Taskumuro.com

Älypuhelinmarkkinoiden viiden suurimman tekijän joukkoon kivunnut Huawei on hitaasti mutta varmasti vahvistanut asemaansa myös melko konservatiivisilla Suomen markkinoilla. Vahvistaakseen premium-valmistajan imagoaan kuluttajien mielissä se lanseerasi viime syksynä erillisen Honor-brändin, joka tarjoaa houkuttelevasti hinnoiteltuja, mutta siitä huolimatta hyvin varusteltuja älypuhelimia hintatietoisille kuluttajille.

Suomalaiset kuluttajat ovat ottaneet loka-marraskuun taitteessa myyntiin tulleen Honor 6 -mallin vastaan hyvin, joten nyt kevään koittaessa Huawei lyö lisää pökköä pesään tuomalla Suomessa myyntiin kolme uutta Honor-mallia (Holly, 4X ja 6 Plus). Tutustuimme kaikkiin kolmeen jo MWC-messuilla Barcelonassa ensituntumien muodossa. Ensimmäisenä saimme kolmikosta testiin Honor 4X -puhelimen, joka sijoittuu edullisten phablet-mallien luokkaan.

Lue lisää | Kommentit

Ensituntumat: Huawei P8

16.4.2015
Juha

Huawein Ascend P -sarjan puhelimet ovat edustaneet kiinalaisyrityksen parasta osaamista niin teknisellä kuin design-puolellakin jo useamman vuoden ajan. Ensimmäinen Suomen markkinoille saapunut malli oli Ascend P1, joka oli aikanaan erittäin ohut, mutta rakenteeltaan muovia. Toissakesänä esitellyn Ascend P6:n myötä Huawei siirtyi käyttämään huippumallissaan alumiinirunkoa ja jatkoi samaa linjaa myös viime kesänä julkaistussa Ascend P7 -mallissa.

Lue lisää | Kommentit

Testissä LG G Flex 2

14.4.2015
Pekko

LG toi viime vuonna markkinoille kaarevanäyttöisen G Flex -puhelimen, joka testattiin myös TaskuMurossa (03/2014). Toisen sukupolven LG G Flex 2 esiteltiin suurelle yleisölle tammikuun alussa CES-messuilla Las Vegasissa. Alkuperäisen G Flexin seuraajaa suunniteltaessa LG kuunteli kuluttajien palautetta liian suuresta näytöstä sekä heikosta resoluutiosta. Tämän lisäksi suorituskykyä on pumpattu selvästi kovemmalle tasolle.

Lue lisää | Kommentit

Samsungille viime vuosi oli tuloksellisesti lähes katastrofaalinen, mutta siitä huolimatta se onnistui julkaisemaan myös useampia mielenkiintoisia mobiililaitteita. Tällaisia olivat mm. loppukesästä testatut AMOLED-näytölliset Galaxy Tab S -taulutietokoneet sekä syyskuun alussa esitellyt Galaxy Note 4 ja Note Edge -älypuhelimet. Poikkeuksellisen Note Edgestä teki sen näytössä käytetty kaareva reuna, joka oli ensimmäinen laatuaan kaupallisissa älypuhelimissa.

Lue lisää | Kommentit

Microsoft on viime aikoina keskittynyt laajentamaan lähinnä mallistonsa edullisinta päätä, joka on aiheuttanut harmitusta erityisesti seuraajaa omille Lumia 930 ja 1520 -malleilleen odottavia käyttäjiä. Lumia-malliston alapää suorastaan pursuaa erilaisia viimeisen vuoden aikana julkaistuja malleja, mutta high-end-puoli on vanhentunut käsiin. Malliston edullisimpaan päähän sijoittuvat myös uudet Lumia 532- ja 435-mallit, jotka Microsoft julkisti tammikuun alussa.

Lue lisää | Kommentit

Vuoden 2014 marras-joulukuu oli suomalaisten taulutietokoneiden aikaa, sillä Nokia esitteli Android-pohjaisen N1-mallinsa Slush-tapahtumassa marraskuun 18. päivä, Jolla oman joukkorahoituspohjaisen Tablet-laitteensa päivää myöhemmin samassa tapahtumassa ja entuudestaan tuntematon Eve-Tech puolestaan julkaisi Windows-pohjaisen Eve T1 -laitteensa joulukuun 2. päivä. Positiivista tässä kolmikossa oli, että kaikki kolme hieman erilaisista lähtökohdista ponnistavaa tuotetta tulivat jonkinasteisena yllätyksenä suurelle yleisölle.

Lue lisää | Kommentit

Testissä Google Nexus 6

24.3.2015
Juha

Googlella on ollut Androidin 2.1-versiosta asti tapana julkaista uuden päivitysversion yhteydessä myös yksi tai useampia Nexus-nimisiä laitteita, jotka käyttävät Androidin vakioversiota. Viime lokakuun puolivälissä julkaistun Android 5.0 Lollipopin yhteydessä Google julkisti myös Nexus 6 -älypuhelimen sekä Nexus 9 -taulutietokoneen, joista jälkimmäisen testiartikkeli julkaistiin TaskuMurossa helmikuun lopulla. Nyt vuorossa on Nexus 6 -älypuhelin, joka sijoittuu kuusituumaisella näytöllä varustettuna ensimmäisenä Nexus-puhelimena ns. ”phablet”-kokoluokkaan.

Lue lisää | Kommentit

Testissä Yotaphone 2

19.3.2015
Pekko

Venäläisyhtiö Yota Devices esitteli vuoden 2014 Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa jatkumoa aiemmin markkinoille tuomalleen kaksinäyttöiselle Yotaphonelle. 5-tuumaisella AMOLED-näytöllä ja 4,7-tuumaisella mustavalkoisella e-paperinäytöllä varustettu Yotaphone 2 on suunniteltu osittain entisten nokialaisten toimesta, joten laite on suomalaisnäkökulmastakin melko mielenkiintoinen tulokas. Messuilla julkaistun puhelimen myynti aloitettiin yrityksen verkkosivujen kautta joulukuussa 2014.

Lue lisää | Kommentit

Google valotti tulevan Android 5.0 -käyttöjärjestelmäversionsa uusia ominaisuuksia ensimmäistä kertaa viime kesäkuun lopulla San Franciscossa pidetyssä I/O 2014 -tapahtumassa. Tuolloin uudesta versiosta puhuttiin vielä Android L-release -nimellä ja huomion kohteena olivat uusi ulkoasu sekä keskeisimmät ominaisuudet. Virallisesti Android 5.0 julkaistiin lokakuun puolivälissä ja samalla paljastui myös sen lopullinen koodinimi - Lollipop. Kyseessä täysin uudella versionumerolla alkava päivitys, joten se sisältää totuttuun tapaan useita merkittäviä uudistuksia.

Lue lisää | Kommentit

TaskuMuron toimituksesta allekirjoittanut vietti viime viikon maanantaista torstaihin Mobile World Congress 2015 -tapahtumassa Barcelonassa tutustuen markkinoiden tuoreimpiin mobiililaiteuutuuksiin. Reissun alku ei mennyt aivan suunnitelmien mukaisesti (peruttu lento, hukkuneet matkatavarat, kokonaan missattu maanantai), mutta lopulta ehdimme kuitenkin tutustumaan useimpiin tärkeinä pitämiimme uutuuslaitteisiin.

Lue lisää | Kommentit

Testissä Google Nexus 9

25.2.2015
Pekko

Google julkaisi lokakuussa 2014 Android-käyttöjärjestelmästään uuden 5.0- eli Lollipop-version ja samassa yhteydessä esiteltiin kaksi uutta laitetta: Nexus 9 -taulutietokone sekä Nexus 6 -puhelin. Tämä artikkeli käsittelee Nexus 9:ää ja erillinen Nexus 6 -artikkeli julkaistaan TaskuMurossa myöhemmin.

Lue lisää | Kommentit

Huawei on tullut viime vuosina Suomessa tunnetuksi erityisesti edullisesti hinnoitelluista älypuhelimistaan, mutta markkinoiden kärkisijoille kivunnut kiinalaismerkki on yhä kasvavissa määrin pyrkinyt profiloimaan itseään myös premium-puhelimien valmistajana. Huawei ei myöskään ole jäänyt lepäämään laakereilla alati kasvussa olevien ”phablet”-markkinoiden suhteen, sillä ensimmäisen kyseiseen kokoluokkaan sijoittuvan Ascend Mate -mallinsa yritys julkaisi jo vuoden 2013 alussa ja nyt mallistosta löytyy samanaikaisesti jo kaksi 5,5-6 tuuman näytöllä varustettua mallia.

Lue lisää | Kommentit

Kolme suomalaistaustaista yritystä esitteli viime vuoden lopulla oman taulutietokoneen, jonka hinta tulee sijoittumaan parin sadan euron tuntumaan. Nokian ja Eve Techin laitteiden myynti on jo osittain aloitettu ja joukkorahoituskampanjan kautta lanseeratun Jollan laitteen toimitusten on puolestaan arvioitu alkavan toukokuussa. Kaikkien esiteltyjen laitteiden sisältä löytyy kuitenkin eri käyttöjärjestelmä: Nokia N1 pohjautuu Androidiin, Eve Tech T1 Windowsiin ja Jollan taulutietokone taas yrityksen omaan Sailfish-käyttöjärjestelmään.

Lue lisää | Kommentit

Huawei on viime vuosina raivannut itselleen tilaa Suomen markkinoilta hitaasti mutta päättäväisesti samalla kun se maailmanlaajuisilla markkinoilla on noussut jo kärkikolmikon tuntumaan. Lokakuun lopulla Huawei lanseerasi Euroopan markkinoille Honor-brändin, joka on suunnattu erityisesti ”diginatiiveille” online-palveluiden suurkuluttajille. Ajatuksena on karsia pois näyttävät mainoskampanjat sekä laajat jakelukanavat ja tarjota puhelin suoraan kuluttajalle nettikaupan kautta C2B-mallin (Consumer-to-business) mukaan. Näin saadaan säästettyä kuluja ja siirrettyä ne suoraan pois tuotteen hinnasta. Honor-brändissä painotetaan myös käyttäjälähtöisyyteen, jossa parannuksia tehdään käyttäjäpalautteen pohjalta.

Lue lisää | Kommentit

Asus esitteli kesäkuussa Taiwanissa järjestetyillä Computex-messuilla liudan uusia taulutietokoneita. Yksi messuilla tuolloin esitellyistä laitteista oli uuden sukupolven 8-tuumainen MeMO Pad 8 -malli (kuvassa oikealla). Syyskuussa IFA-messuilla Saksassa yritys jatkoi edelleen MeMO Pad -tuoteperheen uudistamista esittelemällä uuden 7-tuumaisen MeMO Pad 7 -mallin (kuvassa vasemmalla), joka on saanut ulkomuotoonsa inspiraatiota muotimaailmasta - tarkemmin ottaen huippusuunnittelijoiden käsilaukkujen muotoilusta.

Lue lisää | Kommentit

Toisin kuin markkinajohtaja Samsungilla tai Applella, Lumia-malliston suosituin malli on löytynyt hintahaitarin alapäästä. Helmikuussa 2013 julkaistu Lumia 520 onkin kaikkien aikojen myydyin Lumia-malli pitkälti yli 10 miljoonalla kappaleella ja se kattoi viime vuonna noin kolmanneksen kaikkien Windows Phone -puhelimien myynnistä. Yksi Lumia 520:n tärkeimmistä vahvuuksista on ollut juuri siinä, että Microsoft on onnistunut tekemään mobiilikäyttöjärjestelmästään sujuvasti toimivan myös edullisissa laitteissa.

Lumia 520:n menestys huomioiden heinäkuun lopulla julkaistu uusi Lumia 530 -malli astui erittäin isoihin saappaisiin. Samalla markkinatilanne on kiristynyt entisestään vuoden 2013 alkuun verrattuna ja Lumia 530 joutuu vastaamaan edeltäjäänsä kovempiin hintapaineisiin. Suomessa Lumia 530:n myynti alkoi 11. syyskuuta 89 euron suositushintaan. Vertailun vuoksi Lumia 520:n suositushinta oli tullessaan 190 euroa.

Microsoft pönkitti Lumia-mallistonsa alapäätä entisestään marraskuun alussa julkaisemalla uuden 535-mallin, jolle ei löydy edeltäjää. Pienestä nimeämiserosta huolimatta Lumia 535 poikkeaa varsin radikaalisti 530-mallista. Kyseessä on Microsoftin edullinen vaihtoehto suurempaan viiden tuuman kokoluokkaan ja 535 sopisikin monilta osin Lumia 625 -mallin jalanjälkiin. Lumia 535:n myynti alkoi Suomessa 18. joulukuuta 119 euron suositushintaan. Samalla kyseessä on ensimmäinen Lumia-malli, jossa Nokia-brändäys on vaihdettu Microsoftiksi.

Lue lisää | Kommentit

Samsungin älypuhelinmalliston kärki on jo kolmen vuoden ajan päivittynyt vuosittain kahdessa syklissä. Kevään alkajaisiksi markkinoille on saapunut Galaxy S -malliston uusi vesa ja syyskuun taitteessa IFA-messujen yhteydessä yritys on ottanut tavaksi julkistaa uuden sukupolven phablet-kokoluokan Galaxy Note -mallistoonsa. Tänä vuonna odotukset Galaxy Note 4:n suhteen olivat poikkeuksellisen korkealla, sillä alkuvuodesta julkaistu Galaxy S5 oli osoittautunut suuriin ennakko-odotuksiin nähden pieneksi pettymykseksi. Uuden Noten tehtävänä oli siis ei sen enempää tai vähempää kuin markkinajohtajan ylpeyden palauttaminen. Lisäksi sen reviirille on astunut uusi vakavasti otettava haastaja, kun Apple päätti viimein osallistua suurikokoisten puhelimien markkinoille iPhone 6 Plussan avulla.

Lue lisää | Kommentit

Microsoft esitteli uudet keskihintaluokan puhelimensa syyskuun alussa Berliinissä järjestettyjen IFA-messujen yhteydessä. Päivänvalon näkivät Lumia 730-, 735- ja 830-mallit, joista kaksi ensimmäistä ovat saman puhelimen kaksi eri varianttia. 730-sarjan malleja Microsoft mainostaa selfie-puhelimina. Suomen markkinoilla Lumia 735 korvaa vuoden 2013 alussa esitellyn Lumia 720 -mallin. Kahdella SIM-korttipaikalla varustettu Lumia 730 -malli ei ainakaan toistaiseksi ole tulossa Suomen markkinoille. Uusien Lumia-mallien yhteydessä Microsoft esitteli myös Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmän Update 1 -päivityksen sekä Lumia Denim -päivityspaketin.

Lue lisää | Kommentit (12)

Microsoft esitteli uudet keskihintaluokan puhelimensa syyskuun alussa Berliinissä järjestettyjen IFA-messujen yhteydessä. Päivänvalon näkivät Lumia 730-, 735- ja 830-mallit, joista kaksi ensimmäistä ovat saman puhelimen kaksi eri varianttia. Lumia 830 -mallia Microsoft mainostaa edullisesti hinnoiteltuna lippulaivapuhelimena ja Suomen markkinoilla se korvaa lähes kaksi vuotta sitten markkinoille tulleen Lumia 820 -mallin. Uusien Lumia-mallien yhteydessä Microsoft esitteli myös Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmän Update 1 -päivityksen sekä Lumia Denim -päivityspaketin.

Lue lisää | Kommentit (12)

Samsung on jo vuosia saanut kritiikkiä älypuhelimiensa - ja erityisesti huippumallien - muovisesta rakenteesta. Eikä täysin syyttä. Viime vuoden lopulla Samsungin huhuttiin valmistelevan metallirakenteisen puhelimen tuomista markkinoille ja malttamattomimmat odottivat sellaisen löytyvän jo Galaxy S5 -mallista. Muovirakenteinen GS5 saapui ja huomio kiinnittyi kesän korvilla huhumyllyyn liittyneeseen Galaxy F -malliin, jonka sanottiin olevan Samsungin tuleva premium-huippumalli.

Huhut osoittautuivat kuitenkin vääriksi ja lopulta Samsung esitteli elokuun puolivälissä uuden Galaxy Alpha -mallin. Se oli metallirunkoinen ja ainoastaan 6,7 mm paksu. Vaikka Alpha lanseerattiin huippumallin statuksella, olivat sen tekniset ominaisuudet monelle metallirunkoista GS5-versiota odottaneelle melkoinen pettymys. Samsung suuntasikin ensimmäisen metallirunkoisen Galaxy-puhelimensa tyylikästä muotoilua ja premium-materiaaleja arvostaville kuluttajille teknologianörttien sijaan.

Poikkeuksellisen merkittävän mallin Galaxy Alphasta tekee se, että se on ensimmäinen puhelin, joka käyttää Samsungin uutta alumiinirakennetta Galaxy-mallistossa. Vaikka toteutustapa ja muotokieli on uutta, ei Samsung kuitenkaan ole ensimmäistä kertaa tekemisissä alumiinin kanssa. Toisin kuin moni saattaa virheellisesti luulla, Galaxy Alpha ei suinkaan ole Samsungin ensimmäinen metallirakenteinen älypuhelin, sillä muutaman vuoden takaa löytyy mm. kolme alumiinikuorista Wave-mallia Bada-käyttöjärjestelmällä sekä Windows Phone -pohjainen Omnia 7 -malli. Lisäksi Samsungin mallistosta on aiemminkin löytynyt useita alumiinirakenteisia matkapuhelimia, kuten liukuläppämallinen SGH-D900 vuodelta 2006.

Lue lisää | Kommentit (9)

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös