Taskumuro.com

Nokia esitteli keskiviikkona 2.4. uudet Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmään pohjautuvat Lumia-mallit. Julkistus oli osa Microsoftin San Franciscossa järjestettävää Build 2014 -kehittäjätapahtumaa. Lumiat esitteli Nokian entinen toimitusjohtaja ja tulevan yrityskaupan myötä Microsoftin laiteosaston johtoon nimitetty Stephen Elop.

Lue lisää | Kommentit (17)

Ensituntumat: HTC One M8

26.3.2014
Juha

HTC esitteli tiistaina Lontoossa uuden huippumallinsa, jonka nimeksi tuli edeltäjän tapaan One. Mallit erottaa toisistaan mallikoodin avulla, joka uudessa mallissa on M8 ja vanhassa M7. HTC:n mukaan ajatus nimeämisen takana on vastaava, kuin BMW:llä - vaikka sukupolvi vaihtuu, mallinimi pysyy samana. TaskuMuro pääsi tutustumaan uuteen Oneen jo aiemmin päivällä ennen julkaisutilaisuutta ja sai oman testikappaleen mukaansa julkistustilaisuuden päätyttyä. Tässä artikkelissa käydään läpi ensituntumia - varsinainen testiartikkeli on luvassa parin viikon päästä.

Lue lisää | Kommentit (20)

Nokia esitteli ensimmäiset ”phablet”-kokoluokan älypuhelimensa viime lokakuun lopulla Abu Dhabissa. Julkaisu sisälsi Lumia 1520 ja 1320 -mallit, joista kumpikin perustuu kuuden tuuman näyttöön. Kalliimpi Lumia 1520 saapui Suomessa kauppoihin jo viime vuoden puolella ja TaskuMuro julkaisi siitä testiartikkelin joulun kynnyksellä. Selvästi edullisempaa 1320-mallia saatiin kuitenkin odottaa pitkälle kuluvan vuoden puolelle.

Lue lisää | Kommentit (8)

Kun Nokia aloitti MeeGo-projektinsa alasajon loppuvuodesta 2011, perusti joukko MeeGo-projektissa mukana olleita työntekijöitä uuden Jolla Oy -nimisen yrityksen Nokian tarjoamien Bridge-avustuspakettien siivittämänä. Lisää MeeGon aiemmista vaiheista voi lukea TaskuMurossa vuoden 2012 syksyllä julkaistusta Nokia MeeGon tarina -artikkelista. Jolla esittäytyi ensimmäistä kertaa julkisuudessa 7. heinäkuuta 2012, jolloin se kertoi myös kehitteillä olevasta älypuhelimestaan sekä Sailfish-mobiilikäyttöjärjestelmästään. Tuolloin yritys lupaili esittelevänsä ensimmäisen Jolla-älypuhelimen vielä loppuvuoden 2012 aikana, mutta myöhemmin lupaus osoittautui aivan liian optimistiseksi ja ajankohtaa jouduttiin lykkäämään useampaan otteeseen.

Jollan tarkoituksena ei ole kilpailla suoraan markkinoiden kovimpien nimien, kuten iPhonen tai Galaxy S -mallien kanssa, vaan sen sijaan tarjota uudenlaisen näkökulman ja lähestymistavan älypuhelinmarkkinoille. Jollalla ei ole toistaiseksi tarkoituksena valloittaa puhelimellaan massamarkkinoita, vaan se on ilmoittanut pidemmän aikavälin tavoitteeksi miljoonan puhelimen vuositahdin saavuttamisen.

Lue lisää | Kommentit (28)

Asus esitteli ensimmäisen äly- ja taulutietokoneominaisuudet samaan tuotteeseen yhdistävän PadFone-laitteen vajaa pari vuotta sitten MWC 2012 -tapahtumassa Barcelonassa. Sen jälkeen PadFonea on päivitetty yllättävän tiuhaan tahtiin, sillä syyskuun puolivälissä Asus esitteli siitä jo neljännen sukupolven version. Käytännössä hieman erikoisesti Uudeksi PadFoneksi nimetty laite on kuitenkin tällä kertaa ainoastaan ominaisuuspäivitys viime helmikuun lopussa esiteltyyn PadFone Infinityyn.

Lue lisää | Kommentit (2)

Kuten muutamassa muussakaan asiassa viime vuosina, myöskään suurikokoisten älypuhelimien esiinmarssissa Nokia ei ole kulkenut etulinjassa, sillä Samsungin Note-mallit ovat olleet kaupoissa jo parisen vuotta. Syy tähän ei ole yksin Nokian, sillä Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmä ei ole ollut kovinkaan soveltuvainen suurikokoisille näytöille.

Lue lisää | Kommentit (11)

Testissä LG G2 (D802)

13.12.2013
Juha

LG on korealaisista älypuhelinvalmistajista se pienempi, ja vaikka se ei toistaiseksi pystykään uhkaamaan myyntimäärillä Samsungia, on se viime aikoina selvästi parantanut asemiaan markkinoilla. Tutustuimme LG:n huippumalliin viimeksi runsas vuosi sitten, kun testissä piipahti Optimus 4X. Yksi sukupolvi jäi alkuvuodesta Optimus G:n muodossa väliin, sillä marraskuun lopulla testiimme saapui LG:n tuorein keihäänkärki, ytimekkäästi nimetty G2.

Lue lisää | Kommentit (26)

Samsungin päivitystahti Galaxy S -huippumalliensa suhteen on ollut alusta asti vajaan vuoden luokkaa, eikä yrityksellä ole ollut tapana päivittää lippulaivaansa kesken julkaisusyklin. Neljännen sukupolven Galaxy S esiteltiin kuluvan vuoden maaliskuussa ja se on ollut kaupoissa nyt runsaat puoli vuotta.

Lue lisää | Kommentit (19)

Testissä Sony Xperia Z1

26.11.2013
Juha

Sony (ja sen edeltäjä Sony Ericsson) on konkari älypuhelinmarkkinoilla, sillä sen valikoimista on löytynyt jo vuosituhannen vaihteen jälkeen R380:n ja P800:n kaltaisia kosketusnäyttölaitteita. Yritys esitteli ensimmäisen Xperia-älypuhelimensa vuonna 2008 Windows Mobile -pohjaisen X1:n muodossa. Myöhemmin Xperia-mallit ovat siirtyneet käyttämään Android-käyttöjärjestelmää ja Sonyn irtauduttua yhteistyöstä Ericssonin kanssa viime vuoden alussa yritys on keskittynyt pelkästään älypuhelimiin sekä personoinut laitteensa entistä vahvemmin omansa näköisiksi. Tällä hetkellä Sony Mobile on älypuhelinmarkkinoilla tiukasti kärkiviisikon kannoilla ja esimerkiksi HTC:tä selvästi suurempi tekijä.

Lue lisää | Kommentit (17)

Runsas pari vuotta sitten tutustuimme Samsungin ensimmäisen sukupolven Galaxy Note -puhelimeen ja teimme karmaisevan arviointivirheen. Arvelimme nimittäin tuolloin, että jättikokoinen puhelin tulisi jäämään vain pienen kuluttajaryhmän tuotteeksi, emmekä nähneet tarpeelliseksi ottaa sitä tarkempaan testiin. Lopulta kävi kuitenkin niin, että Samsung onnistui luomaan Noten myötä täysin uuden suurikokoisten älypuhelimien markkinasegmentin, joita myös ”phableteiksi” tai ”puhleteiksi” kutsutaan. Note-mallien myynti ylitti kaikki odotukset ja tähän päivään mennessä niitä on myyty kolmessa sukupolvessa jo yli 40 miljoonaa kappaletta. Vaikka kilpailijoita on ilmestynyt Notejen haastajaksi, on Samsungin huippumalli pysynyt luokkansa ylivoimaisena ykkösenä.

Lue lisää | Kommentit (32)

Viime vuoden (2012) helmikuun lopulla Barcelonassa vuosittain järjestettävässä MWC-tapahtumassa Nokia kohahdutti esittelemällä 808 PureView -kamerapuhelimen ennennäkemättömällä 41 megapikselin kamerakennolla varustettuna. Massiivisesta pikselimäärästä huolimatta Nokian päätarkoituksena ei ollut mässäillä määrällä, vaan hyödyntää sitä kuvanlaadun parantamisessa ylinäytteistykseksi kutsutun tekniikan avulla. 808 PureViewin ongelmana oli kuitenkin kuoleva Symbian-käyttöjärjestelmä, josta johtuen laite jäi lähinnä harvojen puristien herkuksi. Suuri yleisö jäi odottamaan markkinoiden parhaan älypuhelinkameran julkaisemista nykyaikaisen älypuhelimen (lue Lumia) yhteydessä. TaskuMuro testasi 808 PureViewin viime vuoden elokuussa.

Lopulta Nokian monsterikameran toista tulemista Lumia-mallin muodossa jouduttiin odottamaan yllättävän pitkään, sillä Nokia esitteli Lumia 1020 -mallin vasta heinäkuun alussa New Yorkissa järjestetyssä tilaisuudessa. TaskuMuro otti ensituntumat laitteesta tuoreeltaan Espoossa Nokian pääkonttorissa järjestetyssä pressitilaisuudessa.

Lue lisää | Kommentit (37)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös