Taskumuro.com

Testissä Huawei P8

21.5.2015
Juha

Ascend-mallisto on edustanut Huawein parasta design-osaamista jo vuodesta 2012 lähtien, jolloin yritys esitteli Ascend P1 -mallinsa. P1 S oli tuohon aikaan markkinoiden ohuin älypuhelin, eikä 7,7 mm paksuista perusversiotakaan voinut paksuksi kutsua. Vuoden 2013 alussa vuorossa oli Ascend P2 -malli, joka ei tullut lainkaan Suomessa myyntiin. Sen sijaan kesäkuussa 2013 esitelty P6 siirsi Ascend-malliston metallirakenteiden aikakaudelle ja myös Suomi pääsi nauttimaan vain 6,18 mm paksusta uutuudesta ensimmäisten maiden joukossa. Ascend P7 esiteltiin toukokuussa 2014 ja se jatkoi edeltäjässä lanseerattua muotoilulinjaa vaihtaen kuitenkin takakuoren materiaalin metallista lasiin.

Viidettä sukupolvea edustava P8 esiteltiin Lontoossa huhtikuun 15. päivä ja TaskuMuro oli paikalla seuraamassa julkistusta. Saimme uutuudesta myös ensituntumat aivan tuoreeltaan. P8:n myötä Huawei luopui samalla tuotenimen käytöstä. P8 on Huawein tuorein huippumalli, jolla se pyrkii samalla hilaamaan brändinsä premium-vaikutelmaa länsimarkkinoilla entistä lähemmäs markkinoiden muiden suurtekijöiden tasoa. Huawein mukaan P8 pyrkii kilpailemaan ominaisuuksillaan saman hintaluokan laitteiden kanssa sekä hinnallaan muiden valmistajien pari sataa euroa kalliimpien lippulaivamallien kanssa.

Lue lisää | Kommentit

Testissä HTC One M9

8.5.2015
Pekko

HTC esitteli maaliskuun alussa Barcelonassa järjestetyillä Mobile World Congress -messuilla uuden One M9 -lippulaivapuhelimensa. Viime vuoden One M8 -puhelimeen nähden laite on ulkonäöltään lähes identtinen, mutta rautapuolen parannuksia löytyy esimerkiksi Qualcommin uuden Snapdragon 810 -järjestelmäpiirin muodossa ja ohjelmistopuolella käytössä on Androidin uusin Lollipop-versio.

Lue lisää | Kommentit

Apple on ollut niin kosketusnäyttöpuhelimien kuin taulutietokoneidenkin markkinoilla aikanaan edelläkävijä, mutta älykellojen suhteen yritys on ottanut varovaisemman linjan. Muilta valmistajilta älykelloja on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, mutta Apple tuo oman tuotteensa markkinoille harkitusti vasta nyt. Apple on käyttänyt omien puheidensa mukaan takamatkaansa hyväksi tuotteensa viimeistelyyn, joten Watchin voisi odottaa olevan varsin valmis tuote.

Lue lisää | Kommentit

Samsungin viime vuosi meni suorastaan surkeasti ja yrityksen liikevoitto putosi lähes kolmanneksella edellisvuoteen nähden. Pääsyynä mahalaskuun oli yrityksen älypuhelinyksikön heikko myyntisuorite, joka romahti flopanneen huippumalli Galaxy S5:n johdolla. Vaikka älypuhelinmarkkinat kasvoivat vuonna 2014 kymmenillä prosenteilla, Samsungin puhelimien toimitusmäärät pienenivät edellisvuodesta. Samalla Apple pääsi kirimään älypuhelinmarkkinoilla Samsungin rinnalle ja joidenkin tilastojen mukaan jopa ohi.

Kuudennen sukupolven Galaxy S -huippumallin suunnittelussa Samsung päätti lähteä tyhjältä pöydältä ja antoi laitteelle työnimeksi Project Zero. Uutuuden rakenne päätettiin valmistaa alumiinista ja toimivan ratkaisun suunnitteluun palkattiin lisää resursseja. Ohjelmistopuolella Samsung lähti tavoittelemaan yksinkertaisempaa lähestymistapaa, koska TouchWiz-käyttöliittymän aiemmat versiot olivat saaneet kritiikkiä raskaudestaan ja monimutkaisuudestaan.

Lue lisää | Kommentit

Ensituntumat: LG G4

29.4.2015
Juha

LG on tehnyt viimeisen parin vuoden aikana menestyksekkään nousun high-end-älypuhelimien eliittiin. Sen G2 ja G3 -mallit ovat saaneet paljon kehuja testeissä ja myös kauppa on käynyt, sillä esimerkiksi G3:a on myyty vajaan vuoden aikana jo yli 10 miljoonaa kappaletta. Myös TaskuMuro on pitänyt G2- ja G3-malleista ja G3 voitti myös viime loppukesästä tekemämme kamerapuhelinvertailun.

Lue lisää | Kommentit

Älypuhelinmarkkinoiden viiden suurimman tekijän joukkoon kivunnut Huawei on hitaasti mutta varmasti vahvistanut asemaansa myös melko konservatiivisilla Suomen markkinoilla. Vahvistaakseen premium-valmistajan imagoaan kuluttajien mielissä se lanseerasi viime syksynä erillisen Honor-brändin, joka tarjoaa houkuttelevasti hinnoiteltuja, mutta siitä huolimatta hyvin varusteltuja älypuhelimia hintatietoisille kuluttajille.

Suomalaiset kuluttajat ovat ottaneet loka-marraskuun taitteessa myyntiin tulleen Honor 6 -mallin vastaan hyvin, joten nyt kevään koittaessa Huawei lyö lisää pökköä pesään tuomalla Suomessa myyntiin kolme uutta Honor-mallia (Holly, 4X ja 6 Plus). Tutustuimme kaikkiin kolmeen jo MWC-messuilla Barcelonassa ensituntumien muodossa. Ensimmäisenä saimme kolmikosta testiin Honor 4X -puhelimen, joka sijoittuu edullisten phablet-mallien luokkaan.

Lue lisää | Kommentit

Ensituntumat: Huawei P8

16.4.2015
Juha

Huawein Ascend P -sarjan puhelimet ovat edustaneet kiinalaisyrityksen parasta osaamista niin teknisellä kuin design-puolellakin jo useamman vuoden ajan. Ensimmäinen Suomen markkinoille saapunut malli oli Ascend P1, joka oli aikanaan erittäin ohut, mutta rakenteeltaan muovia. Toissakesänä esitellyn Ascend P6:n myötä Huawei siirtyi käyttämään huippumallissaan alumiinirunkoa ja jatkoi samaa linjaa myös viime kesänä julkaistussa Ascend P7 -mallissa.

Lue lisää | Kommentit

Testissä LG G Flex 2

14.4.2015
Pekko

LG toi viime vuonna markkinoille kaarevanäyttöisen G Flex -puhelimen, joka testattiin myös TaskuMurossa (03/2014). Toisen sukupolven LG G Flex 2 esiteltiin suurelle yleisölle tammikuun alussa CES-messuilla Las Vegasissa. Alkuperäisen G Flexin seuraajaa suunniteltaessa LG kuunteli kuluttajien palautetta liian suuresta näytöstä sekä heikosta resoluutiosta. Tämän lisäksi suorituskykyä on pumpattu selvästi kovemmalle tasolle.

Lue lisää | Kommentit

Samsungille viime vuosi oli tuloksellisesti lähes katastrofaalinen, mutta siitä huolimatta se onnistui julkaisemaan myös useampia mielenkiintoisia mobiililaitteita. Tällaisia olivat mm. loppukesästä testatut AMOLED-näytölliset Galaxy Tab S -taulutietokoneet sekä syyskuun alussa esitellyt Galaxy Note 4 ja Note Edge -älypuhelimet. Poikkeuksellisen Note Edgestä teki sen näytössä käytetty kaareva reuna, joka oli ensimmäinen laatuaan kaupallisissa älypuhelimissa.

Lue lisää | Kommentit

Microsoft on viime aikoina keskittynyt laajentamaan lähinnä mallistonsa edullisinta päätä, joka on aiheuttanut harmitusta erityisesti seuraajaa omille Lumia 930 ja 1520 -malleilleen odottavia käyttäjiä. Lumia-malliston alapää suorastaan pursuaa erilaisia viimeisen vuoden aikana julkaistuja malleja, mutta high-end-puoli on vanhentunut käsiin. Malliston edullisimpaan päähän sijoittuvat myös uudet Lumia 532- ja 435-mallit, jotka Microsoft julkisti tammikuun alussa.

Lue lisää | Kommentit

Vuoden 2014 marras-joulukuu oli suomalaisten taulutietokoneiden aikaa, sillä Nokia esitteli Android-pohjaisen N1-mallinsa Slush-tapahtumassa marraskuun 18. päivä, Jolla oman joukkorahoituspohjaisen Tablet-laitteensa päivää myöhemmin samassa tapahtumassa ja entuudestaan tuntematon Eve-Tech puolestaan julkaisi Windows-pohjaisen Eve T1 -laitteensa joulukuun 2. päivä. Positiivista tässä kolmikossa oli, että kaikki kolme hieman erilaisista lähtökohdista ponnistavaa tuotetta tulivat jonkinasteisena yllätyksenä suurelle yleisölle.

Lue lisää | Kommentit

Testissä Google Nexus 6

24.3.2015
Juha

Googlella on ollut Androidin 2.1-versiosta asti tapana julkaista uuden päivitysversion yhteydessä myös yksi tai useampia Nexus-nimisiä laitteita, jotka käyttävät Androidin vakioversiota. Viime lokakuun puolivälissä julkaistun Android 5.0 Lollipopin yhteydessä Google julkisti myös Nexus 6 -älypuhelimen sekä Nexus 9 -taulutietokoneen, joista jälkimmäisen testiartikkeli julkaistiin TaskuMurossa helmikuun lopulla. Nyt vuorossa on Nexus 6 -älypuhelin, joka sijoittuu kuusituumaisella näytöllä varustettuna ensimmäisenä Nexus-puhelimena ns. ”phablet”-kokoluokkaan.

Lue lisää | Kommentit

Testissä Yotaphone 2

19.3.2015
Pekko

Venäläisyhtiö Yota Devices esitteli vuoden 2014 Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa jatkumoa aiemmin markkinoille tuomalleen kaksinäyttöiselle Yotaphonelle. 5-tuumaisella AMOLED-näytöllä ja 4,7-tuumaisella mustavalkoisella e-paperinäytöllä varustettu Yotaphone 2 on suunniteltu osittain entisten nokialaisten toimesta, joten laite on suomalaisnäkökulmastakin melko mielenkiintoinen tulokas. Messuilla julkaistun puhelimen myynti aloitettiin yrityksen verkkosivujen kautta joulukuussa 2014.

Lue lisää | Kommentit

Google valotti tulevan Android 5.0 -käyttöjärjestelmäversionsa uusia ominaisuuksia ensimmäistä kertaa viime kesäkuun lopulla San Franciscossa pidetyssä I/O 2014 -tapahtumassa. Tuolloin uudesta versiosta puhuttiin vielä Android L-release -nimellä ja huomion kohteena olivat uusi ulkoasu sekä keskeisimmät ominaisuudet. Virallisesti Android 5.0 julkaistiin lokakuun puolivälissä ja samalla paljastui myös sen lopullinen koodinimi - Lollipop. Kyseessä täysin uudella versionumerolla alkava päivitys, joten se sisältää totuttuun tapaan useita merkittäviä uudistuksia.

Lue lisää | Kommentit

TaskuMuron toimituksesta allekirjoittanut vietti viime viikon maanantaista torstaihin Mobile World Congress 2015 -tapahtumassa Barcelonassa tutustuen markkinoiden tuoreimpiin mobiililaiteuutuuksiin. Reissun alku ei mennyt aivan suunnitelmien mukaisesti (peruttu lento, hukkuneet matkatavarat, kokonaan missattu maanantai), mutta lopulta ehdimme kuitenkin tutustumaan useimpiin tärkeinä pitämiimme uutuuslaitteisiin.

Lue lisää | Kommentit

Testissä Google Nexus 9

25.2.2015
Pekko

Google julkaisi lokakuussa 2014 Android-käyttöjärjestelmästään uuden 5.0- eli Lollipop-version ja samassa yhteydessä esiteltiin kaksi uutta laitetta: Nexus 9 -taulutietokone sekä Nexus 6 -puhelin. Tämä artikkeli käsittelee Nexus 9:ää ja erillinen Nexus 6 -artikkeli julkaistaan TaskuMurossa myöhemmin.

Lue lisää | Kommentit

Huawei on tullut viime vuosina Suomessa tunnetuksi erityisesti edullisesti hinnoitelluista älypuhelimistaan, mutta markkinoiden kärkisijoille kivunnut kiinalaismerkki on yhä kasvavissa määrin pyrkinyt profiloimaan itseään myös premium-puhelimien valmistajana. Huawei ei myöskään ole jäänyt lepäämään laakereilla alati kasvussa olevien ”phablet”-markkinoiden suhteen, sillä ensimmäisen kyseiseen kokoluokkaan sijoittuvan Ascend Mate -mallinsa yritys julkaisi jo vuoden 2013 alussa ja nyt mallistosta löytyy samanaikaisesti jo kaksi 5,5-6 tuuman näytöllä varustettua mallia.

Lue lisää | Kommentit

Kolme suomalaistaustaista yritystä esitteli viime vuoden lopulla oman taulutietokoneen, jonka hinta tulee sijoittumaan parin sadan euron tuntumaan. Nokian ja Eve Techin laitteiden myynti on jo osittain aloitettu ja joukkorahoituskampanjan kautta lanseeratun Jollan laitteen toimitusten on puolestaan arvioitu alkavan toukokuussa. Kaikkien esiteltyjen laitteiden sisältä löytyy kuitenkin eri käyttöjärjestelmä: Nokia N1 pohjautuu Androidiin, Eve Tech T1 Windowsiin ja Jollan taulutietokone taas yrityksen omaan Sailfish-käyttöjärjestelmään.

Lue lisää | Kommentit

Huawei on viime vuosina raivannut itselleen tilaa Suomen markkinoilta hitaasti mutta päättäväisesti samalla kun se maailmanlaajuisilla markkinoilla on noussut jo kärkikolmikon tuntumaan. Lokakuun lopulla Huawei lanseerasi Euroopan markkinoille Honor-brändin, joka on suunnattu erityisesti ”diginatiiveille” online-palveluiden suurkuluttajille. Ajatuksena on karsia pois näyttävät mainoskampanjat sekä laajat jakelukanavat ja tarjota puhelin suoraan kuluttajalle nettikaupan kautta C2B-mallin (Consumer-to-business) mukaan. Näin saadaan säästettyä kuluja ja siirrettyä ne suoraan pois tuotteen hinnasta. Honor-brändissä painotetaan myös käyttäjälähtöisyyteen, jossa parannuksia tehdään käyttäjäpalautteen pohjalta.

Lue lisää | Kommentit

Asus esitteli kesäkuussa Taiwanissa järjestetyillä Computex-messuilla liudan uusia taulutietokoneita. Yksi messuilla tuolloin esitellyistä laitteista oli uuden sukupolven 8-tuumainen MeMO Pad 8 -malli (kuvassa oikealla). Syyskuussa IFA-messuilla Saksassa yritys jatkoi edelleen MeMO Pad -tuoteperheen uudistamista esittelemällä uuden 7-tuumaisen MeMO Pad 7 -mallin (kuvassa vasemmalla), joka on saanut ulkomuotoonsa inspiraatiota muotimaailmasta - tarkemmin ottaen huippusuunnittelijoiden käsilaukkujen muotoilusta.

Lue lisää | Kommentit

Vanhemmat jutut arkistosta.

Takaisin ylös