Taskumuro.com

Huawei esitteli Honor-brändinsä uuden huippumallin ensimmäisenä Euroopan mantereella viime torstaina Helsingin lasipalatsissa ja pääsimme tutustumaan laitteeseen tuoreeltaan. Kiinassa Honor 7 -mallinimeä kantava laite esiteltiin jo kesäkuun lopulla, mutta muu maailma joutui odottamaan uutuutta elokuun lopulle asti. Honor 7 on seuraaja viime syksynä Eurooppaan lanseeratulle Honor 6 -mallille, joka vieraili myös TaskuMuron testissä. Honor 7:n myynti alkoi Suomessa välittömästi lanseerauksen yhteydessä viime viikon torstaina (28.7) 399 euron suositushintaan.

Lue lisää | Kommentit

Ensituntumat: OnePlus 2

11.8.2015
Juha

Kiinalainen OnePlus onnistui hämmentämään high-end-älypuhelinmarkkinoita viime vuonna oikein kunnolla, kun se esitteli erittäin kilpailukykyisesti hinnoitellun One-puhelimensa huhtikuun lopulla. Sen tekniset ominaisuudet olivat samalla tasolla suurten valmistajien Android-lippulaivapuhelimien kanssa, mutta hinta oli vain puolet niistä. Ei siis ihme, että tuntemattoman kiinalaisvalmistajan tuote herätti suuresti kiinnostusta ympäri maailman.

Lue lisää | Kommentit

Älykellot ovat tehneet läpimurtoa jo pian parin vuoden ajan, mutta lopullinen myynnin räjähdys on antanut vielä odottaa itseään. Älykellot eivät tarkalleen ottaen ole aivan tuore juttu, sillä esimerkiksi juuri LG:ltä sekä Sonylta on löytynyt mallistostaan älypuhelimen kanssa yhteydessä olevia kelloja jo usean vuoden ajan. Älykellomarkkinat saivat vauhtia vuoden 2013 jälkimmäisellä puoliskolla, kun Samsung esitteli Galaxy Gear -kellonsa syyskuun alussa. Unohtaa ei pidä myöskään Pebblen ensimmäistä älykelloa, jonka myynti alkoi vuoden 2013 kesällä. Lisää säpinää markkinoille loi Google, joka esitteli puettaviin laitteisiin suunnatun Android Wear -käyttöjärjestelmänsä viime vuoden kesäkuussa. Sen myötä Asus, Motorola, LG, Samsung ja Sony julkaisivat kukin omat näkemyksensä Android Wear -kellosta. Merkittävimmäksi valmistajaksi arvioitu Apple antoi odottaa itseään pisimpään ja toi syksyllä 2014 esitellyn Apple Watch -kellonsa myyntiin vasta tämän vuoden keväällä. Vaikka sen ansiosta älykellomarkkinat tulevatkin tänä vuonna moninkertaistumaan, ei Applekaan onnistunut vallitsevan mielipiteen mukaan vielä mullistamaan älykellon konseptia laitetasolla.

Vaikka älykellojen tarjonta on ollut jo vuoden päivät melko runsasta, olemme osittain tarkoituksella ja osittain käytännön syistä pidättäytyneet tähän asti TaskuMurossa tarkkailevalla linjalla niiden suhteen. Perimmäisenä tarkoituksena on ollut seurata tarjonnan haparoivia ensiaskelia ja odottaa lastentautien vähenemistä ja käyttöjärjestelmien kypsymistä pois ensimmäisistä kehitysversioistaan. Nyt, noin vuosi Android Wearin julkaisun jälkeen ja Applen tuotua oman älykellonsa markkinoille, arvelemme ajan olevan kypsä TaskuMuron ensimmäiselle älykellotestille. Ensin suunnittelimme yleistä tunnustelevaa ryhmätestiä markkinoilta löytyvistä eri älykellokäyttöjärjestelmistä, mutta Apple Watchin myynnin alkamisen venyttyä Suomessa päätimmekin aloittaa testaamalla uusimman aallon Android Wear -laitetta edustavan LG Watch Urbanen.

Lue lisää | Kommentit

Testissä Sony Xperia Z3+

23.7.2015
Pekko

Sonyn uusi Android-lippulaivapuhelin esiteltiin keväällä Japanin markkinoille mallinimellä Xperia Z4. Euroopassa puhelin julkaistiin toukokuun lopulla, mutta mallinimeksi tuli Z3+.

Lue lisää | Kommentit

Testissä LG G4 (H815)

27.6.2015
Juha

LG on parin viime vuoden aikana onnistunut nostamaan selvästi profiiliaan älypuhelinmarkkinoilla, josta merkkinä ovat mm. paikka älypuhelinmarkkinoiden kärkiviisikossa sekä G2 ja G3 älypuhelinmallien hyvät myyntimäärät. Merkkinä hyvästä työstä sekä G2 että G3 saivat TaskuMuron testissä toimituksen suosittelusta kertovan erityismaininnan ja mielestämme ne ovatkin yksiä viime vuosien parhaista Android-älypuhelimista. LG:n asema high-end-älypuhelinmarkkinoilla on kuitenkin muuttunut viimeisen parin vuoden aikana haastajasta yhdeksi varteenotettavimmista päätekijöistä, joka on tuonut luonnollisesti mukanaan uusia haasteita. G4:n kanssa LG:llä ei ollut enää etunaan yllätysasemaa, joten lähtökohdat ovat muuttuneet huomattavasti parin vuoden takaa.

LG esitteli G4-huippumallinsa huhtikuun 28. päivä järjestetyissä julkaisutilaisuuksissa New Yorkissa, Lontoossa, Pariisissa, Soulissa, Singaporessa sekä Istanbulissa. TaskuMuro oli paikanpäällä seuraamassa Lontoon julkistusta ja julkaisimme ensituntumat-artikkelin vielä ennen toukokuun vaihdetta.

Lue lisää | Kommentit

Microsoftilta testiin saadut Lumia 640 LTE ja Lumia 640 XL esiteltiin maaliskuussa Barcelonassa järjestetyillä MWC-messuilla. Kysymyksessä on keskihintainen kaksikko, joiden suurimmat eroavaisuudet löytyvät näytön koosta, kameroiden laadusta sekä eriävän kokoisista akuista. Edullisesta hintaluokasta huolimatta molemmista malleista löytyy tuki LTE-yhteyksille. Nopeutta tuetaan Cat4:n mukaisesti, joka tarkoittaa maksimissaan 150 Mbit/s latausnopeutta ja 50 Mbit/s lähetysnopeutta.

Lue lisää | Kommentit

Testissä Huawei P8

21.5.2015
Juha

Ascend-mallisto on edustanut Huawein parasta design-osaamista jo vuodesta 2012 lähtien, jolloin yritys esitteli Ascend P1 -mallinsa. P1 S oli tuohon aikaan markkinoiden ohuin älypuhelin, eikä 7,7 mm paksuista perusversiotakaan voinut paksuksi kutsua. Vuoden 2013 alussa vuorossa oli Ascend P2 -malli, joka ei tullut lainkaan Suomessa myyntiin. Sen sijaan kesäkuussa 2013 esitelty P6 siirsi Ascend-malliston metallirakenteiden aikakaudelle ja myös Suomi pääsi nauttimaan vain 6,18 mm paksusta uutuudesta ensimmäisten maiden joukossa. Ascend P7 esiteltiin toukokuussa 2014 ja se jatkoi edeltäjässä lanseerattua muotoilulinjaa vaihtaen kuitenkin takakuoren materiaalin metallista lasiin.

Viidettä sukupolvea edustava P8 esiteltiin Lontoossa huhtikuun 15. päivä ja TaskuMuro oli paikalla seuraamassa julkistusta. Saimme uutuudesta myös ensituntumat aivan tuoreeltaan. P8:n myötä Huawei luopui samalla tuotenimen käytöstä. P8 on Huawein tuorein huippumalli, jolla se pyrkii samalla hilaamaan brändinsä premium-vaikutelmaa länsimarkkinoilla entistä lähemmäs markkinoiden muiden suurtekijöiden tasoa. Huawein mukaan P8 pyrkii kilpailemaan ominaisuuksillaan saman hintaluokan laitteiden kanssa sekä hinnallaan muiden valmistajien pari sataa euroa kalliimpien lippulaivamallien kanssa.

Lue lisää | Kommentit

Testissä HTC One M9

8.5.2015
Pekko

HTC esitteli maaliskuun alussa Barcelonassa järjestetyillä Mobile World Congress -messuilla uuden One M9 -lippulaivapuhelimensa. Viime vuoden One M8 -puhelimeen nähden laite on ulkonäöltään lähes identtinen, mutta rautapuolen parannuksia löytyy esimerkiksi Qualcommin uuden Snapdragon 810 -järjestelmäpiirin muodossa ja ohjelmistopuolella käytössä on Androidin uusin Lollipop-versio.

Lue lisää | Kommentit

Apple on ollut niin kosketusnäyttöpuhelimien kuin taulutietokoneidenkin markkinoilla aikanaan edelläkävijä, mutta älykellojen suhteen yritys on ottanut varovaisemman linjan. Muilta valmistajilta älykelloja on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, mutta Apple tuo oman tuotteensa markkinoille harkitusti vasta nyt. Apple on käyttänyt omien puheidensa mukaan takamatkaansa hyväksi tuotteensa viimeistelyyn, joten Watchin voisi odottaa olevan varsin valmis tuote.

Lue lisää | Kommentit

Samsungin viime vuosi meni suorastaan surkeasti ja yrityksen liikevoitto putosi lähes kolmanneksella edellisvuoteen nähden. Pääsyynä mahalaskuun oli yrityksen älypuhelinyksikön heikko myyntisuorite, joka romahti flopanneen huippumalli Galaxy S5:n johdolla. Vaikka älypuhelinmarkkinat kasvoivat vuonna 2014 kymmenillä prosenteilla, Samsungin puhelimien toimitusmäärät pienenivät edellisvuodesta. Samalla Apple pääsi kirimään älypuhelinmarkkinoilla Samsungin rinnalle ja joidenkin tilastojen mukaan jopa ohi.

Kuudennen sukupolven Galaxy S -huippumallin suunnittelussa Samsung päätti lähteä tyhjältä pöydältä ja antoi laitteelle työnimeksi Project Zero. Uutuuden rakenne päätettiin valmistaa alumiinista ja toimivan ratkaisun suunnitteluun palkattiin lisää resursseja. Ohjelmistopuolella Samsung lähti tavoittelemaan yksinkertaisempaa lähestymistapaa, koska TouchWiz-käyttöliittymän aiemmat versiot olivat saaneet kritiikkiä raskaudestaan ja monimutkaisuudestaan.

Lue lisää | Kommentit

Ensituntumat: LG G4

29.4.2015
Juha

LG on tehnyt viimeisen parin vuoden aikana menestyksekkään nousun high-end-älypuhelimien eliittiin. Sen G2 ja G3 -mallit ovat saaneet paljon kehuja testeissä ja myös kauppa on käynyt, sillä esimerkiksi G3:a on myyty vajaan vuoden aikana jo yli 10 miljoonaa kappaletta. Myös TaskuMuro on pitänyt G2- ja G3-malleista ja G3 voitti myös viime loppukesästä tekemämme kamerapuhelinvertailun.

Lue lisää | Kommentit

Älypuhelinmarkkinoiden viiden suurimman tekijän joukkoon kivunnut Huawei on hitaasti mutta varmasti vahvistanut asemaansa myös melko konservatiivisilla Suomen markkinoilla. Vahvistaakseen premium-valmistajan imagoaan kuluttajien mielissä se lanseerasi viime syksynä erillisen Honor-brändin, joka tarjoaa houkuttelevasti hinnoiteltuja, mutta siitä huolimatta hyvin varusteltuja älypuhelimia hintatietoisille kuluttajille.

Suomalaiset kuluttajat ovat ottaneet loka-marraskuun taitteessa myyntiin tulleen Honor 6 -mallin vastaan hyvin, joten nyt kevään koittaessa Huawei lyö lisää pökköä pesään tuomalla Suomessa myyntiin kolme uutta Honor-mallia (Holly, 4X ja 6 Plus). Tutustuimme kaikkiin kolmeen jo MWC-messuilla Barcelonassa ensituntumien muodossa. Ensimmäisenä saimme kolmikosta testiin Honor 4X -puhelimen, joka sijoittuu edullisten phablet-mallien luokkaan.

Lue lisää | Kommentit

Ensituntumat: Huawei P8

16.4.2015
Juha

Huawein Ascend P -sarjan puhelimet ovat edustaneet kiinalaisyrityksen parasta osaamista niin teknisellä kuin design-puolellakin jo useamman vuoden ajan. Ensimmäinen Suomen markkinoille saapunut malli oli Ascend P1, joka oli aikanaan erittäin ohut, mutta rakenteeltaan muovia. Toissakesänä esitellyn Ascend P6:n myötä Huawei siirtyi käyttämään huippumallissaan alumiinirunkoa ja jatkoi samaa linjaa myös viime kesänä julkaistussa Ascend P7 -mallissa.

Lue lisää | Kommentit

Testissä LG G Flex 2

14.4.2015
Pekko

LG toi viime vuonna markkinoille kaarevanäyttöisen G Flex -puhelimen, joka testattiin myös TaskuMurossa (03/2014). Toisen sukupolven LG G Flex 2 esiteltiin suurelle yleisölle tammikuun alussa CES-messuilla Las Vegasissa. Alkuperäisen G Flexin seuraajaa suunniteltaessa LG kuunteli kuluttajien palautetta liian suuresta näytöstä sekä heikosta resoluutiosta. Tämän lisäksi suorituskykyä on pumpattu selvästi kovemmalle tasolle.

Lue lisää | Kommentit

Samsungille viime vuosi oli tuloksellisesti lähes katastrofaalinen, mutta siitä huolimatta se onnistui julkaisemaan myös useampia mielenkiintoisia mobiililaitteita. Tällaisia olivat mm. loppukesästä testatut AMOLED-näytölliset Galaxy Tab S -taulutietokoneet sekä syyskuun alussa esitellyt Galaxy Note 4 ja Note Edge -älypuhelimet. Poikkeuksellisen Note Edgestä teki sen näytössä käytetty kaareva reuna, joka oli ensimmäinen laatuaan kaupallisissa älypuhelimissa.

Lue lisää | Kommentit

Microsoft on viime aikoina keskittynyt laajentamaan lähinnä mallistonsa edullisinta päätä, joka on aiheuttanut harmitusta erityisesti seuraajaa omille Lumia 930 ja 1520 -malleilleen odottavia käyttäjiä. Lumia-malliston alapää suorastaan pursuaa erilaisia viimeisen vuoden aikana julkaistuja malleja, mutta high-end-puoli on vanhentunut käsiin. Malliston edullisimpaan päähän sijoittuvat myös uudet Lumia 532- ja 435-mallit, jotka Microsoft julkisti tammikuun alussa.

Lue lisää | Kommentit

Vuoden 2014 marras-joulukuu oli suomalaisten taulutietokoneiden aikaa, sillä Nokia esitteli Android-pohjaisen N1-mallinsa Slush-tapahtumassa marraskuun 18. päivä, Jolla oman joukkorahoituspohjaisen Tablet-laitteensa päivää myöhemmin samassa tapahtumassa ja entuudestaan tuntematon Eve-Tech puolestaan julkaisi Windows-pohjaisen Eve T1 -laitteensa joulukuun 2. päivä. Positiivista tässä kolmikossa oli, että kaikki kolme hieman erilaisista lähtökohdista ponnistavaa tuotetta tulivat jonkinasteisena yllätyksenä suurelle yleisölle.

Lue lisää | Kommentit

Testissä Google Nexus 6

24.3.2015
Juha

Googlella on ollut Androidin 2.1-versiosta asti tapana julkaista uuden päivitysversion yhteydessä myös yksi tai useampia Nexus-nimisiä laitteita, jotka käyttävät Androidin vakioversiota. Viime lokakuun puolivälissä julkaistun Android 5.0 Lollipopin yhteydessä Google julkisti myös Nexus 6 -älypuhelimen sekä Nexus 9 -taulutietokoneen, joista jälkimmäisen testiartikkeli julkaistiin TaskuMurossa helmikuun lopulla. Nyt vuorossa on Nexus 6 -älypuhelin, joka sijoittuu kuusituumaisella näytöllä varustettuna ensimmäisenä Nexus-puhelimena ns. ”phablet”-kokoluokkaan.

Lue lisää | Kommentit

Testissä Yotaphone 2

19.3.2015
Pekko

Venäläisyhtiö Yota Devices esitteli vuoden 2014 Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa jatkumoa aiemmin markkinoille tuomalleen kaksinäyttöiselle Yotaphonelle. 5-tuumaisella AMOLED-näytöllä ja 4,7-tuumaisella mustavalkoisella e-paperinäytöllä varustettu Yotaphone 2 on suunniteltu osittain entisten nokialaisten toimesta, joten laite on suomalaisnäkökulmastakin melko mielenkiintoinen tulokas. Messuilla julkaistun puhelimen myynti aloitettiin yrityksen verkkosivujen kautta joulukuussa 2014.

Lue lisää | Kommentit

Google valotti tulevan Android 5.0 -käyttöjärjestelmäversionsa uusia ominaisuuksia ensimmäistä kertaa viime kesäkuun lopulla San Franciscossa pidetyssä I/O 2014 -tapahtumassa. Tuolloin uudesta versiosta puhuttiin vielä Android L-release -nimellä ja huomion kohteena olivat uusi ulkoasu sekä keskeisimmät ominaisuudet. Virallisesti Android 5.0 julkaistiin lokakuun puolivälissä ja samalla paljastui myös sen lopullinen koodinimi - Lollipop. Kyseessä täysin uudella versionumerolla alkava päivitys, joten se sisältää totuttuun tapaan useita merkittäviä uudistuksia.

Lue lisää | Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös