Taskumuro.com

Nokian viimeisessä Symbian-puhelimessa valtava kamerasensori?

9.2.2012
Sampsa

Nokian tulossa olevista puhelimista tuntuu riittävän huhuja lähes päivittäin. BGR-sivusto raportoi kuulleensa omasta luotettavasta lähteestään Nokia 803 -mallista, joka jäisi yrityksen viimeiseksi Symbian-puhelimeksi.

Nokia 803:n sanotaan olevan varustettu neljätuumaisella AMOLED-näytöllä, Symbian Belle -käyttöjärjestelmällä, HDMI-ulostulolla, microSIM-korttipaikalla ja NFC-tuella. Puhelimen kamerasensorin kerrotaan olevan yksi isoimmista, mitä matkapuhelimissa on koskaan nähty. Tällä hetkellä markkinoilla on muutamia 12 megapikselin kameralla varustettuja älypuhelimia, kuten Nokia N8, Sony Ericsson Satio, Samsung Pixon 12 ja Spice S1200.

Aiemmin tällä viikolla TaskuMurossa uutisoitiin Nokia 801 -huhuista, joiden mukaan tulossa olisi Symbian Belle -puhelin N9/Lumia 800:n kuorilla. BGR:n uutisessa ei mainita tietoja laitteen suunnittelusta, mutta julkaisuajankohdaksi kerrotaan toukokuu.

(Kuvassa Nokia N8:n 12 megapikselin kamerasensori)

BGR, Nokia’s last Symbian smartphone, the 803: 4-inch AMOLED, Symbian Belle and the largest camera sensor you’ve ever seen

Päivitys:Nokia 803 -mallista uutisoitiin TaskuMurossa ensimmäisen kerran jo joulukuussa, jolloin netissä levisi käyttöohjeesta peräisin oleva hahmotelmakuva, jossa puhelimen takaosaa hallitsee huomattavan kokoinen kyhmy, joka pitää sisällään puhelimen kamerayksikön.

Sampsa Kurri

 
1.

Yksi suurimmista? N8:ssa on suurin joten onko se sitten pienempi?

Yhtä suuri, mutta backlit niin kuva paranee hieman, suurempi kenno tarkoittaisi jo aps-c kokoa mitä lienee hankala saada puhelimen kuoriin sovitettua.

2.

En tiedä valtavasta sensorista.

”Puhelimen kamerasensorin kerrotaan olevan yksi suurimmista, mitä matkapuhelimissa on koskaan nähty.”

N8:ssa on vissiin isoin sensori mitä luureissa on nähty (noin 1/1.9″). Valtava se ei ole, mutta luurien mittakaavassa suuri.

Nitpick much

3.

Edit (sort of)
1/1.83″ sittenkin

4.

iso, isompi, isoin - hyvä, hyvempi, hyvin
/offtopic
Uutisessa olisi voinut mainita missä malleissa ne suurimmat kennot sitten on. Kiinassa on ainakin myynnissä kamera, jossa on puhelin.

5.

HTC on jo ilmoittanut tekevänsä luurin jossa on 16Mpix sensori.

6.

kamera jossa on puhelin –> http://taskumuro.com/kodakin-alypuhelinkamerassa-on-16-megapikselin-kenno-ja-optinen-zoom

7.

@5

Tuollahan taas ei ole mitään tekemistä uutisen kanssa.

8.

@6

Kodak meni pari viikkoa sitten konkurssiin.

9.

En ikinä tuu puhelinta ostamaan sillä perusteella kuinka hyvä kamera siinä on… Näin järkkärin omistajana.
että itse pidän puhelimen puhelimena ja kamerat kameroina, puhelimen ostan silmälläpitäen sen käyttöä koskevia ominaisuuksia.

10.

ja ei noilla megapixeleillä tee yhtään mitään jos kenno on pieni ja valovoimaisuus huono, sama kun sanot että sulla on autossa 1000hp ja kottikärrynpyörät, sanon vaan että mainoskikka jolla tiettyä kuluttajapiiriä tavoitellaan!

11.

@7 Ole hyvä ja osoita myös muut uutiseen liittymättömät kommentit.

12.

@11

Ilmeisesti et ymmärtänyt, että uutisessa ei ole haettu suurinta megapikselimäärää. Itse ainakin ymmärrän, että sensorin koolla tarkoitetaan sen fyysistä kokoa eikä erottelutarkkuutta.

13.

@9Niin koska kuljetat järkkäriä kaikkialle mukanasi?

14.

Just joo, olis pitäny arvata…

Kun ilmoittivat windows-diilistä, kehuivat jatkavansa Symbianin kehitystä ja uusien puhelimien julkaisua melko pitkään. Olin positiivisesti yllättynyt.
Nyt sanotaankin että yks luuri enää Symbianille. Olin jo ehtinyt toivoa uutta versiota E-seiskasta, tyyliin parempi kamera (ei eDof), prossu ja näyttö.

Ja sitten uudet irtisanomisetkin. Ei voi yhtään luottaa lupauksiin.

15.

@5 Munalla päähän ja uudessa Nikon D4:sessa o 16,2 megapikselin kuvakenno.

16.

@15, Canonilla on yli 20 megapikselin järkkäri, mutta nyt puhutaan puhelimista eikä järkkäreistä.

17.

@4
”hyvempi, hyvin.”
-__-'

18.

kun megapixeleissä mennään yli kymmenen kuvan laatu on sensoreista, polttovälistä ja optiikasta enemmän kiinni kuin megapixelistä. Lyön vetoa, että N8:lla saa paremman kuvan kuin tuolla HTC:n 16 megapixelisellä

19.

14: Eipä taida hyvä kamera ja business-sarjan puhelimet (E-sarja) kuulua samaan lauseeseen. Ihan tarkoituksella tuo E7:n kamera on siis EDoF-tekniikkaan pohjautuva.

20.

Eipä taida olla puolessatoista vuodessa tullut vielä N8 voittanutta!
On kyllä aivan uskomattoman hyvä kamera siinä, ja aina taskussa.

Ei tuo järkkäri aina taskussa kulje, vaikka sellainenkin löytyy.

21.

Toivottavasti se on saman näköinen kuin N8, eikä noin ruma kuin tuossa taskumuron aiemmassa uutisessa tai mitä googlen kuvahaku osaa kertoa.

22.

20
Meikä oli hieman pettynyt N8:n kameraan, ero esim Lumian kameraan ei ole kovin suuri.

23.

Itse olen huomannut että hämärässä N9 ja N8 kameroilla on huomattava ero. En nyt muista oliko Lumiassa ja N9 sama kenno edes.

24.

Hämärässä otetuissa kuvissa aukon koko on myös määräävässä asemassa kuin hyviä kuvia saasaa. Mitä isompi aukko sitä paremmin valoa kennolle pääsee. N9/N800 F2.2 ja N8 2.8

25.

Taas kymmeniä vikisijöitä turhasta kun ei ymmärrä kennon ja pixselin eroa

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b2/Sensor_sizes_overlaid.svg/2000px-Sensor_sizes_overlaid.svg.png

26.

@16. <- haha… :D mitvit. Luuletko että pätesin pixelimäärällä? Miksi olisin jonkun 5-6 tontun järkkärin maininnut kun saman verran pixeleitä saa gigantista 99eurolla.

huoh. Menee taas pointti ohi ku pixeleitä vaan tujotetaan.

27.

empä usko että tulee olemaan myynti menesty. VIIMEINEN symbia puhelin. en oikein usko että kovinkaan moni ohjelmafirma viitsii panostaa siihen. No jos on oikein tykki kamera ja halpa hinta niin ehkä joku ostaa.

28.

@27 No kyllähän tuossa toimii kaikki softat mitä noille muillekki symbian laittelle on jo väsätty.

29.

28@ Ei ne välttämättä ihan heittämällä istu.

Tämän jutun kommentointi on suljettu.

Takaisin ylös