Taskumuro.com

iPhone 5 saapuu Suomeen 28. syyskuuta, sama hinnoittelu kuin iPhone 4S:ssä

12.9.2012
Sampsa

Apple on ilmoittanut uuden iPhone 5:n tulevan myyntiin Yhdysvalloissa, Kanadassa ja tärkeimmissä Euroopan ja Aasian maissa 21. syyskuuta. Suomeen iPhone 5 saapuu myyntiin viikkoa myöhemmin 28. syyskuuta.

iPhone 5:n verottomat suositushinnat Yhdysvalloissa ovat samat kuin iPhone 4S:n eli 16 gigatavun mallin osalta 199 dollaria, 32 gigatavun malli maksaa 299 dollaria ja 64 gigatavun malli 399 dollaria. Suomessa iPhone 4S oli hinnoiteltu julkaisun yhteydessä seuraavasti: 16 gigatavun malli 629 euroa, 32 gigatavun malli 739 euroa ja 64 gigatavun malli 849 euroa.

Sampsa Kurri

 
1.

Tämä on yksi asia joka Nokian pitäisi oppia… ilmoittamaan heti kättelyssä hinnat ja milloin myyntiin….

2.

Vois vaikka 32GB version hommata : )

3.

Jep nokia julkaisee puhelimen ja se saapuu suomeen 5kk julkistamisen jälkeen.

4.

@1
Ehdottomasti totta, mutta tässä viimeisimmässä pihtailussa on ollut varmaan mukana vähän taktisiakin elementtejä, eli ensinnäkin odotettiin Applen julkistuksia ennen kuin laitetaan mitään lukkoon hinnan suhteen ja toisekseen MS säätää vielä WP8-käyttiksen kanssa ja se saattaa aiheuttaa omat haasteensa tuotejulkaisulle.

5.

Sen mitä Nokia nyt voi tehdä, niin se voi hinnoitella uudet Lumiat kilpailukykyisiksi iluurin kanssa…

6.

iPhone 739€ vs Lumia 920 699€??? ko, kö?
Molemmat poskettomasti liikaa - sikamaisia hintoja, jos tollaisina myyntiin tulevat.

7.

6@ Samaa mieltä, kyllä yli 500€ puhelimesta kuin puhelimesta on liikaa.

Onkohan noissa eri muistimäärällä varustetuissa malleissa muuta eroa kuin nuo gigatavut, on meinaan 100€ melkoisen paljon 16 gigatavusta muistia.

8.

7@
Eipä niissä koskaan mitää muuta eroa ole ollut kuin tosiaan vain muistin määrä.

9.

Neljän tuuma näyttö, kopioi Samsungia.

10.

Neljän tuuma näyttö, kopioi Samsungia.

11.

Selventäkää joku tyhmälle: Onko Suomessa mahdollista saada 4G (= LTE?) toimimaan uudelle iPhonelle? Vai pitääkö tyytyä dual carrier HSPA verkkoon?

12.

@11

Eikös suomessa operaattorit käytä 4G termiä DC:stä, joten onko meillä olemassa edes 100Mbit verkkoa? Muistaakseni näin olen jostain lukenut, varmaksi en mene mitään lupaamaan.

13.

Luulin, että ulkonäkö olisi hieman muuttunut. Näytti jopa ihan hyvältä jossain ”vuotokuvissa”.

14.

Löytyy kyllä LTE verkkoakin löytyy, Helsingi, Turku, Tampere mitä näitä nyt on kaikki isommat kaupungit vähintään keskusta alueella.

Mites nuo hinnat on noin alhaiset jenkeissä? Joo veroa tullee päälle, mutta 199$ saa lyödä melkoset verot päälle jos siitä meinaa saada päälle 700€n suomi hinnan.

15.

@13, Well, Mersun pitää näyttää Mersulta…
Ja kun halvin malli on yli 600 egeä, niin eikähän tämä ole muutenkin sen mersukansan heiniä.
Mutta julkaisusta. Applella on jo valmis ja toimiva OS. Win8 mobiili versio on vielä kesken, joten ei tuo nyt ihan ihme ole, että saavat puhelimensa ensin ulos. Ja kun tullaan myöhemmin, niin jotain pitää ”julkaista” että olis jotain odotettavaa.
Kyllä luulen, että 920 pärjää ihan hienosti iPhone 5:n vauhdissa, paitsi graffa ja prossatehoissa, jotka vaikuttavat olevan tällä kertaa vallan messevät Applen puolella, eli niillä saa sähköpostinsa luettua ja kalenteri muistuttaa, kun muistutettavaa on. Ihan kiva saada nuo rinnakkain Samsungin lippulaivan kanssa. Näyttävät olevan vain hyviä vähän eri asioissa, mikä tietysti on valinnanvaran suhteen ihan hyvä juttu.

16.

@12: Suomessa on käytössä sekä LTE-4G että DC-”4G”. LTE:n taajuudet ovat erit kuin jenkeissä, joten näillä tiedoilla ei voi sanoa, toimiiko LTE-iPhone Suomen/Euroopan LTE-verkoissa

17.

@14: nuo halvat hinnat ovat kytkyhintoja, joihin on pakko ottaa kallis kännykkäliittymä. Suomen hinnat ovat ilman liittymäkytkykauppaa.

18.

Ottakaa nyt huomioon, että se 199$ on hinta kytkyn kanssa Jenkeissä. Suomessa puhelimen hinta tulee olemaan reilu 500€ 24kk sopparin kanssa.

19.

Itse kyllä pysyn ihan S3:sen parissa. Näin sivusta katsoen ottaisin kyllä mielummin sen tulevan Lumian, jos olisi pakko valita.

20.

on suomessa muutamia testi LTE verkkoja muttei järin kattavia, HSPA+, DC-HSDPA On suomen kunkku taitaapi olla kaikki kaupunkin katettu kun taas LTE on parissa kaupungissa.

Ja LTE:tä ei voi kutsua 4G ei ole tarpeeksi nopea

jos HSPA+ on 3.75G
niin LTE on 3.9
DC-HSDPA jonnekin tonne väliin

21.

Apple oli sen verran fiksu että piti näytön koon maltillisena ja kasvatti näytön kokoä pituussuunnassa (vaakasuunnassa nyt leveämpi 16:9 kuvasuhde). Puhelin on pystyasennossa aivan yhtä kapea kuin edeltävä iPhone 4S.

22.

Kyllä se taitaa olla 32 tai 64gb iP5 osto olla edessä ja vanha 3Gs pääsee äidin leppoisempaan käsittelyyn :)

23.

Muropaketti ei taida vieläkään osata poistaa spämmereitä? Kyllästyttää jo tarpeeksi.

24.

Apple oli sen verran fiksu että uskalsi kopioida muiden jo pitkään hyvänä pitämää 16:9:ää ;)

25.

Miksei Nokia osaa edelleenkään näin yksinkertaista juttua minkä kaikki muut kilpailijat osaavat (jopa ZTE ja Huawei): kertovat koska puhelin tulee myyntiin ja mikä sen hinta on.

Jollaa odotellessa… Nokia on menneen talven lumia.

Tämän jutun kommentointi on suljettu.

Takaisin ylös