varmuutta niiden suhteen ei ole vielä saatu. Nyt Android M:n viimeisin kehittäjäversio tarjoaa kuitenkin vahvaa vinkkiä lopullisesta versionumerosta.

Android M:n viimeisin build-versio on varustettu uudella kehittäjävalikosta löytyvällä demotilalla, joka on tarkoitettu kuvankappauksien ja tuotekuvien ottamista varten. Demotila siistii käyttöliittymän esittelykelpoiseen kuntoon, eli mm. tyhjentää ilmoitukset, näyttää akun ja WiFi-verkon kuvakkeet täytenä sekä lukitsee kellon tiettyyn aikaan. Mielenkiintoinen yksityiskohta on juurikin kello, sillä se pysähtyy demotilassa aikaan 05:20.

Täysin varmoja johtopäätöksia ei asiasta kannata toki vielä tehdä, mutta kellonaika vaikuttaisi viittaavan vahvasti versionumeroon 5.2. Versionumeroon viittaava kellonaika saattaa kuulostaa kaukaa haetulta, mutta mobiililaitteiden ja käyttöjärjestelmien esittelykuvissa kellonaikaa on jo vuosia käytetty viittauksena mm. julkaisupäivämääriin, mallinumeroihin ja versionumeroihin. Android M:n demotilan kellonaika vaikuttaa turhan suurelta sattumalta ollakseen sama järjestyksessä seuraavana tarjolla olevan versionumeron kanssa.

Technodify, Android M Version Number Confirmed To Be 5.2 Not 6.0

Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös